Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

A se zaloze bo tamten dlugasny :-)

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka lub Paulinka
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka- Córeczka Milenka
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00
22.07 - iwonka_ika
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-22-t317451,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *23

pyszotka ja miałam podobnie ale z cytrusami
Jak wiedziałam że nie mogę jeść to strasznie mnie do nich ciągnęło ale to tylko na początku więc moze u ciebie też tak będzie :-)

co do proszku to ja polecam jako doświadczona mama małego atopowca Lovele. Sprawdziła się od samego poczatku... ba do tej pory w niej piorę bo Zuzina ma AZS no i teraz drugi maluch w drodze:-)

dzidziuś czy inne cholerstwa uczulały...

aaaa... lekarz polecił mi jeszcze białego jelenia:-) ale jak dla mnie zapach nie do ztolerowania:P

nie płukałam w żadnym dodatkowym płynie, za to włączyłam w pralce opcję podwójnego płukania

Mała 757 dziękuję :-)))

Oby rozum był silniejszy od pragnienia,które strasznie mnie męczy... W końcu wszystko dla zdrowia swojego i maluszka w brzuszku... Ale jest ciężko ;-(

ja płukałam w takim delikatniejszym-czyli bardziej dla dzieci przystosowanym ale nie LOVELA czy te typowo dzidziowe i nie miałam na szczęście problemu ze skórą u małej

biała_katarzynka dziękuję :-) Zazdroszczę dobrych wyników.No zobaczymy,czy laseczka będę na porodówce-oby sił starczyło na poród :-))) żebym tylko całkowicie nie znikła ;-)))

Od początku ciąży przytyłam na razie 3 kg i waga stoi w miejscu,co oczywiście bardzo mnie cieszy.Najważniejsze,że dzidziuś rośnie i oby tak dalej,ale najgorsze jest wejście do sklepu,a tam na każdym kroku słodycze,a pragnienie jak na odwyku by się było :-)))

Ginka mówi dzidziuś zdrowy,ale mama nie... Muszę dbać o nas i chodzić z marchewką :-) Jak mnie złapie chęć na słodkie to marchewka do buzi i głupie myśli z głowy wybić :-)))

Co do koszuli to faktycznie jak będzie ładna pogoda można wybrać się na giełdę do Pruszcza w niedziele może się coś tam wychaczy,a jak nie to zawsze zostaje allegro ;-)

Dziewczyny mam pytanko. O pranie ciuszków dla noworotka. Kupiłam płyn do prania, bo niby bardziej delikatny niż proszek. A czy będziecie w czymś płukać? widziałam w sklepach płyny do płukania tupu Lovela i zastanwiam się czy kupic. Co sądzicie ?

pyszotka nie zazdroszcze ci ale trzymam kciuki żebyś w pełni wytrwała i żeby ci chęci na słodkie odeszły żebyś nie musiała się męczyć

bądz silna :-)

pyszotka, to dla Ciebie zła wiadomość, ale pocieszające jest to, że jeszcze kilka tygodni i będziesz mogła poszaleć ze słodkościami ;)
I dzięki temu, że będziesz na diecie to rosnąca waga nie będzie Cię ścinać z nóg i będziesz super laską na porodówce ;)

A ja odebrałam dziś wyniki, a jutro wizyta u Doktorki. Ciekawe co tym razem wymyśli heheh Szczególnie, że byłam dziś z wynikami u mojego lekarza rodzinnego i wiem, że są bardzo dobre :) Żadnej cukrzycy, cholestazy i innych cudów :)

Co do koszul do szpitala to nie będę kupować na allegro, a pójdę sobie na rynek, bo tam wybór znacznie większy a i ceny chyba przystępniejsze, bo nie chciałabym dać za koszulę 50 zł i jej po powrocie do domu nie nosić, bo zwyczajnie nie lubię spać w koszulach nocnych.

Hej Mamuśki :-)))

Oj taka zalatana byłam ostatnio,że nie było kiedy napisać. No,ale obiecuje poprawę ;-)))

Ale dziś wieje-normalnie mam wrażenie,że zaraz tornado jakieś przejdzie,a miało być już tak pięknie ;-(

No niestety muszę się wyżalić mam cukrzycę ciążową :-((( Muszę pilnować diety.Zakaz słodyczy,śmieciowych rzeczy,cukru nawet do herbaty,smażonego,soków itp. Masakra mówię Wam,ale jeszcze 3 miesiące i muszę poświęcić się dla maluszka... Po ciąży powinno to minąć.Ale jak mam za wysoki cukier to wtedy maleństwo musi produkować więcej insuliny,co jest dla niego szkodliwe.Muszę mierzyć glukometrem cukier 4 razy dziennie :-((( Jak ja nie lubię się kłuć... Staram się nie złamać,ale np. wczoraj jakby mój organizm domagał się cukru i zjadłam wafelka :-((( Ani ciastek,ciast nie mogę ;-((( A tak lubię upiec jakieś ciacho.Maleństwo musi być zdrowe musi... Trzymajcie kciuki,żeby wytrzymała do końca!!!

hejka dziewczynki z wieczorka :-)
jeżeli chodzi o pieluszki to ja kupowałam albo huggies albo dada- byle nie pampers bo mi małą uczulały i straszne krosteczki miała a na samym początku kupiłam HAPPY te z wycięciem na pępek i były super i później też używałam tych happy

mój wózek to taki
http://allegro.pl/wozek-bebecar-code-i2193213068.html

mi też się ten tutek podoba ale niestety trochę nie na naszą kieszeń :-/
ale z niecierpliwością czekam na nasz wózeczek :-)

no no dziewczyny właśnie wracam z punktu krawieckiego z nowym nabytkiem:-)

kupiłam metr krawiecki:P

w pasie mam 97cm... dużo??

u nas było tak - pampersy uczulały i co gorsze nie tak od razu tylko dopiero po dwóch tygodniach około wyszło - gdy już powoli robiłam ich zapasy - ehhhh
Za to huggisy strasznie przeciekały i na dodatek były takie sztywne - te to szczerze odradzam.
Sprawdziły się polskie happy - ale teraz oni mają jakieś nowe więc nie wiem jak z nimi będzie dla małego dziecka.

Byłam także zadowolona z pampers premium care - te akurat nie uczulały - albo może już uczulenie przeszło, tylko że te z kolei są dość drogie.

Innych nie próbowałam - więc nie mam pojęcia co z nimi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

makuszka tak jak pomelo pisała w kwietniowym numerze m jak mama jest artykuł "Mama testuje. Pieluszki dla noworodka." Ja jeszcze dodatkowo natknęłam się na krótkie porównanie w magazynie "Twój maluszek"
Nie jest długie to porównanie w Twój maluszek więc przepisze
4 typy... pieluszek dla każdego maluszka.
Pieluszka powinna być wygodna i łatwa w użyciu, ale także dostosowana do potrzeb dziecka.
1. Delikatne dla noworodka. Absorbują nie tylko mocz, ale również luźną kupkę. Są bardzo delikatne i przewiewne. Czasem mają też wycięcie na gojący się pępuszek, jak np. Huggies Newborn.
2. Chłonne dla niemowlęcia. Po zrobieniu siusiu muszą być suche nawet pod naciskiem pupy siadającego bobasa. Nie mogą też przesuwać się, gdy smyk obraca się lub zaczyna raczkować. np. Pampers Sleep&Play
3. Wygodne dla rocznego szkraba. Mają cienki wkład chłonny, dobrze przylegają do ciała, a ich rzepy są większe niż w innych pieluchach.
4. Szczelne do płwyania. np. Huggies Little Swimmers; Babydream Rossmann. Wolno nasiąkają wodą, no i nie przepuszczają zawartości na zewnątrz.

ja kupiłam huggies bo moja Zuza np miała uczulenie na pampers ale to inna historia bo ona ma AZS:-(

miejmy nadzieję że drugiego malucha to ominie

Makuszka w kwietniowej M jak Mama jest porównanie pieluszek new born. No i tam wygrywają pampersy, ale poczytaj tam to może Ci się rozjaśni.
Ja sobie kupiłam koszulki w tym sttylu: http://moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i2191438622.html

Dziewczyny tyle napisałyście, że chyba muszę zrobić listę i w punktach sobie wypisze co komu odpisać:) Po pierwsze to kupowanie koszul polecam z rozmiar-dwa większe. Ja sobie kupiłam L/XL i już są takie, że brzusio się odznacza. Po drugie mam super przepis na owsiankę z owocami, którą robi się w 10 min i jest mega dobra (zastępuje słodycze). Nawet Jolaa dla Ciebie może to być jak będziecie chciały to podam Wam przepis. Po trzecie to płakać mi się chce, że nie było mnie dzisiaj na ćwiczeniach:( Po czwarte zrobiłam wyniki badań i się okazało, że nawet białka w moczu nie mam:) (co w moim przypadku jest miłym zaskoczeniem) i wszystko jest super. Poszłam do gin a tam karteczka, że pani ma tydzień urlopu. Gadałam więc z położną i ona mi powiedziała, żeby jechać na IP i powiedzieć co i jak i że nie ma lekarza w przychodni i żeby określili co i jak. Ale potem zadzwoniła z tymi wynikami i mówi, że ponieważ wyniki są OK a miałam złamaną nogę to może być od tego. Że boli i że ostatnio były złe pogody, które mogą powodować ból po złamaniach i że waga wzrasta i że to może tak promieniować. Więc stwierdziłam, że dam sobie jeszcze jeden dzień i jak coś to jutro pojadę na IP. A po piąte to zaczęłam dzisiaj 35 tydzień i jak sobie pomyślę, że za 3 tygodnie mogę zacząć rodzić to trochę mi zaczyna tyłek ze strachu latać.

Dziewczyny, czy macie info od "doswiadczonych" kolezanek czy rodzenstwa a moze z SR jakie pieluszki na poczatek kupic? Przeczytalam chyba wszystkie fora w internecie i jestem tak samo w kropce jak bylam przed czytaniem. Nie chodzi mi o kwestie uczulania, bo to wyjdzie "w praniu" ale o takie cechy jak sztywne, grube, obcierajace, slabo wchlaniajace itd. Pampers? Huggies? Happy?

aa - i ten komplet co pg wkleiła też mam ( ja mam chyba z 7 koszul ) -tzn z dokładnie tym szlafrokiem ale troszkę inna koszula nocna - też spoko

Ja zakupiłam taką: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i2189198262.html wybrałam sobie żółtą bo na lato tak słonecznie :)

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...