Mamusie majowo - czerwcowe 2016

Jest już ktoś? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016

Dziewczyny a macie jakies bole brzucha? Ja ma czasem takie jak by mi ktos noz w dol brzucha wbijal i przekrecal. Zwlaszcza jakwstaje z krzesla lub jak kucam. Az tchu nie moge zlapac z bolu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba emotikony z mojego telefonu są niedozwolone.

Ja o ciąży szefowi juz powiedziałam, mamy dobre układy, więc się nie stresowałam (mimo że wróciłam 1 października z macierzyńskiego). Druga dzidzia miała być za rok, a tu taka niespodzianka.
Na rozstępy zacznę niedługo stosować Bio Oil, w pierwszej ciąży ustrzegł mnie przed rozstępami.
Z witamin biorę na razie tylko Folik, od4. miesiąca zacznę brać Pregna Plus, podobnie jak w pierwszej ciąży.

Coś mi to forum posty blokuje...

Amo jestes nauczycielka?:) ja jestem, ucze angielskiego w podstawowce z klasami integracyjnymi czyli z dziecmi niepelnosprawnymi. Powiedzialam o ciazy juz w pierwszym tygodniu jak sie dowiedzialam bo mialam plamienia, bole, skurcze. Ciaza byla zagrozona. Potem to minelo ale zaczely sie zaslabniecia az za czeste bo nawet kilkanascie razy dziennie i kolatania serca. Jestem w trakcie konsultacji kardiologicznych. Z serduszkiem dziecka tez nie do konca wiadomo jak jest. Mam nadzieje ze dowiem sie tego u Preisa w czwartek.

Jestem juz poltora miesiaca na zwolnieniu i szlak mnie trafia. Fakt, coraz blizej mi do depresji. W pierwszej ciazy tez bylam 9 miesiecy na zwolnieniu i to bylo okropne. Naprawde wiele bym dala by byc zdrowa w ciazy i pracowac.

Zazdroszczę ja niestety nie mogę pracować w ciąży i dostaje juz kociokwiku:(

W takim raze rozumiem, ryzykowne.
Ja b. Lube swoja prace, mojo zespol I szefa (do tego stopnia ze czesto w piatek mysle "jaka szkoda ze juz weekend.."). Ale z drugiej strony czesto duzo presji, dlugie godziny, czeste wyjazdy, kolacje I inne imprezy sluzbowe... a z trzeciej jeszcze stony to w dome bym sie zanudzila I dostala depresji

Podziwiam kobiety, które chcą pracować do końca. W moim przypadku... Juz się od dawna zasłaniam, żeby z rozpędu w brzuch nie dostać od jakiegoś dziecka. Biegają jak szalone, a korytarza ciasne. Chyba bardziej od uderzenia boje się jakiejś epidemii grypy. Wszystko jeszcze przed nami...

AMO - ja moze zbiore sie na odwage w poniedzialek i powiem - ale tylko szefowi, mamy super stosunki wiec jestem pozytywnej mysli.. ale pracowac chce do konca (ale jak to w zyciu bywa chciec nie zawsze znaczy moc wiec zobaczymy :)).

Dziewczyny wspolczuje problemow z zebami.. Bierzecie jakies suplementy? A kremy na rozstepy?

Dzięki AMO, ja też bym chciała, żeby było to 1 maj, ten miesiąc tak pięknie mi się kojarzy, chociaż bez żadnych szczególnych wydarzeń, to jednak ta świeża przyroda i majówka:)
Chmurko, ja tuż przed ciążą ( na szczęście!!) miałam robiony kanał - 5 wizyt na silnych trutkach i znieczuleniach i prawie 1000 zł wydane i już będąc w ciąży 2 ubytki robione bez znieczulenia - pikuś przy tym kanale, jak na razie gorszego bólu niż też kanałowy ząb nie czułam ( pierwszy poród przede mną:). Znieczulenie zęba jest możliwe w ciąży - ja jednak nie brałam i na prawdę nie było tak źle.
Rzeczywiście fajnie, że jest nas trochę więcej.

Ja powiem w grudniu, po badaniach genetycznych. I będę musiała do lutego pociągnąć... Nie ma wyjścia. Choć ciężko, bo Mała ma zapalenie oskrzeli. Wstaje ze mną po 5 codziennie do pracy... Teraz będzie 2ka do budzenia rano ;-)

Super ze wiecej dziewczyn sie dopisuje... I ze ktos ma termin po mnie :)

Czy sie boje? hmmm chyba nie, bardziej sie "denerwuje" jak to bedzie w pozniejszej ciazy, jak sie zmieni moje cialo, itd. Boje sie troche rozmowy z szefem :) Powiedzialyscie juz w pracy?

Ja też w poprzedniej ciąży chodziłam do dentysty i to często, bo zęby zaczęły mi się psuć w ciąży... Ja jechałam bez znieczulenia ;) ale mój dentysta mówił, że są znieczulenia bezpieczne dla ciężarnych.

Ja w poprzedniej ciąży byłam w 38. tygodniu i dostałam znieczulenie bezpieczne dla ciężarnych.

Dwa tygodnie temu moja szwagierka urodziła synka (ma już córcie). Wiecie, jak trzymałam małego na rękach aż sie popłakałam, już nie mogę się doczekać kiedy swoje tak przytule :) Ach te hormony szaleją :)

A mnie czeka wiztyta u dentysty :( Trochę się boję. Pytałam dzisiaj i niby jak będzie wizyta to będzie 14 tc i wtedyc śmiało można brać znieczulenie. Kurcze nie wiem sama. Dziewczyny miałyście coś robione z zębami w ciąży?

Amo masz rację, ja tez się modlę żeby zdrowe, reszta mało istotna.
Ja jestem w 3 ciąży:)

Dziewczyny, odwagi! Ciąża to Pikuś przy tym co będzie dalej... Zeby, kolki, przeziębienia, fochy...
Módlcie się tylko, żeby zdrowe i silne dzieciaki o terminie urodzić. W pierwszej ciąży narzekałam.... W drugiej - juz nie miałam na to czasu. A o tej trzeciej, to chyba gdyby nie aplikacja w telefonie i dopytujaca się o Dzidzie córka - w ogóle bym nie pamiętała. Zwłaszcza, że jeszcze nie kopie. Wstajemy codziennie do pracy o 5, to człowiek inaczej funkcjonuje :-) A poza tym, jak się dziecko martwe urodzi naturalnie, pochowa... To już później nic gorszego się przydarzyć nie może!
Wychodzi na to, że tylko ja tu jestem w trzeciej ciąży?

Ja rodziłam w lutym 2012, na forum z poprzedniej ciąży poznałyśmy się z dziewczynami w maju 2011r i do teraz mamy częsty kontakt, założyłyśmy prywatne forum na hasło:) one już w większości mają drugie dzieci, i to odchowane, zostałam tylko ja i chyba jedna koleżanka, ale dawno nic nie pisała, więc kto wie...;) Było kilka spotkań w realu, z niektórymi częściej, super sprawa:)

Nie boję się porodu, boję się ciąży. Odliczam ile jeszcze czasu zostało - jeszcze 7 miesięcy i znowu będę sobą, będę w końcu silna i będę mogła sprzątać i zajmować się wszystkim jak dawniej, a do tego będzie kolejny maluszek w naszej rodzince:) Znowu będą spacerki z wózeczkiem, to chyba wspominam najlepiej z wczesnego macierzyństwa. Znowu będzie się jakieś maleństwo przytulać do cycusia, uśmiechać, robić słodkie minki i podibjać świat:) Jeśli będzie tak wspaniałe jak nasza córcia, to będę najszczęśliwszą mamą na świecie:) No i odpadnie problem budowy domu - 2 miesiące po narodzinach Zuzi zaczęliśmy budowę i mąż miał mało czasu dla nas, z resztą dom był moim wielkim marzeniem, prawie na równi z rodziną, więc nie narzekałam. Ale mieliśmy przez to mnóstwo trudów, ledwie przetrwaliśmy jako małżeństwo. Teraz jest już super, ale cieszę się że przy kolejnym maluszku nie będzie już budowy;)

Ja też udzielałam się czynnie na forum w poprzedniej ciąży. Do tej pory jesteśmy w kontakcie z mamami lipcowo-sierpniowymi 2014 :) Dla mnie to bardzo fajne miejsce, gdzie można podzielić się swoimi doświadczeniami i odczuciami z osobami, które przeżywają to samo.

Aga_Kr znowu się spotykamy tutaj na forum :)

Ja powiem Wam szczerze. Boje się i to bardzo. Ale troche pociesza mnie fskt ze teraz jest dostępne znieczulenie. Licze bardzo na nie. Gdyby nie to co przeszlam pewnie szybciej zdecydowalibysmy się na drugiego malucha. A tak roznica bedzie 5 lat. Ale na razie staram sie nie myśleć. Teraz liczy się tylko zeby ten maly babel w brzuchu dobrze się rozwijal.

Aga a my moze spotkamy się na porodowce? :-D

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...