Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

kurcze, jak czytam o waszych przebojach w nocy to boje się, że i mnie bezsenność w końcu dopadnie,
na razie zasypiam jak beton, małe przerwy na siusiu i dalej spie jak zabiata.
mam wrażenie, że młoda też śpi bo jak się budzę na siusiu to w brzuchu cisza.
za to w dzień mam wrażenie, że spi tylko jak jesteśmy na spacerku a tak cały czas mi towarzyszy (tz. jej kopniaki mi towarzyszą :))
może będzie wyjątkiem i od razu wpadnie w dzienny rytm :)
ja włąsnie wstawiłam obiadek, prqanie, zmywarkę, posprzątałam hate, zrobiłam zakupy więc dzienny przydział roboty mam z głowy, teraz do 13 się lenie i lecę na spacer :)

Azura, maluch najważniejszy wiec leż :) A lenistwo przyda Ci sie napewno, jeszcze zatęsknisz za 3 godzinami leżenia i nic nie robienia ;)
A jak mebelki ? Moje sie ciągle wietrzą, bo śmierdzą drewnem niesamowicie ( ja lubie ten zapach, ale wiadomo ;) ) za to materacyk w ogole bezzapachowy...

Kate, nie martw sie tylko sie ciesz :) Jesli to był spacerek a nie marsz czy nawet biegi to spokojnie glukoza jest ok :) Chyba, ze az tak Ci smakowała, ze chcesz powtórzyć :P

Ja na mojego męża nie moge narzekać, bo chyba umie zrobic wszystko... i ugotować, i pranie zrobic i wyprasować i koła zmienić w aucie... tylko nie ma do tego chęci i albo naprawde musze go zmusic.. albo sytuacja życiowa go zmusza ;)
Takze jak na początku ciąży nie wstawałam z łóżka, to sam sobie gotował, robił zakupy ( nie zawsze zgodnie z listą ale wybaczam ;) )

Ja dzis od 4 do prawie 8 mialam przerwe w śnie... potem zrobilam sie głodna, wiec zjadłam płatki z mlekiem i poszłam spać dalej i niedawno wstałam ;) I tez zamierzam wykorzystać słoneczko, najpierw zrobie pranie a koło 13 na spacer :))

witam i ja z rana :) Jestem już po śniadanku i przed chwilą dostałam sms od koleżanki która urodziła dzisiaj w nocy :) Mała ważyła 3300 i miała 51cm. Kurcze ale jej zazdroszczę ma to już za sobą. A ja tymczasem zakończyłam 30tydzień i bardzo się cieszę że to już ostatnia dziesiątka przede mną :)

Wczoraj byłam w klifie i odwiedziłam dzieciowe sklepy- ale tam jednak strasznie drogo. W mothercore widziałam śliczne ręczniczki z kapturkami ale 67zł więc sobie podarowałam. Byliśmy za to na lodach w Grycanie :)

No a za tydzień kolejna wizyta u gina, już się doczekać nie mogę :)

też uważam że wynik glukozy jak najbardziej dobry, nie mógł zostać nie wiadomo jak zbity.
ja staram się zachować spokój i przyzwyczajam się do nowej sytuacji i pozycji:-) Młody już siedzi d*pencją na moim żołądku i się gimnastykuje :-) także poduszki daja rade. ale chyba kupie sobie piłke bo na niej wygodnie podniose sobie nogi do góry:-)

też tak myślę że raczej na 95% wynik jest ok ...

kate88, że tak powiem bardzo mały spacerek nie zafauszował by aż tak bardzo,
85 to niski wynik więc ja bym nie powtarzała :)
jak byś miała 125 to można by było rozważać temat

a mi wyniki sie pogorszyly... miesiac temu hemoglobiny mialam 11.4 a teraz mam tylko 10... ;( ide zaraz do lekarki rozmawiac.. to przez te antybiotyki i chorobe... eh, oby to nie zagrazalo dziecku

hej Wam :)
Azura nie martw się, trochę nudno Ci będzie, ale pomyśl, ze teraz poleżysz i nazbierasz siły na pierwsze tygodnie z maluszkiem :)
Będziesz królową:D A maż niech lata przy Tobie :P Należy Ci się :)
Pupa do góry a mały niech zjeżdża na żeberka :D Nie martwic się proszę, bo to nie wskazane :)

Nom i tak znam wyniki po tej mojej glukozie, są wręcz wzorcowe, ale zastanawiam się czy ich nie powtórzyć...
Po 75 po 2 h mam 85... A nie wiem jaka miałam pierwszą...
Wysłałam zapytanie do lekarki, przyznając się że spacerowałam i czekam co mi odpisze. Teoretycznie człowiek powinien się cieszyć że dobry wynik, a tu mętlik w głowie :P

I to dlatego Ich kochamy heheh
Jakby było za idealnie to byłoby za nudno ;)

Mój M potrafi tak wiele rzeczy w domu zrobić, z samochodem ale pralka to jest coś nie do pokonania w obsłudze ;)

no mój naszczęście od 16 do 24 roku życia mieszkała bez mamusi i bez dziewczyny tak więc przez 8 lat niektóre informacje się utrwaliły,
a co do kolorów to chyba nigdy nie miał talentu bo jak go poznałam to się zastanawiałm czemu wszystkie ciuchy ma szare, a np. pierwotnie były białe - przekonałam się obserwując pierwsze pranie w jego wykonaniu :)

A mój u siebie w rodzinnym domu ma taką samą pralkę jaką mają moi rodzice, ale jak się wyprowadził i zamieszkaliśmy to ta wiedza z obsługi pralki zgubiła Mu się gdzieś po drodze z Gdyni do Gdańska ;)
I jeszcze trafiła Mu się w międzyczasie przypadłość nie odróżniania rzeczy brudnych od czystych :)

Witajcie, to i ja się melduję :)
Po wczorajszej wizycie z Młodym wszystko gra, waży już 2 kg :) wszytko z łożyskiem, przepływami w porządku , z moją szyjką również, ale jest niestety ale ... jak to określił lekarz mam otwarty kanał rodny ( w przypadku kolejnej ciązy to normalne, ale nie u pierworódki ) główka jest za nisko i za bardzo uciska i stad moje skurcze :/ także nospa 3x dziennie oraz magnez 2x, dużo leżenia i to jeszcze z poduszkami pod tyłkiem aby Młody zjechał ze ścianki , także mam z głowy fitness, żadnego schylania, sprzątania...itp.
cudnie po prostu...ehh :/

To i ja się melduję po długiej nieobecności. Ja tez dziś wykorzystam słoneczko na suszenie prania. Będzie sporo do suszenia, bo nie było mnie tydzień i nazbierało się tego, bo mój małżonek też z tych, którzy do prania się nie zabierają ze względu na nierozróżnianie kolorów :). A poza tym mam masę ciuszków dla Adasia do wyprania. Co prawda mam jeszcze sporo czasu, ale nie wiem jak potem będzie z chęciami, więc zabieram się już do tego. Komoda stoi pusta, więc trzeba ja zapełnić.

hehe,
mój żelazko odróżnia, nie ma wyboru, bo ja nienawidzę prasować, :)
ale za to trzyma się od pralki z daleka bo nie odróżnie kolorów ciemnych od jasnych :)

piękna dziś pogoda :)
A ja wczoraj zrobiłam pierwszy zakup do wyprawki - prześcieradła z ikei.
Na szczęście moja wyprawka ma mniej niż 10 rzeczy więc nie muszę się jeszcze śpieszyć.

Cześć laseczki :)
I ja się melduję chociaż cięzko mi się było wykopać spod kołdry ;]
Dzisiaj też ruszam na mały shopping ale dla siebie a co :) i znowu do urzędu ale już po odbiór dowodu i prawka w końcu!! :)

heheh chcę wykorzystać słońce do wysuszenia prania ;)
A mojemu Małżonkowi jakbym postawiła dwa przedmioty przed Nim, to wątpię, żeby wiedział, które z nich to właśnie żelazko hehe
Także jestem skazana na prasowanie, ale wczoraj kupiliśmy stołową deskę do prasowania w Ikei, więc będę to robiła na siedząco na leniucha ;)

biała katarzyno, nie marnowanie słońca to spacerek a nie pranie i prasowanie :)
a tak poważnie to też muszę młodej rzeczy poprać do końca no ale obiecałam sobie, że zacznę sukcesywnie od następnego tygodnia, a prasować będzie mój małożonek bo ja żelazka nie dotykam absolutnie.

no a że pralke posiadam to prasowanie, że tak powiem, żadna filozofia :)jeszcze 10 minut i się ruszam do roboty :)

Mikulka dzięki za przypomnienie..kawa mmmmmmmmmmmm to idę sobie zrobić, bo sama przecież do mnie nie przyjdzie ;)

A ja dziś zamierzam prać i prasować na zmianę. Za ładne słońce jest na dworze, żeby je zmarnować :)

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...