Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

W ogole te warsztaty bezpieczny maluch miały byc o 16:30 a ja dostalam maila, ze od 17.. i prawdopodobnie sie spoźnie z 10 min, bo na 16 mam na Zaspie SR, wiec tam sie troche urwe ;)

Azura tego sie nie czuje ;)heeeheeh

Hejka,
Sylwia, ile zajec bedziesz miala podczas SR i ile placilas za kurs? Bo ciagle sie waham miedzy Twoja a Cudem Narodzin Sorry, ale nie mam polskich znakow na tym kompie

Sylwia, to super z tą szkołą i te zajęcia z ratownictwa to duży plus. My jak znam życie i kolejki u lekarza 13 pewnie nie zdążymy na te warsztaty :/

Ja dziś idę na pierwsze ćwiczenia w SR, oczywiście spacerkiem, ale ja mam bardzo blisko, idąc parkiem robię spory skrót :)

Jonka, ja w pierwszym momencie przeczytałam że straciłaś przytomność od nacięcia...hahha

Nacinanie krocza lepsze niz pękniecie, choc mnie ciachneli 2 razy ;/ bo po pierwszym podczas parcia stracilam przytomnosc.

Planu nie robilam, połozna powiedziala mi z czego moge korzystac, wiekszosc czasu spedzilam pod prysznicem ;)

to i ja się melduję na nowym wątku
mnie ciągle wywala z zalogowania- nie wiem czemu tak jest - ale dałam sobie juz spokój i gadam nie zalogowana - trudno ;))

Jeszcze jedno, Mikulka weź Ty się uspokój ze maratonami spacerowymi, niby ciąża nie choroba, ale nie mamy już takich możliwości jak wcześniej. Trzeba się oszczędzać by potem nie żałować. Nie dziwię, się masz schizy po doświadczeniach mamy, sama pewnie już bym siedziała na IP, choć do wielkich panikar nie należę.

Nie ma mnie pół doby a tu tyle do czytania. Suwaczek zrobiłam i ja, choć to co jest pod nim napisane to nie jst do końcva prawda, bo mój maluszek 20 lutego miał już 410 gr, ale co tam :)

Wczoraj byłam na I zajęciach SR Dobry Początek w Mama i ja, bałam się korasów a wyszło, że z Chełmu do Oliwy dojechałam w 20 min. ok. 16 godz.,nieźle co? Miałam sporo czasu to pobuszowałam po sklepie. Przyuważyłam i sprawdziłam, że są łóżeczka z szufladą takie, że są tyle nad podłogą by swobodnie i wygodnie było stać przy łóżeczku. Co do samych zajęć jestem bardzo zadowolona, babeczki bardzo sympatyczne z poczuciem humoru. Na zajęciach będziemy mieli również o ratownictwie, więc nie mam już wyrzutów sumienia, że nie idę na warsztaty 13 marca. Dostałam reklamówkę z próbkami pieluszek, oliwki, jakiś kremików/balsamów, czegoś do prania, buteleczką aventu i poradnikami.
Zajęcia trwały 1,5 h a mi minęło jak 10 minut, nawet kręgosłup mnie nie bolał:) Piękny dzionek, a ja niedospana, choć malutki spacerek po Wrzeszczu już zaliczony:)

ja mam taki:
https://docs.google.com/document/d/1xvdpHcmUZ4w_3XWzgNY90t82Z13misif9ljThbdf0yM/edit

kurcze, mnie glukoza czeka w pn...
planuję pojechać (tzn Mąż mnie zawiezie), a wypić w domu i iść spać :P
ostatnio tylko tak dałam radę :/

Witam dziewczyny!!
Jestem po badaniu glukozy, było ciężko ale dałam radę :) Najgorsze że teraz się kiepsko czuję kręci mi się w głowie, jest mi niedobrze i najlepiej bym się położyła spać :( A jeszcze muszę 4h przesiedzieć w pracy :(

Co do planu porodu to ja podchodzę jakoś sceptycznie- plany planami a życie swoim i wątpię czy będą tak respektować to co tam jest napisane. A pretensjami to oni chyba i tak za bardzo się nie przejmują. Ale mam zamiar zrobić taki plan, a może uda się go wcielić w życie.

Ktoś pytał o szkołe rodzenia w gdyni- ja wybieram się pierwszy raz w przyszły czwartek- zajęcia odbywają się w Szpitalu w Redłowie.

Mamusie, jak możecie to wrzućcie taki plan porodu, bo nawet nie widziałam czegos takiego... :)

Mikulka a nie chciałabyś zadzownić do swojego lekarza i powiedzieć o problemie?

Mikulka, będzie dobrze i zgadzam się z lekarzem że Twoje maratony to przegięcie, dotlenianie dotlenianiem ...ale godzinny spacerek na prawdę wystarczy ;] a teraz poleż kilka dni, aż się uspokoi, 32 mm to normalna szyjka, nie zmienia się, także luz.

bauaganiarka, masz jakiś specjalny ? bo ja mam 2 wzory z gazety i książki i one się soba nie różnią.

To bardzo dobrze że się o tych planach mówi, ja mam zamiar mieć taki plan porodu, aby wszystko było jasne, czego sobie nie życzę , a co tak :)

wiesz co, ja mam 32 mm ale mam tak na każdej wizycie - dokładnie tyle samo - więc długa niejest ale się nie rusza, ale ze względu na wywiad właśnie to teraz zrobił mi badanie dopochwowe i mówi że "jakby z jednej strony jest miękksza" więc prewencyjnie mam nie latać 15 kilosów dziennie tylko do kolejnej wizyty mam ograniczyć spacery do godziny.
tylko, że od tego badania boli mnie w pochwie ale co naważniejsze czuje takie dziwne drgania w pochwie, gdyby nie ta szyjka i strach przez historię mojej mamy to bym sprawę na maksa olała i pewnie bym nawet nie zwróciła uwagi, a tak....
kurcze, sama nie wiem

ja przy baśce nie byłam nacinana, mam nadzieję że teraz też mnie to ominie

hej dziewczyny!
ja dziś mam labę, bo Mąż zawiózł Martysię na cały dzień do moich :D

na tanim ciuszkowaniu prawie na pewno będę, bo mam bliziutko :)

a co do planu porodu to ja jestem bardzo za, brakowało mi tego za pierwszym razem - dobrze jest wiedzieć, że ma się prawo do różnych rzeczy, o które później można mieć żal. No i ktoś, kto jest z nami wie konkretnie, czego ma 'pilnować', mój Mąż nie wiedział dokładnie, poza tym położna nie pozwalała za bardzo zaglądać, a ja chciałam, bo często pytania zadają w najgorszym momencie, w którym ciężko z myśleniem ;) no ale trzeba pamiętać, że to wszystko możemy sobie zażyczyć jeśli nie ma medycznych przeciwwskazań :)
mam bardzo szczegółowy wzór takiego planu jakby co :]

Mikulka z wariującą szyjką to leż przede wszystkim i w ogóle odpoczywaj, a jak się da to jasne, że jedź sprawdzić, co tam słychać, to Ty o długość pytałaś? ja mam 29mm i to jest tak średnio, jeszcze nie jakoś strasznie mało, ale - jak to mówi mój gin - szału nie ma ;)

*polozna powiedziala :)

Jestem i ja:)

Co do nacięcia krocza ro wolę mieć kontrolowane nacięcie,niż mam mnie porozrywac na wszystkie strony.

my ba SR rozmawialiśmy jakiś czas temu o planie porodu i oczywiście opolska powiedziała,zw w szpitalu biorą go pod uwagę, ale trochę sceptycznie do tego podeszła, bo plan planem,a życie i tak weryfikuje, po za tym mówiła,ze taki plan to powinny być oczekiwania przyszłych rodziców,a nie wzór ściągnięty z neta, a mówiła,że tak się najczęściej zdaza.

Witam się również i Ja:) Jestem dziś u mamy i zaraz zbieramy się z córą na spacerek nad morze:)

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...