Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Trzymaj się dzielnie Irongirl88. Zaspa to szpital z bardzo dobrą opieką dla maluszków także dasz rade :-) Trzymamy za ciebie kciuki aby maluszek posiedział jeszcze w brzuszku jak najdłużej.
Ja się czuje fatalnie, ból głowy mi nie ustaje a z nosa się leje. Gorzej że moją Zuzkę też bierze :-(. W dodatku dziś coś mi ciągle brzuch twardnieje i jestem już po 2 no spach. Widocznie maluchowi też to przeziębienie nie służy

Cześć dziewczyny. Ja leze na zaspie w szpitalu. W niedzielę pojechalam i okazało sie ze przedwczesny porod. Rozwarcię minimalne ale jest i mnie położyli. Dostałam leki na płuca dziecka i cały czas kroplowka żeby skurczy nie było. Malutka wazy tylko 800gram. Lekarze gotowi ze w każdej chwili trzeba bedzie mnie ciac ale wierzą ze troche sie uda jeszcze. Dziś z młoda wchodzimy w 28tydzień. Mimo kilku dni leżenia nic sie nie zmieniło i muszę leżeć dalej. Całkowicie plackiem i na plecach. Ale czego sie nie robi dla dziecka.
Nie mogę sie zalogowac bo weszłam na chwilę z komórki...

Ciągle jestesmy 2w1 ;)

Mała ma ok 2930g, szyjka długa, rozwarcie na pół palca ... także No spe mam brać jeszcze tydzien, co by mała przekroczyła magiczne 3kg , odstawiamy i czekamy :))
Chciałabym doczekać wizyty 11 i 14 maja a potem niech sie dzieje co chce ;) hihi

Na spotkanie sie spoźnie, tzn dojde do Madisona do Grycana :)

banka tak sobie później właśnie pomyślałam, że Twój Mąż nie uściślił na co ma być ten wymaz ;)
Dlatego właśnie ja jutro jadę z moim, bo znając życie mój zrobiłby tak samo jak Twój ;)

czy w gdyni tez organizujecie jakies spotkania?

dzień dobry wszystkim ja to sobie dzisiaj pospałam stałam po 10 a w nocy wstałam tylko 1 do wc
pogoda za oknem super więc napewno spacer i wycieczka do portu Rumia trzeba zaszaleć i sobie coś kupić
Życze miłego dnia dla wszystkich

no ja już po spacerze.troche sie zmeczylam a szłam takim wolnym tepem. Znowu w biedronce pani ktora otwierala nowa kase krzyknela zebym podeszla bez kolejki i nawet ochrzanila jedna babke ze sie wpycha przed ciezarna :) normalnie szok! jedyny sklep ktory naprawde trzyma sie tej zasady w przeciwienstwie do innych...

no dobra, ja się rozłączam,
więc o 15.00 pod krewetką a kto się spózni to w grycenie w medisonie na lodach :)

do zobaczenia

Ok, to juz nie strasze - maz zapomnial, a pani sie nie spytala, ze to na paciorkowca - mam nadzieje, ze jeszcze uda mu sie wyciagnac dzis z powrotem to nadplate 25 zl ( w koncu sie tam dodzwonilam:)

banka, wez nie strasz, bo jutro tez chce tam wlasnie ten wymaz zawiezc..

Witam:)

Dzięki wieściom od Akamary ja też miałam sny o porodzie, pojechałam do szpitala, miałam cc, potem nic a nic nie bolało, w ręku miałam nosidełko z ślicznym bobaskiem ubranym w niebieskie, welurowe dresiki i tyle co pamiętam.
Pogoda super! Jednak do 15 siedzę w domu co by mnie ten brzuch znowu nie zaczął boleć. Gardło nie przechodzi, także w grycanie daruję sobie lody ale na pewno wybiorę sobie równie coś pysznego :)

Do zobaczonka o 15:00 pod Krewetką!

Witam mamuśki
Heh ale dziś zaszalałam, obudziłam się o 9.50 :D Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taką dobrą noc :) Chodź obudziłam się z 3 razy na toaletę i 2 razy ręka mi zdrętwiała(pierwszy raz mi się to zdarzyło
), ale ogólnie wypoczęta jestem :D
Gdyby nie fakt, że śniły mi się straszne rzeczy... (że zaczęłam rodzić, ale nikt mi nie wierzył, bo za wcześnie i nie chcieli jechać ze mną do szpitala !! i w końcu urodziłam w pokoju na stole i się obudziłam. masakra... Ale to chyba emocje po pierwszym rozpakowaniu na forum!! :D )
Dobra uciekam bo mam sporo rzeczy do załatwienia dzisiaj, a chciałabym zdążyć i na warsztaty i chociaż częściowo na spotkanie z Wami :)
Do zobaczenia

hej,
nie wiem co z tym Brussem - wczoraj dzwonilam i powiedzieli, ze 25 zl za wymaz, a dzis maz to podwiozl, czekal pol godziny, zeby tylko zostawic probke i kazali zaplacic 50 zl... wszedzie robia czlowieka w ch... probuje sie dodzwonic, ale dzis oczywiscie nikt tam nie odbiera;)

Pogoda za to bajeczna:)

ja w poprzedniej ciąży jedyne KTG miałam w czasie porodu :) - nikt mi wcześniej nie zalecił, a urodziłam tydzień po terminie ...
Moja lekarka mówiła, że skoro wszystko jest ok to nie ma potrzeby jeździć do szpitala, a u niej w gabinecie nie było.

o 15 mamy się spotkać :) także będziemy :)))

to ja jak banka miałam gdzieś około 12-13 tyg. poczułam ruchy
- tyle tej teorii a w praktyce zobaczymy heheheheh

to ja bede sie za wami rozgladała jak bede schodziła od lekarza - o której będziecie zasiadac w grycanie???
ja o 15 mam wizyte ostatnio jak wychodziłam było przed 16 - bedziecie już????
tak myslę że tyle ciężarówek w jednym miejscu to trudno bedzie nie zauwazyć hehehehehheh

miłego dnia !!!

aha, dzięki dziewczyny :) poprostu już ciekawa jestem co tam pokaże to KTG.

Kabor moj gin mowil ze jezeli ciaza przebiega prawidlowo to zlecaja od 38 tygodnia, jezeli ciaza nalezy do tych problemowych to indywidualnid ale nawet od 32tc.

Ja mam w 38 tyg wizyte +ktg

Hejka! I ja sie widam z rana. Ja za to spałam całą noc jak dziecko. Obudzilam sie tylko o 6 do wc. Piekny dzien sie zapowiada :)
Teraz to już czuje że mały nie jest taki mały bo jak zasadzi kopniaka to ałaaa. Ale wole to niż jak ma leniwy dzień.
A w ogóle to od którego tyg zaczyna sie chodzić na KTG??

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...