Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

mnie tata wyciagnal do ikei, kupilam kolderke i poduszke za 40zl;) no bo jak mozna byc w ikei i na dzieciowy dzial nie zajrzec:p
tyyle fajnych rzeczy tam jest, tylko szkoda ze czlowiek w totka nie wygra:D
a tata kupil taka fajna lampke na sciane nad lozeczko;) tylko przesadzili, bo sama lampka tyle co zarowki do niej:/ no ale moze beda dzialac dobrze.

widzialam kolesia z lodem a pozniej nie moglam nigdzie znalezc gdzie sprzedaja lody i odpuscilam:D

Witajcie,
ja właśnie jakąś godzinę temu dostałam smsa czy potwierdzam przybycie na warsztaty :D dobre, myślałam że mam to za sobą :)

Jonka, super z mieszkankiem :) życzę bezproblemowej i szybkiej przeprowadzki :)

Ja mam tłustą cerę, która oczywiście w ciąży dostała szału :D ale znalazłam sposób na wypryski i jest to oxybrazja, czyli oczyszczanie pod dość silnym strumieniem powietrza, po 3 zabiegach widzę zdecydowaną poprawę, wypryski są sporadyczne i teraz to walczymy z moimi przebarwieniami.

Jeżeli chodzi o celulit to jak ścisnę udo, to już go widać ;[ także smaruję się na całego...no niestety przybyło mi centymetrów więc jest celulit, mam nadzieje że szybko się po porodzie tego pozbędę. Więcej blizn wojennych nie odnotowałam :P

Miłej Nocki :)

Nie, to nie forumowiczka. Aczkolwiek wiem że czasami nas podczytywała :)
Ja niby tez mam duzo ciuszków, głownie body i pajace ale nie wiem czy mi to wystarczy. Nie wiem jaki duzy synek sie urodzi. Ale myśle sobie że jak zabraknie to wtedy mąż dokupi albo zamówimy przez neta :)

Wow kabor!! heh, a to nie jest żadna z forumowiczek :D ??? Byłaby pierwsza rozpakowana:D
Heh, swoją drogą ciekawe kto zacznie listę :)

Wiem co chciałam napisać :D Zrobiłam dziś przegląd ubranek, tego co mam i tego co mi brakuje, i niby jest tego full, ale najwięcej tak od 6 do 8 m-sca (moja mam robiła takie zakupy ;] ), a np śpioszków na 0-3 mca mam dosłownie 4 szt....
Ojej chyba będę musiała się wybrać na dzieciowe zakupy :D Co ja biedna poczne :D

Witam w nowym wątku:)

Wszystkiego naj dla wszystkich solenizantek !!!
Co do cery to ja mam tłustą i od jakiś pary tyg jest jeszcze bardziej tłusta ;/ i mnie to irytuje strasznie, eh...

Jonka nawet nie wiesz jak się cieszę że się udało z mieszkankiem, wiem, ze przeprowadzki nie będą łatwe, ale dacie radę :)

Chciałam coś jeszcze napisać, ale nie pamiętam co :( Kurczak od jakiegoś czasu jestem tak zapominalska, ze aż przykro...

czyli ciąża to dobry sposób na odmłodzenie ;) hihi laski, trzeba szukać pozytywów !!

a jeszcze co do szczepionek, rota napewno nie bede szczepić... pneumokoki i meningokoki jeszcze musze poczytać i pomyśle...

Hejka Dziewczyny! U mnie cera w ciąży się poprawiła także nie narzekam. Niestety cellulit jest:/ w sumie przez całą ciążę przytyłam tylko w brzuchu ale ostatnio poszło mi też troszkę w uda no i tam niestety cellulit jest. Licze ze po porodzie wszystko zejdzie :)

Ja wczoraj tez zaopatrzyłam się w 2 koszule na ryneczku na elbląskiej.
Dziś kupiłam reszte aptecznych rzeczy i stanik do spania( taki sam jak nulka:))

W ogóle w poniedziałek była u mnie kolezanka na ciachu, później byłysmy w sklepie. Wszystko fajnie. A dziś rano dostaje smsa ze o 7.30 urodziła! No i szok! a termin miała na 14 maja. Ale wody jej odeszły i się zaczeło. To mi uświadomiło że tak naprawdę już za moment może przyjsc pora na mnie! LOL

jonka- cuper z mieszkakiem ;)) oby wam gładko poszło pakowanie ;)
a co do cery - to dołanczam do klubu masakry heheh
nigdy nie miałam problemów a to co teraz się dzieje to jest nie masakra to jest kompletny dramat ..;(((
ropne wypryski mam wszędzie ;((( nawet na nogach i ręcach ;((
niestety są to zmiany hormonalne i nic na to nie poradzę ... gadałam i z kosmetyczką i lekarką buuuuu
czuje sie gorzej niz nastolatka podczas dojrzewania ;(

Mi moja tłusta cera nawet się troszkę poprawiła, ale cellulitem świecę i ogólnie jest mnie bardzo dużo...

Jonka super, że macie gdzie się podziać.
U mnie cera ok, na szczęście nie mam żadnego syfa ani plam, za to zauważyłam nowe rozstępy na brzuchu;(

odnośnie szczepień to myśmy szczepili zarówno na rota jak i pneumo....
A szczepionkę wybraliśmy 6 w 1.
Zamierzam zaszczepić jeszcze na meningokoki i wzw typu A.
U mnie w rodzinie sporo lekarzy i jednak doradzali szczepić.
Wahaliśmy się tylko odnośnie rota, ale to jako jedyna szczepionka polega tylko na połknięciu płynu, były tego dwie dawki.
Zwlekałam z kolei z zaszczepieniem na odrę, świnkę, różyczkę bo po tej szczepionce często występują powikłania i dopiero jak Elizka skończyła półtora roku to ją zaszczepiliśmy.

Ja nie mam problemów z cerą - jedynie mam słabe paznokcie :( Ale od wczoraj stosuję odżywkę Alessandro i mam nadzieję że za 4 tygodnie będzie lepiej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jonka, super, ze macie mieszkanko :) To teraz najgorsze bedą przeprowadzki :/ czego serdecznie wspolczuje ...

Azura, musze go wyprać i założe sobie na noc, zobaczymy jak zareaguje... ;)

Cera ok, chociaz ja zawsze mialam jakies tam problemy, nigdy nie było idealnie ale teraz nie jest gorzej... mam pare plamek/syfków na brodzie i okolicach...
Gorzej, ze celulit zaczął mi sie mocniej robić :/ Zawsze mialam ledwo widoczny a teraz masakra :/
Mam nadzieje, ze rozstepy mi sie nie pojawią... ehhh

A jeszcze co do babydream czy jakos tak, kosmetyków z rosmanna, ja dostalam od kolezanki (bo juz nie potrzebuje) i używam na zmiane z ziajką to gorzej-wolniej sie wchłania za to jak dla mnie pachnie rewelacyjnie ! ;)

Najlepszego Dziewczyny ;) moja córcia też ma dziś imieninki ;)

Widze ze zakupy rynkowe były owocne, ja moze jakoś w przyszłym tygodniu sie wybiore.

Dzwonił do mnie mąż z pracy i mówił że mieszkanko jest dla nas heheh ;) jeszcze nic dokladnie nie wiem wiem ale jakis jego kolega ma do wynajęcia normalnie ufffff

A mam do was pytanko, jak wasza cera??
ja nie wiem co mi sie dzieje, ale jakiś dramat... przebarwienia na policzkach jakieś krostki na twarzy i dekolcie...nie wiem jak sie tego pozbyć, teraz co raz cieplej a ja sie bede wstydziła odkryć troszkę ciałka.

jestem i ja:)

no to berek ;) w nowym wąteczku ;))

to i ja się melduję :) Gratuluję nulka zakupów, ja też mam taki do spania, ale będę szukała jeszcze bawełnianego, bo ta microfibra, niby to oddycha, ale ja mam zaczerwienienia i tak nie do końca mi się dobrze śpi:/

No i oczywiscie ode mnie wszystkiego naj dla Agnieszek ! szczególnie lekkich i łatwych porodów :D

Mamy wózek :D :D :D
ku mojemu zdziwieniu, nie ja sie na niego rzuciłam tylko mój mąż i śmigał z nim po całym domu, łącznie z kuchnią :P
Wózio jest śliczny, lekko śmierdzący ale wszystko z nim ok :) Teraz musi być ładna pogoda i bedziemy wietrzyć na balkonie :)
Dodatkowo kupilismy moskitere, folie p/deszczową i dętke ;)
Fotelik zdecydowaliśmy sie na Recaro plus isofix ( baze tez można użyć do kolejnego fotelika, jesli sie zdecydujemy na tą samą firme wiec troszke oszczedniej :) )

Dodatkowo kupiłam na rynku na przymorzu dwie koszule, do porodu i drugą do karmienia (po25zł) wiec tylko wyprać i spakowac do torby... wcześniej w gattcie w Galerii zakupiłam sobie stanik do spania http://www.modelujaca.pl/index.php?page=shop.product_details&product_id=87&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 naprawde ładnie trzyma biust ale jest tez rozciągliwy...
Na drugi stanik zdecydowałam sie na usztywniany w Mama i Ja, ale nie było mojego rozmiaru wiec musze jeszcze poczekać...

No i apteka Gemini zaliczona, 8dyszek poszło ale mam juz wszysciusieńko :D

Ufff, to chyba tyle - ide odpoczywać :)

no to melduje się w nowym :-)

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...