Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Jonka6, kochana leż ile wlezie :) Wiem, że przy małym dziecku jest to pewnie nie wykonalne tak do końca, ale masz opiekuńczego Męża, więc na pewno przejmie najbardziej uciążliwe obowiązki, a resztę olać :)

Jasne, jak będę coś wiedziała to od razu dam znać...

biała_katarzynka z siedzeniem mam mega problem bo czuje nacisk młodego i slabo mi sie robi;/

Na tą zgagę czy refluks to może by Ci pomogła zawiesina Maalox. Mnie bardzo dokuczał żołądek i mój lekarz kazał mi to kupić, i pomogło. Raz mnie zgaga złapała wypiłam łyżkę i przeszło. A drogie nie jest bo kosztowało chyba 14zł (tylko, żeby zawiesina bo są różne postaci tego leku). Lekarz kazał mi tą zawiesiną posmarować kawałek razowego chleba i po mału zjeść, ale ja tam wypiłam łyżkę od razu tak jak jest napisane i tez pomogło, bo jakoś nie przekonała mnie kanapka z zawiesiną.

pg- to może dlatego mnie dziś odesłali, jak się czegoś ty albo zaura dowiecie dajcie znać ;))

a ja dziś zaczęłam plamić ;( na szczęście na brązowo - więc się nie denerwuje tylko czekam na rozwój wypadków ....
a skórczy nie zazdroszcze - teraz to jednak zdecydowanie za szybko- żeby chociaż po 33/35 tc wytrzymać ....

Jejkuu Jonka6 ale Ci się porobiło :( współczuję..
Może spróbuj poleżeć z czymś pod pupą, żeby Bobas się trochę cofnął i ułożył się troszkę wyżej?
Mam nadzieje, że sobie nie wykrakam, ale mnie żadne skurcze póki co nie dokuczają.

A ja dzisiaj jem od rana i jeszcze nie udało mi się wypełznąć z łóżka na dłużej niż "siku" lub "lodówka"...ale dodzwoniłam się na anestezjologię wojewódzkiego i tam babeczki poprosiły o telefon jutro tak ok 14:00, bo jeszcze nie wiadomo czy spotkanie się odbędzie, to dam znać jak będę coś więcej wiedzieć

oooll, ja zadzwonie jutro lub pojutrze do wojewódzkiego

Hej Kobietki, sporo czytania miałam ;)
cały weekend leżałam, mąż przy mnie skakał aż miło, zabrał Bianke na spacer i do pracy żebym mogła pospać.
Wczoraj w nocy bałam sie wstać bo myślałam ze zaraz mi wody odejda, koszmarne uczucie do tego czuje jak maluszek chyba raczka jezdzi mi na wysokosci spojenia łonowego wiec jest nisko;/

Chyba zaczne pakowac torbe... bo skurcze cały czas sa, słabsze ale jednak

Bożenka, no ja planuje na miesiąc przed terminem , czyli do 10 maja :) ja w sumie jeszcze nic nie mam ;]

hej dziewczynki:-)
ja z małą obawą bo skurcze coraz częstsze, a torba niespakowana i męża też nie ma;/
macie już popakowane torby do szpitala??

Witam po weekendzie :)

Ja dzisiaj miałam też nockę do tyłu, a wszystko przez tą przeklętą zgagę lub refluks przełyku. Normalnie w nocy wstałam usiadłam na podłodze i się rozryczałam z bezsilności, bo nic mi nie pomaga. Dzisiaj dzowniłam do swojego gina aby umówić się na wizytę i zapytałam się go co z tym robić to powiedział że w aptece jest jakieś specjalne mleczko- ale nazwy nie zrozumiałam :D Gapa ze mnie, będę musiałam poczekać do czwartku do wizyty... ehh ciężkie życie ciężarówki

My dzisiaj jedziemy po kolejne zakupy do Obi i za tydzień zaczynamy remont :) Nie mogę doczekać się kiedy się skończy bo wtedy sobie wszystko posprzątam, poukładam i wypiorę. Wtedy też zamówimy łóżeczko dla małego.

Ja na krew pępowinową też się nie decyduję bo po prostu to nie na naszą kieszeń. A laktator dostałam od koleżanki ręczny Madeli :)

laseczki a udało sie wam dodzwonć i dowiedziec o tym anastezjologu???
ja sie dodzwoniłam na ip i mnie odesłali dalej a tam juz nie odbierali??
moze któraś ma więcej szczęścia???

i w ogóle się melduję w nowym wątku i wybywam na zakupy bo coś na obiad by trzeba zrobić chociaż nie mam pomysłu co ;)))

Witajcie Dziewczynki w nowym wątku :)

Ja w końcu już u siebie, u mamy fajnie, ale wiadomo...:) za chiny ludowe nie mogłam się tam wyspać. Także po tym weekendzie ledwo żyje ;]
Ja się już w Medisonie raczej nie pojawię :/ no szkoda...ale ryzykować nie będę , poza tym lekarz zabronił.
Jeżeli chodzi o skurcze, to nie widzę wielkiej poprawy, tzn. wiem że skurcze maja być...bo przecież macica ćwiczy do porodu :) także nie wiem czy to jest za dużo :/ lekarz się pytał czy więcej niż 12 razy, to stwierdziłam że raczej na pewno tak, bo co chwile mnie łapały ...ale sposób na tyłek do góry działa, to najważniejsze.

ja też mam laktator ręczny MAM, elektryczny może narobić więcej strat niż pożytku jeżeli potrzebujemy go tylko do pomocy przy nawale i sporadycznym odciąganiu.

A pokoik jest cudny, lawenda działa uspokajająco :P

Ja dziś zwiedzam porodówkę na zaspie :)

Pozdrowionka :)

Mikulka wlasnie oglafalam je juz wczesniej jak podalas linka i chce sie tam przejechac ale dopiero jak skonczymy urzadzac mieszkanie. A moj M probuje dac noge z SRbboi sie bardziej tego niz niektore z nas porodu ;)

Imprezka udana, Basia szczęśliwa tylko mama trochę zmęczona. Najbardziej zadowolona była z balonów, które wiszą do tej pory a skończyłam je pompować (na szczęście pompką) o 24 w sobotę więc rano miała niespodziankę.

Hejka,

fajnie macie z ta SR - super posluchac na miejscu o wszystkim i pocwiczyc:) ja jestem od kilku dni bez energii - niech wyjdzie juz to obiecane sloneczko..!:)

Kobritta, sto lat dla Basi!!! jak sie udala imprezka?

masia, poszukaj sobie naklejek room decor firmy sticker boo, jest ich pełno na czarodziej.eu, są super, no i te pluszowe z http://www.pandragon.com.pl/category.php/1,753/Room-Decor.html , są naprawde ładne :)
dobra, to cię zaczepie dzisaj :)

Majlazz z bardzo fajne zestawienie kolorystyczne! Pokoik powinirn byc do jutra pomalowany wiec jak sie okaze za ciemby bwdziemy przemalowywac :)
Dziewczyny jak bylam ostatnio w BRW na Osowej byly bardzo ladne dekiracje scienne dla dziewczynek- roznokolorowe serca, zamki, drzewka.. dla chlopciow porazka wielki brzydki traktor :/

Ja również dziewuszki jestem nie do życia. Jakoś od 2-3 tygodni czuję brak mocy...

Na zajecia do Madisona tez mam lenia sie wybrac ...

A dzis jedziemy po hustawke fisher price dla Stasiulka :)

Masia kolorek b. ladny. Wszystko zalezy jaki macie pokoik, ile w nim swiatla. My mamy u Stasia na jednej scianie kolor Satin Blue Beckers'a. Jestesmy bardzo zadowoleni. Bardzo ladnie komponuje sie z reszta scian, w kolorze Jasny Bez Duluxa. Takze polecam :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...