Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Najlepszego dla Agnieszek!
Byłam dziś w Gdyni w Bobowózki i odebrałam fotelik, na wózek jeszcze niestety muszę poczekać. Zahaczyłam przy okazji o klif i muszę Wam napisać, że w M&S jest przecena biustonoszy do karmienia 2 szt. za 49.99 (kosztowały 159), więc się zaopatrzyłam. No i co najważniejsze był mój rozmiar (DD) a nie na same pryszcze:)

banka- hehehe nieee to Carmen w operze ;))
a igrzyska śmierci jakoś przeżyłam więc liczę że będzie ok ;)
grunt ze przerwy są ;)))

malowanie paznokci u nóg to już wyższa matematyka u mnie ;(

oooll, jak przeczytalam, ze idziesz na 3,5 godzinna premiere, to szybko wstukalam teatr muzyczny, obawiajac sie, ze proba generalna, na ktora dzis ide, bedzie miala jutro premiere i ze ładuje sie na 3,5 godzinna sztuke, hi hi:) W kazdym razie to na pewno nie to, bo 39 stopni Hitchcocka ma premiere dopiero 29 kwietnia, uff;)))

Ostatnio bylam na Igrzyskach Smierci w kinie i razem z reklamami film trwal tak dlugo, ze jak wstalam to mialam skurcz brzucha, ktory dopiero mi minal po jakis 2 godzinach lezenia w domu... Do rozwiazania juz nie pojde na tak dlugi film..!;)

ja kupilam w carrefourze proszek bobas. zobaczymy jak sie sprawdzi.

wszystkiej naj dla agnieszek;)

ja na 13 do sr bedzie o komorkach macierzystych i karmieniu piersia;)

Chociaż ja nie 100% Agnieszka ale dziękuję i najlepszego dla pozostałych :)

My zakupiliśmy JELPA proszek + płyn do płukania ale co do jakosci jeszcze się nie wypowiem, bo leży nieruszany w szafce.
Widzę, że trochę biurek stało na drodze łóżeczek hehehehe... u mnie było to samo.

Jejjjjj jak ja się cieszę, że mamy sprawy kupno-wykończeniowe mieszkania za sobą. Jak tak piszecie o tym to wracam do czasów gdzie to my lataliśmy po sklepach, użeraliśmy się z podwykonawcami i jednocześnie przygotowywaliśmy ślub z weselem na Mazurach.

Dziewczyny a dostałyście maila z Moda na Brzuszek ze szczegółami? Mieli wysłać wczoraj hmmm

Miłego dzionka:)

to i ja sie melduję w piątek ;)

dla agnieszek najnaj naj imieninowo !!!

jakie wy ranne ptaszki - ja rano jestem nie przytomna ;( dzisiaj zaspałyśmy do szkoły - młoda poszła dopiero na 2 lekcje ;( nie cierpie czwartków i piątków bo ma na rano do szkoły ;(((

jak poczytałam o tych lodach to .... mrrr ja nic tylko lodami mogłabym się żywić ....i to albo wodnymi albo zwykłymi bigmilkami inne mnie nie interesują hehheh

ja znikam zrobic sobie spa do łazienki jutro idziemy na premiere - co prawda nie wiem jak wytrzymam 3,5 h na przedstawieniu heheheh ale liczę że 2 przerwy będą to jakoś dam radę
a teraz tylko akcja - doprowadzenie się na tip top ;)))

aaa azura i mikulka - dajcie znac jak na rynku bylo to sie moze w poniedzialek przebiegne hehehhe

Dziewczyny właśnie wróciłam z Rossmanna i moją uwagę przykuły kosmetyki dla dzieci Baby Dream, to chyba produkowane dla Rossmanna bezpośrednio- słyszałyście coś o nich??

I ja się witam.

Najlepsze życzenia dla wszystkich Agnieszek! :)

Jeśli chodzi o szlafrok, to ja też myślę, że przyda się jakiś, jak już będziemy na oddziale, czy wyjść do pokoju odwiedzin, czy na korytarz to jakoś tak lepiej, dziwnie bym się czuła paradując w samej koszuli :)

Cześć Dziewczyny:)
Najlepszego imieninowym :)
Ja też mam Lovele, ale jeszcze czekam na pranie.

Co do szlafroka to myśle podobnie jak Banka. Upał będzie ,ale jak przyjdą w odwiedziny to się okryjesz. I jeszcze jedno, położna mówiła, że po porodzie nawet jak będzie upał , może być nam zimno z wycieńczenia.

Ja wózek odbieram na początku lipca, nie chce aby mi gwarancja już leciała, ale też chciałabym mieć juz go w domu :)
Miłego dnia

sorry za takie szczegoly fizjologiczne, ale teraz pomyslalam, ze zawsze to tez dodatkowa oslona na piersi... przypominam sobie, ze jak mialam nawal pokarmu, to wkladki laktacyjne przesiakaly mi razem z calym stanikiem w 2 minuty - ble - takie rzeczy czlowiek raczej woli wyprzec z pamieci..;)

hmmm banka przekonałaś mnie :) Dobrze jest mądrego posłuchać :)

Biala Katarzynko, mysle ze szlafrok sie w szpitalu przydaje (mimo, ze na co dzien w ogole nie nosze:).
Ja moj kupilam w Tesco za jakies 20 zl kiedys i przydal mi sie wlasnie tylko na szpital - teraz bedzie uzyty drugi raz. Polecam takie ciemne kolory, albo wzorzaste, na ktorych nie bedzie widac krwi... szczegolnie, jak przychodza z odwiedzinami goscie, to przynajmniej czlowiek czuje sie pewnie, ze jak cos przecieklo, to nie widac..;)

kurcze, ale ładne słoneczko wyszło :)
od razu chce się żyć, zaraz się zbieram, nie ma co siedzieć w domku i marnować takie przedpołudnie :)

Też wszystko wyprałam w Loveli i się zobaczy czy Małej podpasuje, jak nie to się zmieni :)
Cena Jelp'a jest porażająca heheh
Jeżeli chodzi o uporczywe plamy to ja używam mydełka do odplamiania. Z tych ciuszków używanych, które dostaliśmy to wiadomo, że niektóre miały plamki i ja właśnie tym mydełkiem je wywabiłam, a później do pralki i prałam w dzieciowym i teraz wyglądają jak nowe, także polecam :)

Mnie też jeszcze czekają zakupy koszulowe (niecierpie koszul) :/
Właśnie, Wy kupujecie też szlafroki? Jak będziemy rodzić to raczej będzie ciepło, a tym bardziej w szpitalu też wietrzyć się nie będziemy, więc szlafrok wydaje mi się zbędny, a Wam?

Agnieszki, samych przyjemnosci w Wasz dzien!

Mikulka, tez jestem zainteresowana wrazeniami z rynku - choc osobiscie nie lubie koszul nocnych, to pewno jednak powinnam jakas ze soba miec na szpital... poprzednio dostawalam szpitalne, ale moze jako, ze juz drugi raz rodze, to obciach..;)

Moj poranek dzis tez wczesnie sie zaczal, ale nie obudzil Junior, tylko wieksza pociecha - niestety prawie nigdy nie spi dluzej niz do 7dmej:(

Wklejam linka na targi w ten weekend na Beniowskiego, zastanawiam sie, czy nie wybrac sie w niedziele:
http://www.mtgsa.com.pl/title,TARGI_PRZEDSZKOLAKA,pid,730
Bedzie sie m in wystawiac Klub Kangura, opowiadajac o noszeniu dzieci w chustach:
http://klubkangura.com.pl/trojmiasto-sp40-odwolane-bedziemy-na-targach

aby kupić Engerixa na pewno jest potrzebna recepta ...
Ja piorę w Loveli - od dwóch już lat i jest ok, uczuleń nie ma, większość plam dopranych, choć są i takie których nic nie potrafi usunąć ale to nie jest wina proszku ...
Jelpa nie próbowałam, po prostu skoro po loveli nie było uczuleń to już nie zmieniałam, w promocji zrobiliśmy zapasy proszku i cały czas mamy.

A nam wczoraj lodówka przestała mrozić i cały wieczór trzeba było ją rozmrażać, niestety spora część produktów się popsuła :(. No i jeszcze na dziś sporo sprzątania zostało.

Masia, to my dzisaj wyczajmy i damy Ci znać co i jak :)

Jako jedna z dzisiejszych solenizantek bardzo dziękuęję za życzenia :)

Moja mam była na giłdzie w Pruszczu gdańskim i kupiła mi w prezencie koszulę do karmienia i szlafrok. Zapłaciła 45zł. Szlafrok jest bawełniany i za kolanko od razu i muszę przyznać,że jak na ciążową koszulę kipi sexem... ;)
Ale i tak muszę się przejechać na rynek i coś kupić tak ze dwie koszule jeszcze.

Oczywiście, Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych solenizantek Agnieszek :D

Witunia w piąteczek :)
Super nulka, jak tylko w poniedziałek odbiorę Pinio to też uderzam do Mama i Ja po wózek, bo ile można czekać :D Masz już misia do wożenia ? :D

Mikulka, spoko roko :D a niech ta baba tylko nie będzie miała tego co chcemy, ja chcę się u niej konkretnie zaopatrzyć w koszule do porodu, karmienia i staniki :) no i może szlafrok , ale musi mieć towar ! :)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...