Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-26-t326137,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *28

moja najlepsza pani pediatra powiedziala mi tak zebym sie nie zgadzala na euvax bo spotkala sie w komplikacjami, zeby samemu zakupic engerix i dac w szpitalu, poniewaz my jako kobiety i matki mamy prawo decydowac czym zaszczepione nasze dziecko.
tylko taka szczepionke trzeba trzymac w zimnym miejscu a do szpitala w specjalnej torbie izolacyjnej zbey utrzymac temperature.
a ufam tej lekarce cale zycie mnie prowadzila i nigdy zlego slowa o niej nie moglam powiedziec, juz wiem ze do niej bede z maluszkiem chodzic;) w koncu najwazniejsze jest zaufanie do lekarza;)
w kazdym badz razie trzeba sie dowiedziec na zaspie jakie tam szczepionki. wiem, ze zaszczepie dziecko engerixem i na nic innego sie nie zgodze, bo nie bede ryzykowac.

Mala jezeli chcialabys to moge dac Ci namiar na naszego doradce od kredytow. Polecilismy go kilku znajomym i wszyscy dostalismy kredyty. My od zlozenia wszystkich niezbednych dokumentow do podpisania umowy w banku minelo dokladnie 14 dni. Nie jest powiazany z zadnym bankiem i papiery wyslal nam do tych ktore nas interesowaly. Pieniazkow zadnych nie pobiera bo dostaje od banku.

Irongirl, koniecznie daj znać co się dowiedziałaś o szczepionkach !
A torby do wózków to pewnie w sklepach z wózkami :) a zawieszki ja kupiłam taką http://www.zabawkolandia.sklep.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=202_105&products_id=1533 ale jest mnóstwo i cięzko wybrać ;)
Ja chciałam z jakąs delikatną muzyczką plus zeby szelesciła grzechotała i nie kosztowała majątku ;) Bo np niektóre są mocno wibrujące- dla mnie to jest straszne :P albo mają takie melodyjki/śmiechy ze az strach :P

Jonka, Mała wspołczuje problemów mieszkaniowych :/ ale nie stesujcie się pomimo, ze łatwo mi to pisać, ale zdrowie Wasze i maluchów najważniejsze !

Aaaaa ! Kasia i Tomus to już tylko 1.5 tygodnia !!!!! ;)

Dziewczyny, mam nadzieje, ze za tydzień uda nam się wizyta w wojewódzkim i lody ;)

Jeśli chodzi o Gemini, to mi się chyba nie opłaca zamawiac przez Internet bo potem będę musiała specjalnie jechać a dla jednego Octaniseptu ( wezmę 250ml, zawsze się przyda do jakis skaleczeń i innych) gazików , kremu ochronnego , podkładów poporodowych i no spy nie opłaca mi sie :P

Czy któraś z Was potwierdza przybycie na Warsztaty Moda na Brzuszek ?? Bo to już w czwartek za tydzień a dostalam maila ponaglającego/potwierdzającego :)

I czy ten mothercare jest gdzies w Gdańsku czy tylko w Klifie ?

łuk mamy takie:
http://allegro.pl/luk-muzyczny-zoo-tiny-love-mk-i2275653168.html

Wg mnie to nie jest warte swojej ceny (choć inne zawieszki tiny love bardzo polecam)

A wybór łuków jest naprawdę olbrzymi - chociaż wg mnie nie jestem pewna czy warto kupować - już lepsze takie zabawki do wózka, które można także do maty edukacyjnej doczepić:
http://allegro.pl/dla-niemowlat-do-wozka-17309

O wiele bardziej polecam:
http://allegro.pl/tiny-love-bananowa-anna-pierwszy-owoc-i2220613638.html
http://allegro.pl/emanuel-zawieszka-motyl-lamaze-warszawa-i2257956751.html
tygryska do dziś ma w foteliku samochodowym i bardzo lubi:
http://allegro.pl/lamaze-tygrysek-zawieszka-z-wibracjami-i2255722289.html

na allegro sporo:
http://allegro.pl/akcesoria-torby-do-wozkow-82661

kojarzę że kiedyś z nudów oglądałam (dostałam razem z wózkiem więc nie musiałam kupować) i większość była w granicach 100 zł - aż się zdziwiłam, że torby są takie drogie, a nie były jakieś szczególne

wlasnie nigdzie nie widzialam takiej torby.... a te zawieszki podejde zobaczyc do akpolu...

irongirl - zawieszki dostaniesz że w akpolu, mama i ja - na necie - tanie ma canpol, droższe tiny love ...Ja miałam tiny love ale za późno kupiony i chyba tylko 3 razy był w wózku :) - no i są uniwersalne - wszystkie ...

Torbę do wózka też wszędzie kupisz - ale to trzeba uważać bo bez wózka są dość drogie ...

Skoro nie wykonała tego czego się zobowiązała to chyba sprawa powinna być jasna.
Jako doradca musiała chyba przecież pracować gdzieś w jakimś biurze. Może wystarczy napisać jakąś skargę albo coś takiego?

idzcie do prawnika i sie dowiedzcie jak to wyglada.

kobietki gdzie moge kupic torbe do wozka? i ejszcze jedno pytanie chodzi mi o takie zawieszki z zabawkami do wozka, rowniez nie wiem gdzie mozna dostac i czy one pasuja do kzdego rodzaju wozka czy jak?

Zadatek by nie przepadł gdyby doradczyni od razu wysłała papiery do co najmniej dwóch banków bo taki był warunek oddania zadatku a ona złożyła tylko do jednego a w kolejnych jak by tylko ustnie się dowiadywała a nie na papierze a umowa od sprzedawcy jasno mówiła że z dwóch banków musza mieć potwierdzenie że dostaliśmy odmowe kredytu
A najgorsze jest to że doradczyni jest teraz na zwolnieniu i nie wiadomo czy w ogóle wróci do pracy i nie mamy z nią żadnego kontaktu.
Ja poprostu nie wiem co robić bo kase pożyczyliśmy od znajomych a oni teraz potrzebuja jak najszybciej pieniędzy
Szkoda słów a nerwy mam w strzępach

zadatek przepada - bo właściciela mieszkania/dewelopera mało interesuje z jakiego powodu nie kupuje się danego mieszkania ...

Mała - a może uda się uzyskać kredyt w innym banku? Może ktoś Wam pożyczy aby mieć wkład własny?

Mała jeśli pojawi sie nowy klient to spisz z nim cesje i wtedy kasa do was wroci, chyba ze to wplaciliscie nie mialbyc kredytowane, ale to zawsze jakos mozna sie dogadac, a probowaliscie w innych bankach? my tez w kilku dostalismy odmowe, wiem co czujesz

O rany!
Kurcze nie znam się w ogóle na kredytach hipotecznych :(
Szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam, że zadatek przepadł, aż jestem w szoku, że tak można.
Na mój rozum to on powinien przepaść jakbyście sami zrezygnowali, a nie jak bank Wam odmawia.
Ale jak widać logika nie ma nic wspólnego z finansami.
Jesteście pewni, że nie da się odzyskać tych pieniędzy? Ta doradczyni Wam w ogóle mówiła o takiej możliwości?

u nas nie dość że nie dostaliśmy kredytu to jeszcze nie możemy odzyskać zadatku bo doradczyni kredytowa poleciała sobie w kulki i zrobiła nas w jajo i przez nią jesteśmy parę tysięcy w plecy i ani mieszkania ani pieniędzy i tylko nerwy i stres który teraz akurat nie jest mi wskazany
Mam wszystkiego dość ;-(

Mala757 jak masz ochotę się wygadać to wyrzuć to z siebie.
Rozumiem, że jest Ci ciężko. My mieszkamy kątem u moich rodziców i chcielibyśmy być już też na swoim, ale na przeszkodzie ku temu stoi Nam mieszkanie, które czeka na sprzedaż, bo w nim zdecydowanie mieszkać nie chcemy, a kupca żadnego na horyzoncie nie ma :(

Hej wszystkim
Ja niestety dzisiaj w beznadziejnych humorze i po prostu nawet pisać mi się nie chce :-(
a chcieliśmy mieć tylko własne mieszkanko a wyszło wszystko nie tak :-(
ale nie będę was tu zasmucać
miłego wieczorku życzę

Zawsze omijałam szerokim łukiem mothercare bo kojarzyłam, że jest drogi ale z cen wyżej podanych wynika, że można tam wchodzić ;)

tu chyba wszystko jest:
http://www.mothercare.com/b/42799041?ie=UTF8&title=hospital%20bag&pf_rd_r=19P90NVBG8CEC60XSEQT&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=42764041&pf_rd_p=468460953&pf_rd_s=global-top-7

Ja mam koszule nocne z mothercare - bardzo ładne ale jakość taka średnia ...
Ale z kolei ubranka dla córki wciąż idealnie wyglądają.

a wiecie co - jak byłam w mothercare w klifie to wziełam sobie ich katalog - taki papierowy i dopiero tam zobaczyłam że mają takie "niezbędniki dla mamy" bardzo ładnie wyglądają
podpsaki poporodowe - 48 szt - 29 zł
jednorazowe majtki po porodzie 9 zł za 5 szt
mata na łóżko 24, zł za 5 szt
wkładki laktacyjne - różne rodzaje wielokrotnego użytku i jednorazowe, żelowe i bawełniane
i wszystko całkiem ładnie wygląda - stwierdziłam że po prostu pojade tam jakoś do klifa i wszystko w jednym miejscu kupie - chociażby dlatego że ładnie wygląda hehehehehe

mają jeszcze kosmetyki dla mamy m.in. żel do masażu krocza który zmiękcza i uelastycznia okolice intymne- jak piszą przygotowując je na poród - koszt 19.90 zł no i wiele innych

no właśnie, co to za zestawy ?

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...