Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

hejd ziewczyny, ja po solidnej wycieczce, właśnie wróciłam i padam :)
aaaa, dla tych ze zgagą - mi super pomaga lód big milk :)

Moja mama jak sprzarala na kompie odpalila jakis filmik ze stycznia i przezywalismy ze taka chuda bylam jeszcze a teraz .... na szczescie juz coraz blizej konca :)

No ja tylko patrze kiedy pierwsza z nas da znać że już nie jest 2 w 1 :-)
ale ten czas leci
A niedawno dopiero rozkręcałyśmy nasz wątek :-)

Wszystkiego co najlepsze dla Majki :)

Dziewczyny normalnie miałam 40 minut do czytania aby nadążyć za Wami !

Co do zamartwiania to chyba większość z nas tak ma :) Ale powiedzcie jaka mama nie martwi się o swoje dziecko? Tym bardziej te w brzuszku na które tak czekamy :)
Podczytuję kobitki z marcowo-kwietniowych, i powiem Wam zew przeciągu 2-3 dni, sporo się rozpakowało :D
Heh, niedługo i na naszym forum się zacznie wielkie rozpakowywanie :D

Ja też jestem mistrzem zamartwiania, martwię się jak Mała nie kopie, martwię jak dużo kopie, martwię, że mam skurcze i jak przez dłuższy czas nie mam, jak mało przybiera na wadze, jak dużo przybiera...a żeby było ciekawej to wszystko u mnie jest w porządku...ale ja i tak sobie wkręcam...

To chyba normalne bo ja tez sid martwie prEd wizyrami zeby tykko uslyszec ze wszystko dobrze. A juz najgorsze jak gin milczy i sie wpatruje w monitor... ale i tak od kiedy maluch kopie jestem spokojniejsza bo wiem ze mu tam dobrze :)

Chciała sprostować, znowu pomyliłam SR Cud Narodzin z DObrym Początkiem, nie wiem dlaczego tak mi się w głowie zakodowało...Przepraszam.

Ja też się martwię przed każdą wizytą u gin i nie tylko, tak jak dzisiaj rano, młody jakiś leniwy był i słabo się ruszał, ja już czarne myśli.... Oczywiście już dostałam swoje solidne kopniaki :P

no ja również jestem dobrej myśli bo teraz nerwy i tak nie są wskazane więc staram się być spokojna
Gorzej będzie jeżeli chcieli by mnie położyć do szpitala bo sam fakt że musiała bym tam leżeć przyprawia mnie o nerwy :-/
ale nie ma co na zaś się denerwować, będzie OK :-)

Mała na pewno będzie wszystko oki:)

hejka brzuchateczki :-)
ja w piątek idę na kontrolę więc zobaczymy co u naszego szrabka słychać i jak tam jego nereczki
Mam nadzieje że wszystko będzie ok i nie będę musiała jeździć po szpitalach na badania
Pozdrowionka na resztę dnia :-)

USG o którym piszecie robi się chyba o ile się nie mylę pomiędzy 30 a 33 tygodniem ciąży. Nie znam się tak dokładnie, ale mierzą te wszystkie parametry co zwykle.
Agusia85 nie wiem czy na USG już nie jest za późno. Pamiętam, że ja dość późno się obudziłam, że w sumie można byłoby nagrać filmik i dzwoniłam do invicty i babki mi powiedziały, że dzidzia już za duża i nie będzie tak fajnie widać. Także zadzwoń i się zapytaj ale dość szybko bo w sumie szkoda, żeby i Tobie przepadło...tylko dokładnie nie pamiętam który to tydzień u mnie był. Wiem tylko, że też pytałam dziewczyn na forum.

aleście się rozpisały ;))
czytam czytam i mam mętlikw głowie

mi tez nei udało sie dzisiaj do wojewódzkiego dodzwonić - moze którejś poza pg się udało ????

ja dziś podjechałam do pracy na chwilę - tylko się wkurzyłam - i wróciłam do domku ;))

coś chciałam ale nie pamiętam co ;)) ot uroki ciężarówki ;)
w moim rodzinnym mieście jest jeden szpital który "bije" się o ciężarówki i gdyby nie odległość 200 km to bym tam rodziła ;) ale urodzić w polu to cięzko ;)))

No to jestem po wizycie :)
Termin porodu przesunął się z 31 maja na 22 maja. Karolinka waży teraz 2748g. Doktorka powiedziała, że jest o tydzień do przodu. Łożysko młodziutkie. Przepływy w normie. Mała zdrowa jak rydz :)
I na tym pozytywy się kończą.
Tak jak wczoraj pisałam obawiam się, że będę miała cesarkę.
Dzidziucha co prawda leży główką do dołu, ale nie ma chyba jakieś robaki w tyłku, bo się kręci non stop. To Jej kręcenie polega na tym, że jest ciągle główką do dołu, ale nie jest ustawiona pionowo tylko na skos. Raz ma nóżki pod żebrami z lewej strony, a raz z prawej i główka tak samo się przemieszcza i jeżeli się nie ustawi prawidłowo to będzie cesarka.
I jeżeli nic się właśnie w ustawieniu nie zmieni to Mała będzie z Nami już w 38 tygodniu ciąży.
Trochę mnie ta wiadomość przycisnęła do gleby.
Trzeba się szybko mobilizować i organizować, żeby być gotowym na każdą ewentualność :)

Cześć Dziewczyny,
próbuję się dodzwonić do tego wojewódzkiego ws. spotkania z anestezjologiem i lipa - nikt nie podnosi słuchawki :( może którejś się udało??

mi lekarz karte ciazy zalozyl w 14tygodniu, ale to pewnie dlatego, ze poronilam wczesniej w 13 tc. powiedzial ze nie karta ciazy jest wazna, ale jego karta pacjenta, bo to on wypelnia papiery do becikowego a w karcie jest, ze bylo sie przed 10tygodniem;) mi badan zadnych nie zlecil, dal mi tylko skierowanie na moja prosbe na badania prenatalne, morfologie robie co miesiac z pomodu silnej anemii od kilku lat, wiec nie dawal mi skierowania. teraz dostalam na glukoze i mocz i mam niebawem zrobic. a do ginekologa dostalam sie szybko zadzwonilam i juz na czwartek szlam, a on tylko w czwartki na zaspie przyjmuje. oczywiscie na nfz.

ja wczoraj poprasowałam Dawida trochę rzeczy i wymiękłam, a gdzie jeszcze dla małej, chyba trzeba zacząć na raty to robić bo inaczej ciężko to widzę :)

elfik ja kartę miałam założoną chyba jakoś po 10tyg, oni często później zakładają, bo do 12 tygodnia wszystko może się zdarzyć więc pewnie tym się kierują, ale miałam wtedy już zlecone wyniki i właśnie wpisane do karty ciąży.

wszystkiego najlepszego dla Mai :)

hejka w ten wietrzny dzionek.

Ale żeście się rozpisały, ale to dobrze czym więej info tym lepiej :) Ja wczoraj przeżyłam chwile grozy, wieczorkiem poszłam z mężem do apteki i myślałam że już do domu nie wrócę. Dostałam takich skurczy, że zgięłam się wpół. Jakoś doczłapałam się do domu, chociaż mąż chciał jechać od razu do szpitala. W domu wzięłam buscopan, położyłam się i po ok 40 min przeszło. Ale się wystraszyłam, najbardziej chyba tym że ze wszystkim jestem daleko w polu :) Nawet nie miałabym co zabrać do szpitala, remont zaczyna się dopiero za 6 dni, a mały nie ma połowy rzeczy. Masakra jakaś... mam nadzieję że jednak trochę poczeka- min te 4/5 tyg.

Ja idę do swojego gina w czwartek rano- też w sumie nie mówił że będzie to jakieś dokładniejsze badanie, ale oczywiście się go zapytam. A jak on nie będzie mógł tego zrobić na swoim sprzęcie to umówię się do innego bo mam jeszcze ochotę zrobić małemu usg 4d na pamiątkę.

A na zgagę mój mi zalecił albo malox albo rennie (nie wiem czy dobrze piszę) zobaczymy czy mi coś pomorze :)

Dzięki dziewczyny za info, bo mój gin nic mi nie powiedział o tym USG , a będę u niego w 30t1dc zobaczymy czy będzie dokładniej badać...

A z tymi stanikami to mi biust urósł o 3 rozmiary i teraz to faktycznie łapię się już na spadochrony. Ostatnio byłam w jakims bieliżniarkim to babka miała całe 4 sztuki w moim rozmiarze. Tylko 1 był ładny, ale jak go ubrałam to miałam cycki w kształcie trójkąta jak babcie ;)
Ale faktycznie w Mama i Ja był spory wybór. Napewno wezmę 1 miękki w którym będę spała i jeden usztywniany bardziej sexi ;)

http://allegro.pl/naklejki-dekoracyjne-kreskowki-30cm-okazja-i2256586920.html
znalazlam na allegro jakby ktos byl chetny naklejki po 3zl 30cm x 30cm;)

Ja dziś wstałam o 8.30, obudziła mnie oczywiście Basia buziakami. Uwielbiam to z rana. Teraz czekam aż pralka skończy prać, wywieszę pranie na balkon i ruszam z córą na spacer. Miłego dnia:)
Banka buziaki dla córeczki z okazji 2 urodzinek*

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...