Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Zakładam nowy wątek bo tamten już taki długaśny:)

Mariolka 03.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 12.05.2015
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015 (dokladny za 3 tyg)
Zaskoczona88 25.05.2015 ( wstepnie- dokladny termin dostane za 3tyg.)
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Justicia85 - początek czerwca (termin dokładny podam po następnej wizycie u lekarza)
Marta- 5.06.2015
Moni - 09.06.2015
MMM90-12.06.2015 (wstępny termin,dokładny będzie 4.11)
Szminka21 15.06.2015
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowee 2015 (2)

Hej dziewczyny u mnie narazie ok, tzn objawy krwawienia ucichły, u lekarza nie byłam o ile się to nie powtórzy i nie nasili to wytrzymam do czwartku. Ale jakoś brzuch mi strasznie wydęło:)) no i tu mnie ciągnie, tu kłuje i mam wrażenie że "tam na dole" mam wszystko obrzęknięte i rana po pierwszym porodzie mnie pobolewa, ale myślę że to związane również z tymi krwotokami z nosa. Jednak to prawda że kazda ciąża jest inna:D Niestety mój synuś jest strasznie przeziębiony, bleeee .

hej Dziewczyny, jak Wasze dzisiejsze samopoczucie? Ja od kilku dni miałam strasznie wysuszoną śluzówkę nosa, a dzisiaj tak mi krew chlusnęła, że ciężko było mi to powstrzymać. Dodatkowo mój chłop się rozchorował i modlę się, żeby się od niego nie zarazić ;) życzę Wam miłego i słonecznego dnia, pozdrawiam, Ania

u mnie zaczyna sie za 2tygonie 4 miesiac i brzuszek hmmm ja mam obsesję ale kolezanki twierdza ze nic nie widać ale niby ciążą mi słuzy ,,,,
jak narazie ciaży nie widac ale l0ekarz stwierdził ze dzidziuś juz mój drugi bedzie duzy 1 ciąża 4250 ale brzuszek pewnie wywali jeszcze duzo czasu

No i witam mamuśki
kasia-termin wstepnie 12,06.2014
i chyba ostatnia na liśćie

Efik- i jak u Ciebie, skonsultowalas się z lekarzem? Daj znać jak się czujesz.

Hej dziewczyny, mi też się bardzo podoba kolyska ale zostanę przy łóżeczku bo mam po synku, mam też turystyczne bo jak jeździmy do moich rodziców ( 400 km) to jest przydatne. Ja natomiast mam Billa na punkcie chust, mój pierwszy synek od urodzenia był noszony i uwielbiał to. Teraz chciałabym zakupić nosidlo ergonomiczne tula bo jest mniej wiązania
Pozdrawiam z samego ranka

Efik, ja z moim lekarzem mam taką umowę, że gdyby coś się działo (cokolwiek, co mnie zaniepokoi) mam od razu dzwonić. Nie wiem, co Ci doradzić. Ja pewnie pojechałabym na SOR. (Jestem z tych, co to wolą dmuchać na zimne;). Taki śluz może oznaczać wszystko i nic.

A masz jakieś inne dolegliwości? Może jeśli było to "jednorazowe" to nie jest to nic "strasznego"?

Co do kołyski. Przy pierwszym dziecku długo nie mogłam się zdecydować czy wybrać tradycyjne łóżeczko czy kołyskę... W końcu wybrałam łóżeczko. Syn miał się urodzić duży i bałam się, że kołyska wystarczy nam tylko na pierwsze tygodnie, hehe ;)

Teraz wiem, że co by się nie działo, to kupuję kołyskę. Nawet już sobie wypatrzyłam konkretny model. ;))) O dziwo mężowi też od razu przypadła do gustu. Czekam tylko do późnej wiosny, gdy zabierzemy się za urządzanie pokoju dla maleństwa.

Dzisiaj czuję się tak, jakby powoli łapało mnie jakieś przeziębienie. Zrobiłam już sobie mleko z miodem i mam nadzieję, że do rana przejdzie...
Dzisiaj mam pierwszy "normalny" dzień, bez żadnych ciążowych dolegliwości i nie chciałabym tego popsuć chorobą. ;)))

A w sumie to nie wiem, nigdy nie pytałam, nr tel też nie mam.

A nie możesz zadzwonić do swojego ginekologa? Ja do swojego prowadzącego mogę zadzwonić/napisać sms'a w razie niepewności bądź problemów.

hej dziewczyny, dziś zauważyłam taką gruba nitkę śluzu zabarwioną na "wiśniowo". Myślicie że to coś się dzieje??? wiytyę u gina mam na czwartek , na izbę to mnie się nie uśmiecha jechać. Poczekam, jak się zwiększy to chyba nie będę miała wyjścia.
Co do kołyski to jak kupowałam od dziewczyny, to mówiła, że jej córa spała do 6 miesiąca, no zobaczymy jak to bedzie w rzeczywistości.

UU mnie na szczęście wczoraj późnym wieczorem już poprawa, więc to coś chwilowego.
Byłam w ciągu dnia na chrzcinach i potem w restauracji na obiedzie podejrzewam, że tam coś mi zaszkodziło (surówki??).
Obawiam się tylko, żeby przeziębienie mnie nie dopadło.. Herbata z cytryną i miód poszły ostro w ruch!

ja grypę żołądkową przechodziłam na początku października... więc serdecznie Wam współczuję, możecie jedynie sobie zjeść węgiiel, na raz max ok 4 tabl- ja takie zalecenia dostałam.

image

Hej dziewczyny,
... I mnie od rana męczy zatrucie pokarmowe. Nawet po wodzie wszystko mi się cofa, o herbacie nie ma mowy. Mam nadzieje, ze rano jak się obudzę będzie już dobrze. I Wam kobitki też tego życzę, aby jutro był dzueń bez dolegliwości dla każdej z nas :-)))))
Ja też planuje zakupić kołyskę dla naszej Marysi :-) Zastsnawiam się tylko do którego miesiąca malutka będzie migła w niej spać????

U mnie słabego weekendu ciąg dalszy... Doszły problemy z żołądkiem i małe rozróżnienie. Mam nadzieje, ze do jutra przejdzie, inaczej wybiorę się do lekarza nawet rodzinnego.
Nuska a masz jakieś sposoby na te bóle lędźwiowe?
Co do kołyski - całkiem prawdopodobne, że dostanę od rodziny po innym dziecku. I cieszę się, bo mamy mieszkanie dwupoziomowe, więc na początku kołyska byłaby dobra w ciągu dnia, a łóżeczkostałoby w sypialni na górze.

cześć mamuśki :)
u mnie samopoczucie dobrze jeśli chodzi o ciążę, jednak popsuł mi się nastrój dzisiaj bo połamały mi się okulary :( teraz przed świętami gdzie tyle wydatków jeszcze muszę jechać kupić okulary, porażka jakaś :( a mam je zaledwie od stycznia :(

co do kołyski to ja nie jestem zwolenniczką, tym bardziej bym nie kupiła, bo po synku mam tradycyjne łóżeczko. Ale to wiadomo.. co kto woli :)
Nie zmienia to jednak faktu, że kołyski wyglądają obłędnie, jeszcze jak mają jakiś baldachim czy cuś.. :)

Hej. Ja się czuję różnie, niestety męczą mnie bóle "brzucha",jakieś kolki, zaparcia. Idę w czwartek na wizytę tto może się potwierdzi bądź nie płeć:D co do kołyski to ja z tych właśnie powodów zakupiłam używaną, potem mam po synku łóżeczko turystyczne.

hej Dziewczyny!
u mnie samopoczucie dobre, tylko ostatnio załapałam zatrucie pokarmowe, które rozwaliło mnie na 2 dni - to chyba po obiedzie w ikei, trochę bałam się o maleństwo, ale myślę że poradziło sobie.
Zastanawiam się nad kupieniem kołyski dla dziecka, będzie zajmować mało miejsca, łatwo przestawić do drugiego pokoju a latem nawet wystawić na balkon. Co myślicie o kołysce? Pozdrowionka

hejka, u nas wczoraj był kinderbal- 4latka synia, więc weekendzik leci miło, towarzysko i rodzinnie, dziś cd.
Samopoczucie całkiem nieźle, głowa już odpuściła ale za to pojawiły się bóle w części lędźwiowej jak u Ciebie Justicia. Wczoraj nawet maleństwo jakieś mocno aktywne było i dawało niezłe kuksańce :) aż sama się zdziwiłam że takie wyczuwalne :) dobrej niedzieli dziewczyny

Hej dziewczyny, jaka tu cisza! Jak mija wam weekend?
Ja wczoraj miałam kryzysowy dzień, cały czas bolała mnie głowa, a wieczorem doszedł ból w części lędźwiowej. Na szczęście dzisiaj już trochę lepiej, czego i wam życzę :)

suss_martynka- gratulacje córuni :)
Ja dziś miałam ciężką noc, synek załapał chyba zapalenie krtani i dusiło go w nocy na szczęście niezawodny pulmicort i zimne powietrze na balkonie dało nam przetrwać noc, zaraz śmigamy do pediatry po leki.

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...