Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Bozenka83 ja co do rumienia to nie pomoge, bo nie wiem jak wpływa na ciężarne, ale najlepiej jak bys pojechała do lekarza to bedziesz miała info z pierwszej, najpewniejszej ręki.

My dzisiaj tez aktywnie najpierw kino, pozniej spacer i lody, i na koniec wizyta w akpolu- takze dzień zaliczam do udanych:)

hej dziewczyny!!

ja z problemem!!! Moja córa chodzi do szkoły nr 6 na sienkiewicza w Rumii i jak ją odbierałam w piątek to pani powiedziała mi że panuje ospa i rumień..

jest niedziela a mojej Zuzi wyszedł ten cały rumień (ospe przechodziła rok temu)... i teraz pytanie bo nie wiem co robić...

jak to wpływa na ciążę?? czy mam jechać do lekarza? jestem przerażona... podobno okres wylęgania to ok 2 tyg!!! więc ja też jestem zainfekowana jak nic!!!

My tez właśnie wrócilismy ze spacerku :) Mąż zabrał mnie do Gdańska na lody z bitą śmietaną.... mmmm ! mniam ! No i oczywiscie tez na spacerek ;)
Mam nadzieje, ze to nie było nasze ostatnie wyjscie jak u Pomelo :P

A ja zaraz uciekam do znajomych a maz na noc do pracy... chociaz chętnie bym sie zdrzemneła ;)

Irongirl jedź do szpitala...nie ma co się stresować....i zamartwiać.
Dziewczyny, ale fajnie, że chodzicie na żużel:) My też namiętnie chodzimy:):)Chociaż w tym sezonie to już ciężko, w 1 dzień świąt nie byliśmy, a dzisiaj dopiero co weszliśmy do domu i już padam:) Może jak się rozpakujemy to pojedziemy wszystkie wóżkami i będziemy u góry robić rundki:):):)A wiecie, że teraz wejście na stadion jest tylko na konkretne sektory? tzn kupujesz bilet i możesz się poruszać tylko po wybranym terenie. A gdzie siedzicie na żużlu? My zawsze obstawiamy 1 wiraż:)
Mój mężuś dzisiaj zrobił mi ostatni romantyczny dzień sam na sam, bez Agatki:) Pojechaliśmy na spacer do Rewy a potem na obiad:)pogoda super:)i mamie też poprawił się humor:)

tez myslalam zbey pojechac a wszyscy mowia ze przesadzam.. poczekam jak sie nic nie zmieni do 14 to pojade.. bo tata wtedy wroci i mnie zawiezie jakby co...

Lepiej jedź . Uspokoisz się, a tak się denerwujesz, bo nie wiesz co to.
Powodzenia.

hej mam do was pytanie bo nie wiem co robic. od rana jak wstalam meczyly mnie mdlosci ale nie wymiotowalam, myslalam, ze to jelita i ze przejdzie jak sie napije zawsze tak bylo.. ale co nie wypije czy nie zjem to zwracam, czy powinnam jeszcze poczekac czy jechac do szpitala? moze ktoras z was miala podobnie? od czterech godzin tak jest.

właśnie dostałam potwierdzenie na warsztaty i raczej uda mi się dotrzeć a moje kochanie dojdzie do mnie po pracy :-)
czy spotykamy się jakoś wcześniej dziewczynki?

hej dziewczynki
Kabor i Sylwiaagnieszka to może się spotkamy na meczu :-)
my chodzimy razem już od dwóch sezonów i mi bardzo się to spodobało :-)
Myśle że wysiedze albo będę spacerowała :-)
Narazie pogoda wychodzi na dobre więc jest szansa :-)
Nasza Gabrysia uwielbia żużel a kto wie kiedy ja będę mogła znowu z nimi pójść więc chyba jednak się dzisiaj skuszę :-)
Będziemy w trójkę a Gabrysia na roweru pewnie będzie i w koszulce GKS-u to może się jakoś znajdziemy :-)
My przeważnie siedzimy zaraz za młynem chyba że akurat tam wiatr wieje

miłej niedzielki życzymy :-)

to i ja sie witam ;)

widze ze sobota zakupowo wam upłyneła ;))
ja kwitne nad kompem - redagując teksty - jeszcze troche i bedzie z głowy ;))

miłej niedzieli ;))

Madziuska2- kupilłm jedna koszule za 15 zl do porodu.Nie jest jakaś szałowa ale ja nie lubie spać w koszulach więc po porodzie pewnie ją wywale bo bedzie zniszczona. A druga kosztowala 25 a kupilam za 22 zł. Obie sa takie do kolana, z przodu na guziki wiec do karmienia beda dobre. Jest tam kilka stoisk z koszulami także można coś wybrać. Gdybym była fanką spania w koszuli to pewnie kupiłabym jakaś ładniejszą co by później sobie w niej spać :)

A no i zapomnialam powiedzieć, dostalam na maila szczególy kampani moda na brzuszek :) WG mnie 3/4 to to samo co bezpieczny maluch ;)

Madziuska - dostaje do kaszki porannej i wieczornej - bo ja kupuję Holle a ona jest bezsmakowa, a nie chciałoby mi się do tego jeszcze owoców trzeć czy kroić ... A poza tym dzięki temu udaje nam się aby dziennie miała 4 porcje owoców/warzyw ...

Dziewczyny, a możecie wkleić fotke tych staników? ALbo czegoś podobnego ? Bo autem jechać do Gdyni to szkoda mi kasy a autobusem i pociągiem to dla mnie całodniowa wycieczka i boje sie, ze nie bede miała siły wrócić ;)

Ja dzis co 40 min w nocy chodziłam do WC i za 5 razem mialam juz dosyc... chociaz ogolnie sie wyspałam ;)
Mąż jeszcze spi, ale zmusze go do wypełnienia PITÓW, bo potem znowu nie bedzie miał kiedy a to ostatni tydzien... i chyba skoczymy do Gdańska na spacer jak sie pogoda nie zmieni :)

a tutaj dla wytrwałych, pojawiła sie wg mnie ciekawa oferta ;) a że jest nas sporo z okolic Oruni, to wrzucam :) http://www.klubznizek.pl/szczegoly/510/249-zl-zamiast-585-zl-za-3-miesieczny-karnet-complex-bez-limitu-czasu-i-liczby-wejsc-na-zajecia-grupowe-silownie-i-saune-w-CS-Poludnie?bn=1&email_id=510&friend_ref_id=newsletter&ui=5272&noi=411&t=n4d625e9a37743 może da sie dogadac, zeby rozpocząć w poźniejszym terminie niz czerwiec ;)

hej:)

kabor a w jakiej cenie koszule na elbląskiej kupiłaś i jak z wyborem? mam rzut beretem to może nie będę musiała kombinować tylko się przejdę ;)

ja dostałam pełno ciuchów dla córki i jest tam chyba wszystko więc nic już nie dokupuję :) ja nie miałam kaftaników przy Dawidzie i wysłałam męża żeby dokupił jak jeszcze w szpitalu byliśmy to przywiózł mi rozmiary 6-9 miesięcy i 74, do tej pory mam je z metkami, bo wtedy już nie ubierałam kaftaników :)

co do cery ja prawie od początku jakieś pobojowisko mam na twarzy, pryszcz goni pryszcza, wiecznie jakieś czerwone coś i jak jedno zniknie dwa następne się pojawiają.

nilkaa Twoja mała jeszcze słoiczki je??:)

dzieki za info o zaspie:)

Hejka! Tez się wybieram jutro z mężem na żużel. Mam nadzieje ze pogoda dopisze. I że wytrzymam :p

Mała a Ty wysiedzisz na żużlu? Kurde, mąż też mnie ciągnie, ale nie wiem czy dam radę, zobaczymy jaka będzie pogoda. W zeszłym sezonie chodziłam razem z nim i powiem, że to wciągające :)

A my jednak wybraliśmy się na rejs po zatoce i było całkiem przyjemnie. Potem był spacerek po skwerze, kebab u turka i mała pośmigała na swojej hulajnodze. Trochę połaziliśmy i stwierdzam, że nawet nie jestem zmęczona. Mikulka cieszę się, że nie pojechałaś do klifu na próżno. Również uważam, że staniki bardzo wygodne i trzymają cycki na swoim miejscu a nie tak jak w innych rozłażą się na boki. Miałam też chrapkę na te usztywniane za 169zł, tylko kurde ta cena...buuuu:(

hej dziewczynki
Jak zobaczyłam rano pogodę to wszystkiego mi się odechciało :-/
na szczęście się rozpogodziło i skorzystaliśmy trochę ze słoneczka :-)
wczoraj zrobiłam sobie spory spacerek i niestety mały po dłuższym chodzeniu zaczyna się cisnąć na dół co nie jest ani przyjemne ani wygodne więc muszę spokojnie z tymi spacerami :-/
mam nadzieje że jutro będzie szybciej zrobi się ładnie bo chcieliśmy się wybrać na żużel puki jestem jeszcze w stanie iść na meczyk bo później to nie wiadomo kiedy ja będę mogła pójść
pozdrowionka na wieczór

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...