Mamusie majowo - czerwcowe 2016

Jest już ktoś? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016

Witaj Dysia! Milo Cie tu widzieć i czytać ;-)
Ciągle myślę dziewczyny o Marcie. Tyle jeszcze przed nią. Na razie Maleństwo jeszcze żyje... Będzie musiała jeszcze tyle przejść. Amniopunkcja... Szpital. Porod. Może pogrzeb? Można już pochować kostkę parafinowa z dzieckiem. Dokumentacja. Jak sobie to przypomnę... Ciężka sprawa. Oby miała dużo sił, żeby przez to przebrnąć.
Syla - najbardziej wiarygodne jest badane prenatalne, to ok.22tyg ciąży. Wtedy najlepiej widać płeć.
Przed porodem mojej drugiej córki, pakującej torbę z jej ciuszkami do szpitala - wyciagnelo mi się samo na biało. Aż byłam w szoku, bo wyciągalam z szafy jak leciało. Później patrze - wszystko na biało. Zaczęłam wątpić czy to aby dziewczynka ;-).. Jak rodziłam ja martwa, to już wiedziałam skąd te białe ciuchy. Serce matki i intuicja to rzecz niepojęta...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witajcie :-)
Miło mi dołączyć do Waszego grona. Szukałam gdzieś kontaktu z przyszłymi mamusiami i tak trafiłam tutaj. Zaczęłam właśnie 14 tydzień i moje maleństwo póki co ma się świetnie.
Termin mam na 21 maj.
Gratuluję wszystkim Wam i pozdrawiam :-*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podczytywalam powyższe posty i właśnie widziałam, że niektóre z Nas już poznaly płeć dziecka. Nawet nie spodziewałam się, że można tak wcześnie się dowiedzieć i jestem ciekawa czy się sprawdzi. Ja mam wizytę pod koniec miesiąca to też podpytam czy już coś widać :)

Ja już dawno nie wchodzę w swoje spodnie ale dlatego że nie lubię uciskać brzucha a zawsze spodnie noszę dopasowane. Wbiłam się już dawno w getry a ostatnio w ciążówki. Brzuch mam wystający ale myślę że to kwestia jedzenia i wypitej wody :)

W wtorek idę na badanie prenatalne i też mam nadzieję że wszystko jest ok. Może już zobaczę płeć :D

Jeśli chodzi o kilogramy to mam 1kg do przodu.

Dobrze AMO, że skonsultowalas ten wynik teraz nie będziesz się tak denerwować.

Ja jestem cały czas pod stałą kontrolą endokrynologa. U mnie wykryto początek niedoczynności tarczy, po stracie drugiej ciąży. Na tą chwilę jest ok. i bez leków.

U mnie kilo do przodu i brzuszek widać. Przy synku mialam taki ok 16 tc. Spodni juz nie dopne wiec przywitalam sie z getrami :-D

Amo dobrze ze poszlas. Terax moze bedzies troche spokojniejsza

Ja mam badania 1grudnia.
Dziś byłam u lekarza rodzinnego na konsultacje w sprawie podwyższonego ft4. Powiedziała, żeby się za bardzo nie martwić. Trochę mnie uspokoiła... Dala skierowanie na kolejne badanie tego hormonu. Jak będzie podwyższony, pójdę do endokrynologa.

Ja już jestem po badaniach genetycznych i jest wszystko dobrze. Bardzo się martwiłam, ponieważ od początku ciąży nawet kilo nie przytyłam, a wręcz schudłam a o braku brzucha nie wspomnę.

A jak jest u Was dziewczyny, widać już ciążę?

Lekarz mnie uspokoił, okazało się, że dziecko jest duże, więc termin porodu 11.05. może być nieaktualny.

Z dolegliwości, jakie mam to czasami ból brzucha taki jak, przed @ ale do wytrzymania.

Dopisuję się i ja :)

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Sylwa 11.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Marta 01.06.2016
Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

Marto, bardzo dużo siły Tobie życzę!!!

Matra współczuje :(
To najgorsze co może usłyszeć matka. Trzymaj się dzielnie

Marto, słowa nic nie znaczą... Wszelkie działanie ma sens i nic nie dzieje się bez celu... Sama przez to niedawno przechodziłam. Trzebavwielkiej wiary! Trzymaj się!!

Marta tak ogromnie mi przykro!! Nie wiem co powiedzieć, bo żadne słowa Cię nie pocieszą. Dużo siły życzę. Trzymaj się!

W takich chwilach nie ma właściwych słów. Trzymaj się Marta!

Marta, współczuję... I pamiętam w modlitwie, trzymajcie się ciepło! :*

Marto,
Nawet nie masz pojęcia jak mi przykro:( żaden przyszły rodzic nie powinien przezywać tego co Ty:(
Mam nadzieje, że smutek minie szybko i już niedługo doczekasz sie wymarzonego bobasa:)
Tule mocno i życzę wszystkiego dobrego:* Trzymaj sie cieplutko:*

Dziewczynki, byłam dziś u prof. Preisa i niestety nie mam dobrych wiadomości. Dziecko jest bardzo chore i nie przeżyje. Doktor powiedział że przy takich obrzękach i wadach serca dziwne że jeszcze się utrzymało. Dostałam skierowanie na amniopunkcję żeby sprawdzić na przyszłość co to za wady, czy genetyczne czy może spowodowane infekcją, w razie starań o następne dziecko. Szans na przeżycie dla tego maleństwa - nie ma. Lekarz powiedział że mogę nawet nie doczekać do amniopunkcji, bo raczej wcześniej dojdzie do samoistnego poronienia.

Jest nam bardzo smutno i źle:( Ale lepiej tak, niż gdyby miało życ takie cierpiące:( Mam nadzieję że odejdzie spokojnie i bez bólu...:(

W tej sytuacji wyłączam się z forum, nie chcę tu smęcić, no i sama potrzebuję teraz spokoju. Wam wszystkim życzę zdrowia i zdrowych maluchów. Ja wyczerpałam limit nieszczęść ciążowych w tym wątku, więc Wasze maleństwa na pewno będą śliczne i zdrowiutkie:)

Trzymajcie się Dziewczyny, dziękuję za te kilka tygodni wspólnego dzielenia się różnymi myślami.

Wszystkiego dobrego!!

Ja od początku ciąży mam takie burczenie w jelitach no i jestem strasznie wzdęta... Brzuch jak balon, a to dopiero ósmy tydzień ;)
I ciągle jestem głodna, burczy mi w brzuchu godzinę po jedzeniu czasem.

Ja TSH i FT4 w normie ale co miesiąc badam i co drugi do endokrynologa. Jestem pod jego opieką od dwóch lat.

Piszecie o bólach podbrzusza, to raczej normalne. Ale mam pytanie czy czujecie jelita? Ja mam skurcze jelit jakbym miała zaraz rozwolnienie dostać i zastanawiam się czy to normalne. Mam już w domu 5 letniego synka i nie pamiętam, żebym miała taki problem. U u was to wygląda?

Czy któraś z was jest z okolic Straszyna lub Pruszcza?

Witaj Queen! Cieszę się, że dołączyłaś, dorzucam Cię do listy :)

Marta, ja mieszkam w Redzie, więc do Rumi miałam blisko :) I też rodziłam w Wejherowie i drugie maleństwo też chcę tam rodzić.

AMO, ja mam ft4 w normie, ale jestem od lat na lekach i teraz chodzę co 1,5 miesiąca do endokrynologa. Niestety chyba się bez tej wizyty nie obędzie. Lepiej to sprawdzić niż później żałować, że się tego nie zrobiło...

A jak dajecie radę w taką nędzną pogodę? Ja we wtorek tak zmokłam, że byłam pewna, że się pochoruję, ale na szczęście jest ok. Dziś znowu deszcz od rana brrr

dzianinka 1.05.2016
kararinah 03.05.2016
Mięta 05.05.2016
Aga_Kr 15.05.2016
Chmurka 16.05.2016
Pegisu 17.05.2016
Queen 26.05.2016
Karoluś 28.05.2016

Marta 01.06.2016
Zapatrzona 5.06.2016
Amo 11.06.2016
User 27.06.2016
Sierpniowa 29.06.2016

Inne tematy z forum

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...