Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

hej dziewczynki :-)
ale miałam nadrabiania w czytaniu :-)
już nie pamiętam co pisałyście tyle tego było
Właśnie się dowiedziałam że Gabrysia dostała się do przedszkola tylko jestem ciekawa czy moja pracodawczyni nie będzie robiła mi problemów z dokumentem o tym że pracuje
Miłego dzionka życze :-)

hejka ja tez się melduję:-)
całe szczęście ten cały rumień nie przeszedł na mnie i dzidzie także uspokoiłam się.
Gorzej z samopoczuciem, wyć mi się chce!!!

Cześć Dziewczyny :)

Faktynie jak ktoś się nie pokazuje na forum, z wysokiej ciąży to też myślę, ze rodzą ;) Więc prosimy meldujcie się :))))
Ciekawe jak Irongirl88. wczoraj miała jakieś problemy ?

Oooll ale w takim razie się zorientuj, gdzie Ty masz sciągnąć szwy, jeżeli oczywiście będziesz je miała. Bo ta położna 2 w 1 że tak się wyrażę to u kobiety fajna sprawa bo w 6 dobie ściąga szwy i robi tę wizytę patronażową bobasowi.

Hej dziewczynki. Nika mam nadzieję, że przekazałaś info, że jeszcze nie rodzę, tylko pojechałam po furę:)Wózeczek cacy:)złożyłam już go i teraz się wietrzy:)Co do tego artykułu to myślę, że go napisali po to aby nie krytykować tych CC na życzenie bo różnie może być. Ale opisy tych porodów naturalnych z komplikacjami-masakra. Ja osobiście wolałabym urodzić naturalnie, ale nie za wszelką cenę-jak coś się będzie działo to niech robią cesarkę. Ale uważam z drugiej strony, że cesarka to jednak operacja, a operacja jak to operacja wiadomo. Ale też te teksty, że jak babka nie urodzi naturlanie to nie jest prawdziwą matką....to też przegięcie. No nic już teraz mi trochę lepiej, pogadałam z babcią i powiedziałam jej, że nie urodzę:)że zacisnę uda i tyle...a ona na to, że nie ma takiej opcji i że to nie takie straszne...
Najgorsze jest to, że im bliżej tym ciężej te myśli straszne od siebie odepchnąć. Wcześniej było trochę łatwiej...

Witajcie,
ja już po frycu - o niebo lepiej :)

też właśnie zakupiłam serię linomagu i dorzuciłam jeszcze krem na rozstępy, już mam sporo przetestowanych więc i ten zobaczę. Ja wiem że czasem przesadzam, ale każdy ma jakiegoś bzika ;)

Nie pamietam kiedy moje dziecko wazyło lekko ponad kg :P hihihi mysle, ze teraz wazy ponad 3... :P

Tzn powiedziala, ze mam wziac jakis kalendarzyk i zapisywać, ale ja jej powiedzialam, ze mała jak ma swoj czas to rusza sie tak, ze ciężko mi bedzie policzyc i zapamietać ;) wiec powiedziala, ze notatki moge sobie darować, skoro mała taka ruchliwa :)
Ale to mi powiedziala na drugiej wizycie, po 1 jak o tym wspomniala, tez zapomnialam :P

Witam się po wizycie u lekarza i intensywnym lataniem po mieście. MOja córcia waży już 1100g także do małych nie należy ale książkowo wpasowuje się w tydzień ciąży, tylko nogi ma o tydzień dłuższe :-) ale my wysocy więc może modelką będzie.
Nulka czy tobie Pani dr też kazała liczyć kopniaki? MI kazała wziąć coś w tej sprawie od położnej a jak wyszłam od lekarza to zwolnienie umówienie się itd i zapomniałam. Przeraża mnie że mam tam iść i czekać 1godz do położnej

Może po pierwszym porodzie tez zmienie zdanie i zaczne juz oszczedzać na CC z drugim :P ale póki sie nie przekonam, chce jak natura kaze :D

Ja Baltimedu nie zmienie, ze względu na mojego lekarza , który jest lekarzem ogolnym a wcześniej był moim pediatrą- mam na mysli dr Stryk, i młodą tez bede chciała do niej zapisać.

Byłam na spacerku, własnie odebralam naklejki z poczty, są identyczne ( i kolory i wzory i wszystko) jak na aukcji allegro , do tego byly naprawde tanie i załuje, ze nie wziełam tych motylków troszke wiecej... no ale jak mój mąż przestanie być umierajacy ;) to ponaklejamy i zobacze jak to bedzie wyglądać ;)

co do położnej - ja sie zdziwiłam
bo w bydzi - byla połozna dla kobiety i polozna dla dziecka

a tu sie na jeleniogórskiej u gina dopytywalam i sie dowiedzialam ze oni nei maja czegos takiego
ze przyjdzie tylko pielegniarka do noworodka i to z dzieciecej przychodni .... i ze to po urodzeniu dopiero sie zalatwia

szkoda bo tamta polozna byla juz przed porodem z kobieta na 2 pogadankach i na ktg tez do niej sie chodzilo

Ja też chciałabym urodzić naturalnie nawet jeżeli maluch będzie miał lekko ponad 4 kg. Moja szwagierka też była przeciwna CC na życzenie, ale pierwszy poród miała tak cięzki, że drugi załatwiła sobie CC.
Ja też z grona czwartkowych wizyt u lekarza, ale na 17.00 niestety.. :(

A możecie polecić jakiegoś pediatrę właśnie ze Świętokrzyskiej??

Nulka ja właśnie w związku z tym, że mam najbliżej na Świętokrzyską to i ze Świętokrzyskiej będę korzystała:) póki co swojego lekarza mam na Chełmie, bo przed przeprowadzką się tam zapisywałam. Po porodzie wszystko zmienię:)

ja mam jak akamara- tez mam wizyte o 15 ;)
wizyta w madisonie - a spotkanie gdzie jest?? mam dziurawą pamięc hehehe

ja mam nadzieje ze urodze sn i ze mam juz przetarty szlak po młodej i pójdzie łatwiej heheheheheh
ale może się ludze ;)))

Witam się i ja i oznajmia,że jeszcze 2w1 :) mało tego wczoraj przeprowadziłam bardzo poważną rozmowę z moja córka i umówiliśmy się,że poczeka co najmniej do maja:) zobaczymy czy jest córeczka mamusi czy tatusia,bo ten chciałby już ja mieć po tej stronie:)

w czwartek planuje być na warsztatach,ale mam wizytę u lekarza na 15 więc dołączy do Was w trakcie.

żeby nie było wątpliwości, zabieram Azurę wypasioną furą.... czyli tranwajem - heheh

Jolaa, szkoda :P to musze osobno sie dowiedzieć w Baltimedzie :P chociaz kiedys chodziłam do gin na Świetokrzyską i cos tam chyba wypełniałam... zreszta tak samo na Jeleniogórskiej... ale to chyba chodzi o najbliższą przychodnie, tam gdzie chodze do ogolnego...

Nulka w Świętokrzyskiej:)

No mam już mebelki :) teraz spokojnie śmigam na drugą stronę ulicy do fryzjera :D

Mi oczywiście też pasuje o 15 pod Medisonem, zapewne zabiorę się z Mikulką :)

nulka, ja miałam przez moment fazę żeby sobie załatwić CC na życzenie,
ale później mój lekarz przekonał mnie, że to jest bez sensu, że i dla dziecka i dla mnie lepiej będzie urodzić naturnalnie :)
a że go szanuję to się go słucham :)
na jego korzyść przemawia też fakt, że ma 2 dzieci i jego żona rodziła naturalnie a komu jak komu jej by zrobił cesarkę jak by uważał, że tak lepiej.

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...