Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-25-t323518,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *26

hej dziewczynki brzuchatki przed świętami :-)
nasz mały nadal daje do wiwatu mamusi i niestety jest mi czasem ciężko usiąść bo takie głupie kłucie czuje wtedy ale mam nadzieje że mi to niedługo przejdzie bo jak nie to chyba będę musiała zrezygnować z jazdy za kierownicą :-/

Moje kochanie się rozchorowało więc nasze święta stoją pod znakiem zapytania niestety ale jestem dobrej myśli bo on krótko choruje :-)

pozdrawiamy serdecznie i WESOŁYCH ŚWIĄT :-)

Wróciłam ze sklepu ale bez wózka. Ja wybrałam Grandera , jednak mężowi bardziej podoba się Tako Laret. Po chwile testowania, a przede wszystkim pod względem wagi też zdecydował, że Grander lepszy. Wózek do odebrania w czwartek jednak możliwe, że w poniedziałek zadzwonię i zmienię kolor bo chcieliśmy czarno czerwony, ale spacerówka jest cała czarna i wydaje mi się smutna. Musze to jeszcze przemyśleć.

A poza tym kupilismy wanienkę, termometr do wody, kilka pieluch tetrowych z dinozaurami ;) zestaw do obcinania pazurków i jeszcze kilka drobiazgów.

Ufffff ogarnęłam to co miałam zrobić, jest 14:00 a ja już bym chciała wieczór i iść spać, plecy i nogi mi dokuczają, brzuch też napompowany aż czuję jak skóra na plecach mnie ciągnie. Teściowie w drodze, więc jeszcze jakieś leżakowanie zaliczę, tylko czy potem wstanę :P

Nulka współczuję bólu pleców. W ogóle ta ciąża też już mnie męczy.

Ja byłam na glukozie w luxmedzie, nic nie kupowałam, cytryny nie mogłam, po wypiciu słodkiej mikstury babeczki kazały mi siedzieć i za wiele nie chodzić, mogłam popić wody ale nie za wiele. Poszliśmy do auta, radyjko, rozłożyłam fotel i prawie jak w domu :)

Wesołych Świąt, wszystkiego naj naj dla Was i Waszych rodzin :*

Witam Mamuśki w tą świąteczna sobote :)
Ja własnie skończyłam przygotowania do Świąt, wszystko już gotowe :)

Chciałabym ,życzyć Wam Spokojnych, Radosnych Świąt Wielkiej Nocy. Mokrego Dyngusa i aby zajączek Wielkanocny dał nam siły do końca ciąży i dużo na ten najważniejszy dzień ;)
Jeszcze raz wesołego Aleluja :)

Wszystkiego najlepszego z okazji Wielkanocy ;)

Dziś robimy sobie króliczka i z tej okazji jedziemy zamówić wózek :D Przy okazji wizyty w sklepie pewnie zakupię kilka potrzebnych rzeczy z listy, ale jestem wniebowzięta :)

Wszystkiego dobrego dziewczyny na Święta. Dużo zdrowia dla Was i maluszków, abyśmy szybko i bez powikłań rodziły i żeby małę bąbelki były aniołkami:)

To i ja się dołączam do życzeń, bo później nie będę miała już czasu. Zdrowych i spokojnych Świąt, abyśmy za bardzo nie odczuły ich na wadze:):):)

Nulka wspolczuje. Mnie jak teraz w ciazy lapie rwa to znika po 2-3 godzinach bez proszkow. Ale dzis tez sie gorzej czuje brzuch mam nabuzowany i mnie boli podbrzusze. Nospy 40 w ogole nie poczulam :/

Hejka Dziewczęta :-)
Wszystkiego Naj Naj na święta Wielkanocne :-) aby nasze małe pisanki wykluły się o czasie, szybko i zdrowe, a nam wszystkie niedogodności szybko minęły:-)

Hej Dziewczynki,
ja chciałabym Wam złożyć najlepsze życzenia z okazji Wielkanocy!!!!! Dużo zdrówka, zdrówka, zdrówka...aby wszystkie cukrzyce okazały się nieprawdą, a rwy kulszowe zniknęły jak ręką odjął i żeby nam się w głowach nie kręciło i żeby żadna z nas nie musiała mieć diety...ale też żebyśmy za dużo nie przytyły :):):), a przede wszystkim życzę Zdrowych Pięknych Grzecznych Maluszków!!!

I ja sie witam dziewczyneczki :) ale zanim złoże życzenia,musze chwile pojęczeć...
Jak dzis mi rwa kulszowa nie przejdzie, to normalnie rezygnuje z tej ciąży.. nie dosc, ze mało chodze, to jak juz ide to jak kaleka, stać nie moge, siedzieć tez nie, zostaje mi lezenie w bezruchu, ale to pochwili plecy siadają i człowiek chciałby sie obrudzić a nie może, bo tak boli

Mój mąż to mnie dzis pocieszył- oby Ci za kilka dni przeszło, bo jak miałabys przenosić a to miało by Cie tak boleć jeszcze przez 2 mc-e .... wtedy padłam i stwierdzilam, ze ide na żebry ,zbieram 6tys na swissmed i ide na planowaną CC(albo SN) jak najszybciej sie da...
Ostatnio mnie trzymało dwa dni, ale moglam normalnie lezec,spac a teraz juz 3 dzien i boli 100razy bardziej.... umieram!!

No i również Wam kochane życze zdrowych,spokojnych świat, mokrego dyngusa i szybkich i lekkich i w terminie porodów :)

Irongirl to chyba zalezy od przychodni gdzie sie robi. Ja robilam na Morenie i tam trzebabylo miec swoja ale spokojnie kosztowala cale 3,5zl :)
Rowniez zloze Wam z okazji nadchodzacych Swiat mnostwa zdrowka dla dwupakow, szczescia i samych lekkich porodow :)

witam was z rana i ja mam skierowanie mam zrobic za trzy tygodnie glukoze.. az sie boje po tym co piszecie.... a oni daja ta glukoze czy trzeba samemu zakupic? na zaspie bede robic.

zycze wam wesolych swiat, bo teoretycznie juz lada moment sie zaczynaja, a wiele juz nie bedzie mialo czasu na nasze forum:)

No wlasnie tez ubolewac ze zrobilam glukoze przed swietami ;)
A juz najgorsze bedzie gadanie ciotek ze czemu dziecko Ty nic nie jesz zobacz taki pyszny salceson...:)

Hejka,
ja w pierwszej ciazy mialam po 50stce 145, a po 75 88 - w kazdym razie lekarz stwierdzil, ze jest ok i nie musze jakos o siebie specjalnie dbac, takze Masia powtorz - zycze Ci, zebys miala jak ja:)) Dodam, ze Maja urodzila sie z calkiem przecietna waga urodzeniowa - 3500, a slodyczy, szczegolnie jakos pod koniec jadlam sporo... Swoja droga, to okrutne akurat przed Swietami dostac jakies restrykcje jedzeniowe...;)
Zycze Wam spokojnego dnia, nie przepracowujmy sie ciezarowki!:))

ja w poprzedniej ciąży miałam podobny wynik jak Masia w teście 50g, a w teście 75g mieściłam się w normie - choć już blisko granicy byłam i musiałam ta samo diety pilnować ...

Mikulka i taki mam chytry plan ze powtorze po swietach- lepiej miec pewnisc ze to tylko nietolerancja a nie cukrzyca ciazowa.
Ale wracajac do Kate to mi pani podajac glukoze do wypicia w przychodni od razu powiedziala siedziec, nie ruszac sie, nie wstawac, nie chodzic ewentyalnie idrobinke cyrtyny wycisnac. Wiec uczciwie siedzialam :)

kate88,
no z tego co ja wiem i jednak większość lekarz mówi to chodzić nie wolno absolutnie - co do wody zdania są podzielone, mój lekarz jest restrykcyjny i powiedział, że nie wolno, a że ja się go słucham to żeśmy z Azurą (bo razem robiłyśmy) siedziałyśmy na tyłeczkach bite 2h i nic nie piłyśmy :)
ogólnie ta 75 jest bardzo restrykcyjna bo z tego co wiem to 50 nie trzeba nawet robić nadczczo i można cytrynką zakwasić :)

i faktycznie tak jest, że jak 50 wyjdzie źle a 75 dobrze to trzeba uważać, ale u Masi nie wyszło bardzo wysoko,
ja bym powtórzyła 75 i się wtedy zorientowała co i jak :)

Hej laseczki :)

Bylam z rana w Biedronce i kupilam juz te produkty ktore moge jesc. Stalam tez w piekarni po chleb razowy i to nieamowite ale ciezarowka w kolekce czy w ZTM staje sie niewidzialna ;)

Hej, mi ginekolog wypisał receptę na paski i glukometr w aptece dostałam gratis. Stosuję dietę i pilnuję wyników

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?