Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

hello w piatek 13-tego :-)
my wczoraj kupilismy fotelik z baza - mimo ze bazy nie chcialam ale maz sie zajaral i nie bylo juz mowy zeby nie kupowac. Fotelik uzywany ale z gwarancja, wyglada bardzo "swiezo".

Co do Tensa to w Wejherowie jest na porodowce lacznie z gazem rozweselajacym.

A ja dzis zaopatrzylam sie w staniki do karmienia wiec pakowanie torby do szpitala dobiego konca.

Aha, mamy tez naklejki - sa super, takie slodziaki - http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/34/58/22/2234582200 ale jeszcze dokupimy z nazwa imienia.

ja jadąc na porodówkę nie myślałam o tym czy jest znieczulenie ale dziewczyna rodziła przede mną i powiedziała ze mam sobie wziąć bo jest "fajnie" ale nie zdąrzyłam skorzystać więc zobaczymy jak teraz bedzie ale nie nastawiam się na znieczulenie- bardziej mi zalezy żeby na klinicznej rodzić i tyle :-)

Akamara, tzn. ze rozwazasz rodzenie w wojewodzkim..?

Mi to spotkanie przypomnialo o tym, jak bardzo potrzebowalam tego znieczulenia przy pierwszym porodzie..;)

Ja sie upewnialam, czy spotkanie z anastezjologiem sie odbedzie w czwartek rano pod numerem: 58-764-01-19 - taki numer podali mi tez na IP Ginekologii...

Kobritta, nas tez czekaja urodzinki w weekend:) Powodzenia!:)

w luxmedzie nie będzie dr Makowskiej

banka no mój brzuszek nie nalzezy do najwiekszych- mało kto wierzy, ze w kazdej chwili moge miec dzidzie po tej stronie brzuszka:)

Co do spotkanie z anesezjologiem to ja szczerze powiem, ze nie dowiedziałam sie niczego nowego, a dla tych dziewczyny które sa zdecydowanie na nie co do znieczulenia i te które w wojewódzkim nie beda chciały rodzic to nic nie straca jak nie beda na tym spotkaniu. Ja do tej pory tez myslałam,ze dam rade bez znieczulenia i pewnie tak bedzie jak go nie dostane, ale ostatnio miałam próbe skurczy i cos mi sie zdaje,ze bede w tej grupie kobiet które mają niski próg odczuwania bólu :( Dlatego tez zmieniłam kolejnosc szpitali w których sie pojawie jak by mnie nie przyjeli na kliniczną.

cześć Mamuśki :)
Ja moją wagą jestem przerażona , niby w samej ciąży aż tak dużo nie przytyłam jakieś 8 kg NARAZIE, ale przed samą ciążą 10 kg plus przez te hormony, więc w sumie mam już niezły balast. Zaczynaja mi nogi w sumie kolana wysiadać :(
Bolą co wieczór, ale co mogę teraz nic :(

A z miłych rzeczy to już mam szafę i jedna komode w pokoju jutro jadę po przewijak, już pokoik zaczyna ładnie wygladać :) z tego się cieszę.

A i mam nadzieję, że moje sny się nie sprawdzają. Moja przyjaciółka jest też w ciąży róznica nie całe 2 tygodnie. Sniło mi się, że jak Ona bedzie mieć dziewczynkie to ja chłopca. taki miałam sen, No i ma mieć dziewczynkię, a ja niby też.... mam nadziję , że już się nie zmieni, bo mały bedzie chodził na rózowo i w sukienkach na poczatku. Na zakupach nie mogę się oprzeć :)))

Witam :)

Dziewczyny ja również się piszę na to spotkanie, także czekam na info :-)

Nilkaa - a który to lekarz gin przestaje pracować w Lux Medzie?

A z ta waga to tak roznie. Czesc z nas wymiotowala i bardzo schudla na poczatku i teraz to nadrabia, a czesc poprostu tyje -taki nasz urok :)
Ja mam 7kg na plusie. Fakt faktem zawsze waze sie z wieczora po obiedzie bo wtedy mam wizyty. A zakladam ze 14kg max chce przytyc w pierwszej ciazy :)
Dzis ja mam fatalny dzien. Jakos mi duszno i w glowie mi sie kreci i w ogole przez ta diete jestem rozdrazniona :( Wszystko na nie..

hej dziewuszki :-)
ja niestety umierająca w domku siedze bo nie dość że alergia to jeszcze jakieś przeziębienie mnie dopadło i ledwo żyje :-/

Jeżeli chodzi o brzuch to ja mam większy niż w pierwszej ciąży ale i sporo szybciej mi ten brzuszek wyskoczył.
Kilogramowo idę dość podobnie jak w pierwszej ciąży. Teraz zaczynałam od wagi 68kg a teraz ważę 75,5kg ale zobaczymy jak na końcu wystrzele z kilogramami :-)
do 15kg mogę przytyć i nie będzie tak źle :-)

pozdrowionka na ten piątkowy, 13-nastkowy wieczorek :-)

CześC dziewczyny!! Może któraś z was chciałaby takie siedzenie do wanienki dla dziecka?? ja zakupiłam je przed narodzinami córki, gdyz wszyscy w koło mówili iz ułatwia to kapiel, jednak z mężem kąpiemy mała na ręku i jest mi to nie potrzebne. Oddam komus, kosztuje grosze ale szkoda wyrzucic, a nie mam komu dać. Pewnie wiecie o czym mówie. Mieszkam w gminie Kosakowo ( nie daleko Rumii, i Gdyni Pogórza) ,gdyby ktos byl zainteresowany

ja w pierwszej ciazy zaczynałam z waga 50kg i konczyłam z waga 60kg, a teraz zaczynałam z 60kg i juz mam 70kg :)

moja siostra zagladala do hurtowni boboraj i mowi ze bardzo fajnie tam jest.
ja zaczynalam z waga 58kg a teraz mam 60kg.

gdzie mozna tanio kupic materac dla maluszka do lozeczka?

to ja w poniedziałek też dzwonie ;))

byłam dziś u kijucia- tyle się naczytałam, ale było spoko i nawet sympatycznie- mam zwolnienie na tydzień ;) trala lala więc największy wir w pracy przeczekam w domu a potem mogę jeszcze troche popracować hehehhe

Ja dzwoniłam wczoraj z rana pod nr 58 302 30 31 w.105 i od razu odebrały mnie babki z IP ginekologii. Można iść i posłuchać, popytać się. Pan jest spoko i zachęca do zadawania pytań :)

A wcale ze nie, bo mój spiworek jest cały w 100% z bawełny ;)

To ja tez bede dzwonic w pn, tylko podajcie nr jak mozecie :)

dobra, to będziemy dzwonić w poniedziałek :)

Widziałam na stronce, że spotkania mają co czwartek o 13, tyle, że trzeba potwierdzić...a nikt nie odbiera pod podanym nr telefonu. Spróbuję w poniedziałek.

kobritta supcio :) a jaki kolorek ? :) my malujemy jutro :) wymyśliłam jednak delikatny fiolet vel. wrzosowy świt :)

nulka, są różne śpiworki , też 100% bawełniane , a wkłady są zawsze w poliestru :/

to ja też na to spotkanie chcę iść :)

ja też się się zastanawiam nad tym spotkaniem w wojewódzkim, co prawda chcę rodzić na zaspie, ale mój lekarz prowadzący jest z wojewódzkiego i zawsze może być różnie...tzn. nie po mojej myśli :)

to kiedy idziemy ? trza tam zadzwonić i się "zapisać" ? :)

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...