Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek (chyba Filipek)
07.06 - stokrotka84
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-19-t312369,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *20

kobritta, a ty chcesz jedo 4fun?
bo jak tak to napiszę Ci że jeżdzi się super!
ucałuj Baśkę!

makuszka,
jak tylko będę się wybierać to dam znać,
obstawiam II połówę marca,
Ania, na pewno dam Ci znać co i jak, postaramy się jakoś dopasować, żeby nam pasowało :)

my dzisaj z azurą byłyśmy na glukozie,
wrażenia spoko,
nic się nie działo, w smaku to dla mnie jak herbata mojego taty (czyli woda z 10 łyżkami cukru), a że towarzystow było wesołe to 2h szybko zleciały i muszę powiedzieć, że badanie miło wspominam :)
teraz zobaczymy jak wynik.

dzięki za info o podkładach z ikea, są w super cenie, na pewno wezmę jeden, a drugi innej firme i zobaczę jaki lepszy, ceratkę też kupię bo kosztuje niewiele a będzie na tz. wszelki wypadek :)

no ja tez po tym jak wczoraj zalałam się łzami ustalilismy zakupy na kwiecień - maj
choć termin na poczatku lipca mam- pierwsze dzieciątko urodziłam m-c wczesniej i teraz tez wolałabym już być przygotowana ;))

co do wózków - ja wczoraj siedziałam na ebayu niemieckim i namierzyłam fajne wózki hehehe - ceny niższe niż u nas musze tylko pojechac w końcu do gdyni i w bobowózkach sprawdzić jak te co mi się podobają się prowadza ;)) ja sobie postawiłam za cel- wagę - chce taki coby wazył do 12 kg z gondolą - nie ma co się oszukiwac latac będę sporo - i juz wiem że waga to podstawa i zwrotność ;)))

Ha,ha :DDD Wlasnie mi przypomnialyscie,ze ja tez bylam calkiem "sprawna" do konca pierwszej ciazy. Nogi jak balony, brzuch prawie na kolanach, zar sie z nieba leje, a ja wyciagalam mojego meza na plaze, jeszcze po terminie ;D
A co do zakupow, to wczoraj Was podczytalam, zmobilizowalam sie i zrobilam swoja liste. Koncze juz 30 tydzien, wiec chcialabym miec to wszystko jak najszybciej w domku. Duze wydatki nam odpadaja,bo mam wszystkie rzeczy i sprzety po Tomku, ale chce kupic nowe pieluszki (te co mam sa niedoprane i wyladuja jako szmatki w garazu), kosmetyki i jeszcze kilka drobiazgow. Za 2 tygodnie zaczynamy "remoncik" -malowanie itd. Jak sie skonczy, to chce juz wszystko wyprac, wyprasowac i niech czeka na wielki dzien. Ciesze sie,ze rodze juz na poczatku maja i bardzo wspolczuje tym z Was, ktore beda musialy znosic letnie upaly z wielkim brzuchem-zwlaszcza jesli tak jak ja macie tendencje do obrzekow. Najtrudniejsze w ostatnich tygodniach bylo dla mnie stanie-prasowanie bylo istna tortura i co chwile musialam robic przerwe,zeby pochodzic. Glownie lezenie i spacerki :(
Ktos pytal o wielorazowe wkladki laktacyjne-fajna sprawa, ale na poczatku lepiej miec jednorazowe. Wielorazowe sprawdzaja sie, jak laktacja juz sie unormuje. Na poczatku tak "zalewa",ze nie da sie nadazyc z ich praniem ;D

Laski pewnie, że się nie przejmuję zresztą darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda :)

Ja mam dziś dzień euforii i szczęscia, ale nie pytjacie mnie czemu bo sama nie wiem o co chodzi :) Hormony :)

Wracając do wyprawki. Moja przyjaciółka jak była w ciąży w 26 tygodniu pojechała na Kliniczną na badania i od razu się udało jej,że lekarka ją zbadała. Zapytała dlaczego ona w ogole chodzi. Okazało się,że powinna całą ciążę leżeć i tak jak stała to już musiała zostać w szpitalu, bo groził jej przedwczesny poród. Mama dowoziła jej piżamę bo zosatła w koszulce i majtkach. Urodziła w 32 tygodniu całkowice nie przygotowana na malucha, bo wychodziła z załozenia,że ma jeszcze czas. Ja dlatego mam już lsitę przygotowaną i jak już zacznę zwolnienie będę po malutku kupowac.

ja w planowy dzień porodu (urodziłam tydzień później) poszłam z mężem na spacer w lesie - Z Karwin na Witomino i z powrotem :) - mój już wie że prawdopodobnie do ostatniego dnia będę całkiem sprawna :)

Masia, coś czuję, że nie przejmuje się :) Moi dobrzy znajomi też mają MUtsy i też są bardzo zadowoleni. Azura chyba bardziej myślała o kształcie i wielkości, Maxi Cosi który wybrała jest mniejszy. Każdy kupuje co mu odpowiada i o gustach się nie dyskutuje:)

Mam dzisiaj mega przymułkę, nic mi się nie chce, nawet śniadania nie chciało mi się robić ale ssanie w żołądku wygrało.

Hejka, zgadzam sie z tymi zakupami, ze mozna tez pozniej, ale jesli chcialybyscie kupic i pozalatwiac wszystkie te sprawy juz teraz, to uzyjcie argumentu na mezach, ze pozniej Wy nie bedziecie juz moze tak sprawne z duzymi brzuchami i ze jak bedziecie tak odkladac, to na nich spadna calkowicie zakupy dla malucha..!;) Tak sie tez moze zdarzyc -im wiekszy brzuch, tym mniejsza sprawnosc, szybciej czlowiek sie meczy i irytuje..;)

Masia, nie przejmuj sie z wozkiem - mam kumpele, ktora jest mega zadowolona z Mutsy'ego - kupila go przy drugim dziecku, ktore niedlugo konczy dwa latka i wozek caly czas sie jej sprawdza:)

A ja bym już chciała :) Jaku kupiłam pierwsze bodziaki to szalałam ze szcześcia i patrzałam jakie to małe :) Ale wiem,że dopóki nie wprowadzimy się na swoje to tez nie mamy co kupować, bo teraz siedzimy u mamy w malutkim pokoju. Pod koniec kwietnia mam nadzieje,że ruszymy na swoje i wtedy nie bede juz codziennie na forum tylko bd latac po sklepach :):):)

mi się też wydaje że jeszcze za wcześnie na takie wielkie zakupy bo wszystko się zdąży zakurzyć ...

witam po weekendzie :)
Znów miałam lektury na godzinę :) Ale fajnie przynajmniej czas w pracy szybciej leci :)

Ja mam podobnie jak wy, mąż niby się angażuje ale dla niego na wszystko jest jeszcze za wcześnie. Mówi że bez sensu już kupować a to będzie leżeć i się kurzyć :) Ja to zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana i chciałabym mieć już najlepiej wszystko pokupowane, a mąż zawsze sprowadzał mnie na ziemię. Ale z drugiej strony wciąż mam na co czekać :) Kupowanie cały czas przede mną :) Na razie moja druga połowa skupia się na czekającym nas w kwietniu remoncie, wtedy powiedział że zaczniemy kupować wszystko dla małego :)

Ja mam też zamiar wybrać się do tych wszystkich sklepów- jak już będę na zwolnieniu i spisać co gdzie i za ile i wtedy w kwietniu/maju będziemy kupować tam gdzie najtaniej :)

Damy radę brzuchatki :) I w dniu urodzin naszych pociech będziemy miały wszystko na tip top :D

Hej Dziewczyny! Fajne macie te listy, już sobie spisałam swoją. Na szczęscię to tylko 1/4 wypisanych rzeczy przez Was.
Mikulka, daj znać jak będziesz się wybierać do tego tygryska, chętnie Ci potowarzysz bo mój M jakoś średnio zainteresowany.
Wózek miałam już upatrzony- Jedo, ale wczoraj oglądałam u kuzyna na żywo Tako Laret i muszę przyznać, że trochę zawrócił mi w głowie. No i teraz mam dylemat między tymi dwoma:)

Cześć Mamusie :)
Super że wrzuciłyście drugą listę, bo mamy porównanie z cenami.
Dodałam sobie wczoraj jakieś stronki do ulubionych i mam zamiar śledzić promocje.

A od wózka Mutsy proszę się odczepić :P Ja nim już jeździłam kilka razy i po lesie, i chodnikach i na deptaku przy plaży i naparwde jest dla mnie super.

Dziś mam w pracy zwariowany dzień, bo zaczął się casting na moje stanowisko. Zobaczymy jak to będzie. Wygląda narazie tak, że faktycznie laska tylko ma przyjść na zastępstwo , ale zobaczymy co będzie za rok jak będę wracała w lutym ;)

A teraz najważniejsze mój maluch kopie!!! i to od 18do 23 mam tak wnętrzności okopane ze szok. W koncu się doczekałam :) A co najśmieszniejsze ja to czuję tak od dwóch tygodni, max trzech, ale byłam pewna ze to jelita... ale zaczełam zauważac,że to o tych samych porach gdy po pracy kładłam się odpocząc. Mało tego nasze dziecie w ogole nie boi się taty tak kopał w sobote ze tatus wyraźnie czuł nanananna :)

Hej Mikulka,
czytam Twoją listę i jest ona nadzwyczaj podobna do mojej :)hihihihi
Już nawet dałam bardziej "doświadczonej" koleżance tę listę do sprawdzenia. I wiesz co? Doradziła mi, że te ceratki są do d*py i jak są podkłady to lepiej z nich zrezygnować jeśli ma się podkłady. A jeśli chodzi o te to podobno najlepsze są z IKEI http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/.
O i nie kupuję tego kosza...bo szkoda mi kasy, kupię same woreczki perfumowane.
Na swojej liście mam jeszcze łóżeczko, komodę, wózek, pościel, krem przeciwsłoneczny, sterylizator, matę edukacyjną, karuzelę na łóżeczko i lampkę do pokoju - ale to już taki towar nie pierwszej potrzeby.
O i zastanawiam się właśnie nad termometrem dotykowym...podobno na początku i tak raczej mierzy się w pupie...jak myślicie?
A dla mamy mam na liście:
podkłady poporodowe
koszule do karmienia
majtki poporodowe
duże podpaski
pas poporodowy
wkładki laktacyjne - polecano mi wielorazowe (co myślicie?)
maść na brodawki

Hej dziewczynki, mam sporo do nadrobienia- zabieram się za lekturę:)

potwierdzam ze Tygrysek jest tez w Rumi, a dokladnie w Janowie. Wysiada sie z SKMki i zaraz jest po drugiej stronie torow. Mikulka jak zawitasz w Tygrysku to wpadnij do mnie - mieszkam rzut beretem :-))))
Albo daj cynk to pojdziemy razem :-)

Beciki ogladalam we wtorek sa po 14 i 26 zeta zalezy czy z usztywnieniem w pleckach czy nie. Na pierwsze tygodnie wystarcza ze dwa beciki (w razie ulania na zmiane) a potem dopiero spiworek. Kolderki, kocyki dopiero pozniej. Panie w Tygrysku sa bardzo pomocne, nie narzucajace sie wie polecam odwiedziny w Rumi.

Jak robilismy z mezem tourne po sklepach dzieciecych to Tygrysek wypadl najtaniej, potem byl Mapu, Akpol i Mama i ja.

moj miał body i pajaca, osłoniliśmy go tetrową pieluchą,ale jak ja rodziłam było meeeeeega gorąco i pot się lał po tyłku od stania samego.

Hey Jonka, ja również nie mam pojęcia jak dzidzie ubrać, jednak myślę że w szpitalu doradzą jak tu maluszka nie przegrzać:-)

byłam dzis w Galerii na zakupach i musze powiedzieć że taka bieda jest że szok, kupiłam może z 2 koszulki, kosmetyki i dresik dla córeczki i nad tym ubolewam bo rozmiar 80 to chyba zaginał w akcji, w H&M też bez rewelacji, a po tym chodzeniu to normalnie umieram, tak mnie plecy bola...

Pieluszki tetrowe polecam kupowac na allegro bo np ja ostatnio kupilam 20szt za hmmm 16zl ;) a uwazam ze pieluszek nigdy za wiele ;) a jak sie kupi od jednego sprzedawcy to tez tanio wychodzi bo jedna wysyłka.

Kolejna rzecz z jaka mam problem to w co ubrac takiego maluszka jak bedziemy go zabierac ze szpitala do domu, pierwsze dziecko rodziłam w zime, mega zimno wiec wiadomo a tu lato hmmm

ja jeszcze polecam kupić taki podkład (nie wiem jak to się nazywa dokładnie) do przewijania ale nie jednorazowy tylko najlepiej wielorazowy co się łatwo zmywa z niego do przewijania malucha jak się gdzieś wychodzi. Ja do dziś używam jak młodego np w jakimś miejscu publicznym (oczywiście w łazience:P) przewijam, a na początku jak u kogoś byliśmy to nie bałam się że zasiusia komuś kanapę czy dywan :)

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...