Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Jaka cisza tutaj jak nigdy, każda chyba korzysta z pogody, zaczynającego się długiego weekendu i słusznie!!!! :)

Moje gardło już mnie dobija, prawie nie mogę mówić i przełykać, udało mi się na jutro zapisać do lekarza na 7:45. Smak straciłam a moje ulubione małosolne się robią, ehhh. Miłego wieczorku, ja idę na kanapę przed TV :)

Akamara, tryska od Ciebie pozytywna energia wiec domyslam sie, ze nie było najgorzej :) Czekam jak reszta dziewczyn na opis wszystkiego, z kazdym szczególem od początku :)) No i oczywiscie wysyłam buziaki dls Aurelciii :))
Kasia i Tomus pewnie tez juz ma Areczka przy sobie :))

Jednak odebralismy dzis fotelik, baze i adaptery :) Recaro jest super i polecam niezdecydowanym... koszt jest ciut większy niz inne foteliki, ale jakosć jest bardzo dobra wiec uważam, ze warto :)
Po całym dniu 'na miejsce' tez powoli moje kostki sie ukrywają a paluszki u rąk jak paróweczki :( rece mogłabym myć w zimnej wodzie kilkanascie minut ;)

A teraz uciekam do kuchni powoli oporządzac sie i jedzonko bo jutro parapetówka dla rodzinki wiec chcac nie chcac... ;)

na opuchniete stopki polecam udac sie do Auchana i tam za 19 zeta zakupic baleriny materialowe. Rozciagaja sie nieziemsko, sa wygodne, nie odparzaja. Gdyby nie one to od poltora miesiaca nie mialabym w czym chodzic. Dyngs w tym ze nie nadaja sie na deszcz - wtedy obowiazkowe siedzenie w domu :-)
Ja z rana wygladam calkiem normalnie a po poludniu tradycyjnie jak szynka :-))))
Ale piekny dzis dzien, siedze na tarasie i czytam Jezyk niemowlat.

Akamara gratulacje! Z jednej strony zazdraszczam Ci szybkiego i udanego porodu i Corci po "tej stronie" a z drugiej to ciesze sie ze jeszcze jestem w dwupaku. Szalenczo lubie moj brzuch i tego malego kreciolka w srodku, wystajace girki, czkawki itd :-)

Akamara gratulujemy i całujemy Twoją córcię:)i dobrze, że taki miałaś dobry poród:)obyśmy wszystkie tak miały:)i oby trafić na taką opiekę:)

Ja dzisiaj nie dotarłam na ćwiczenia bo jakieś kongo korkowo-komunikacyjne było w Gdyni. Ale powiem wam, że jak wróciłam do domu to miałam takie balerony, że aż im zrobiłam zdjęcie:)teraz trochę się śpieszę, więc wieczorkiem wam prześlę...powiem tylko jedno dobrze płodziłyśmy:)Bo w lato to chyba bym sie o****ła z tym puchnięciem. Niestety potem musiałam wyjść i jedyne co mogłam na siebie włożyć to sandały...jak będę wieczorem wracała to chyba będę musiała zrobić siarę (skarpetki+sandały), ale po prostu żadne inne buty mi nie wchodzą na stopy:)ot uroki:) ale za to pogoda dzisiaj wyśmienita:)

Akamara-gratulacje :)

Też zapisałam się do programu "mama i maleństwo", jak tylko przyjdzie karta to zamówię pieluszki jeżeli nadal będą w promocji.

Witam i ja:) trochę późno ale jestem. Miałam troszkę rzeczy do załatwienia, niestety musiałam połazić i oczywiście opuchłam, choć widziałam brzuchatkę ze stopami wręcz wylewającymi się z butów (balerinek) trochę się tym pocieszyłam, że u mnie nie tak źle. Mikulka wczoraj mnie natchnęła butami i kupiłam trampeczki=szmacianki, ale wiązane by była regulacja. Dzisiaj od 2 os. słyszałam, że pewnie ja już na końcówce, wielkie oczy robili jak mówiłam, że to jeszcze 2 m-ce- taka to ta moja PIŁECZKA ;)
Ja pirdziu gardło boli i mam wrażenie że coraz bardziej, chyba bez lekarza się nie obejdzie (halset,tantum verde,prenalen,płukanki nie pomogły) :(
Kupiłam ogóreczki i będę robić małosolne, musiałam tylko z piwniczki wygrzebać garneczek gliniany, z którego mój ślubny zrobił sobie pojemnik na farby w spray...

Akamara przyłączam się do grona ciekawskich:) Teraz powodzenia w pierwszych dniach z malutką w domu!

Akamara - jeszcze raz gratulacje i całuski dla Twojej dzidzi :) Oczywiście, że chcemy wiedzieć, chyba wszystkie tu już nie możemy doczekać się Twojej relacji :)

Akamaea czekamy na relacje i ucaluj coreczke od e-cioc ;)

oooll, z tydzień to poczekasz , chociaż teraz przez te wolne to może potrwać dłużej :/
Ale spokojnie, obserwuję tę akcje pampersa już dość długo i bardzo często jest odnawiana, także jak nie w tej serii, to w następnej kupisz :)

Super że za darmo :) 8 idę do gina, tak mu nagadam że mnie boli ( mam lordozę to myślę że na końcówce może być ciężko ) że mi wypisze skierowanie

azura- normalnie aż weszłam zobaczyłam promocje na te pieluszki i ... sie zarejestrowałam heheh ile czeka się na kartę ....????
bo te pieluszki to fajna oferta cenowa

a taping jest za darmo dla kobiet w ciązy - w domu wkleje numer telefonu trzeba mieć tylko skierowanie od gina
zdobyłam dane jak mnei kregosłup bolał ale jak zdobyłam dane to mnei przestał bolec hihihiihiih

Akamara ,
na warsztatach powiedziała Pani że urodziłaś i zabrałam torbę dla z gażetami dla Ciebie,
więc jak by co jest u mnie ;0
kurcze, szybko ci to wszystko poszło, zazdroszczę,

a dziewczyny, nie ma w akpolu smoczków więc jak ktoś chce wykorzystać kupon to nie warto się dzisiaj wybierać

elfik5555, to daj znać gdzie Cię obklelili, znam te plastry bo miałam mieć kolano obklejone, ale relaksyna zrobiła swoje i kolano przestało boleć :)
Byłam przerażona, bo musiałam przerwać fizykoterapię przez ciążę, a okazało się że stała się zbawienna na moje bóle, teraz tylko plecy bolą, ale jeszcze idzie to znieść ;]

Akamara Mamuśku, Witaj :) całuski dla Aurelii :) no co za pytanie czy chcemy wiedzieć ;] Twój poród musiał być mega super szybki, dajesz nadzieje że można to załatwić szybko :))))) Relacja obowiązkowa :)

Ja w doz.pl zamówiłam paczkę pampersów, bo znów się pokazały jedynki z premium care, chusteczki też mają przecienione. Także kupie jeszcze taki komplet huggisa i na razie starczy. Nie ma co dużo kupować jedynek, bo nie które dzieci nawet zaczynają od dwójek. Także tylko te 2 paczki, a potem zobaczymy co młodemu bardziej pasuje :)

Dziś śnił mi się Synuś, jak ja się już nie mogę doczekać :P

ja dzisiaj też jak balonik! A stopa to mi chyba o 2 rozmiary urosła...wczoraj wbiłam się w zeszłoroczne tenisówki i jak wracałam do domu to myslałam, że umrę...na klatce już szłam z butami w ręku

Hejka, co do kremu na słońce to ja kupiłam z Perfecty, który jest do stosowania od pierwszych dni z filtrami mineralnymi. Akurat na taki trafiłam jak kupowałam kosmetyki dla małego. Mam nadzieję, że będzie dobry. chciałam kupić Nivea ale jest dopiero od 3 miesiąca.

Od kilku dni coraz bardziej dokuczają mi bóle pleców, a dziś w nocy to prawie nie spałam z tego powodu. W poniedziałek idę do fizjoterapeuty na taping czyli obklejanie takimi elastycznymi plastrami co jest polecane w ciąży. Mam nadzieję, że mi pomoże bo jak siedzę to nie wiem jaką pozycję przybrać aby mnie nie bolało :( W pracy idzie zwariować z tego powodu.

hymmm ja nie pisze że puchnięcie mnei omija bo .... na pewno się przypęta .. oby jak najpóźniej heheh

ja dziś ostatni dzięń w pracy - już nie cała godzina mi została ;))
torcik z dekera na pożegnanie dostałam z poziomkami mniam ;)

akamara- jeszcze raz gratki i opisuj co i jak - jak najbardziej ;)

Cześć dziewczyny.

Irongirl- trzymaj się, na pewno jest Ci ciężko, ale czego się nie robi dla dzidziusia, z taką świetną opieką w szpitalu i jeszcze pomocą mamy na pewno dasz radę!

Kasia i Tomuś - powodzenia! Trzymamy kciuki za kolejną rozpakowującą się :)

Co do puchnięcia - jak się zrobiło ciepło to zaczęły puchnąć mi ręce :/ nogi na razie nie, ale obawiam się, że to tylko kwestia czasu. Jakoś wyjątkowo w tym roku nie chciałabym, aby lato było upalne :))

Witam się brzuchatki:) ja tylko na chwilke się przywitać-jak znajdę więcej czasu to opowiem Wam wszystko że szczegółami jam będziecie chciały wiedzieć oczywiscie:)

bardzo dziękuje za kciuki na pewno się przydały:)

Z nami wszystko ok dlatego dzisiaj już wychodzimy. Urodziłam na klinicznej silami natury i wszystkim Wam życzę takiego porodu jak ja mialam, szpital spełni moje oczekiwania,ale strasznie się cieszę na myśl o domku tym bardziej,że taka piękna pogoda.

jeszcze raz dzięki za kciuki i przesyłam pozdrowił dla e-cioc od Aureli:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A propo tej opuchlizny... od wczoraj nie zeszla. Nogi i dlonie jak balerony wiec micha zimnej wody, mocze syrki i odpalam telefon zeby poczytac a tu wszysykie puchna :)) Naprawde dobrze ze cale lato przed nami.

Pochwal się co upolowałaś? ;)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...