Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Z okazji 1 dnia wiosny zakładam kolejny wątek :-)
Miłego dnia mamuśki :-)

Dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Mała mi 09-10.05.2016
Sylwa 11.05.2016 Nikodem, Wojewódzki
Aga_Kr 15.05.2016 Agata, Kliniczna
Chmurka 16.05.2016 Szymon, Wojewódzki
Pegisu 17.05.2016
weronikaz 19.05.2016
Dysia 21.05.2016 Zuzia, Kliniczna
Aga M. 24.05 Julka, Redłowo
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016 Zuzia, Redłowo
Groszkowa11 31.05.2016 Franek, Zaspa
Kmina 31.05.2016

Zapatrzona 5.06.2016 Piotruś, Wejherowo
arnika 09.06.2016
Amo 11.06.2016 Renatka, Wojewódzki
KasiaQ 13.06.2016
Marcelinka 17.06.2016
Adelajla 20.06.2016 Filipek
Mała757 23.06.2016 Kliniczna
Pyska 24.06.2016
bosa1 25.06.2016 Martynka, Redłowo
Jusia 26.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016
Buba 30.06.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016 (6)

Sylwa ja tez wzielam tylko co najwazniejsze :) serio tak mi sie wydaje :p

Jesli chodzi o prowadzenie auta to ja nie mam wyjscia bo mieszkam w takim miejscu gdzie autobusy slabo jezdza a dziecko do przedszkola trzeba zawiezc,zakupy zrobic itp wiec ile sie da bede jezdzic.daleko sama juz nie jezdze max po Trojmiescie.
Od dzis na zwolnieniu i dobrze bo maly tak nisko jest ze z bolu chodzic nie moge.lekarz bez usg go przy badaniu nawet wyczul.

Koficzka u mnie ostatni porod zakonczyl sie cc ale wg lekarzy to nie jest wskazanie co kolejnego cc.ja akurat mam problemy z kregoslupem i dlatego zdecydowali o kolejnej cc

Dziewczyny współczuję stresów i biegania po lekarzach...

Ja wczoraj miałam wizytę, mój synek okazuje się być nadzwyczaj duży. Waży 1850g, a średnia dla 29. tygodnia to 1250g. A jeszcze jakieś 10 tygodni przede mną. zaczęłam bać się porodu, skoro zapowiada się taki duży synek...
Ja samochodem w poprzedniej ciąży jeździłam autem, w tej również nie zrezygnuje. Lekko mi nie jest, ale wole jechac autem niż komunikacją.

Czy Wy też macie problemy ze snem? Ja juz od dłuższego czasu budzę się wielokrotnie w ciągu nocy. Dzis nie spalam od 1 do 4... I przez to jestem zupełnie bez sił.

Hej dziewczyny. Mam pytanko czy któraś z Was będąc drugi raz w ciąży ma może wskazanie do cesarskiego cięcia po pierwszym porodzie operacyjnym? Ja swoje pierwsze dziecko urodziłam przez cc, kolejny poród czeka mnie w sierpniu i nie wiem czy kwalifikuje się do kolejnej cesarki? Jeżeli, któras z Was może odpowiedzieć mi na pytanie będę bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam

Dziewczyny dzięki za pozytywna energie. Juz po usg. Okazało się, że mam torbiele i to w obu piersiach. Nic groźnego. Jestem teraz spokojna i szczęśliwa. Nawet poszlam na kawke zeby to oblać. Ale stresu to się najadlam

ja na razie jestem zmuszona jeździć autem bo ze starszakiem jeżdżę na polanki na masaże. Na takie serie raz w roku 2 tygodnie (miał asymetrie i jeszcze jeden mięsień w szyi ma napięty).Jeszcze 6 dni i oddaje kluczyki

Sklep Bobo raj ma przyjemność zaprosić Mamy majowo czerwcowe do swojego sklepu na ul. Szarej 39 na tanie zakupy do 16:00. Wózki,łóżeczka,pościele Polskich producentów w super promocyjnych cenach.
Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z naszą ofertą w sklepie stacjonarnym

Chmurka, trzymam kciuki!

Ja jeżdżenie samochodem mam z głowy, bo w lutym policja zatrzymała Mi na trzy miesiące prawo jazdy, więc stresy związane z prowadzeniem samochodu pod koniec ciąży mnie omijają!

Quuen, Ja, co do torby szpitalnej to nie szalałam i włożyłam te najpotrzebniejsze jak dla mnie rzeczy, a ewentualnie mąż będzie dowoził :)

Zapatrzona, niech moc będzie dziś z Tobą ;)

Ja chciałabym jeździć sama autem tak długo jak tylko dam radę. Tym bardziej, że nie mam nikogo do pomocy na miejscu przy dwulatku, więc czasem fajnie jest gdzieś podjechać. Co do mojego dwulatka to jest dzis strasznie marudny, a mnie już bardzo brakuje dzis cierpliwości...

Bosa, Ty to będziesz mieć zawsze świeże informacje z pierwszej ręki odnośnie Redłowa :D
Dysia, współczuję, sama przeszłam przez podobne doświadczenia biegając po nefrologach i kardiologach z podejrzeniem zatrucia. Każdy lekarz widząc Brzuch umywał ręce i jak najszybciej wyganiał z gabinetu zasłaniając się ciągle ciąża. A może basen by Ci pomógł?
Co, do jazdy autem to ja też powoli zaczynam odpuszczać, zwyczajnie mi się nie chce, brzuch przeszkadza i wolę siedzieć w domu :p

Queen, to miałaś niefajną przygodę :/ Ja dlatego ograniczam ostatnio jazdę autem, za bardzo mnie stresują różne sytuacje.

Byłam dziś na szkole rodzenia w Redłowie i jestem zadowolona :) Pierwsze zajęcia prowadziła oddziałowa z położnictwa, Pani Dorota. Było o ciąży, więc w sumie nie były to jakieś nowości, ale ciekawie opowiadała. Co do szpitala, to dowiedziałam się, że na położnictwie brakowało im miejsc, więc do 3 sal dołożyli po 1 łóżku i teraz są trzyosobowe. Ale i tak często brakuje miejsca i trzeba liczyć się z tym, że po porodzie wyląduje się na patologii a nie na położnictwie. Mówiła, że mają nawet 11 porodów dziennie! Ale raczej nie dosyłają do innych szpitali. Co do remontu sal porodowych, to ma rozpocząć się lipiec/sierpień, więc wszystkie powinnyśmy załapać się jeszcze przed remontem. A, no i ojciec dziecka oprócz tych dwóch godzin na sali po porodzie, może być kolejne dwie godziny z matką i dzieckiem na położnictwie.

Mnie przeraża to pakowanie torby, pewnie będe to robić jak już do szpitala będę się wybierać :P ale ta lista ubranek to strasznie długa mi się wydaje :O

ja im wiecej jezdze to tym mniekj mi sie chce jezdzic... albo pitoly, które nie sa pewne czy skrecic i za trzecin zjadzdem skreca, albo ludize , którzy nie pojmuja jak dziala rondo! albo panowie z audi, zawsze chce byc pierwsi nawet o jedneo auto na kazdym czerwonym swietle....

z lekarzami to rzeczywiscie załamka, jak czlowiek szuka pomocy , a nie ma jak jej otrzymac.... oby sie udalo trafic do normalnego spacjalisty,a nie takiego tylko z nazwy.

Dysia poszło :)

Ja jestem po wizycie u mojego gina. Nie zmierzył mi dziś małego bo był bardzo niespokojny. Nie dało się go złapać nawet na chwilę. Myślę, że to przez moje zdenerwowanie, bo o mało mnie jakiś koleś z obwodnicy nie zmiótł. Nie zauważył że swoim pasem jechałam i po prostu zmieniał pas ;/ gdybym nie zaczęła trąbić...
Jutro mam na ktg jechać jeśli się nie uspokoi. Ale myślę że to przez emocje.

Chmurka powodzenia jutro na usg, bądź dobrej myśli :)

Cieszę się, że Wasze maluszki tak ślicznie rosną :-)
Ja mam w czwartek wizytę. Ciekawe jak tam się Zuzia miewa.

Queen napisz mi wiadomość na priv. Jak będę już u skraju wytrzymałości to i do Pruszcza pojadę :-)

Dysia ja chodze cala ciaze na masaz bo inaczej bym nie chodzila.moge ci polecic babke ale jest w Pruszczu Gdanskim

Dysia, współczuje Ci tych dolegliwości... I lekarzy konowałów... Ja byłam dziś u swojego gina. Z malym wszystko ok. Waży ok.2.2 kg :) przekrecil sie glowa do dolu, wiec jest dobrze ;) tak patrze na te listy do szpitala to mysle, ze sama powinnam sie w koncu spakowac ;) dzis juz nie mam sil na nic. Moj dwulatek mial w nocy rewelacje żołądka i do 2 w zasadzie nie spalam...

O dzięki za radę Paulina. Podejdę tam :-)

Chmurka trzymam kciuki za usg jutro, będzie dobrze!!!
Dysia-obawiam się, że pewnie nikt nie będzie Ci w stanie pomóc, bo wszyscy się boją zlecać jakiekolwiek badania kobietom w ciąży, ale przyszło mi coś do głowy-jeśli idziesz do Swissmedu na jaśkowej to tam na samej górze jest rehabilitacja-generalnie babeczki są baaardzo miłe i pomocne-może jak będziesz chciała, podejdź do nich, opisz symptomy, zapytaj czy one są w stanie na to coś poradzić albo może miały styczność już z takimi przypadkami. myślę, że powinny Ci powiedzieć czy jest w ogóle sens się do nich umawiać czy nie....

Moja wizyta trwała max 8-10 minut...
A masażu to trochę się boję bo mało kto wie jak i chce kobiety w ciąży masować. Póki co tylko mąż mi te ręce masuje.
Ale to ulga na chwilę

Dysia a probowalas u masazysty sprobowac?

To do Niżnikiewicza też nie idź ;) Poszłam na początku ciąży z migrenami, za 3 minutową wizytę na której stwierdził, że nic mi nie może poradzić skasował 150 zł :P

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...