Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-28-t337264,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *29

Ja planowałam być na warsztatach, ale od mniej więcej 2 godzin męczą mnie skurcze co prawda na razie nieregularne i w sumie nie wiem czy to jeszcze te zapowiadające,czy te zwiastuje poród-w każdym razie hak się jutro nie odezwę to trzymajcie kciuki:) może też będę miała corcie na weekend majowy już po tej stronie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć lasencje :)
Kasia i Tomuś aż mi łezka się zakręciła jak sobie pomyśłałam że to już zaraz taki maluszek będzie przy Tobie. Suuuuper mnóstwa sił dla Ciebie i zdrówka dla dzidzi życzę :)

A z tą pozycją to spróbuje na kolana, bo dziś miałam kryzys z tym oddychaniem i siadalałam i lezałam na boku i nic, ale to może że kiedyś chorowałam na astmę i troszkę ciężej to znoszę.

artykuł o szczepionkach-jakby kogoś interesowało
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11604531,Zniosa_obowiazek_szczepien_dzieci___To_humbug__Lobbing_.html?lokale=trojmiasto

no ja niedługo pewnie też odwiedze koleżanke z maluszkiem bo na 4maja ona ma termin więc pewnie jeszcze z brzuszkiem ją odwiedze i nie będę mogła doczekać się naszego malucha :-)

Mała757, no jasne że będzie dobrze :) inaczej być nie może :D

Oglądałam porodówkę :) Jezuuu, jak się jedna darła..."wyjmijcie to ze mnie" i ona miała znieczulenie :D ale to amerykańska wersja, one ryczą przy nakuciu werflonem ;]

o kurcze,kasia i tomus to juz?! zaczyna sie :D ołje
ja rowniez jestem panna mloda 2011 :) 13 sierpnia mamy pierwsza rocznice a 5 maja juz 7 lat zwiazku :)
ja dzis bylam na klinicznej odwiedzic kolezanke ktora urodzila w piatek i ten jej bobas jest taki sliczny i...taki MAŁY!!! no nie mogłam sie napatrzeć jakie te noworodki na żywo są małe;p strach wziasc na rece. Ale to pewnie dlatego ze u mnie w najblizszym otoczeniu od dawna nie bylo tak małych dzieciów :)
tak czy inaczej jestem mega zajarana i juz sie nie moge doczekac swojego bobaska :)

my czekamy teraz na fotelik i wtedy chyba już wszystko będziemy mieli chociaż znając życie w trakcie coś jeszcze mi się przypomni :-)
Gdyby nie to że tak sporo rzeczy będziemy musieli na raz robić to już bym tylko odpoczywała i czekała na naszego malucha
A tak to będzie przeprowadzka i poród w bardzo krótkim czasie od siebie i pakowanie i wszystko no ale mam nadzieje że uda nam się to zrobić przed rozwiązaniem żeby na spokojnie można było wrócić z małym do domku a nie na kartony i dopiero przeprowadzka
Ale będzie dobrze bo inaczej być nie może :-)

my też będziemy jeździć z bazą, mój A. chciał nawet z fotelikiem :))))) ale ja i Pan w sklepie wybijaliśmy mu to z głowy :D ja wiem że to zajmuje dużo miejsca, ale bez przesady ;]

1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka
4. Azura

Hejka :) No ja będę na pewno na lodach, a czy na warsztatach to nie wiem, bo mamy jechać do dealera po testować auto ;]
Dziś zapakowaliśmy samochód wózkiem, fotelikem, bazą i dodatkami prawie do granic, a to małe auto nie jest, także chcemy koniecznie kombi ;]

Jak brzuch twardnieje to polecam pupę do góry, mi to pomaga :)
No szał, że Kasia już w weekend będzie miała Dzidziusia :) czyli zaczyna się...aaaaaa :D no ja jeszcze nie jestem gotowa :P

O jaaaaaaaaaa........... Kasia i Tomus.......... ale fajnieeeeee ! :) to czekamy na info i bedziemy aktualizować liste :D czuje, ze od przyszłego wątku sie zacznie :D

Ja sie postaram dotrzec na 15, ale na 11 mam gin, czyli wejde koło 13 i nie wiem czy ogarne powrót, obiad i dojazd do Gda... jak juz bedzie konkretna lista, to wezme od którejs z Was nr telefonu i dołącze w trakcie spotkania... albo od razu ustalmy gdzie bedziecie kawkować to dojde na miejsce ;)

no to lada chwila dowiemy się o pierwszych rozpakowanych mamusiach :-)
ale ten czas leci :-)

ehhh - jak fajnie wiedzieć kiedy przyjdzie na świat dziecko :)
A dwa dni to już naprawdę za chwilę :).

no dokładnie,
lada mamoent będzie dzidzia, czyli chyba będzie pierwsza i wyprzedzisz pomelo :)
z jednej strony bardzo Ci zazdroszczę, z drugiej z przyjemnością posiedzę sobie jeszcze w spokoju w 2paku :)
3mam kciuki i dawaj znać co dalej :)

hej dziewczynki
Ja będę na warsztatach ale niestety dopiero około 16:30 więc na styk raczej
Mi mały dzisiaj strasznie żebra rozpychał i tak mnie wszystko boli że mam dość dzisiejszego dnia :-/
Już się nie mogę doczekać żeby sobie posiedzieć w ogródku na ławeczce i odpoczywać ale to jeszcze trochę.
Miłego wieczorku życzę :-)

O kurczaki Kasia i Tomuś to już za dwa dni!!!!!!Ja pitole...no i w weekend majowy już będziecie z maluszkiem:)nieźle:)to trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:)

Ja juz po wizycie. Okazalo sie,ze sprawa jest bardziej zaawansowana...w efekcie na cc mam sie zglosic juz w piatek,bo do poniedzialku nie dotrzymam. Teraz tylko mam nadzieje,ze do piatku dam rade ;D No ale jak pomysle,ze na "majowke" moge juz byc w domku z maluszkiem to bardzo sie ciesze.
Przylaczam sie do zyczen z okazji rocznicy slubu. Zycze,zebyscie od papierowej dotrwali conajmniej do "kamiennej", ktora w Boze Narodzenie swietowali dziadkowie mojego meza. My w pazdzierniku bedziemy swietowac 9 rocznice, wiec chyba mam najdluzszy staz w naszym watku ;D
Co do dusznosci to potwierdzam,zeby jak najszybciej ukleknac na podloge, glowe oprzec o ramiona na lozku i spokojnie/powoli oddychac. U mnie tylko to dziala.
Milych snow brzuchatki-obysmy sie dzis wyspaly!

Ja też będę, tzn.postaram się być :)

1. Mikulka
2. Nieska
3. sylwiaagnieszka

A co do napinania się brzucha, mi od jakiegoś tygodnia napina się cały, czasami nawet kilka razy dziennie :/ Zobaczymy co gin powie, może powinnam zacząć regularnie brać no-spę ?

Ja też będę :)

1. Mikulka
2. Nieska

dziewczyny, kto będzie w czwartek pod krewetką o 15.00,
wpisujcie się na listę oby wiedzieć na kogo czekać:

1. Mikulka
2.

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...