Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z tarczyca chyba wszystko dobrze choc miałam badana z pól roku temu. Za tydzień mam wizytę to może poproszę o skierowanie. Ale naprawdę ciężko mi funkcjonować. Ciągle tylko spać, siedzieć albo leżeć. Do wszystkiego muszę się zmuszać :-(

Chmurka może to przesilenie wiosenne? A z tarczyca nie masz problemów? Też tak miałam, ale z winy tarczycy, zawsze jak tsh rosło powyżej 2 byłam nie do życia a teraz czuję się świetnie, dzisiaj duży spacer, ale jak narazie cisza, ale brzuch jeszcze niżej. Chętnie pojechalabym na porodowkę :) w domu porządek, włosy zrobione, nawet na piętach wczoraj byłam :)

Ja jestem żywym przykładem ciągłego zmęczenia.
I nawet nie wiem od czego to... Bo specjalnie się nie przemęczam.

Ja oby odpukać zgagi nie mam. Ale dziewczyny czy Wy jesteście ciągle zmęczone? Ja już nie daje rady. Ciągle chce mi się spać, ale to nie jest normalne. W nocy całkiem dobrze mi się śpi, śpię do 8, 8.30, a w dzień czuje się jak zombie. Nie mam dosłownie na nic siły :(Oczy same się zamykają

Mnie na zgagę w poprzedniej ciąży też pomógł Gaviscon. Co prawda moja zgaga trwała 2 dni, ale tak mnie paliło, że szok... W tej ciąży jeszcze nie miałam przyjemności spotkać się ze zgagą i mam nadzieję, że tak zostanie ;)

Oja, Amo nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musieliście przejść...trzymam tym bardziej kciuki za Twoje maleństwo...

co do zgagi-jedyne co mi pomagało to gaviscon

Witam dziewczyny w ten piękny, słoneczny poranek ! Oby zrobiło się trochę cieplej, i słoneczko nas nie opuszczało, bo póki co to dość zdradliwa ta pogoda :)

Widzę, że niektóre z Was juz na ostatnich nogach - ale Wam zazdroszczę :) Chociaż mnie czeka jesacze duzo pracy, wiec niech mój maluszek jeszczę trochę posiedzi w brzuszku :)

Nie bywam tu ostatnio, bo zwyczajnie nie mam czasu. Dalej pracuje (planuje tak do końca maja), no i za chwilę się przeprowadzamy - wiec roboty sporo. Mam nadzieje, ze się wyrobimy ze wszystkim :)

Amo - jestem wstrząśnięta tym co napisałas. Straszna tragedia Cię spotkała :( Dużo, dużo siły Ci życzę! Po takich przejściach na pewno jest Ci dużo trudniej i więcej stresu Cię to wszystko kosztuje. Całe szczęście już tak mało nam wszystkim zostało, i niedługo będziemy mogły tulić nasze Maleństwa :)

Trzymajcie się dziewczyny, życzę Wam szybkich i najlepiej bezbolesnych porodów !! :)

Ja mam zgage non stop. Coś strasznego... Jak rodziłam pierwsze dziecko, to miałam jeszcze dzień po porodzie.
Moja Renata tak nie skacze jak Wasze szkraby, wiadomo - jak usiade, to sobie pobryka ale w ciągu dnia... To raczej nie.
Ktg teoretycznie robi się po 31tyg ciąży, ja musze / nie muszę robić, bo drugie martwe urodzone w 36 tyg ciąży, wiec... Stresu sporo. Zalecają mi teraz Ktg raz w tyg, a po 35 tyg ciazy-2x w tyg. Zobaczymy jak będzie.
Brzuch mam dość wysoko... Termin zmienia mi się na ok.1 czerwca, zobaczymy jak będzie...
Ja i Kliniczna i Wojewódzki wspominam bardzo miło, nawet - mimo porodu martwego dziecka - w Wojewódzkim. Ale tak jak piszą dziewczyny - zależy od nastawienia personelu, ludzi, dnia, pogody... Poza tym, w każdym z tych dwóch miejscach - miałam życzliwych i znajomych lekarzy, to duży plus.

A mój bąbel też ma dość stałe godziny, wieczór koło 22-23 i rano koło 7-8 mnie budzi :)

Karoluś moja szwagierka rodziła na Klinicznej i nie bardzo zadowolona. Ale powiem Wam, ze nie patrzmy na to. O Wojewódzkim też się czyta takie historie, że nikt by tam nie rodził. A ja przy 1 porodzie byłam bardzo zadowolona, oczywiście uwagi są, ale to jak wszędzie. Zależy od ludzi, od ich humoru i porodu przede wszystkim

Mój brzuch też jakoś nisko, ale tak mam od początku. Mówią, że mały, co mnie trochę denerwuje. Za duży źle, za mały źle!

Dziś po raz pierwszy starszy pan zwrócił uwagę, że jestem w ciąży i kazał mi przejść bez kolejki. Myślałam, że go ludzie zjedzą! A jednak są jeszcze empatyczni ludzie :)

Karoluś moje dziecko pobudka o 6 :) o 9 idzie spać
O 3 do ok 5 szaleństwo :D Ja też muszę coś w nocy zjeść bo po dwóch godzinach od picia samej wody człowiek głodny :)

Co do zgagi to mnie męczy i to bardzo. Najgorzej ok 20

Po którym tygodniu chodzi się na KTG?

Kurcze, jestem aż zdziwiona tą Kliniczną bo wśród moich znajomych to same zachwyty nad tym szpitalem.
AMO, na szczęście odpukać, mnie temat zgagi w ogóle nie dotyczy - obym nie napisała tego w złą godzinę ;)
Ja też mam brzuch na dole, że siadam w rozkroku, a Zuzia się wierci prawie non stop (kiedy to dziecko śpi?)
A zauważyłyście już jaki rytm dobowy mają Wasze pociechy? Bo my będziemy rano spać długo ale wieczorem też trochę posiedzimy ;)

Amo, widze, ze podobnie szacuja nasze maluchy ;)

Karolus, że Ty zgaga nie masz po tym nocnym jedzeniu? Wow!
Drugi poród - zawsze inny, ale - juz wiadomo co się dzieje, wiec może przez to jest tak... Łatwiej.
Dziś byłam w Wojewódzkim na ktg i usg. Doktor Natora- naprawdę ludzki człowiek, zawsze pomoże. Wyniki w normie- Renata waży ok.2100g.

Hej,

My dziś też po wizycie.
Zuzia waży 2,5 kg.
Szyjka długa i zamknięta. Nic nie wskazuje na jakiś szybszy termin. Więc czekamy :-)

Hej dziewczyny :)
Ja dziś po wizycie. Mała jest maleńka dosłownie: waży ok 1200g. Z tego wynika, że będzie raczej drobna. Póki jest zdrowa i w normie, to tym się nie martwię, bo dla mnie lepiej małe dziecko urodzić niż duże ;)

W akpolu w weekend będą targi dziecięce. Zapowiadają promocje i zajęcia z położną i z pierwszej pomocy. Poza tym będzie fotograf i ciekawi mnie czy będzie robił zdjęcia za darmo, czy jednak za jakąś opłatą. Pewnie się wybiorę, bo to w Gdyni.

Aga w sumie dobrze, że miałaś okazję sprawdzić wcześniej szpital, szkoda tylko, że kliniczna tak źle wypadła. Grunt, że z dzidzią wszystko ok :)

Mamy, które rodziły na zaspie: co z kosmetyków dla malucha muszę mieć ze sobą ? Teraz zmieniam szpital jednak i nie wiem, na klinicznej nie trzeba było mieć kosmetyków do kąpieli, octaniseptu, wacikow, wszystko było na miejscu

aktualizuję listę:

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016 Aleksander, Kliniczna
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Zaspa
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.5.2016
Pietrucha_ 18.05.2016
weronikaz 19.05.2016 Michał, Redłowo
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
paulina_kn 22.05.2016
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016 Tomasz, Wojewodzki?
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016 Wojewódzki

Kararinah wow jaki duży synuś :) mój klopsik miał 4140g, jak go zobaczyłam nie mogłam uwierzyć, że tak duży siedział w brzuchu :)

sylwa ja w tej ciązy mam taka urodę, że brzuch mam mega nisko prawie od początku, inaczej niż w rozkroku nie usiąde :)

moja córcia tydzień temu miała nieco ponad 3kg, także może i też spora się szykuje jak brat :) dziś mam usg dooplerowskie

wczoraj miałam wizytę u gina i ktg, ktg wyszło jego zdaniem nieciekawie, skierowanie do szpitala, na IP kliniczna (rodziłam tam we wrześniu 2014) nie będę się wypowiadać, dramat to mało powiedziane. Pojechałam na zaspę, lekarz rzeczowy, konkretny, wzbudził moje zaufanie, troche uspokoił, drugi raz będę rodzić na zaspie, na kliniczną nie wracam.

Queen masz mały brzuszek, pewnie zgrabnie wyglądasz z nim, taka Twoja uroda, można mieć naprawdę malutki zależy jak bobas się układa, poza tym geny itp. nie przejmuj się absolutnie !

Werka nie chce Cię straszyć, ale ponoć drugi poród niekoniecznie łatwiejszy :P ja się wczoraj na dwóch IP naoglądałam rodzących aż mnie strach obleciał brrr. Ale mąż jednej Pani najlepszy, zawiózł żonę rodzącą o 24 na IP na zaspę, dał całusa życzył powodzenia i pojechał do domu spać jakby nigdy nic. Prosił, żeby dała znać jak urodzi :) czemu ja się nie urodziłam facetem ja się pytam ? :P

nie zawsze drugi jest łatwiejszy, znam kilka przypadków ze był o wiele wiele trudniejszy. Zresztą jak rodziłam swoje drugie dziecko to poród był dluższy i dużo bardziej bolesny.

Weronika, ja rodziłam raz, ale wszystkie moje znajome potwierdzają, że drugi poród jest szybszy i łatwiejszy :) Oby, bo ja Jaśka rodziłam 13 godzin... Teraz wolę wersję krótszą hi hi
Też muszę spakować się do szpitala, ale jakoś brak mi weny ;) Zrobię jutro ostatnie zakupy i też zabieram się za pakowanie.

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...