Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *27

nulka, raz że nie rozkłada się na płasko a noworodek jednak zdecydowanie powinnien 90% czasu na płasko bo to nie dobrze ze szybko pionizować, ale przede wszystkim nie mam nic co zabezpiecza głowkę albo plecki, poprostu nie ma tej wkładki dla noworodka i dzieciaczkowi będzie leciała głowka i bedzie się przechylał na boki, może kocykiem próbować otulać - ale to dotyczy tylko 2-3 pierwszych miesięcy, później jest to bardzo fajny leżaczek
Azura, żebyś ty o tej zgadze w złą godzinę nie powiedziała jak z zaparciami :) ja też mam matereacyk z ikea jakoś mnie kokos i gryka nie przekonał, a opini jest tyle różnych że postanowiłam zaufać szewedą

Dzięki Nulka :)

agusia, mi to wygląda na zgagę jak nic, ja akurat nie mam z nią problemów...jak na razie ;]

ja kupuję materac z IKEA, dla mnie ta koks gryka jest za twarda, Synek też będzie u nas w łóżku leżał i to pewnie będzie dla niego szok, także wolę materac o podobnych parametrach, oczywiście przystosowanych dla dzieci.

Mikulka, nie nadaje sie dla noworodka bo nie jest idealnie na płasko czy dlaczego ?

Masia, najpierw kokos a od około 6mca na gryke. A czy firma robi roznice, nie wiem. Pan w Akpolu powiedział, ze fiki miki mają lepsze wzięcie i ze są grubsze(wyższe) a ze nie mieli ani w Akpol ani w Mama i Ja i nigdzie nie wiedzieli kiedy bedą to zamówiłam przez internet :)

Agusia, kup może Rennie, jak pomoze, tzn ze to zgaga.

A ja jestem szczesliwa, pomimo piątku 13, bo zmierzylam sie w pępku i mam tyle samo co 3 tyg temu :D :D :D jeeeea ! ciekawe jak z wagą... :P

No i skończylam prasować bo skończyły mi sie puste wieszaki :P ale i tak 1.5 godz prasowania to dla mnie za duzo, bo brzuch twardy jak skała, wiec czas sie poobijać :)

w Danii

witam i ja w piątek 13 :) Miałam dzisiaj iść na pobranie krwi ale mi się wstać nie chciało :) No to będę musiała się zwlec w poniedziałek i zrobić bo w środę wizyta u gina.

My leżaczek kupiliśmy http://allegro.pl/bright-starts-lezaczek-kaczuszka-do-18-kg-grati-i2254042311.html jest śliczny ale myślałam że będzie troszkę lżejszy :) No ale co tam damy radę :)

My dzisiaj po południu jedziemy na zmianę opon i potem do Obi po materiały do remontu.

Dziewczyny mam wielką prośbę- nie wiem zupełnie co mi jest a wkurza mnie to niemiłosiernie- myślałam że to zgaga ale już teraz sama nie wiem. Mam ciągle wrażenie że coś stoi mi w gardle, ale tam nic nie ma. Najgorzej jest w nocy- cały czas czuję jak by tam coś było i jeszcze tak jak by się coś gorącego rozlewało, a rano jak wstaję to mam sam kwas w buzi :( Piję herbaty miętowe, jem cukierki i gumy miętowe, kupiłam Glosal na podrażnione gardło ale nic nie pomaga :( Jestem zrozpaczona :(

do Jonka: czy mogłabyś napisać gdzie Twoja siostra miała cesarkę? z góry dzięki,

Czesć brzuszki :)
Przymierzamy się powoli do kupna łóżeczka dla maluszka. Chciałabym wiedzieć bo czytałam że większość z Was zdecydowała się na kokos-gryka FIKI MIKI. Na stronie Akpolu jest materac kokos-gryka Danpolu, czy firma ma znaczenie? Czy na coś przy kupnie jeszcze zwrócić uwagę?

Dziewczyny wiem, że kiedyś już się pojawiał ten wątek, ale z umysłem ciężarówek jest kiepsko... przynajmniej u mnie. Najpierw kładziemy dziecko na stronie grykowej na materacu prawda?

Ja kupiłam tutaj
http://www.odnarodzin.pl/produkt,2788,babycaretens-stymulator-bolu-porodowego-elle-tens---urzadzenie-elektrostymulacyjne.html

wyślą mi go w przyszłym tygodniu.

pomelo, nie sugeruj się czyimiś bólami, to nie ma sensu :) nastrajaj się pozytywnie :)

Hej w piątek 13 ;) oby był spokojny...bo zaczeło sie średnio, info od sis ze po cesarce jaka miała 3 dni temu dzis idzie na stół bo coś jej pękło i biedna na morfinie leży ;(

U mnie wczoraj po spacerku jakos dziwnie sie zrobiło i cały czas leże, mam taki nacisk na pecherz itp ze szok w tyg musze do lekarza skoczyc i zobaczyc co i jak.

leżaczek mam taki http://www.delti.com.pl/lezaczek-swing niebiesko- zielony ;) sprawdził sie super bo sie sam buja hehhehe

Dziewczyny ktore sa w kolejnej ciaży takie pytanko czy wasze brzuchy sa wieksze niz w pierwszej? kurde ja mam juz 3cm wiecej w pasie niz w dniu porodu z Bianka ;/ a do porodu jeszcze troszke zostało..

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia. Tu chyba można to cudo wypożyczyć http://www.innomed.pl/wypozyczenie-innomed-mamatens-p976.html
Muszę jeszcze dokładnie doczytać. Ciekawe jaki my mamy próg bólu. Ostatnio chyba w marcowo-kwietniowych jak laska napisała że gdyby nie znieczulenie to chyba by padła... to trochę się podłamałam. Wiem, że poród będzie bolał... ale jakoś wierzę, że można sobie trochę z nim poradzić ćwicząc i odwracając uwagę...powiem wam, że cały czas od siebie trochę odsuwam myśl o porodzie bo tak to chyba bym żadnej nocy nie przespała i tylko ryczała myśląc o tym co mnie czeka. Wiem, że nie ja pierwsza i nie jedyna... ale najgorsza jest ta niewiedza, jak to naprawdę boli, kiedy się zacznie i ile będzie trwało...ale bądźmy dobrej myśli... może przed porodem napiszę testament:):):):)

taki? http://allegro.pl/stymulator-masazer-masaz-miesni-nerwow-sanitas-i2252903645.html

NA ALLEGRO JEST ICH CAŁA MASA KTÓRY WYBRAC?

Azura a gdzie i za ile kupiłas ten TENS?

nulka, to jest na pewno jeden z lepszych leżaczków, długo był moim typem, niestety nie nadaje się dla noworodka, najszybciej od 3 miesięcy a ja bym chciała coś od poczatku,
aler jak bym nie znalazła tego to bym właśnie klupiła tego fishera :)
u nas Młoda dostanie ten leżaczek od swojej chrzestnej i chciałam jej oddać przynajmniej jakąś część za niego ale ciocia już jest zakochana w Młodej i koniecznie chce jej kupić.....

Posiew w mswia kosztuje 25zł , ja mialam skierowanie od gina, ale dopytalam na wszelki wypadek.

Lezaczek fajny, ale kurcze 4stówki... my sie chyba zdecydujemy na ten http://zakupy.linkbaby.pl/do/item/T4145/Lezaczek-Cudowna-Planeta---Fisher-Price,-T4145 tzn kiedyś tesciowa mówiła, ze jak bedzie maluch to bedzie leżaczek i ze nam kupi ;) wiec zobaczymy... albo w prezencie na chrzciny ' zamówimy' ;)

Pomelo, TENS można tez gdzies wypożyczyć, podobno około 100-150zł za miesiac, wiec może warto na sam poród wyprobować wypozyczajac ? Ja dokladnie nie wiem co gdzie i jak, ale kolezanka z którą chodziłam na SR byla bardzo do niego przekonana...

I ja sie dzis witam, w piątek 13 ;) Mały spacer zaliczony, teraz czas na śniadanie i na prasowanie :)

Pomelo, myślę że tak, stymulator TENS działa na wszelakie bóle, już się domyślam jest będzie mnie krzyż nawalał od noszenia i nie tylko, moja mama która nie dawno wróciła z sanatorium też miała jeden z zabiegów właśnie stymulatorem TENS.
Każdy ma inny próg bólu, ja sama nie wiem jak bardzo mi pomoże, ale nastawiam się mega pozytywnie, bo to połowa sukcesu :)

Gdyby był tylko na poród, to bym się zastanawiała, ale że może służyć każdemu przy różnych bólach, to go kupiłam.

Azura zaintrygowałaś mnie tym TENS. Nigdy o tym nie słyszałam . Wpisalam sobie w googlach i troche poczytalam. Uwazasz, ze warto w to zainwestowac...

Azura, proszę bardzo, zamawiaj,
a tak poważnie to napisałam do bobo wózków czy można go zobaczyć na żywo i ile mam że tak powiem powierchni spania, bo jak to jest 60 cm to trochę się mija z celem bo dziecko do 3 miesięcy się tam do spania zmieści,
ale jak ma z 80 cm to wydaje mi się, że mimo ceny warto kupić, bo ma wszystkie potrzebne gażety w leżaczku i jest do 18 kilo, czy jest szansa, że później też jeszcze trochę poleży.
do mnie przemawia to, że rozkłada się totalnie na płasko a to dla noworodka najlepsza pozycja i ma fajny ten pałąk do zabawy :)

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?