Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
14.07 - Nieska
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=321352&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *25

Z kosmetyków dla malucha mam tylko płyn do kąpieli Oilatum, czy cos z tych podobnych i Sudocrem na odparzenia... no właśnie krem z filtrem tez chce jakis kupic, ale to jeszcze jest czas... macie cos co polecacie ?

Nieska, w poniedzialek ma byc z położnikiem-ginekologiem, ale dokładnego tematu nie pamietam :/

kate88, ja widziałam ostatnio grandera w akpolu.

ja nie kupowałam zadnych specyfików leczniczych ani witamin na razie bo położna mówiła, ze przy wyjsciu ze szpitala pediatra wskaze dokładnie jakie dawki i w ogole co i jak, takze jak cos to wysle mężą, zreszta z tymi witaminam jest tak ze inaczej je sie podaje jak sie karmi naturalnie, a inaczej jak sztucznie, ale o co dokładnie chodzi to nie wiem.

kate88 ja swojego grandera zamawiałam wtakim małym sklepiku w Pruszczu, bo tu mama najblizej, ale ceny babka ma bardzo konkurencyjne.

lasezki - koniecznie pamiętajcie o kremie z filtrem przeciwsłonecznym bo promieniowanie przenika przez tkaniny cienkie, pieluszki
filtry nie powinny byc chemiczne z tego co pamiętam najlepsze mineraln e- ale jeszcze to do sprawdzenia
w każdym bądż razie letnie maluszki beda potrzebowaly takiej ochrony

a co do rozmiarów ciuszków to cięzko przewidzieć - ja długo uzywałam 56 - no ale kruszyna byla

bozenka- czerwony kapturek u ciebie, a u mnie truskawka ;))) wlasnie prasowalam czerwoną sukienkę na jutro ;))))
a z jakiej okazji macie przedstawienie??? u nas w szkole dzien zdrowia - i pokazówki z okazji dni otwartych w podstawówkach dla 5 i 6 latków ;))) to się starszaki produkują żeby pokazać że jest taaak pięknie ;)) no bo akurat jest hehhehe

Jeśli chodzi o płatne badania to polecam wykonywać je na klinicznej: punkt pobrań jest czynny bardzo długo, jakoś do 15 czy 16 i ceny wg mnie bardzo atrakcyjne - przynajmniej w porównaniu z kilkoma osiedlowymi przychodniami zdecydowanie niższe, tutaj cennik: http://www.uck.gda.pl/images/cennik2011/CLK.pdf

Nulka - wiesz może jaki będzie temat najbliższych poniedziałkowych wykładów na SR?

Podoba mi się ten grander :)
A gdzie zamawiałyście? Inaczej mają te wózki w akpolu lub mama i ja? Orientuje się ktoś?

Oto moja lista rzeczy z apteki: octenisept, paracetamol w czopkach dla noworodków, sól fizjologiczna w ampułkach, tantum rosa, witamina K, witamina D, melisa:), nadmanganian potasu (na potówki), biały jeleń, podkłady poporodowe...ale to można i w sklepie kupić. Bożenka to całkiem nieźle z wagą:) Ja mam 11,5 kg na wczoraj więc też jakoś się jeszcze toczę:)Jutro mam wizytę u dentysty więc profilaktycznie tylko przypomnę, żebyście pamiętały, że ostania wizyta powinna być na przełomie 8-9 miesiąca.

63,2 kg:/ czyli jakieś 6kg na plusie w 30 tygodniu chyba nie jest najgorzej:-)

witam po dłuższej przerwie:-)
byłam dzisiaj u gina i na przyszły tydzień mam masę badań, a 11.04 usg:-)

moja Zuzina jutro w przedstawieniu szkolnym zagra czerwonego kapturka:-)

Buziaki brzuchatki:-***

A ja do tych zakupów dorzuciłabym jeszcze:
* szczoteczkę do włosów
* krem do buzi na każdą pogodę
* cążki/obcinacz/nożyczki do paznokci
* spray do noska

dziewczyny, jeśli walczycie z zaprciami to w lidlu jest teraz sok z suszonych śliwek, nie wiem czy jest pyszny czy nie ale działa :)

Azura, no młoda jest teraz już nie grubaskiem ale to chyba dobrze :)
ja bym tam chciaąłm, żeby miała z 3,5 kilo i by było ok, no ale co mi tam do chcenia.

:)

A z kosmetyków dla maluszka zakupiłam:
-oliwkę
-mydełko
-płyn do kąpieli z oliwką
-krem przeciw odparzeniom
- 2 paczki pieluch jednorazowych New born
-chusteczki mokre
-patyczki z ogranicznikiem

Dokładnie Tantum rose mam w tych saszetkach do rozrobienia, można psikac, a można po prostu rozpuścić w butelce wody i się tym roztworem podmywac-Jak Ci będzie wygodniej, a majtki zdecydowani z siateczki.

OOO dzięki Akamara :) Może w poniedzialek podskocze bo bede w okolicy :)

A to tantum rosa, to masz w tych saszetkach do rozrobienia ? Położna nam mówiła, zeby po prysznicu psikac sie takim psikaczem do kwiatów :P

I majtki z siateczki, nie z fizeliny...

A ja bym jeszcze poprosiła o listę apteczną i kosmetykową dla mnie i dla maluszka...:)

Nulka ja zakupiłam w aptece:
- gaziki jałowe
- octenisept
- sól fizjologiczną
- tantum rosa i eneme

do tego mozesz zakupic: podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, masc do brodawek, frida, ja co prawda te rzeczy zakupiłam w rodzyneczkach, ale wiem ze mozna tez w aptece.

Ja sie witam po całym dniu :))

Kupiłam sobie na rynku na przymorzu koszule do karmienia, po swietach pani bedzie miala nowe wzory wiec wtedy dokupie drugą :) 25 zł
Klapeczki tez już mam wiec nie jest źle ;)
No i marynarke w reserved, bo jak juz w zeszłym roku sie zdecydowałam na taka z H&M to wycofali kolekcje ;) wiec sie rzuciłam :P
Ostatnie ćw na SR tez zaliczone, jeszcze zostaly mi dwa wyklady i tez juz po wszystkim :))
Ale ten czas leci..

Czy ma któraś z Was liste rzeczy z apteki ? Kurcze, bylam dzis koło Gemini ale kompetnie nie pamietałam co kupić oprocz gazików i w koncu nie weszłam ;)

Witam sie po przerwie, nie odzywałam sie kilka dni, bo to całe zamieszanie z moimi wynikami mnie wykończyło, ale na szczescie jest ok, druga morfologia zdecydowanie lepsza od ostatniej.

elfik5555 my po wizycie w skelpie z wozkami tez zdecydowalismy sie na grandera prawdopodobnie bedzie do odbioru jutro, albo w sobote-już nie moge sie doczekac:)

Azura 4800? masakra połowa moich ciuszków by pewnie nie pasowała na takiego klopsika, bo ja tez mam kilka na 56 na poczatek:)

agusia85 to Twoj synek faktycznie rosnie jak na drozdzach, bo Nasza mała na ostatnim usg tj. w 34 tyg miała 1800, ale ona raczej z tych "kruszynkowatych":)

ja mam głównie 62, ale kurcze one są dosyć duże...więc chyba jeszcze coś dokupię, chociaż do szpitala 2 śpioszki, 2 kaftaniki 56.

Droge Mamuśki :)
Mam pytanko ile i jakie i czy wogóle kupujecie ciuszki na 56 cm czy odrazu na 62 cm?
Ja dziś coś kupiłam a moja przyjaciółka twierdzi , że lepiej odrazu na 62 co myślicie?

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...