Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

No nieźle :) To teraz będę wypatrywać dziewczyn z brzuszkami ;-) Każda będzie podejrzana

Nowy Horyzont ;] Ale nikomu nie mów :P

A TY Kate gdzie mieszkasz??

Bardzo chętne :)

Cześć dziewczyny- coraz blizej wasze terminy, więc pozwolę sobie zapytać: czy któraś chciałaby kupić koło poporodowe, podkłady higieniczne i lewatywę - zostały mi, bo w moim przypadku się nie przydały... Wszelkie info na priv- pozdrawiam:)

To iwonka zaczniemy pomalutku w okolicach i będziemy wydłużać trasy :) Mała dojdzie do wprawy :)
No proszę myślałam że sama na odludziu mieszkam, a tu jesteśmy 3 z tych okolic :D Ale superowo!!

jeśli chodzi o Akamare to nie wiadomo, może ma dzidzie, może właśnie rodzi albo smacznie śpi i nie przypuszcza nawet jakie koleżanki na forum są ciekawskie :)

No to fajnie że dla mnie jakieś towarzystwo się też znajdzie. W czwartki u nas w res. Horyzont jest 50% ceny na herbaciane inspirację więc możemy się umówić na herbatkę któregoś dnia :-)

Ojej, Kochane, az mam dreszcze, ze to juz wszystko sie zaczyna!!! Kasia i Tomus - nie martw sie - i tak dotrwalas bardzo daleko - to juz 38 tydzien bedzie..?! Podobno to osmy msc jest taki newralgiczny, ze lepiej nawet w siodmym urodzic, ale dziewiaty to juz spoko. Ja z reszta mam pocieszajacy przyklad wsrod moich znajomych malucha urodzonego w 26 tyg i bardzo zdrowego i dobrze sie rozwijajacego:) Trzymam kciuki Dziewczyny i czuje, ze czas najwyzyszy zaczac sie samej przygotowywac..!! No i zazdroszcze wizji trzymania juz maluszka w ramionach:)

No i ja tez w miare blisko mieszkam Was na spacerki - na Chelmie:)

Dopisuje sie do listy na spotkanie jutro o 15stej przed Krewetka:
1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
4. Azura
5. banka

Moze krotki spacer, a potem znow Grycan w Madisonie - to tak, gdyby ktos chcial do nas dolaczyc troche pozniej?:)

Ja Iwonka mieszkam na 4PR więc w bliskim sąsiedztwie. Także też się polecam :) a rocznicę mamy 30 lipca :)

TYlko że ja mam jeszcze starszą córkę (tzn prawie 3 lata) i nie wiem czy jej nóżki by dały rade na takim dystansie :-)

Heh Iwonka_ika mieszkam właśnie w tych okolicach :) Także może razem chodzić na dłuuugie spacerki :P Do dziewczyn na orunię w sensie np do parku i z powrotem :) dzieciaczki będą przewietrzone...

Czekajcie, to Akmara ma już dzidzie przy sobie :O to jest potwierdzone ??:D

A któraś z was z okolic Łostowic jest? Ja mieszkam na osiedlu Nowy Horyzont i też by się przydało mi towarzystwo do spacerów. My z mężusiem 31.lipca mamy 8 rocznice ślubu, a we wrześniu nam stuknie 10 lat razem. Ludzie ale czas leci.
A jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie fatalnie, jestem przeziębiona i mam okropny katar a w nocy męczy mnie gardło, normalnie masakra.
Ja się cieszę w poniedziałek zakupy remontowe robimy, a po majówce malowanie tapetowanie itd. puźniej zrobie porządki i mogę czekać na maluszka.
Zapisałam się do tej apteki doz.pl ciekawe jak szybko przyjdzie ta karta bo chętnie bym się na te pieluchy załapała

Kate88 ja jestem jak najbardziej za wspólnymi spacerkami, a co do siły małego- ojj w ciągu dnia przewraca mi się cały brzuchol, ale jak położymy się z mężem przed TV koło 21.00 to tatuś mówi, że ta godzina należy do młodego- tak mnie okopie, skórę rozciąga na różne możliwe strony i też dostaje kopniaczka pod żebra:)

no spoko, wariować nie będę :) tak w ogóle myślę aby wyprać gondolę, tzn. materiały bo wszystko można ściągnąć, Wtedy mam z głowy wietrzenie :)

Hej mamuśki!

Wow, nie zaglądałam dwa dni, a tu oprócz miliona postów to i tematy rozpakowywania się zaczęły, jestem w tak przeogromnym szoku, że strach mnie ogarnia że jeszcze sporo nam brakuje. Jak to się mówi, trzeba zacisnąć poślady i wziać się do roboty!!

Spóźnione troszkę, ale jak najszczersze życzonka rocznicowe :)

My małżeństwem nie jesteśmy, jeszcze :P Ale razem jesteśmy już ponad 4 lata :)

Nulka, Jolaa, Sylwiaiagnieszka z orunii nie jestem, ale mam stosunkowo blisko :P Więc jak już będziemy miały dzieciaczki w super brykach to piszę się całą sobą na spacerki :) Będzie można powymieniać doświadczenia i juniorki będę miały kolegów/koleżanki :D

Heh teraz będziemy czekać na Akmare albo KasieiTomusia co TO już :D :D

Co do warsztatów, planuję być :) Ale nie wiem czy dam radę być wcześniej na lodach :) Najwyżej przysiądę się na warsztatach, heh proszę o rezerwacje krzesełka :D Albo chociaż skrawka podłogi :P

Pochwalę/pożalę się Wam, że juniorek nabiera siły w swoich r******h... Z jednej strony to super, bo np widzę jakieś wystające górki na brzuchy i śmiać mi się chce, ale z drugiej strony to kurcze jak dostanę gdzieś w okolicy żeber to się zwijam z bólu.... Niezła bestia nam tam rośnie :D

Jak idziesz w strone szkoły... i na koncu widzisz szkołę to po prawej stronie, obok jest tez apteka... nie wiem jaki dokładny adres ;) http://www.baltimed.pl/

Nulka, a gdzie ten baltimed??

Rozpogadza się:)

Normalnie buzia mi sie smieje na mysl, ze Akamara ma już młodą przy sobie :))) kurcze ale fajnie ! czekam na wiadomości :)

Jola, w baltimedzie jest jeszcze taniej a tez masz blisko, tylko ze za pobranie liczą chyba 5zł... ale dokładny cennik masz na stronie :)

Zaraz sobie poczytam artykuł o tych szczepionkach...

Azura, tylko sie nie przedzwigaj za bardzo bo to momentami nie takie hop siup z tym wózkiem :)

Masia, ja jakos na Twoim etapie tez mialam problemy z oddychaniem i przeszło mi... jakos od 2 tygodni mnie to nie meczy... takze cierpliwosci... mi pomagało leżenie w pozycji pół siedzącej przy otwartym oknie na szerokosc, nawet jak było -5stopni...

Z jednej strony kiszka, ze jest taka pogoda, bo nie chce sie isc na spacer, ale łatwiej sie prasuje.. wczoraj było tak ciepło ze nie ogarnełam wszystkich bluzeczek i bodziaków wiec dziś nadrobie :)

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?