Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

hahaa... ja tez założyłam ;) http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326136,1,16.html

Witam wieczorem i zapraszam do nowego wątku, bo ten już dłuugi :-)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=326137&c=1&k=160

banka no właśnie nie wiem kiedy, bo jak są koszule to bym się przejechała może w środę :) bo ten rynek to chyba codziennie jest nie?? no i jeśli chodzi o spacer to tylko jak nie będzie aż tak bo tam na Chełmie to zawsze 3 razy bardziej niż u mnie :P

ja jakoś porodu się mniej boję bo wiem co mnie czeka i wiem że będzie boleć, ale właśnie cała ta organizacja i co z młodym, zawieziemy do dziadka tylko jak w środku nocy to będzie trzeba ściągać, a jak w ciągu dnia to młodego na noc tam trzeba przewieźć, więc niedługo pakuję torbę dla młodego z jego gadżetami, łóżeczko już tam jest w razie co więc tylko torbę weźmiemy młodego pod pachę i już :)

aa zmierzyłam się i mam 100cm :)

u mnie to mąż ma - i jak dla niego to prawie za darmo jest to dla osoby towarzyszącej już dużo drożej wychodzi ...- więc bez sensu mi teraz to brać.
W mojej firmie nawet 10 osób nie było zainteresowanych, więc niestety nie ma :(

hej dziewczynki :-)
Dziękuje serdecznie za życzonka dla Gabrysi :-)
Urodzinki były fajne i mała dzisiaj odsypiała weekend pełen wrażeń :-)
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczorku :-)

Nikaa, ja mam takie super dofinansowanie z pracy dlatego korzystam:)Biorę dla siebie i męża i wiesz... prócz zajęć dla ciężarówek mam basen na Witominie pod nosem, także póki mogę to korzystam:)Ale już na maj nie wykupię:)bo pewnie ogarnięcie całej sytuacji z miesiąc zejdzie:)Potem będę chodziła na zajęcia dla mam z dzieciaczkami do SR p. Iwony bo ona ma takie zajęcia już od 6 tygodnia po porodzie:)

anavaw:
a gdzie chodzisz do endokrynologa?
Ja leczę tarczycę już chyba z 6 lat i zawsze każą mi robić zarówno TSH jak i FT4 bo te wyniki są zależne od siebie i powinno się je razem interpretować ...

ja sobie nie wyobrażam, żeby mógł być ze mną w czasie porodu ktoś inny niż mąż - naprawdę dobrze mi się z nim rodziło :) i po porodzie w żaden sposób nie wpłynęło to na nasz związek w negatywny sposób ...
No i on później wszystkich swoich kolegów namawiał aby też uczestniczyli w porodzie .... Sam sobie nie wyobraża że mogłoby go nie być w tym momencie ze mną.

pomelo: też miałam kartę multisport ale zawiesiłam na czas ciąży - szczególnie ze względu na czas kiedy pracowałam jeszcze - nie dałabym rady w ciąży pracować a na dodatek jeszcze regularnie ćwiczyć. Teraz to co innego, ale po urodzeniu też na pewno z 2 miesiące będę wyłączona z ćwiczeń, czasu zabraknie ...

hej dziewczyny,
a więc ja już po zakupach,
młoda ma wszystko poza prześcieradłem do wózka :) ale ma na mnie czekać przy odbiorze wózka, ale tym sposobem mamy wszystko co trzeba, wózek zamówiony będzie pod koniec kwietnia.
na maj zostały pieluch i kosmetyki, jutro tylko sobie kupie jeszcze jakąś koszulę i będzie już wszystko :)

jejku, z jednej strony super, z drugiej trochę smutno, że to koniec zakupów :)

Bożenka83 dziękuję, ale sprawa nie jest taka prosta, mój mąż był zatrudniony na podstawie kontraktu marynarskiego przez zagraniczną firmę. Poza tym on tam nie chce już wracać i wcale się nie dziwię. Będzie oki, mamy oszczędności.

ooolll tak myslałam, ze to do mnie pytanie:) Sklep z wózkami nazywa sie "maluch" i jest niedaleko biedronki dokładnie na ul.kossaka na miescie tu masz stronę generalnie biedną, ale mapka jak trafic jest: http://www.maluch.org.pl/

sylwiaagnieszka rozumiem cię DOSKONALE napisz na priv to podpowiem co myśmy zrobili by prawnie ich ujajić:-)

uwierz mi że to nie koniec świata da się wybrnąć:-)

Mam już te warsztaty
http://www.modanabrzuszek.pl/

Witam :)

Co do porodu wychodzę z założenia co ma być to będzie, nie ja pierwsza nie ostatnia. Mam niby mieć cc ale nie wiem do końca czy tak będzie.

Kate88 SR w Cud Narodzin zaczynają się dzisiaj, tzn.dzisiejsze zajęcia już się skończyły. Na ich stronce są podane maile, pod koniec kwietnia napisz do którejś z tych babeczek kiedy zaczyna się majowy kurs. Ja w marcu płaciłam 250zł + 50zł za pierwszą pomoc---> dla chętnych, z zajęć przyniosłam 3 buteleczki, jakieś witaminki dla mnie i dla młodego, full próbek tj.wkładki laktacyjne, kosmetyki dla malucha itp., książeczek, poradnik Zawitkowskiego na DVD no i oczywiście sporo wiedzy w głowie;)

Masia co to za warsztaty?

U nas zonk, mąż powiedział, że będzie chciał bezpłatny, dłuższy urlop po porodzie i go zwolnili :/ Miał pracować do k.maja, oni usłyszeli URLOP BEZPŁATNY (chociaż mąż powiedział, że jeśli nie znajdzie się dla niego miejsce później to ok) i won.

nilkaa- przy pierwszym dziecku był inny "tata" - i nie wiem czy dobrze było że on był przy mnie własnie - do tego i tak cały czas nie był bo go wywalałam za drzwi jak miałam wszystkiego dość heheheh
teraz chyba wolałabym żeby była ze mną przyjaciółka niż facet .. on sobie może za drzwiami byc ale nie przy mnie ...
ja w ogóle mam wrażenie że poród to najmniejhumanistyczna część życia człowieka
to taki moment kiedy wychodzi nasz zwierzęca część natury ;))

a co do pór porodów - ja do szpitala trafiłam w samo południe, faza druga zaczęła się o 17, a urodziłam o 21 więc nie koniecznie to noc musi być ;)))
i prawda ze każdy poród inny, choć jak gadam z koleżankami drugi przebiega na ogół szybciej .....

Hehe swiete slowa Azura ;)
Czy ktoras z Was wybiera sie na warsztaty Moda na brzuszek 26 kwietnia w Gdansku?

czołem Dziewczyny, co za pogoda...:/
byłam tylko na małych zakupach...ten wiatr mnie dobija, ja się już przestawiłam na cykl ciepły i doznaje szoku na zewnątrz ;]

wkurza mnie bardzo jak wszedzie mówią, żeby zabrać koszulke męża do porodu, to zwykłych koszul nie ma ...aby to zabrac na poród ?!!?!
Ja jestem wysoka więc nie sądzę że mój facet ma koszulę, co zakryje mój tyłek :D także kupuje sobie zwyczajną bawełnianą , albo nawet 2 aby sie przebrać po porodzie w coś świeżego i koniec, nawet nie chce słyszeć o żadnych T-shirtach.

tak w ogóle to ostatnio zgłupiałam...na ćwiczeniach z pakowania torby położna mówiła aby dla malucha na początek wziąć tylko pampersy, bo oni ręczniki i kocyki mają...że nie ma sensu, no dobra. a ostatnio na zajęciach z porodu rodzinnego położna że zaraz po porodzie najlepiej okryć własnych kocykiem, aby dziecko miało styczność tylko z "naszą flora bakteryjną", już nie wspomnę że to ta sama kobieta...no i o co tu teraz chodzi ;]
od początku chciałam zabrać nasze ciuszki, także teraz to zrobię na pewno.

co do innych porodów, Dziewczyny, nie filmujcie się :) każda z Nas jest inna i będzie miała inny poród, nie da się przewidzieć ile będzie w tym czasie porodów i na jaki zespół traficie...każda z nas urodzi, bo jak mówią...jak weszło to i wyjść musi :D

Też czytałam opis tego porodu:) Z tego co się orientuję, to ta dziewczyna miała już jakies problemy w ciąży. Ale mimo że poród był trudny to dobrze, że go tak wspomina.
Nikaa ja chodzę do Sopotu, ale nie wiem ile kosztuje karnet to mam kartę multisport. Musisz zadzwonić i się zapytać.
Jeżeli chodzi o sprawy rozpoczęcia porodu, to też jestem zdania, że nawet jak dziecko urodzi się w 3 godziny to i tak mąż zdąży:) Niestety porody nie trwają pół godziny (chociaż wcale bym się nie obraziła:)). Ja do szpitala mam 10 min samochodem więc się nie obawiam. Zgadzam się też z Nikaa, że dobrze kogoś przy sobie mieć. Po pierwsze jak nas będzie naparzało to ktoś musi myśleć za Ciebie, mówić kiedy ziajać, a kiedy co innego robić:)i patrzeć na ręce personelowi. Nie wiem czemu ale do końca im nie wierzę...
Ponadto zaczęłam dostrzegać pozytywny aspekt porodu, o którym kiedyś wspominała p. Iwona, że poród jest o tyle fajny, że te skrucze odpuszczają, że nie boli Cię 24 h pod rząd tylko masz jakąś chwilkę na odpoczynek (o ile można to tak nazwać:)). No i to że się boimy jest naturalne, ale miejmy nadzieję, że będzie OK. Najgorsze jest to, że nie wiesz jak Cię będzie bolało i jak długo. I nie wiesz na co się nastawić:)
Azura kuruj sie i odpoczywaj. Powiem wam tylko, że coś chyba wisi w powietrzu, bo dużo ciężarówek ale też ludzi:) czuje się od soboty jakoś dziwnie. Trzymajcie się brzuchacze:)

Kobitki orientuje się któraś z Was kiedy zaczyna się jakiś nowy kurs w Dobry Początek, chodzi mi oczywiście o szkołę rodzenia :P

(nadal jest tak jak na stronie piszą? tzn całość trwa miesiąc, 2x w tyg, 250 zł?)
Bo jeśli faktycznie trwa miesiąc, to chyba bym się dopiero w maju zapisała...

tylko , że mi już nie mierzą tsh, tylko Ft4

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...