Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2016
Marta, a ile ważyło Twoje pierwsze dziecko po porodzie? Ja też brałam Femibion w pierwszej ciąży i dużo przytyłam i mały ważył przeszło 4 kg - ledwo go urodziłam... Na porodówce lekarze i położna mi mówili, że to ma związek z witaminami, że jest ich za dużo itd... Narazie biorę więc Folik Mama, bo tam jest tylko kwas foliowy i jod. A jedno i drugie i tak powinnam brać (jod ze względu na chorą tarczycę). I muszę chyba pogadać o tym z moim ginem - jakie jest jego zdanie... Ale przyznaję, że boję się znowu rodzić duże dziecko...
A co tekstów to ja też ciągle słyszę "fajnie, żebyście mieli córeczkę do pary". Ble, ble, ble... A ja wolę drugiego chłopaka :) I mąż też. Bo ekonomicznie byłoby nam łatwiej - dzieci przez najbliższe lata będą też w jednym pokoju... Sama mam braci i siostry i wiem, że fajnie jest mieć jedno i drugie. Ale jak będzie chłopak to będzie super. A jak będzie dziewczynka to wszyscy w rodzinie do końca zgłupieją - bo będzie mała księżniczka :D Ja się teraz śmieję, że ważne by było zdrowe i jedno, bo w rodzinie urodziły się nam ostatnio trojaczki :) Ale w poniedziałek idę na USG i się zobaczy ile ich tam siedzi ;)
Marta, a co do Twojej sytuacji córeczka czy syn. Zwyczajnie jest w Tobie lęk i masz do niego największe na świecie prawo!!! Widać, że nie odrzucisz drugiej córeczki, więc ten lęk nie jest w stanie zniszczyć Ci życia, ale czai się za rogiem by uderzyć w czuły punkt. I to co czujesz wcale nie jest głupie czy złe... Na to co czujemy nie mamy wpływu, mamy wpływ na to czy te uczucia nami rządzą czy nie... Nie daj się poczuciu winy, bo widać, że jesteś fajną mamą i będziesz taka też dla drugiego skarba obojętnie jaką będzie mieć płeć ;)
0
0