Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Hej kobietki, pogoda średnia ehhh ja właśnie wróciłam od lekarza i mega lipa;/, cały czas skurcze i mega miekka szyjka, lekarka powiedziala że jak młody kopnie w odpowiedni sposób to sie zacznie.... ja pierdziele no masakra a ja daleko w polu z wszystkim i te przeprowadzki.

Dziewczyny od jutra w Superpharmie są produkty linomagu na promocji:
1. Linomag® żel do mycia ciała i głowy od pierwszych dni życia 6,99
2. LINOMAG® oliwka od pierwszych dni życia 6,99
3. LINOMAG®olejek do kąpieli od 2 miesiąca życia 6,99
4. LINOMAG® BOBO A+E krem od pierwszych dni życia 6,99
5. LINOMAG® krem z tlenkiem cynku od pierwszych dni życia 6,99

Zawsze można porównać z tym co napisze dzis Mikulka po powrocie z Akpolu.

Także od jutra produkty HIPP -25%.

a ten krem tam jest, bo nie potrafię znaleźć:
http://www.doz.pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g

Ten ostatnio miałam i świetnie się sprawdził

Mikulka podasz taki przepis pi razy drzwi na to coś z kapuchą co się robi w 20 min??:)wiecie piszecie o tych gołąbkach, kapuchach i innych i aż mi się zachciało. Kurde.... tak od rana myślę o Akamarze...że ona naprawdę się nie odzywa...i że naprawdę chyba rodzi....z jednej strony jej zazdroszczę, że już ale z drugiej...my tu gadu gadu a ona biedna się męczy...:(no nic mam nadzieję, że w pół godzinki urodziła.
Ja po spacerku, ale pogoda do d*py, mężuś ma dzisiaj wieczorną zmianę, więc ja robię za lady i trochę poćwiczę,a potem będę się byczyć:):)coś od życia przyszłym mamom też się należy nie?:)a jutro zbierajcie siły na opalanie:)ja mam rano KTG, zobaczymy czy coś się ruszyło czy będę musiała umyć w końcu te okna, żeby urodzić:)

Makuszka,
tam właśnie większość jest od pierwszych dni życia,
mało mają tych późniejszych,
ja młodej zakupiłam:
http://sklep.ziololek.pl/1,linomag-bobo-ae
http://sklep.ziololek.pl/10,linomag-krem-z-tlenkiem-cynku
http://sklep.ziololek.pl/17,linomag-sun
http://sklep.ziololek.pl/94,linomag-zel-do-mycia-ciala-i-glowy
http://sklep.ziololek.pl/14,linomag-oliwka
http://sklep.ziololek.pl/22,aquastop-krem-dla-noworodkow
http://sklep.ziololek.pl/20,linoderm-plus-z-alantoina

wszystko od pierwszych dni życia :)
maja mam używała przy nie, dużo koleżanek używa a ceny nie powalają :)

Mikula, nie wiem czy już sobie poszłaś ale mam prośbę zerknij w akpolu czy przyjechały te materace co mają być w promocji z klinem i podkładem za 119zł z FIKI MIKI czy jakoś tak. Byłabym wdzięczna bo nie chce mi się jechać specjalnie

no wlasnie dlatego nie bardzo mi sie usmiecha woda mydlo i oliwka bo wolalabym zeby skorka nasiakla czym potrzeba podczas kapieli. Czyli Oilatum. A Ziajka na wyjscia.
Slonce na dziecko nie pada jak lezy w wozeczku ale promieniowanie UV jest wszedzie i przechodzi tez przez budke wozka, pieluszke ktora przykryty jest niemowlaczek no i wiatr tez sam w sobie co nieco niesie.

ja będę kąpała w Oilatum albo Balneum - może tanie to nie jest ale świetnie się sprawdził w przypadku pierwszego dziecka i starczył na jakieś 4 miesiące ... Poza tym niczym skóry nie smarowałam. Później przeszliśmy na zwykły płyn do kąpieli i nigdy nie mieliśmy problemów ze skórą - mimo dość dużego ryzyka - w rodzinie męża dość dużo jest alergii.

A na słońce kupię mustelę z filtrem mineralnym - 50tkę - też rok temu dla małej miałam i mimo że ciężko się rozsmarowuje - jak zresztą wszysttkie kremy z filtrem 50 to także byłam z niego zadowolona ...

Ja z racji że to drugie dziecko - dużych wydatków nie mam - więc wybieram już sprawdzone kosmetyki.

my mamy płyn do mycia ciała i włosków od 1dnia życia a smarować będziemy parafiną bo przy Gabrysi super się sprawdziło a ona miała super suchą skórkę po porodzie.
super też jest płyn OILATUM z oliwką i wtedy już nie używa się płynu
A do wyjścia ja miałam ZIAJKĘ od pierwszego dnia taki na każdą pogodę i tez był super

Tantum rosa kupiłam 5 saszetek, tak asekuracyjnie...

Krem na wyjscia kupuje z ziajki, tylko ostatnio w Gemini nie mieli, tzn byl taki od 3mca zycia a ja chce od 1 dnia... chociaz i tak na malucha nie beda padać promienie słoneczne...

A kąpać bede w Oillum czy jakos tak... bez oliwek i innych 'natłuszczaczy' :)

tylko ze jak patrze na Linomag to wiele jest produktow od 2 czy 7 miesiaca zycia. A ja chcialam kupic cos do kapieli razem z oliwka, takie 2 w 1.
Brakuje mi tez kremu na wpierwsze wyjscia - jakis z filtrem. Jaki wybrac?
W czym bedziecie kapac po szpitalu? woda i mydlo a potem oliwka?

hej dziewczynki
Ja od wczoraj trochę kiepsko się czuje ale mam nadzieje że to nie mały pchający się na świat bo jeszcze trochę czasu ma.
Ciekawa jestem jak nasze bliskie rozpakowania się mamusie :-)
Dziewczynki ja mieszkam na Kowalach ale chętnie spotkam się na spacerkach na NH bo jak dobrze pamiętam to laskiem mogę dojść na skróty ale to dopiero jak się rozsypie bo narazie mieszkamy też na Kowalach ale dalej i kiepskie dojście mam
Ale fajnie by było mieć kogoś na spacerki :-)

No właśnie chciałam pisać,że w Akoplu można dostać Linomag. Ja muszę się tam przejechać w końcu po ten proszek do prania, ale bez auta nie ma opcji ;)

Jest taka pogoda i taki dzien i wszystko na nie, że niechce mi się iść dziś do SR :)

Laseczki dziękuję za przesłanie kiecek, ale żadna to nie jest TO. Ta pierwsza, którą wysłała Nulka najbardziej trafia w mój gust, ale boję się że ma za długi rękaw, a jak pogoda bardzo dopisze to zafunduję saunę synkowi ;)

Mikulka masz rację ja jestem szczupła sexi laska tylko mój synek taki utyty ;)

Sylwiaagnieszka ja sobie weszłam na stronkę i zobaczyłam starą gazetkę, za to na pewno dziś wyszła rossmanowa, ale mało dzieciowych akcentów.

Ja cały czas zastanawiam się nad Hippem, Linomagiem i Ziajką. Chciałam wziąć Ziajkę ale chyba krem do buzi zawiera parabeny, a położna w SR mówiła, żeby nie mieszać firm kosmetycznych. Jakoś w zesżłym tygodniu byłam w aptece i rozmawiałm z farmaceutką odnośnie tych parabenów i ona mówi,że jeżeli nie wie czy są kosmetyki dla maluszków w 100% bezpieczne. Jak nie parabeny to mają inne szkodliwe substancje. Ciekawe ile w tym prawdy...

Sylwiaagnieszka, cóż za kocie oczy :D

Azura, sliczny fotelik :)

Chwale sie, ze wszystko dla Oli mam już poprasowane... myslalam, ze mi nogi w D wejda, ale dałam rade :) Wszystko wisi w szafie i jest poukładane w szufladach :)
A dodatkowo dzis zaczynam 9ty miesiac i robie NIC ;) nawet dzis męża do obiadu zatrudniłam... ;) a ze on robi najlepszą Carbonare to wiadomo co jemy na obiad :P

Kurcze, mysle, ze Akamara ma juz za sobą ewnetualnie jest na końcówce ;) ale jej zazdroszcze...

ja kupilam 3 saszetki, na wszelki wypadek

dziewczyny,
a kupujecie tantum rosa?
bo ja siebie też już do szpitala wyprawiam powoli oby się nie stresować :)

ja po ostatnich gołąbkach miałam mega zgagę, myślałam że się przekręcę więc póki co mnie do nich nie ciągnie:)

kobritta, ja w prawdzie wylazłam ale zmokłam :)

tutaj:
http://sklep.ziololek.pl/

dzisaj będę w Akpolu i zobaczę jak się to ma cenowo bo w akpolu też jest linomag ale nie wiem czy wszystko więc zdam jeszcze relację czy z akpolu nie wyszło by taniej no i co mają w swojej ofercie.
raz jak byłam nie było prawie nic, a jak byłam innym razem to mieli sporo, więc przyszłościowo sprawdzę :)
Azura, ja mam dzisaj podrókę gołębi - czyli poszatkowana kapusta w sosie pomidorowym z mięskiem mielonym cebulką i ryżem :) smakuje jak gołębie ale robi się 20 minut :)

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...