Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Witam sie szybciutko,
wczoraj bylam na wizycie-maly wazy 2700 i jest ok tygodnia wiekszy niz wskazuje poczatek 35 tygodnia. Mialam pobrany wymaz i teraz tydzien czekania, czy wychoduja mi jakiegos paciorkowca ;D Jutro robie krew i mocz, a we wtorek po swietach z wszystkimi wynikami jade ustalic termin cc. Wracajac z wizyty zaliczylam male zakupy-kupilam nawet male wody mineralne i paczke sucharow, zeby w ten weekend "na pewno" spakowac juz torbe do szpitala, bo jakos do tej pory sie nie zebralam ;D
Aktualnie w pralce przescieradelka i rozki, i dzis zaczne juz ukladac w komodzie ciuszki dla maluszka-ale ten czas ucieka....za 3 tygodnie moge miec juz malucha "po tej stronie".
Co do termometru my mamy Topcom kupiony przed narodzinami Tomusia i nie moge na niego narzekac-3 w 1 czolo, ucho i temp powietrza w pokoju. Moja sis ma 4 w 1 i moze mierzyc jeszcze temp. cieczy, np. wody w wanience-tez fajna sprawa. Jak mi kiedys pokazal 39 to pielegniarka w przychodni zmierzyla malemu w pupie i potwierdzila pomiar, wiec wierze w to,ze mierzy dobrze. Sama balabym sie zmierzyc w pupie, choc wiem,ze nam mamy tylko tak mierzyly ;D
Milego dnia brzuchatki!

Uff dziękuję Mikulka, ale swoją drogą zapytam za tydzień lekarza jak bd na wizycie :)

Masia,
mój nie ma szans być ciepły bo się regularnie chłodzę, do tego stopnia, że mój mąż spasował w naszej sypilani i spi w salonie bo mówi, że tam jest lodówka :)

a tak poważnie to pewnie normalne bo teraz jest to najbardziej ukrwione miejsce w twoim organizmie, a co za tym idzie najcieplejsze :)

Cześć brzucholki ja dla odmiany jadę latać po Urzedach w Gdańsku, ale pierw obejrzę do końca DD TVN :)
Wczoraj moja mama jak dotykała mojego brzucha zwróciła uwagę ze jest bardzo ciepły. Powiedziałam że wydaje się jej, ale dziś sama zwróciłam na to uwagę. Czy tez tak macie?

Hej dziewczynki. Ja dzisiaj mam wizyte u gina. Zobaczymy co nowego się urodziło:) Wczoraj urodziła qmpela na Zaspie, więc jak tylko dojdą do siebie to wezmę ich na spytki, ale chyba to był jakiś ekspres bo o 17 miała 3 palce, a o 19.45 mała była na świecie:) Jest śliczna i jak zobaczyłam małą na zdjęciu to aż mi się łezka w oku zakręciła i najlepszy był tata, który napisał, że nie musi dodawać, że jest najładniejszym dzieckiem w szpitalu:):):)No nic po wizycie jadę odebrać smoczuś i butelkę do akpolu:)trzymajcie się:)

witam Was serdecznie,
ja mam oczywiście powera z rana bo już druga pralka chodzi i 2 półki w szafie wysporzątane :)
szkoda, że jak chodziłam do pracy to aktywowałam się dopiero o 11 :)

ja tymczasem idę odwiedzić dzidka w szpitalu a później koniecznie muszę skończyć pracę bo jak do roboty fizycznej nie mam problemu żeby się zabrać to niestety do umysłowej dużo gorzej :)

miłego dnia dziewczynki

anavaw cudna ta kołyska :)) łóżeczko i tak będziesz musiała kupić, amluch gdzieś około pół roku w takiej kołysce pośpi, my też będziemy mieć małą najpierw w kołysce a później do wyrka, małego też tak mieliśmy i nie było problemu z przeniesieniem.

my małemu też w pupie mierzyliśmy bo to najdokładniejsze, mamy taki do ucha właśnie ale on pokazuje jak mu się podoba, więc jak tylko młody jest cieplejszy to od razu w tyłku mu mierzę nie jest łatwe ale dajemy radę, ale mierzę teraz takim zwykłym elektronicznym co by za długo mu w tej pupie nie gmerać.

hej dziewczyny, jeśli chodzi o termometr to niedawno kupowałam w aptece właśnie taki zwykły z podziałką i strasznie się zdziwiłam, że nadal jest w sprzedaży na co Pani w aptece odpowiedziała, że zamiast rtęci używają teraz innej nieszkodliwej cieczy w środku:)

Minika dzięki za info :)
już czekam na misia :)

Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę :)
Ostatnio zarejestrowałam się na bebilon.pl i właśnie dostaliśmy białego misia w prezencie może i któraś z Was będzie chciała taki mały upominek dla swojego maleństwa :)

Hahaha... ja mam w pasie 102 ;) a ostatnio jak bylam u pulmunologa, to zapytał z fochem, gdzie mam RTG..a ja mówie, w ciąży ??? a on ' a pani jest w ciąży???? :o ' wiec tez sobie u mnie przyplusił... ;)

Termometr mam zwykły, rtęciowy czy alkoholowy... nawet nie wiem i jakis za 8zł elektroniczny i zawsze jest rozbieżność :/ dlatego nam zawsze mierze zwykłym...
Jednak takiemu maluchowi bałabym sie... wiec kupie elektryczny, ale lepsiejszy... za 90zł... mam nadzieje, ze bedzie ok.

Materacyk zamawiam przez internet, różnica w cenie ok 30zł a ze jeszcze zamawiam pościel i termometr to na całości zaoszczedze ok 60zł ;)

hehe Pomelo nieźle z tym kolegą :) A co do choroby męża to mój choruje tak regularnie raz na dwa tygodnie i katar albo gorączka to są nasze TOP wśród najcięższych chorób tego świata ;)

pomelo rozbawiłaś mnie hahahahah no ale faceci to są "spostrzegawczy inaczej" - dla mnie szczyt osiągnał kolega który nie zauważył że jego laska z brunetki ( ciemne brazowe włosy) zrobila sie na lnianą blondynke

to trzeba byc facetem ;)))

Bożenka to super, że z mężusiem OK:) męska choroba w domu to ciężka sprawa (najgorszy jest katar:)) ale ciesz się, że masz go już całego i zdrowego w domku:) Nasi znajomi właśnie rodzą na Zaspie o 17 mieli 3 cm, a podobno już 3 raz jechali.... chyba jednak nie tak łatwo wyczuć, że to już:) Ja też mam wrażenie, że te termometry rtęciowe są najlepsze...stare ale jare. I chyba w sumie najlepszym wyjściem jest mieć i taki i taki:) dzisiaj spotkałam qmpla i nie uwierzycie, ale nie zauważył, że jestem w ciąży??!!?? Tezy mogą być różne:1. jest facetem 2. jestem taką chudzinką:) (z 104 cm w pasie:))Skłaniam się ku bramce nr 1, ale wierzę w bramkę nr 2:) trzymajcie się brzuchacze:)

mam trochę znajomych z kołyskami, i najdłużej służyła jednej koleżance 5 miesięcy...

Anawaw moja kumpela miala kolyske i lozeczko. Miala taka ktora regulowala bujanie i jej maluszek nie chcial w ogole spac w zwyklym lozku tylko w kolysce. Dzis ogladalam w Akpolu i sa fajne ale mniejsze od lozeczka wiec nie wiem czy na dlugo starcza.

ja to dziś zakręcona jestem na maksa. miało być różnica a nie siła :)
Zostawiłam dziś klucze w dzwiach i pojechała do miasta myśląc , że dom zamkniety:) tragednia, ale zakręt ze mnie

cześć dziewczyny :)
A ja własnie wróciłam ze szpiegowania:)
Polatałam po sklepach co i gdzie w jakich cenach, póki mam jeszcze siły na takie bieganie.
Jestem w szoku , że na nie których drobiazgach może być taka siła.
A proszę o poradę. co myślicie. odkupuję od koleżanki kołyskie taką http://allegro.pl/promocja-kolcraft-kolyska-lozeczko-wibracje-nowa-i2220759432.html
i zastanawiam się czy mam kupować łóżeczko od razu , czy poczekać.
Zastanawiam się, bo mała się może potem nie przyzwyczaić do łóżeczka. co myślicie?

ja zrobilam zamowienie i 8termometrow rteciowych;) te elektryczne bardzo zanizaja neistety... sama sie przekonalam.. mierzyli mi w szpitalu i wyszlo ze 37,2 a zmierzylam normalnym rteciowym i wyszlo 38.7:/ i to nie bylo jednorazowe takie zanizenie, bo mierzylam wielokrotnie po ich mierzeniu i takie duze roznice byly. wiec kompletnie nie wierze elektrycznym.

A myśmy wróciły z mamą z Akpolu-kupiłam Franusiowi buteleczki, sobie nakładki laktacyjne, moja mama kupiła wnukowi śliczny komplecik pościeli :) Chciaż wiem,że jeszcze troche czasu do tego zanim z niej skorzysta to leży u mnie łóżku :):):)

A co do termometra to na tych warsztatach Mamo Nadchodzę to pielęgniarka mówiła,że nie poleca termometra w smoczku i do ucha. Reszta wskazana.

A po ile i gdzie kupowałyście Wasze materace?

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...