Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

pq dziękuję za info :-)

Pyszotka, tak należą się dwa dni.

Acha i mam jeszcze pytanko-czy tatusiowi na urodzenie dziecka należą się 2 dni okolicznościowego???Jak to teraz jest???Bo wiem,że na pewno może wykorzystać tacierzyński 2 tygodnie do roku dziecka...

Hej Laseczki :-)

Ja już po spacerku i po oddaniu krwi w laboratorium...

Pogoda cudna,ale nie da się długo wytrzymać na słonku,bo tak gorąco,a zresztą boje się,że zaraz by mi pełno plam wyskoczyło,a nogi spuchły jak balony... Dobrze,że nie rodzimy w lato... Wiosna to jest to :-) Zresztą zawsze maj był piękny dla mnie i dlatego jutro mamy 3 rocznicę ślubu :-))) juupppiiii

Mała jeśli chodzi o chustę do noszenia to ta babeczka mówiła,że musi to być CHUSTA TKANA SKOŚNO-KRZYŻOWO,bo taka jest najlepsza i wytrzyma ciężar maleństwa. Acha i nie taka za 50 zł tylko ok. 200,ale wiadomo,że to zakup na dłuższy okres. Coś takiego byłoby ok... http://allegro.pl/chusta-tkana-skosno-krzyzowo-5-1-l-tecza-h-i-t-i2301190484.html

Akamara,a powiedz jeszcze jak było ze znieczuleniem na Klinicznej-dostałaś jakieś???Był dostępny anestezjolog,gaz???I czy położne walczą i podpowiadają,żeby faktycznie nie nacinać krocza,czy to była Twoja wola walka do końca???Jaki lekarz się Tobą zajmował i czy byłaś z niego zadowolona???

Miłego Dzionka :-)))

Cześć mamuśki :)
Az zaraz wejdę i poczytam o tym porodzie..
My jesteśmy w trakcie przeprowadzki wiec pracy jest co nie miara, a w weekend mój małzonek bardzo chciałby zrobić parapetówkę... Marnie to widzę, bo od 4 tygodni cały czas zasówamy, jak nie cos kupić, to sprzątać, szorować, wypakowywać... a w weekend przygotować jedzonko... padnę chyba juz o 20tej :(
Co do obrączki to ja swoją tak dwa tygodnie temu przełożyłam na drugą rękę bo już nie dało rady jej wcisnąć ;)

Pomelo właśnie czytałam opis tego porodu i powiem ci że nie dziwie się tej dziewczynie, po pierwsze rodziła w swissie wiec za taka kase miała prawo wymagać i mieć nadzieje że zrobią wszystko żeby czuła się jak najlepiej, a dziecko 4 kg wiec to nie maluszek a dwa że pamietam po sobie jak urodziłam Bianke nie było łatwo, byłam mega zmęczona a przez to ze rana krocza mi sie paprała nie mogła robic wszystkiego z małą... dziewczyna musi wpaść w ten rytm z maluszkiem, każdą z Was to czeka , trzeba nauczyć się dziecka ;) jedym przychodzi to łątwo innym nie,a do tego tak jak pisała tam jedna dziewczyna jest taka jakcja z hormonami po porodzie ze szok ;)

Cześć Mamuśki. Co do spuchnięć to ja już nic nie mówię, bo stopy mam jak balerony i wchodzę tylko w sandały:)Przeczytałam ostatni opis porodu w marcowo-kwietniowych....masakra... mam nadzieję, że to co ta laska pisze to po prostu baby blues i że jej przejdzie...biedna:(u nas cisza, spokój....idę dzisiaj na ostatnie ćwiczenia no i czekamy...:)na razie Agatce jest dobrze u mamy w brzuszku:)a tata już się niecierpliwi i przemawia do niej żeby wychodziła:)miłego dnia:)

Hej Dziewczyny,

Akamara - jeszcze raz gratulacje!! Super, ze masz juz porod za soba i Malutka na rekach:)

Ja tez generalnie czuje coraz slabiej ruchy malucha - wczoraj dopiero pod wieczor... czasami specjalnie tak siadam, zeby musial sie przelozyc, ale maly wykonuje wtedy tylko minimalny ruch i potem znowu jakby Mu sie nie chcialo. Juz zapomnialam, czy tak po prostu jest pod koniec ciazy, ze slabiej sie te ruchy odczuwa..?! W koncu ma tam coraz ciasniej;)

Jonka, ja juz obraczke zdjelam z dobre 2 msc temu;)

Hej Kobietki po weekendzie ;)

Akamara gratulacje takiego porodu ;) oby każda taki miała heheh

Nulka tak jak pisała Akamara napewno bedziesz wiedziała ze to już, o bólu nie bede pisać niech każdy ma nadzieje na taki poród jak Akamara ;)

Dla mnie weekend miał w sumie jeden dzień bo w sobote mąż w pracy a ja byłam mega senna cały dzień, ale w niedziele juz o 8 rano byłam u lekarza, całe szczęście szyjka zamknięta i długa na 3cm fakt że była dłuższa no ale i tak jest super, pozniej mały spacerek , na obiadek zrobiliśmy sobie grilla ( elektrycznego ) hheheh ale było pycha.

Aaaaa no i mamy mieszkanko juz na 100% bo to wcześniejsze nie wypaliło.

Sluchajcie dziś rano sie obudziłam i mam tak spuchnięte ręce że obrączki nie moge ruszyć i palcami u stóp też, masakra jakas

nulka co do enemy to miałam zakupiony zestaw, ale nie skozystałam z niego, bo w jeszcze w domu organizm sam sie oczyscił, az byłam w szkoku ze tak łatwo poszło, bo pod koniec ciązy miałam małe zaparcia:)

I ja sie witam poweekendowo :) Pogoda dopisuje, wiec z mężem chodzimy na spacerki :)
A dzis mój wyczekany griiil :D pierwszy i może ostatni w tym sezonie ;)

Od wczoraj boli mnie kość łonowa i tam od dołu, jak po jeździe na rowerze przy złym siodłeku :/ wrrr i krew z nosa mi rano poszła... to tyle z ciekawostek co u mnie ;)

Miłego dnia !

ROZPAKOWANE:
25.04 (10.05) Akamara-córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, pewnie SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Serdeczne gratulacje dla pierwszej mamuśki.
Ja wekend spędziłam intensywnie i dziś muszę odpocząć :-). W piątek wybraliśy się wieczorkiem na długą na lody na dreptałam się córcia się wyszalałą. Jak wróciliśmy to i ja i córcia podłyśy.
W sobote przyjechali teście, rano chciałam upiec placka i wyszedł cudny zakalec :-) nie ma jak się popisać. Cały dzionek prawie spędziliśmy nad morzem. Także znów intensywienie przez co w nocy dokuczały mi skórcze łydek.
Niedziela była dziwnie spokojna aż za mała nie odzywałą mi się dobrych pare godzin czym mnie bardzo martwiła, zaczełam do niej gadać że jedziemy do szpitala bo się 8 godzin zbliża i się odezwała :-) wieczorem znów poszalała ale ogólnie miała jakiś słabszy dzień.
Muszę się wziąć dziś za pranie bo ciuchy szybko schną.
A ja wczoraj wyprałam i wyprasowałam pościel do łóżeczaka i odrazu pomyślałam że nie mogę się doczekać.

Witajcie :)

ehhh, jestem tu pierwszy raz :) jakoś wcześniej nie wpadłam na to, żeby zajrzeć na forum (chyba przez pracę) od czwartku jestem uziemiona w domu :( a taka pogoda się zrobiła. My mamy termin na 13.06 ale mam skróconą szyjkę macicy i dostałam tabletki na podtrzymanie dlatego jestem uziemiona stąd poszukiwania zajęcia :)
Udało mi się zapoznać z forum troszeczkę i żałuje, że nie udało mi się wcześniej go znaleźć. Widziałam, że pisałyście o kosmetykach dla bobaska, ja dostałam ciekawą wskazówkę od położnej by zamiast oliwki urywać ciekłej parafiny, podobno nie uczula i na początek jest najlepsza dla maluszka.
Ja już jestem prawie spakowana :) czasami patrząc na torbę zastanawiam się czy nie przesadzam, a nie wiem jeszcze czy się spakujemy w tą jedną :) dość dużą.
Gratuluję pierwszego rozpakowania :) Doskonale, że czujecie się dobrze. Oby każda z nas miała lekki poród:)

Dobranoc :) i do zobaczenie jutro bo na pewno zajrzę :)

hej dziewczynki
ja dzisiaj zaczęłam prać ciuszki młodego i normalnie w szoku jestem ile tego mam :-)
Ale to fajnie bo na razie chociaż na ciuchach zaoszczędzę :-)
Ale jeszcze dużo prania przede mną więc trochę mi to jeszcze zajmie
Ogólnie czeka mnie pakowanie przed przeprowadzką więc sporo pracy mam na sam koniec
Dzisiaj teściu powiedział mi że on mi daje jeszcze 1,5tygodnia ale mam nadzieje że się to nie sprawdzi i chociaż do 20maja pochodzę jeszcze z brzuszkiem :-)

Pogoda super ale ja się cieszę że taka pogoda czeka mnie tylko na sam koniec bo inaczej to bym chyba umarła z ciepła

Miłej nocki życzę wszystkim :-)

Nulka ja tych skurczy nie potrafie przyrownac do niczego, ale moge Cie zapewnic, ze napewno je rozpoznasz:)

Azura przezycie jest do tego stopnia niesamowite, ze popłakalismy sie oboje...

Tesula dziękuję bardzo!

nulka, za 79, ale to z nowej kolekcji H&M. Na wyprzedaży nic ciekawego nie znalazłam, bardzo już wszystko przebrane :/

Cubus ma akcje na całą kolekcję 30% zniżki, dlatego Małemu kupiłam trochę garderoby. Chciałam jeszcze coś kupić w Smyku, ale zapomniałam mojej karty z rabatem 20%

Hej

ja tylko wpadłam do Was na chwilę złożyć gratulacje Akamarze, super, że miałaś taki krótki poród i masz z niego miłe wspomnienia:)
I piękne imię ma Twoja córeczka!! Wszystkiego NAJ Wam życzę

Jak ten czas leci, niedawno ja rodziłam moją małą a teraz mam 11 kilogramowego urwisa, którego ulubionym zajęciem jest wsadzanie rąk do doniczek albo grzebanie w misce psa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wole być świadoma, chociaz wiem, ze kazda z nas przechodzi/przejdzie to inaczej ;) i tak mam ze wszystkim, wole wiedzieć za dużo :P
Akamara, a robilaś eneme ?

Azura, a za ile te alladynki ? sa juz jakies promocje na ciuszki ?

nulka, już się nie nakręcaj, będziesz wiedziała jak coś się bedzie dziać :]

Akamara, ja wiem że tam nic ze stoperem nie stoi :D, ale fajnie że trzymają się tej zasady...to taka wzruszająca chwila, aż łzy mi lecą jak o tym pomyślę i nie mogę się tego doczekać :)

Ja dziś w Cubusie kupiłam trochę ubranek, spodenki, sweterek, body z kołnierzykiem...itp. Sobie też kupiłam, normalne alladynki, ku mojemu miłemu zaskoczeniu roz. M jest na mnie całkiem luźny, także nie jest tak źle :)
Wymordowałam się w tej galerii, teraz idę do rodziców i brykamy na jakiś pyszny obiad :)
Miłej Niedzieli :)

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...