Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-20-t313531,1,16.html

ZAPRASZAM NA POGADUSZKI, BO POPRZEDNI WĄTEK MA JUZ PRAWIE 400 POSTÓW ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Warsztaty zm.in. pierwszej pomocy dla przyszłych mam 13.03.2012

a ile przytyłaś?

Dziś ginka powiedziała, że w ostatnim miesiącu za dużo przytyłam i mam uważać na słodycze oraz zastanowić się czy zbyt kalorycznych posiłków nie jem. Od dziś koniec z wafelkami :(

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *21

Sylwiaagnieszka chętnie:-)
moje gg 35353083

ja też mam typowo siedzącą pracę i też się już zastanawiam jak długo powinnam pracować - w poprzedniej ciąży też mnie w tym czasie wysłano na zwolnienie i chyba teraz też już będzie czas troszkę odpocząć

to dziewczyny odnośnie spaceru przed warsztatami się domówimy w poniedziałek, oby wiedzieć co z pogodą a co za tym idzie czy lody i spacer czy tylko lody :)

A ja wpadłam na sekunde, zaraz zabieram sie za kolacje dla męża :)

Masia, jaki Franek jest duzy ! Ola co prawda tydzien wcześniej wazyła około 430 gram :))) ale fajnie,ze wszystko ok i ze synuś potwierdzony :))

Pan z Pinio milczy, dam znać jak sie dowiem szczegółów ;)

A na sesję ja tez się piszę chociaz czuję sie jak wieloryb :)))

Dzięki Talkosia :)
Mi podbają się starsze imiona Staś, Antoś, Franuś, ale nie wiem jak zwalczyć moją mamę. Cały czas gitare zawraca.

No nam od początku mówili,że maluszek jest z tych większych okazów ;) zresztą po tacie rośnie mały klops, ale po cichu liczę,że będzia ważyło moją wagę+wage taty podzieloną na pół czyli 3800 :) nie wiecej.

Jak byłam dzis u lekarza, to od razu mnie zapytał czy nadal pracuję. Powiedziałam,że tak i ze pracuje siedza przy komputerze. Powiedział,ze przez taki tryb zycia (praca siedzaca, do pracy i z pracy samochodem, po obiedzie komputer, telewizor, spotkanie ze znajomymi siedzace) mam mało płynu owodniowego. I od piątku od kiedy idę na zwolnienie musze chodzic ok. 30 min dziennie.

hej z wieczorka :-)
Ja niestety chyba rozchorowałam się na dobre :-/
śpie pół dnia i czuje się coraz gorzej :-/
na szczęście moja córcia była tak wyrozumiała że sama się bawiła bo widziała że ja nie mam siły wstać ani oczu podnieść

Jeżeli chodzi o sesje brzuszkową to ja bardzo chętnie się na to pisze :-)
Uwielbiam mieć robione fotki ale również mogę komuś porobić jak by coś :-)
dajcie tylko znać gdzie i kiedy :-)
Mój przyjaciel robi super fotki ale niestety dopiero na koniec sierpnia będzie w Gdańsku więc brzuszkowa sesja z nim mnie ominie :-(

Pozdrowionka brzuchatki :-)

Franek to super imię, mi się bardzo podoba:) Nie ulegaj mamie :) Nasze imię też im się na początku nie widziało- Nadia. Teraz moja mama glaszcze brzuszek i mówi "Nadusia babcia do Ciebie gada" :P

Nasza mała na połówkowym w piątek ważyła 450g, więc niezła różnica :
) A myślałam że dużo waży... no cóż mam nadzieję że ja nie będę przybierać na wadze tak szybko jak mała bo już mam +8....

Lecę na jogę :)))))

image

Cześć mamuśki brzuszki czadowe :)

My jestesmy po USG połówkowym i wsyztsko super. Maluszek zdrów jak rybka, waży całe 620g i mamy udokumentowane i potwerdzone ze synek :):):)
Ale znowu zaczęło się gadanie ze strony mojej mamy,że moze niekoniecznie synka nazwać Franuś....

Dziewczyny mój mąż robi mi zdjęcia co miesiąc w tych samych pozycjach, bo po ciąży chcemy zrobić filmik jak rośliśmy:) Tzn rosłyśmy:) I czas na zdjęcie będzie w weekend, więc wtedy umieszczę moje brzusio:) Ale postanowiłam zmierzyć się w brzuchu no i mam 1 metr i 3 cm:)Co za jazda mieć ponad metr w brzuchu:):)
Agisia85 zajęcia będą w szpitalu w Gdyni-wyjątkowo bo będziemy zwiedzać porodówkę. Z Witomina musisz jechać Małokacką w dół i przejechać prosto skrzyżowanie z Al. Zwycięstwa i potem w prawo i do końca. Na pewno zobaczysz szpital:)
Co do spotkania we wtorek ja jestem za, szczególnie zachęciły mnie te lody:):):):):)

Warsztaty zm.in. pierwszej pomocy dla przyszłych mam 13.03.2012

Czy wszystkie mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe zarejestrowały się już na bezpłatne warsztaty "Bezpieczny Maluch"? Spotkania zorganizowane w ramach tej kampanii odbywaja się pod hasłem - Mamo tato nadchodzę! Przyjdź, przygotuj się bo jestem w drodze!
Dla każdej przyszłej mamy nasi Partnerzy przygotowali atrakcyjne upominki, a dla niektórych cenne nagrody :)
http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20

Więcej informacji po przesłaniu zapytania na adres: bezpiecznymaluch@bezpiecznymaluch.com.pl

Zachęcamy do rejestracji!

Hejka :)
też mam ciemne panele, ale jeszcze dywaniku nie wymyśliłam, myślałam o jakimś małym, co by określał kąt Kuby, ale jeszcze pomysłu nie mam.

Ja 13 mam wizytę, także nawet nie wiem czy dojadę na warsztaty, także ja na wcześniejszy spacer się nie piszę :/
Ja dziś znów dowiedziałam dentystę, ale całą szufladę mam wyleczoną i jestem mega zadowolona, na pół roku mam z głowy. Trochę wcześniej pospacerowałam i powiem Wam, że jeszcze jest zimno, dziś to w ogóle wyjątkowo, także wstrzymajmy się jeszcze trochę i możemy się umówić.

A plener fotograficzny to super pomysł, ja też mam aparat i pojęcie o fotografowaniu także nie ma problemu, tylko poczekajmy na ta prawdziwą wiosnę :)

No No No Sylwia brzusio już spory ;)

Azura nieźle kopie, faktycznie to chyba przez to Euro ;)

Mikulka ja bardzo chętnie pójdę na spacer przed warsztatami i może jakieś lody zaliczymy?? :P

Sluchajcie a co wy na to zeby spotkać jakoś w przyszłym miesiacu i porobić sobie fotki brzuszków? mam nadzieje że bedzie już ciepło to fajne fotki plenerowe możemy zrobić.
Ja udostępniam siebie jako fotografa i aparat ;)

ja jestem chętna na spacer ale dopiero w II połowie przyszłego tygodnia, chyb, że te dziewczyny, któr idą na warsztaty bezpieczne dziecko chcą się spotkać np. godzinkę przed warsztatmi i pomaszerować trochę starówką :) bo ja na pewno tak zrobię :)

dzięki za pomoc:) chyba zdecyduje się na jasną wykładzinę:) A te dywany- cccuuuuudddddooooooooo!!! Pdbiły moje serce :)

Gdzie umawiacie się na spacer? Gdańsk?

http://www.suwaczki.com/tickers/thgftqywwcwen6yr.png%5B/img%5D%5B/url

My mamy jasne panele, naprawde bardzo jasne... i tez widać kurz... :/ chyba nie da sie tego uniknąć...

Ja u małej w pokoju planuje dywan, nawet mam upatrzony.. http://www.okazje.info.pl/okazja/inne/haba-dywan-serduszka.html do białych mebli i żółtych ścian bedzie ok :) albo taki http://www.okazje.info.pl/okazja/inne/hb-3089-dywan-fabulosa-nowosc-2008.html http://ezakupy.leroymerlin.pl/details:4331/dywan+akrylowy+serduszka+rozmiar+120+x+160+cm te tez są fajny, a tańsze ;)

Spacerek mysle, ze trzeba cos wykombinowac, moze przyszły tydzien ? Trzeba zerknąc na pogode :) http://www.twojapogoda.pl/polska/pomorskie/gdansk/16dniowa ups, kiepsko ma byc ... :/

Dziewczyny a kiedy planujecie spacerek????

O i jeszcze jedno pyt.: gdzie robiłyście glukozę i jak trzeba do niej sie przygotować? Ja planuje NCM Świętokrzyska

w sumie wykładziny nie są drogie a taki nawet dość jasny ale melanż się sprawdza,
poza tym to nie jest tak trudno uprać - teraz jest full środków :)

my póki młoda nie skoczy 7 miesięcy zostawiamy parkiet bo nie ma po co dziecku w pokoju gromadzić kurzu :)

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?