Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
12.07 - nilkaa
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

Zapraszam do nowego wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *19

ja miałam wszystko TT, smoczki (ze wszystkich podobały mi się najbardziej wizualnie), butelki, pojemniczki do mrożenia mleka itd.
Jeśli chodzi o kosmetyki to używałam do kąpieli Oilatum, do pupy linomag i przez pierwsze 2 tyg. smarowałam małą zwykłą parafiną( przez to, że była po terminie, jej skóra dosłownie się łuszczyła), po miesiącu dołączyłam jeszcze szampon bambino (używamy go do tej pory).
U nas ten zestaw się sprawdził, Basia nigdy nie miała żadnego zaczerwienienia czy odparzenia.

Dziewczyny a ja zapytam o inną sprawę- Jakiej firmy będziecie kupowały kosmetyki dla maluszka?? Czy wszystko z jednej czy różne??

I jakie butelki i smoczki są najlepsze z aventu, lovi czy może jeszcze innej firmy??

też dołączam do narzekających na roztargnienie ciążowe ;)

dużo nas, to się wydaje, że często do gina chodzimy ;)
ja też raz na miesiąc, raz tylko byłam po tygodniu, żeby szyjkę skontrolować, ale jakoś się trzyma, więc wizyta w marcu jakoś, jeszcze nie umówiłam :P

ja laktator też mam TT, sprawdził się nawet, ale szczerze mówiąc to najlepiej ściąga dziecko ;) karmienie wcale nie zawsze jest takie łatwe, jak na zdjęciach w gazetach, ja miałam z tym duże problemy - Tysia nie umiała złapać porządnie i mi coraz większy ból sprawiała no i zastoje, bo nie ciągnęła do końca, bo się wkurzała i wiecie, co jeszcze mnie uratowało? takie silikonowe osłonki, jak już się zagoiło to Tyś nie miałą problemu, żeby do 'normalnej' piersi wrócić :) a i do TT pasują też butle Aventu. A elektryczne jakoś mnie nie przerażają, marzyłąm o takim, jak mi się już nie chciało pompować ręcznie ;)

kosza na pieluchy też nie kupujemy, ale wiecie co - kupy to dopiero zaczną śmierdzieć, jak się rozszerzanie diety zacznie ;) a jakby co to nawet zwykłe woreczki śniadaniowe dają radę :)

ja też chodzę do Medicoveru jakby co :)

Flipsy z nutellą :) to jest to!!!
Jeżeli chodzi o wizyty u lekarza to ja mam co miesiąc. USG miałam do teraz 3 razy- w 6, 13 i 22tc. Badania miałam zlecone na samym początku i jak zaczął się drugi trymestr, a że wszystko jest w normie i ja się dobrze czuję to nie muszę powtarzać. Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę i wtedy będę miała zlecaną glukozę. Czy największym problemem tej glukozy jest to, że ten roztwór jest mega słodki? bo jak tak to nie powinnam mieć problemu

Makuszka, tak właśnie nestor mi się podoba, ale waham się jeszcze między jedo i nestorem. Wcześniej niż po Wielkanocy nie planuję kupna więc odpuszczam myślenie o tym.

No to może i ja sie podziele z doświadczenia ;)

Kupy malucha to śmierdzący koszmar! moja od poczatku miała problemy z brzuszkiem, a bączki? ojjjj nikt mi nie powie że od maluszka nie śmierdzi ;)
Kosz dostałam w gratisie do monitora oddechu z niania, i jest rewelacyjny, i gdybym miala kupić osobno napewno bym to zrobiła, na początku wkładałąm do niego wszystkie pieluszki, pozniej faktycznie wyszlo drogo na wkłady wiec tylko pieluszki z kupką bo siuski nie śmierdza.

Sterylizator mam TT w sumie wszystko miałam TT ;) podgrzewacz kupiłam zwykły za 45zl Teddy czy jakoś tak, z wtyczka do auta i działa do dziś. W samochodzie go nie stosowalam, kupiłam takie termoopakowanie z wtyczka do auta i sprawdzilo sie super, zawsze ciepła woda do mleczka była.

Tyle tematów poruszacie ze juz nie wiem czy wszystko napisalam hheheh

Mam dokładnie ten sam zestaw, który podała Kasia i Tomus, również polecam:)

Jak macie mikrofalowke, to sterylizatoz z zestawu TT sprawdza sie super-mozna wrzucic wszystko-laktator, bytelke, smoczki, lyzeczki, elementy inhalatora, aspiratora...wszystko sie zmiesci http://www.akpolbaby.pl/butelki/124-zestaw-do-karmienia-piersia-tommee-tippee-5010415235565.html cena bez rewelacji, ale mozna upolowac duzo taniej-warto zagladac do sklepu, bo ich promocje (z gazetek) sa inne niz te w necie.
Ten zestaw kupilam za 229 w sklepie stacjonarnym, a cena tutaj nie zacheca http://www.akpolbaby.pl/laktatory/577-laktator-elektryczny-tommee-tippee-5010415230140.html
Dziewczyny, ktore maja dopiero polowkowe, na pewno trafia na kolejna promocje. W pelnej cenie zawsze mozna kupic w ostatniej chwili.

A te woreczkii są nawet w carrefourze na morenie, kiedys jak zerkałam na ceny pieluch to mi sie w oko rzuciły... chyba nawet niecale 5zł kosztowały.

Ja też wybieram się na Mamo nadchodzę...24.03 w sobotę. A sterylizator chcę kupić z opcją podgrzewania i możliwością podłączenia w aucie...ale jakiś zwykły, na różne rodzaje butelek i słoiczków.

A co do papki z mózgu w ciąży...to ja się podpisuję obiema rękami :)

Ja tez mam mega problemy z pamięcią... jak jakies pierdoły to trudno, ale np zdarzyło mi sie nie raz zostawić włączone radio w aucie, co nigdy w zyciu nie zdarzyło mi sie przed... czesto sie 5 razy zastanawiam czy zamknełam mieszkanie/auto... masakra ;)

A jesli chodzi o sterylizator to my dostalismy w prezencie od Mikołaja, http://www.bangla.pl/opinie/p1148/avent-mikrofalowy-sterylizator-parowy-scf271 opinie ma dobre wiec licze, ze sie sprawdzi :) osobiscie jeszcze nie sprawdzałam.

no ja przed ciąza pracowałam w dość wymagającej i odpowiedzialnej pracy (na pewno pełono informacji miała do pamietania), studiowałam, miałam dodatkowe zlecenia i nigdy nie miałam kalendarza,
a teraz mam do ogarnięcia tylko lekarza i spotkania towarzyskie no i muszę zapisywać :)

więc to chyba norma :)

Hehe mój mąż też się ze mnie śmieje,że jak piszę do niego na gg czy smsy to straszne błędy robie. A to co go już wkurza to to,że ciąglę zapominam o czymś co on mi zekomo opowiadał :)

mikulka- ja się pocieszam że to potwierdzone naukowo że w czasie ciaży wolniej krew w mózgu przepływa .... bo inaczej bym się załamała spadkiem mojej kumatości ......

pachnące woreczki są ok- używałam i nie narzekałam na brzydkie zapaszki heheheh

Czyli narazie na Mamo nadchodzę 4 z nas idą 24.03. (Azura, Sylwiaagnieszka, Madziuska2, Agusia85) i 4 z nas idą 25.03. (Nulka, Wiktoria29, Elfik5555, Masia).

A powiedzcie mi coś o sterylizatorach. Kupujecie? Jak tak, to jakie i na co zwrócić uwagę.

są w akpolu :)
a poza tym mimo mojej całej wrażliwości na zapachy to te początkowe aż tak nie śmierdzą :)

właśnie zobaczyłam, że napisałam morze przez ż,
ewidentnie ciąż mi się na mózg rzuca :)

Hey Mikulka, udanego spacerku :)

Ja też zdecyduje się na te woreczki, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest, te specjalne kosze i te wkłady, to duży wydatek.

Dzieńdoberek z rana :)

no właśnie laktator ręczny...ale ja mam problem z nadgarstkiem i słaba jestem w rękach, także jeszcze się waham jaki, bo wizualnie podoba mi sie ręczny, ale jak przyjdzie mi się doić na całego...to sobie tego nie wyobrażam :/

o kapuście będę pamiętać..heheh :)

Hej dziewczyny, i jak tam po spacerku?
:)
ja dzisaj znów uderzam na spacer nad może, tym razem z żoną kuzyna i ich synkiem (3 miesiące niecałe),
co do kosza na śmieci to bardzo chciała ale teraz sobie odpuszczam, jednak to za duży wydatek...
poza tym kupki takich maluszków aż tak bardzo nie śmierdolą :)
ja też jestem za tymi pachnącymi woreczkami za 5 złoty na te gorsze pieluszki.
http://www.bebesklep.pl/Paklanki_pachnace_woreczki_na_zuzyte_pieluszki_50_szt-26.html
n pewno są w akpolu i chyba 5,5 kosztują :)

hymm
ja chodze do lekarza co 3 tyg., a usg takie co dzidzie było widac to dwa w 12 tc i w 20 tc ( wmiędzy czasie miałam dopochwowe bo szyjka się skracała ale to ona była przedmiotem ogladu więc takie usg się nie liczy, no nie ;)))

teraz mam usg połówkowe 13 marca już sie doczekac nei mogę, tez juz sie zapisałam na 3d i na nagranie płytki- coby starsza siostra w domu mogła obejrzeć

wogole wam powiem ze od wczoraj popoludnia mialam dwie dziewczynki na noc- i w sumie da sie wytrzymaci ogranąc - i nawet rano dość sprawnie poszło wyprawianie do szkoły - teraz tylko musze poczekać te 5 lat - żeby takłatwo i gładko poszło

bo im bliżej porodu tym większe mam wątpliwości jak ja ogarnę dwójkę ehhh
też tak macie??? te co mają już jedno dzieciątko ????

miłego wietrznego dnia !!!

aaaa na nawał pomaga tez liście kapusty z zamrażalnika- więc polecam pamięci- warto kupić kapuste i żeby leżała w lodówce - mi to życie uratowało ... dosłownie .....

aaa azura- miałam takei same odczucia co do elektrycznych laktatorów hehehhe

ja również mam usg co 4 tygodnie, ale jest nas już tak dużo i każda ma badanie w innym momencie, może stąd to wrażenie
Kosza nie miałam i nie zamierzam kupować, uważam że to zbędny wydatek:)

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...