Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

nillka - też tak mam - dodatkowo mój termin przypada podczas wakacji i w ogole nei wiem co z Matysią - na razie o tym nie myslę - jak scarlet - pomyślę o tym jutro
ja dodatkowo wcale nei wiem czy chce aby moje kochanie było przy mnie - mam duże wątpliwości co do tego ...

nulka - ja nie rozumiem czemu położne tak się upierają przy tych koszulach męża ...
Nam guciowa z kolei mówiła że najważniejsze abyśmy się swobodnie w nich czuły i najczęściej koszulki męża aż tak długie nie są więc lepiej poszukać czegoś innego.
Ja kupiłam w poprzedniej ciąży za 10 zł jakąś koszulę nocną w biedronce i po prostu po porodzie ją wyrzuciłam.
Teraz też po prostu jakąś starszą wezmę i luz.

Ja się tym razem obawiam jak to będzie z porodem - tzn gdzie będzie mąż. Poprzednio to w ogóle się nie bałam bo miał 5 minut drogi z pracy do domu, ale teraz zmienił pracę i ma ponad pół godziny - a w korkach nawet godzinę. No i trzeba będzie jeszcze ustalić co robimy z Eliziakiem - czy niania przyjedzie czy ją gdzieś odwieziemy itd. Mam wrażenie że w przypadku drugiego dziecka jest gorzej - tym bardziej że to szybciej trzeba jechać.

I ja sie witam poniedziałkowo :)

Dzisiejszą noc zaliczam do jedną z najgorszych... nie dosc, ze budzilam sie i nie moglam spac, to juz nad ranem nie mialam siły co by sie z boku na bok przewrócić :/ A tu jeszcze niecale 2 miesiace...

Ja swoją koszule do karmienia kupilam na rynku na przymorzu, w dzien nie rynkowy wiec są :) Nie wiem jak we wrzeszczu. Moja babcia mowi, ze najlepsze tureckie, bo sie nie zmechacą i sa z lepszej bawełny ;)
W ogole ile kupujecie koszul ? Ja najpierw myslalam o 2, ale położna kazała nam na porodówke przyjsc w meza koszulce która zasłania pośladki- jestem wysoka i zadna koszulka meza tego nie robi ;) wiec chyba na sam poród kupie jakas babciną ;)

A co do stresu porodowego... ja sie boje, ze moj maz akurat bedzie w pracy... :/ i narazie ta mysl mnie najbardziej przeraza... niby rodzice mieszkaja niedaleko i zawiozą do szpitala, ale jakos co maz to maz ;) Mam nadzieje, ze bedzie mógł tak grafik ulozyc ze koniec maja i początek czerwca bedzie miał duzo wolnego ;)

Jak na FB polubice 5 10 15 to dostajecie bon na 25% do wydania do świat ;)

To ja tez sie witam w nowym tygodniu!
Oby byl lepszy niz poprzedni...w sobote czulam sie kiepsko, wypilam Prenalen, wzielam Faringosept i myslalam,ze jakos to bedzie. Niestety juz w nocy obudzil mnie taki bol gardla,ze nie moglam ani oddychac ani polykac-masakra. W dodatku bolalo mnie ucho (ktore ostatnio bolalo mnie we wczesnej podstawowce), wiec bylam zalamana. No wiec wczoraj wzielam Augmentin :( Dzisiaj ucho juz ok, ale gardlo wciaz bardzo boli. Wczoraj na obiad zjadlam tylko zupe, bo nie moglam dzis przelknac, a dzis udalo mi sie zjesc juz kanapki na sniadanie, choc miska stala tuz obok ;D
Niemniej w sobote udalo nam sie wstawic sprzety dla maluszka do sypialni, wiec nawet jak za tydzien wyladuje w szpitalu, to moj mezus ze wszystkim da rade - zrobilam mu rozne karteczki z podpowiedziami na rozne okazje i przygotowalam apteczke na wszelkie dolegliwosci, ktore moga dotknac moich chlopakow ;D
I jeszcze stolarz zadzwonil,ze jutro przyjedzie z szafami do pokoju Arka, wiec w srode uloze tam wszystkie rzeczy "na pozniej", bo licze na to,ze zdrowa juz bede, a potem to tylko lezenie plackiem, bo jutro moj ostatni dzien na lekach. Na szczescie w srode przyjezdzaja tesciowie, wiec Tomek nie bedzie mna za bardzo zainteresowany, jak bedzie mial dziadkow na wylacznosc.
Milego dnia dziewczyny!

Witam! Właśnie się obudziłam i zaraz zabieram się za zapisanie córy do przedszkola (ciekawe czy się dostanie??) Baśka od wczoraj do środy jest z moją mamcią u Babci na wsi, więc mam trochę wolności. Cieszyła się wczoraj jak gwizdek, że jedzie bo uwielbia tam spędzać czas i na pytanie czy będzie tęsknić usłyszeliśmy tylko "Trochę! PaPa Rodzice" i już jej nie było. Dziś czeka na mnie sterta rzeczy do wyprasowania, 3 pralki do wstawienia + dodatkowo dostałam jeszcze wczoraj mega wielką walizę ciuchów od kuzynki z Niemiec po jej dwóch córeczkach, z którą muszę zrobić porządek. Już sama nie wiem gdzie mieścić te wszystkie ciuchy:( Miłego dnia życzę:)

to i ja się witam ....
jestem totalnie nie przytomna- pół nocy nie spałam ....
obudziłam się z od nowa- nic tylko rycze
wykańcza mnie to powoli
i moje czarnowidztwo

azurra- a w jakim sklepie w pruszczu??? moze tez podjade tam zobaczyć ;) mam nie tak znowu daleko ;)

takie łądne słonko za oknem ciekawe jak z temperaturą
ja dzisiaj ide do pracy popołudniem i zostaje do wieczora bo nadzoruje sesje zdjęciową któej głównym "aktorem" jest 200 kg motor - stressa mam totalnego czy się wszystko uda .... i jak pomyślę że za kilka tygodni mam zostawić to co lubie to też mi dziwnie ;))

a w sobotniej wyborczej rozpoczęto projekt dziecko - nie wiem czy widziałyście - różne ciekwae ujęcia tematu dziecka wychowania itd.

no tak nowe są mega droogie...
Ale mamy na oku używany :) chociaż i tak kosztuje trochę ponad 1000 ;/ ale że tak powiem 3w1 :)

Wybór padł na ten wózek, bo z emmaljungiem miałam już do czynienia i sprawdzał się rewelacyjnie w każdych warunkach, jedyny problem był aby zapakować go do samochodu... ale tym to już tatusiek się będzie martwił :P

Dziewczyny, a może jak pogoda się utrzyma to jutro, albo w środę gdzieś na spacer się wybierzemy? Może tym razem w okolicach parku oruńskiego?

kate88, o wózkach emaljunga są tylko dobre opinie, klasyka wśród wóżkó, do tego skandynawska więc nie podlegają dyskusji :)
jak dla mnie jedyna wada to cena.... ale są warte

Do Tygryska mam 15 min pieszo, dzięki za info :)

My zamowilismy taki na czarnym stalazu: http://allegro.pl/tutek-wozek-grander-zebra-3w1-gondola-spac-fotelik-i2248500689.html tylko nasz ma troche inna torbe i kosz na zakupy jest zamykany od góry, no i nasz zdecydowanie tanszy niz tez z allegro:)

Stokrotka jeżeli jesteś z Wejherowa to tam w Tygrysku albo w Rumii są Grandery więc jeszcze bliżej :)

Mikuka super,bo ja na rynku nie byłam chyba z 7 lat, wiec z moimi zdolnosciami mogłabym sie tam zagubic:)

Dziękuję za info :) Wiem, że Tutek jest dostępny w Bobo Wózki w Gdyni, więc tam podjedziemy obejrzeć, do Pruszcza mamy trochę daleko, bo z Wejherowa :/ No, ale jeśli będzie spora róznica w cenie to warto pojechać. Jeśli to nie jest problem możesz mi podac link do Twojego zakupu i jak dlugo czekaliście na furę dla Małej :)?

Ja tez ostatnio miewam lęki dotyczące porodu ale mąż mnie pociesza, że napewno dam sobie radę.

Chyba szybciej zamówię wózeczek żeby się już nim cieszyć :)

Mam teraz tydzień urlopu i możliwe, że zaszaleję zakupowo :D

Akamara, no to dawaj znać :)
ja w piątek raczej nigdzie na wypełzam więc nie powinno być problemu :)

Mikulka dzieki bardzo, jutro raczej nie dam rady,bo jestem chora i dzisiaj i jutro nie ruszam sie z domu, ale moze w piatek, bo koszule to jedna z tych rzeczy ktorych mi brakuje do torby:)

ja myślę aby po świętach już przygotować szufladę na ubranka synka - na razie zajmuje ją Elizka - tak się "rozbestwiła" że ma aż 3 wielkie szuflady pełne po brzegi swoich ciuchów, ale trzeba będzie to skompresować ...

Znajomi obiecali pożyczyć ciuszki po swoim synku więc ja poza symbolicznymi ubrankami nic nie kupuję. I tak znając życie będzie tego zdecydowanie za dużo.

stokrotka_84 my zamawialismy w Pruszczu Gdańskim, bo tu nam najblizej no i ceny są bardzo konkurencyjne, za cały zestaw zapłacilismy 1500zł, bo wybralismy nowy model z edycji limitowanej, a te podstawowe z tego co pamietam kosztowały 1400zł, w skłąd zestawu wchodza tez wszystkie dodatkowe rzeczy typu: folia przeciw deszczowa, moskitiera, kosz na zakupy, torba, fotelki ma budke i pokrowiec. Jak bedziesz miała jescze jakies pytania to śmiało pisz:)

Akamara, powiem szczerze, że na 100% nie wiem ale raczej nie bo większość tych ludzi jeździ ze swoim towarem po wszystkich rynkach w dni handlowe, we wrzeszczu rynek jest we wtorek, piątek i niedziele :)
więc wpadaj jak możęsz a ja Ci mogę śmiało potowarzyszyć :)

Akamara, czy możesz napisać skąd zamawialiście Tutka Grandera, bo przymierzamy się z mężem do zakupu tego wózka, bo spełnia jeden z najważniejszych warunków jest lekki :), a Ja z 2 pietra będę musiała go znosić... Chcemy w tym tygodniu zobaczyć go na żywo i wtedy zdecydujemy, czy zamawiamy. I ile kosztował Was zakup?

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...