Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
12.07 - nilkaa
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

Zapraszam do nowego wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

hej dzeiwczyny :)
ja zaraz lecęszukać płyty dla taty w prezencie :)

azura, w bruss nie trzeba swojej glukozy, własnie dzwoniłam :)

Jolaa- może mówili o Emaljundze? Ona chyba jest szwedzka - bardzo mi się podobała ale niestety za ciężka, szkoda by mi było wózka za 3-4 tysiące zostawiać na parterze na klatce schodowej, a dzwigać 16 kilo plus dziecka nie zamierzałam, wolałam coś tańszego czego w razie kradzieży nie byłoby mi tak żal.

ja miałam (mam) dwa osobne wózki - gondolkę Hebarta na pompowanych kołach:
http://allegro.pl/wozek-gleboki-hebart-classic-gratis-model-2011-i2120017287.html
a jako spacerówkę - chciałam już dużo lżejszy wózek i wybrałam scoonera:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2028&osCsid=27365d45142cafee4c531e0388dd2a61

Te dwa wózki starczyły nam na cały okres wózkowania (bo często poza wózkiem 2w1 czy 3w1 i tak się dokupuje później lekką parasolkę).

Skupili się na wózkach drogich, jeden jakiejś norweskiej firmy- nazwy nie pamiętam. Głównie mowa była o tym by wózek był bezpieczny dla dziecka, wygodny dla mamy- łatwe składanie, rozkładanie, żeby zajmował mało miejsca w aucie, ogólnie stawiają na wygodę. Zwrócili uwagę na atesty i co ciekawe wózki z atestami, mogą spokojnie "przewieść" przez swoje życie 4 dzieci. Czyli można spokojnie polować również na wózki używane.

Aha dopóki nie mieliśmy wózka to koledzy z pracy mówili,żeby nie kupowac takiego za 3000zł, bo bardzo fajne mozna upolować za ok. 1500zł

Dziękuję Jolaa za rozpiskę :)
A na co mówili żeby zwrócić uwagę przy kupnie wózka?

Nulka nie wiem, czy jest sens....nie wiem, czy zwrócą pieniądze a nie uśmiecha mi się znowu wystawiać małego na USG. Ogólnie tak sobie wspominam podejście samego lekarza do nagrywania tej płytki, tak jakby robił to za karę....

W DD TVN pokazali same drogie opcje, co prawda dla jednych 4 000 to mało, dla innych sporo. Dobrze, że chociaż na sam koniec powiedzieli, że za 2 000 też można kupić dobry wózek:)

Jeszcze dzis skocze do rodziców zobaczyc czy to napewno nie wina komputera, w co watpie bo inne płytki normalnie są odtwarzane, ale spr i zadzwonie zapytac co robic... gdyby to bylo USG co miesiac, to bym odpusciła... ale kurcze... szkoda mi troche...

Jola, a wy odpusciliscie? czy tez chcecie reklamować ?

Azura, dobrze, ze przypomnialas o ddtvn, ale w sumie nic ciekawego az tak nie powiedzieli...

Ja mam zawsze ciśnienie w okolicy 100/60 ...

Masia zajęcia są w poniedziałki i czwartki na godz. 12.30. Zajęcia trwają 60 minut. Cena karnetu 99zł- miesięczny. Musisz mieć strój na przebranie, oczywiście buciki, butelkę wody i ręcznik.

my idziemy w sobotę na nagranie, jakie odmulanie płytki, no nie żartujcie ;]

Nulka my byliśmy też w inviccie na nagraniu i nam co chwilę się zawiesza obraz!!!! mąż musi przewijać do przodu żeby płytkę "odmulić"

Hejka Dziewczyny,

oooll, wczoraj po południu napisałam do dystrybutora Jane maila i dziś już o 8 rano odpowiedz ze sklepu Mama i Ja, jakim dokładnie jestem zainteresowana zestawem i kolorem :D

Także najlepiej napisz do nich sklep@mamaija.pl jaki Ciebie interesuje i tyle, to ich biznes skakać przy kliencie :)

Fajna ta wanienka Jonki :) ja nie ufam stelażom, będziemy kąpać na stole lub podłodze.

Ja glukoze mam w poniedziałek, idziemy z Milulką, także będzie nam raźniej.

oooll, co do ciśnienia..to 140 to już za dużo, pod koniec ciąży ono się podnosi, ale nie powinno się mieć wyższe niż 135, ja po tabsach mam max 125, ale już częściej w przedziałach 112-117, także super, dolne też nie przekracza 75-80
a mierzysz ciśnienie oooll ??

zaraz w dzień dobry TVN będą gadać ile wydać na wózek :) zobaczymy co Ibiszowa będzie testować :)

Nulka biegnij do Invicty z reklamacją tej płytki, później będziesz żałować.
TA pani dr to Stefanowicz-Kujawa, za radą naszych forumek zaczęłam brać euthyrox, ale zapisałam się też do innego gin-endo do dr Szymuli, bo tylko on przyjmuje w LuxMedzie- wiem, że są różne opinie na temat tego pana, pójdę zobaczę no i w LM badania będę miała w pakiecie.

Monitor oddechu będziemy chyba mieć od znajomych, ich dzieciątko było wcześniaczkiem dlatego to kupili, na szczęście się nie przydało.

Kurde sporo rzeczy nawarstwia mi się w II tyg.marca i nie wiem czy się zapisywać na kolejne warsztaty, chyba sobie odpuszczę.

Czesc laseczki :)
Ja nad kampanią pomyślę, nie mówię nie :)
Monitora oddechu nie będę kupować, bo maluszek bedzie spał z nami w pokoju na początku, ale napewno w nianię zainwestuję.

Mam ptanie do mam, ktore chodzą do Madisona. Mam zamiar wybrać się na zajęcia, na które wy uczęszczacie. Napiszcie po raz setny kiedy są zajęcia, w jakich godzinach, ile trwaja, i ile kosztują proszę :)

Poodpisywałam co chciałam ;)
Nad tą kampanią tez sie zastanawiam, niedługo miejsca w kalendarzu zabraknie tyle tych różnych spotkan ;)
Widzialam, ze głównie tu chodzi o pierwsza pomoc i bezpieczeństwo, wiec mysle, ze warto... szczególnie dla osob które nie maja w tym temacie zielonego pojecia, a niestety jest ich sporo... :/

Wczoraj na 14 bylismy u dr Puzio, weszlismy 14:10 wiec nie było w sumie opoźnienia, Olcia jest dalej Olcią ;) pokazała nam swoją buziulke, niestety na śpiąco ;)
Ale mam jedno ale, bo na płytka jest źle nagrana, co zobaczylam wieczorem w domu, jakby podwójny obraz jest i ten drugi, to takie 'echo' biega po ekranie przez co mała jest niewyraźna :/ zastanawiam sie, czy isc z tym jako reklamacje, bo to w koncu pamiątka czy sobie darować....

A na SR dostałysmy wycisk, bo 30 min ruchu na materacach, drabinkach- śmiesznie bylo ;) a na koniec ćwiczyłysmy oddychanie ;) ogolnie fajnie bylo :)
Ale jak wróciłam do domu, to padłam jak dziecko... :P

O matko, ale żeście naskrobały !! :)
Mam nadzieje, ze w miare uda mi się być na bieżąco ;)

Jeśli chodzi o kąpiele, nasza położna radziła zacząć od zwykłego mydełka dla dzieci a w razie co kąpac w tych Oilatumach itp.. Ja od razu kupiłam płyn do kąpieli w aptece, dokładnie Oillan.
Położna tez mówiła, żeby nie używac Sudocremu , ze lepsza masc pośladkowa- ale ona jest na recepte.

Krew pępowinowa, powaznie się nad tym zastanawiałam, ale uwazam, ze na dzien dzisiejszy to jest zbyt mało popularne co tez zbyt mało pewne i tak naprawde nie wiadomo co z tym wszystkim się będzie działo za 5 czy 15 lat wiec raczej jestem na nie.

Monitor oddechu razem z nianią dostaniemy od moich rodziców, chcemy małą od początku przezwyczajac do swojego pokoiku wiec niania sie przyda czy w razie co poźniej na wyjazdy jakies... a monitor dla mojego spokoju ;)

Sylwiaagnieszka, co to za lekarz w ogole ?? ja bym uciekała gdzie pieprz rośnie !

Kate88 tez się zastanawiam nad wanienką ze stelażem, bo my nie mamy wanny tylko prysznic na kafelkach/podłodze wiec będzie to mało wygodne a zadnego stołu u malej w pokoju nie będzie wiec się ciągle zastanawiam.. pytanie, czy to bezpiecznie? Dla miesięcznego dziecka pewnie tak, ale jak już będzie wieksze ?
Akamara, w mama i ja te wkładki są jakby przydziałem do konkretnych wanienek, wiec może bez sensu osobno kupować ;) A te gąbeczki, jak kazda gąbka dla mnie to tylko zgromadzenie bakterii i grzybkow :/

Madziuśka, a kiedy idziesz teraz na wizyte ? Ja mam w poniedzialek na 9:40 i mam nadzieje, ze do 12 wyjde ;) bo teraz podobno wyniki trafiaja od razu do lekarza a ja jestem mega ciekawa wyniku..

hymmmm zaciekawiłyście mnie tym ciśnieniem
ja w poprzedniej ciazy pod koniec miałam już mega wysokie teraz mam srednio 140/90 ale żadnych tabletek mi nikt nie daje ...
po prostu mam często kontrolowac ciśnienie i tyle zobaczyć jak rośnie ....

możecie napisac więcej jak to u was jest z tym ciśnieniem ...???

co do wanienki - ja miałam zwykłą stawiałam ja na wysokim stole - kregosłup mi dokucza więc schylac się nie lubie hehehe bo boli ...

na warsztaty się zapisałam, ze względu na tatusia, ostatnio doszłam do wniosku że musze go bardziej zaktywizowac ... do SR jakoś mnie nie ciągnie - po jednym maluchu ma się już troche praktyki

chce sie dzisiaj zwolnić pół dnia z pracy .. bo w końcu nadszedł ten dzień i do spa jedziemy hehehehhe
ale się ciesze w końcu trochę odpoczynku ....;))

Witam w piątek :) Weekendu początek :)

Ja stelażyka na wanienkę nie kupuję też będziemy małego kąpać na stole :) Bardzo mi się podoba ta wanienka Jonki- chyba też taką kupimy :)
Co do kosmetyków to ja zupełnie się nie znam- ale chyba też skłonię się do nivea, a pieluszki to na początek kupię pampers i hippo i zobaczymy jak mały zareaguje.

Monitora oddechu też nie będę kupować, ale na pewno zaopatrzę się w elektroniczną nianię- bo ja przygłucha jestem :)

Zazdroszczę wam że macie już glukozę za sobą- ja mam w przyszły piątek :( mam nadzieję że będzie dobrze :)

Kurcze jak już słyszę że niedługo pierwsze z nas już zaczną pakować się do szpitala to jestem w szoku- jak to szybko leci. Mi ciągle się wydaje że to jeszcze tak daleko :)

Mi mały ułożony jest jakoś miednicowo...coś takiego. Doktor powiedziała, że czasami się tak zdarza, ale nie mówiła nic o cesarce. Wspomniała o cesarce jedynie, gdyby mały nie ułożył się główką do dołu.

Hej kochane:)

co do hormonu tarczycy- spojrzałam na wynik i był w normie, więc się ucieszyłam, ale jak pokazałam Pani doktor ta stwierdziła, że jak na kobietę w ciąży jest za wysokie dlatego zapisała mi euthyrox. Brałam chyba przez 7 dni połówkę tabletki, a potem miałam brać po całej tabletce. Pani doktor powiedziała mi, że nic złego się nie dzieje, a to lekarstwo ma spowodować bym ja sama się lepiej czuła- chodzi o niewyspanie etc.

Co do pamięci i ogólnego rozbicia- przyłączam się do grona, ostatnio nie zwróciłam uwagi, że Pani w kiosku wydaje mi za mało o 50 zł reszty.... więc zrobiłam jej prezent:/

Co do laktatorów, sterylizatrów jeszcze nic nie wybrałam.

Słyszałam, że kosmetyki firmy Oilatum są dobre, ale i mają wysoką cenę. Jeżeli nie będzie potrzeby używania takich wybiorę innej firmy. Oczywiście koniec końców nie będę kierowała się ceną, najważniejsze zdrowe dziecko.

Co do USG mam je w zasadzie co wizytę, czyli raz w miesiącu.

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...