Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Akamara, to weź po ludzku wyjaśnij do czego można porównać skurcze ;) w sensie bólowym :P do mocnej @ ? czy to jeszcze inne uczucie ?

Hej Mamuśki co mają dzidzie jeszcze w brzuszku no i oczywiście mamusie co ma dziedzie już przy sobie :)

Ja to się chyba na pełnie nie doczekam , no chyba ze przeniosę, sprawdziłam 2 lipca i potem znowu na początku sierpnia jest pełnia. No mam nadziję , że tak długo chodzidz z moim dużym brzuchem nie będę.

Akamara teraz musisz troszkie poczekać, na pisanie z nami o kupkach :))
NO napewno ja to jedna z końca. Naczytam się od Was dużo.
Miłego Pięknego dnia :)

Nulka brzuch podczas skurczy juz mi nie twardniał, a przynajmniej nie pamietam tego, bo u mnie najgorszy ból kumulował sie w dolnej czesci pleców i to on skupiał moja uwage. poczatkowo jak skurcze były nie regularne to trwały roznie 45-60 sekund, a a jak juz były regularne to pojawiały sie co 25-30 sekund.

Azura nie wiem czy to trwalo 2 godziny, ale zaraz jak sie malutka urodziła to dostałam ją na brzuch i tak sobie lezelismy- niesamowite uczucie jak taki mały człowiek lezy na Twojej piersi i rozglada sie dookoła, patrzy na mame i tate i zastanawia sie co sie dzieje:) nastepnie z tata zabrali ja do mierzenia i wazenia ale trwało to tylko chwile, bo pediatra na badanie przyszedl juz rano. Ja to w ogole na porodówce zostałam az do 17 bo na poloznictwie nie było miejsc.

Cześć dziewczynki. Melduję się, że się jeszcze toczę:)Dzisiaj sprawdzałam, pełnia jest 5,6 maja. Także czuję, że w sobotę pojedziemy na porodówkę:)
Ale kurczaki w pełnie podobno porodówki pełne i jak nie będzie miejsca dla malutkiego pomelo?:)dzisiaj znowu ładna pogoda:)także trzeba korzystać bo podobno od chyba środy już ma być 13 stopni. A moje stopy to jakaś masakra... takie baleroniki, że tylko wrzucać na grila:)miłego dnia:)

hej brzuchatki :-)
dzisiaj już lepiej mi się wstawało- chyba organizm domaga się już wypoczynku po prostu
Jeżeli chodzi o poród to faktycznie tylko pozazdrościć, ja też bym tam chciała tylko dodatkowo stresuje się tym że jak się zacznie w domu to jeszcze musimy córcie gdzieś odwieźć i że to trochę czasu zajmie niestety ale mam nadzieje że w ostateczności nie będzie tak źle :-)
Ja córcie rodziłam nie całe 4 godziny -poród wywoływany a teraz mam nadzieje że nie będzie gorzej :-)
Mnie nacinali ale szybko doszłam do siebie a na spacerku byłam już w niedziele- a w środę urodziłam :-)
Ciekawe jak teraz będzie

pozdrowionka

Kurcze, moze i ja zaczne stosowac to masowanie... chociaz nie wiem czy teraz to cos da ;)
Ja stosowałam inne ćwiczenia, które podobno tez mogą zapobiec nacięciu wiec moze to tez coś pomoże ;)

Akamara, a miałaś córcie od razu na brzuchu tzn. 2 godziny bliskiego kontaktu bez mierzenia i ważenia ?

Hejka, a ja się wybieram do galerii, liczę na ciszę i spokój :-)

ja też się masuje tylko z zewnątrz, wewnątrz próbowałam ale przyjemne to nie jest, jeszcze rozciągać...dajcie spokój :-)

Akamara, normalnie jestem pod wrażeniem, ze to tak szybko poszło :)) zazdroszcze i mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy tak miło wspominać porody :))
A powiedz mi jeszcze, te skurcze co mialas w domu ? To takie bóle jak na @, czy twardnienie brzucha czy jak to odczuwałaś ? długie byly ?

No i gratuluje małego aniołka, spiący i jedzący dzieć to skarb :)

Akamara, ja równieżź gratuleję :)
widzę,\ że szybko wstajesz :)

cos mi słownik t9 szwankuje w telefonie, miało byc: położna mówiła, ze przy zadrapaniu moze dojsc do infekcji, generalnie cięzko powiedziec czy taki masaz na pewno pomoze, ale na pewno nie zaszkodzi.

Ja tak jak Azura olej i wit e zakupilam w aptece doz.pl. kapsulke z wit przecinalam nazyczkami do paznokci i srodek wyciskalam na dlon, następnie dodawalam na oko olejku i tak jak pisze kabor nie robiłam masażu według tego filmu, bo komisja mówiła,że przy zadawanie może dojść do infekcji,która w ciąży nie jest wskazana.

Akamara gratulacje jeszcze raz i zazdroszcze :) tez zaczynam sie teraz brac za intensywny masaz.Moze akurat cos pomoze. A co do masazu to nam polozna na SR mowila zeby masowac tylo z zewnatrz.A nie tak jak pisza w necie ze zaginac palec w srodku i przyciskac. Mowila ze to niebezpieczne bo mozna sie zadrapac itp.

Azura dziękuję,ale powiedz mi czy ta kapsułka sama się rozpuści,czy trzeba jej pomóc :-))) ???Czyli 1 łyżka stołowa olejku i do tego tą witaminę E i masowanko dobrze rozumiem???Bo ostatnio słabo trybię :-)))

Akamara tylko Ci pozazdrościć takiego happy endu:) Super, jeszcze raz gratulacje.
Link o masażu sobie zapisałam a nóż widelec będzie SN, chociaż jeśli maluszek będzie rósł w takim tempie jak do tej pory to nie obejdzie się bez szwów tam lub gdzie indziej.
U mnie dużo gorzej, zaczęło boleć lewe ucho, o przełykaniu już nie wspomnę, prawie nic dzisiaj nie jadałam. I dawkę leku wzięłam, mam nadzieję, że szybko pomoże.
Ziajka do opalania jest też w rossmanie, przy okazji wizyty w aptece kupiłam rzeczy dla dzieciora, zaszłam do rosmanna po wyposażenie kosmetyczki do szpitala (kupiłam mini produkty).
Z nudów poprałam ciuszki, miałam jeszcze tego nie robić, ale pogoda taka piękna szkoda było nie wykorzystać chociaż w taki sposób.

Dobranoc brzuchatki:)

Akamara Jeszcze raz gratulacje ;)
ZAZDROSZCZE takiego porodu, aby każdej z nas się tak udało :)
ten masaż wygląda dość dziwnie, kurna a to zadnej infekcji się nie dostanie?
ale chyba warto próbować

A ja dziś mega zrelaksowana, cały dzień na dworze, 2 krótkie spacerki,grill zaliczony pierwszy.
i nogi dziś mniej bolą, wystawiłam je cały czas na słońce

dodajemy witaminę E w kapsułkach, ja mam 200 http://www.doz.pl/apteka/p1744-Tokovit_E_200_kapsulki_elastyczne_200_j.m._30_szt

Tu macie instrukcję jak się masować:

http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Ale mam jeszcze pytanko czy ten olejek zawiera Vit. E czy trzeba wymieszać jedno z drugim,czy tylko masować się samym olejkiem migdałowym,bo niby w instrukcji jest,żeby wymieszać z jakimś olejkiem eterycznym,a babeczka w SR coś mówiła o olejku i vit. E???

Akamara może Nam podpowiesz :-))) No i czekamy na zdjęcie malutkiej!!!Zazdroszczę tak cudownego porodu... Jest nadzieja na lekki poród i nie nacinanie krocza... :-)))

Azura dziekuje :)

tak, ja zamawiałam na doz.pl
http://www.doz.pl/apteka/p5801-Olej_ze_slodkich_migdalow_Profarm_100_ml

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...