Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Warsztaty zm.in. pierwszej pomocy dla przyszłych mam 13.03.2012

biała katarzyno, moją bartową prxyhładowo straszyli, że ma mega małe dziecko, w 35 tygodniu mówil że ma niecałe 2 kilo,
a urodziła się w 39 ważąc 3600......
wiec niech się cmokną w pąpkę :)

Biała Katarzynko, moja Mała miała w 24 tyg 480 g...i wg tego co mówiło USG była prawie tydzień do tyłu, a Dr jeszcze sam mówił, że się super rozwija i wszystko w porządku...jeszcze po badaniu, przy wyjściu dopytałam się, czy to oznacza, że ona urodzi się maleńka bo teraz jest taką kruszynką...a dr do mnie, że ona nie jest maleńka tylko taka akuratna, jest w sam raz a kilka dni w tą nic nie oznaczają...a ten dr już z pewnością nie jeden poród odebral i nie jedną ciążę prowadził...więc w ogóle nie wzbudziło to mojego niepokoju. Nie jestem lekarzem, ale myślę, że z Twoim Dzieckiem pewnie jest podobnie...a u kogo bylas???

Niedługo mam kolejną wizytę, więc się o wszystko wypytam.
Jakoś strasznie się nie przejmuję tym co mi nagadała.
Co prawda lekarzem sama nie jestem, ale skoro przez dwa tygodnie Mała nadrobiła 3 dni z tygodnia, to jest szansa, że jeszcze nadrobi, a może i z nawiązką ;)
Każde dziecko rośnie swoim tempem i nie ma się co stresować zawczasu, bo może jeszcze będzie kluseczką ;)
Tak jak napisała Masia widocznie jest jakieś medyczne/zdrowotne wskazanie dla dziecka, aby pojawiło się na świecie szybciej.
Z tego co pisałyście, są też inne dziewczyny tu na forum (przepraszam, ale nie pamiętam już które ;)) których Dzieciątka też są troszeczkę mniejsze i nikt jeszcze Ich nie straszył wcześniejszym porodem.
Teraz dzieci będą Nam rosły jak na drożdżach i w każdej chwili mogą osiągnąć swoją odpowiednią wagę :) I ja w to wierzę :)

nulka nie umawiałam się do naszej dr cały czas myślę nad tym czy iść do niej czy jeszcze do kogoś innego co by spojrzał na małą i nie mogę się zdecydować, ale mam jeszcze dwie wizyty u niej więc i czas na zastanowienie ;]

Dziewczyny a nie uważacie że maluchy tak kopią ze względu na pełnie? Mała dziś w nocy też przeszła samą siebie:P A księżyc jakis tam wpływ ma

image

Cześć mamuski :)
Człowiek na jeden dzień zajmie sie pracą a tutaj prawie godzink czytania ;)

Azura wózek boski nie mówiąc o cenie :))

Biała katarzynko jak wczoraj byłam u lekarza i rozmawiałam z nim odnośnie tego,że nasz maluszek taki duży jest to powiedzaił właśnie takie coś,że zawsze lepiej jak za duży nizeli miałby być za mały bo wtedy trzeba będzie rodzic przedwcześnie... Czy jakoś tak, ale nie wykazłam zadnego zainteresowania temu, bo mamy narazie wielką kluskę :)

A co do ruchów to u nas Franus szybko przestał się taty bać. Mało tego jak słyszy tate albo poczyje ze tata przytula sie do brzucha to w środku jest euforia. Smiejemy się,że tatus bedzie lepsza zabawką od kazdego misia czy samochodzika :)
Ale z rzeczy mniej fajnych muszę się poskarzyc bo jawnie dostałam dzis w nocy lanie od mojego syna! o 03:18 sie obudziałam i nie szło spac tak szalał-nie wiem czy serce z watrobą przestawiał czy jak... ;)

Mamy prawie takie same łózeczko turystyczne i plan jest taki ze młody będzie spał w drewnianym a córeczka w turystyku na początek.
Mieliśmy w planie kupić jej normalne łóżko ale ona tak sie kręci w nocy ze nie szans

Nulka łóżeczka turystyczne mają dwa dna czyli dla takiego noworodka jest wyżej i nie trzeba się tak wchylać.
Ja przez chwile miałam takie u rodziców ale moja mała cały czas spaa w swoim drewnianym łóżeczku i było spoko :-)

Azura, 15 albo 17ego...

Bożenka, a nie uwazasz, ze ciężko bedzie sie schylac non stop na sam dół biorąc lub odkladajac malucha ?

Cześć brzucholki, ja po wizycie u lekarza. Nie mam żadnej cukrzycy, póki co mam nietolerancję glukozy, którą muszę leczyć- dietą. Dieta ma na celu bym dużo w ciąży nie przybrała i by dzidziuś nie był wielki (żebym spokojnie mogła urodzić siłami natury). Mały ułożony jest już główką do dołu i waży 740 g. Wszystko z nim oki:) Mam stosować dietę i badać poziom cukru glukometrem. Dzisiaj jadę na Zaspę zapisać się do szkoły rodzenia.

A ja zdecydowałam się na łóżeczko turystyczne:
http://cokupic.pl/produkt/Babyono-Lozeczko-Turystyczne-Z-Wibracjami-I-Melodyjkami
kiedy urodziła się Zuzia mogę na palcach jednej ręki policzyć ile razy spała w łóżeczku drewnianym;/... poza tym pełno siniaków bo nawet ograniczniki ściągała. Turystyczne do tego z wibrą i będzie spokój na dłużej:-P no i jeszcze kwestia usypiania...po to właśnie wibra bo Zuzinka zasypiała dopiero porządnie wytrzęsiona:-)

mikulka- ja sie nie moge zalogować - wywala mnei ciągle nie mam pojęcia czemu ;(
napisz proszę do mnei na idaliasen@gmail.com - pusc strzałkę a ja ci napiszę o co chodzi ... ;))

ja znikam jeszcze kilka spraw załatwić i dzisiaj juz jade do 3city
wszedzie dobrze ale w domu najlepiej ;)))

no ja oczywiście też komodę z przewijakiem i koniecznie dekor :) Dam znać ile mi opuścili :)

A kiedy się wybieracie na wycieczkę do Poznania ? :)

Jeszcze nie zamówiłam, zamówie koło 20ego, jak juz je zobacze na własne oczy ;)
A ja biore łożeczko z tapczanikiem, komode+przewijak i szafe wiec 4 czesci ;) wiec może podobny rabat dostaniesz :) Daj znać :)
A przynajmniej 250zł bedzie na materacyk i przewijak miekki ;)

Hejka Dziewczyny :)

Dziękuję za komplementy wózka, który kosztował 1150 zł :) czyli mam w kieszeni jakieś 500 zł, a wersje z 2012 kosztują 1800, także uważam że zrobiliśmy super deal :)
ABC się zarzuca że nie mają dodatków, ale przy tej cenie to mogę je dokupić.
Super się kupuje w Mama i Ja, zaproponowali mi dodatki polskich odpowiedników, czyli np. parasolkę za 40 zł, a nie 80, tak samo z foliami czy torbą.

Jeżeli chodzi o fotelik, to myśleliśmy jeszcze nad nowszym dzieckiem Masi Cosi Pebble, ale niestety adaptery do Masi Cosi Cabrio nie pasują do Pebble, ale Cabrio jest lżejszy i sklepie Koleś mówi że jest nadal numerem jeden jeżeli chodzi o fotelik 0-13.

Także w kwietniu mam im dać listę dodatków i zostałam zapewniona że na każdy produkt będzie zniżka, nie tak znaczna jak na wózek, ale odczuwalna.

Super obsługa, Polecam Dziewczyny, nawet nie sądziłam że tak tanio mi się uda to załatwić.

Nulka zatem Gratuluję :) Ja pewnie w połowie miesiąca złożę zamówienie, pewnie wielkiego rabatu nie dostanę na 3 elementy ( łóżeczko, komoda i fotel ), ale zawsze nie będę płacić pośrednikom. A Ty ile elementów zamówiłaś ? cały zestaw ? :)

oooll, tak to ja chciałam Jane Trider, ale tylko i wyłącznie w kolorze Vermelion który w Polsce jest już nie do dostania, kontaktowałam się nawet z dystrybutorem.

kate88 siedzenie spacerówki jest kubełkowe, ale nie wpada się do niego, tzn. na pleckach jest w miarę prosto.

kate88 u Nas jest podobnie :) Mama dostaje kopniaka za kopniakiem a jak tatuś przyłoży rękę to często nagle jest cisza :]

A ja na spacerek sie nie pisze, bo bede wczesniej od 16 na SR i pewnie sie chwilke spoźnie...
Jak bedziecie dużą grupką i to jeszcze z Akamarą, to napewno Was poznam ;)

Jejka, niech Ci panowie koncza montowac szafe bo po wczorajszym dniu nie wychodzenia z domu źle mi i musze sie przewietrzyć !!

Hej brzuchatki :)
Elfik chyba troszkę przesadza Twoja doktorka :) 3,5 kg czy tam 4 to nie tak dużo na miesiąc. Niby od któregoś tam tyg (nie wiem od którego :P) prawidłowy przyrost wagi to właśnie ok 1kg na tydzień...

Azura- super ten wózek, a powiesz siedzenie jest rozkładane czy kubełkowe w spacerówce? Tak z ciekawości :)

biała-katarzynko zadzwoń do swojej ginekolog, i dowiedz się konkretnie co miała na myśli. Kurcze nie może od tak sobie stwierdzić o wcześniejszym porodzie bez podania Ci jakichkolwiek powodów...
Tym bardziej ze w ciąży masz się cieszyć tym wspaniałym okresem a nie zamartwiać. Zadzwoń dla własnego spokoju.

Kochane muszę się Wam pochwalić :D Naszego Kacperka/Maksia czuję już od kilku tygodni, ale tatuś nie miał okazji, jak tylko dotykał brzuszka to cisza :D Heh śmiejemy się, że młody respekt czuje :D
A dziś w nocy to dał tak popalić że aż obudziłam tatuśka (obudziłam go o 00.15 a on biedny o 2 do pracy wstaje:P Nie mam litości:D ) żeby brzuszka podotykał, i oczywiście jak tylko rękę przyłożył cisza... więc namówiłam go żeby uchem posłuchał, i dostał takiego kopniaka w twarz że szok :D No i koniec z respektem :P heh a jaki szczęśliwy był, zę już nie spał do tej 2 :D ale przez to że chciał jeszcze raz poczuć i dotykał brzuszka, mały się uspokoił, i ja mogłam w końcu iść spokojnie spać :)

A zaraz się wybieramy do Mama i ja pooglądać wózki :D zmorę moją, i może po coś drobnego do akpolu wjedziemy :)

Pozdrawiam Laseczki!!

Ps. 13.03 też wstępnie planuję iść na te warsztaty, i jak plany się nie zmienią to z chęcią się wybiorę na spacerek :D

oooli, jesteś niezalogowana więc nie mogę prywatnej wiadomośći wysłać,
napisz mi na privativ o co mniejwięcej chodzi a na tej podstawie Ci zaraz kogoś polecę.
Ogólnie dziecięcy jest moja przyjaciółka, a ma doświadczenie bo ma przedszkolo żłobek :)

czekama na info :)

Nulka ja też mam kolejna wizytę 23marca :-)
Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ile mały już waży i w ogóle :-)
My z wózkiem mamy też problem :-/ nie możemy się zdecydować jaki byśmy chcieli :-/
Ten zakup chyba zostawimy na sam koniec czyli gdzieś w połowie-końcu kwietnia - wtedy będzie trzeba już coś kupić :-)

Inne tematy z forum

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...