Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Witam, witam i ja:)

Irongirl- trzymam za Was mocno kciuki oby jak najdłużej w d*paku :)
Zaspa to bardzo dobry szpital, i mamusia Ci pomaga, więc
wszystko musi być dobrze :)

KasiaiTomuś, fajnie, ze tak dokładnie wiecie że to dziś :D Oby wszystko poszło łatwo i gładko :) I koniecznie poprosimy o obszerną relację :)
Swoją drogą mam nadzieję, że Akmara też nam nie długo zda relacje :D

Bożenka83 Heh, uważaj teraz na Zuzie :D Bo zacznie specjalnie ząbki wyrywać aby dostać prezencik :D Synek naszej znajomej chciał tak zrobić :) Bo "wróżka zębuszka" miała mu przynieś pieniążek a on chciał sobie kupić batonika, na którego mam się w danym dniu nie zgodziła :D

anavaw oj czas leci, leci... nim się obejrzymy będziemy babciami z wnuczętami na rękach :]

Azura oj tam, specjalistką od pierwszej pomocy nie jestem, coś tam w głowie z poprzednich warsztatów zostało, ale nie w kompletnej "informacji":D Mam nadzieję, że junior nigdy nie będzie potrzebował mojej pierwszej pomocy :P
Warsztaty ogólnie mi się podobały, głównie dlatego, ze się spotkałyśmy :) Brzucholki urosły wszystkim !! i to całkiem sporo ;] sylwiaiagnieszka (o ile się nie mylę...) ma taką śliczną piłeczkę :D
Facet z pierwszej pomocy ewidentnie nadaje się na pokazy/warsztaty :) Potrafi przekazać cenne informacje w sposób "lajtowy" :D i zachęcający do słuchania, takie moje zdanie :) A ogólnie żywienie to to samo co na poprzednich warsztatach, nawet ta sama babka :)
Nom i chusty były fajne :) Choć się nie obwiązywałam :D

Heh dobra lecę, dziś mam prawdopodobnie przedostatnią prezentację przed porodem. Już od ponad miesiąca nic nie robiłam, ale kurczę lubię to :P i stwierdziłam ze te dwie jeszcze dam radę :) ah ta praca :D Tylko, że teraz większe wrażenie robi mój brzuch niż to co mówię i to na nim skupia się uwaga ;]

Miłego dzionka:*

Witajcie Dziewczyny :)

Czas leci jak szalony :) Ehh, ja dziś chodzę jak połamana, to przez to że wczoraj się krzywiłam przez te buty, także dziś się relaksuje :)

Kasia, trzymam za Was kciuki :) taki planowany poród ma swoje plusy :) to po weekendzie będziemy miały 2 rozpakowane :)

Irongirl, leż plackiem ile się da, bo każdy dzień jest na wagę złota, Zobaczysz że wszystko będzie dobrze, tylko się nie stresuj i wypoczywaj. Rodzice wszystkiego dopilnują, z resztą od razu że szpitala Was nie wypiszą, z wszystkim się zdąży i nie zaplątuj sobie tym głowy .

Mój Młody właśnie obija mi żołądek, wątrobę oraz wali w pęcherz ...no chyba pływa tam żabką !!! :D masakra

ingrid - trzymaj się !!!

masia- to widze nasze dzidziaki podobne wymiarowo ;)) chociaż laseczka moja drobniejsza troszke jak to dziewczynka i oby tak jej zostałó heheh

ja wam jeszcze powiem jedną rzecz która wczoraj od ginki usłyszałam i jest moim zdaniem mądra
otóż jeżeli o 30 tc nie czuje się wogóle ruchów dziecka przez 8 h - ale to w ogóle tzn. ani po wypiciu mleka ani po kostce czekolady ani po głaskaniu brzuszka- to trzeba jechać do szitala albo gina na ktg lub usg
i nawet jezeli jet tak ze jest cisza 8 h potem gwałtowne ruchy i znowy cisza to tym bardziej trzeba jechać

możliwe ze dzidziak zaplątał się w pępowinę i potem szamocząc się zacisnął ją
lekarka oczywiście powiedziala ze nie mówi tego żeby straszyć (bo jej opowiedzialam ze mialam taki dzien gdy nie czulam w ogole ruchow) tylko ze kobiety na koncówce ciąży myślą że dziecko może się mniej ruszać i że to możliwe- a powiedziała ze duży odsetek zgonów płodów własnie okło 35-36 tc jest spowodowane tym że kobieta za długo wyczekiwała ruchów dziecka - a jak pojawiała się u lekarza to już było za późno i tragedia
tak więc magiczne 8 h i nie zwlekamy - tak mi powiedziała ;)
ponieważ mam do niej zaufanie więc przekazuje dalej ;)) takiej wiedzy nigdy za dużo ;)))

no i zabieram się do pracy - dziś ostatni mój dzień ;)))

Leci leci i szczerze mówiąc cieszę się, że jestem z pierwszego miesiąca Naszego wątku, bo jakbym się naczytała tylu relacji to miałabym jeszcze większego stracha niż mam :D

anavaw czas leci bardzo szybko:)

Niestety coś wiem na ten temat :)
Wczoraj byłam na Wałowej zrobić wyniki i jakaś praktykantka. Najpierw szukała mi z minutę żyły, gdzie u mnie są wszystkie na wierzchu, aż miałam Jej ochotę palcem pokazać gdzie ma kłuć, a później tak mi to zabezpieczyła wacikiem, że po wyjściu z gabinetu krew mi poleciała strumieniem po sam nadgarstek, także wrażeń i atrakcji na ten tydzień mam dość ;)

cześć Mamuśki :)
Irongirl88 trzymaj się, będzie dobrze, dobrze trafiłaś to super szpital.

Kasia i Tomuś, trzymam kciuki, drugą mamusią będziesz na forum. przetrzesz szalki cesarki :)
Relacje bedziemy mieć z każdej mozliwości porody :)

No tak to już na maksa się rozkręciło, a ja jestem na końcu kolejki prawie, tyle jeszcze czasu mam. A wydaje mi się , że czas ostanio szybko leci :)
Miłego Dzionka :))

:) muszę coś robić, bo sama zwariuje tu kiedyś:)

To Twardzielka z Ciebie :D
Przed dzisiejszą wizytą będę sobie kontemplować w domu :D
W niedziele planuję wyjechać na kilka dni na Mazury i mam nadzieje, że dostanę od Doktorki zielone światło na podróż, więc się nie forsuje co by mi się z szyjką nic nie popierdzieliło :)

biała katarzynka ja dzisiaj wybieram się na szperanie:) na Chełm-może coś znajdę ciekawego:)

I Ty też z ketonami? Tak jak Dziewczyny pisały to chyba faktycznie jest spowodowane dietą. Ostatnio się zmuszam, żeby cokolwiek zjeść, więc też w jakbym na diecie była ;D
Mała jest u mnie dość wysoko i musi mi na żołądek uciskać.

Przypomniałaś mi, że i ją też kupiłam, ale nie wiem czy polecam..
Strasznie ciężko się rozsmarowuje i ciężko ją wydobyć z tubki, bo jest twarda :/

Biała Katarzynka ja też mam ketony w moczu... dopiero teraz spojrzałam, wyniki miałam zawsze dobre, a teraz coś mocz mi poleciał. Może być to spowodowane dietą- pamiętaj, że ja na takowej jestem...

ja właśnie klikam od sąsiadów bo pilnuję ich Młodego (takiego moje poranne rozrywki), niestety dzisiaj postanowił nie dotrzymywać cioci towarzystwa i śpi jak zabity,
ciekawe czy do 10.00 wstanie, ehhh, nudno trochę

dokładnie, ja mam w planach kupić z ziajki jeszcze maść na sutki z lanoliną- zobaczymy:)

No faktycznie w Gemini dość biednie, ale za to w doz.pl już jest troszkę więcej :)
Póki co ja kupiłam maść pośladkową, krem do buzi i emulsję do kąpieli. W planach mam jeszcze kupno kremu z filtrem.
Kupiłam już, żeby mieć coś z głowy ;) A poza tym cena nie wzbudza mojego przerażenia i jak Małej nie będą służyły to kupimy coś innego, a te sama zużyje ;)

Irongirl trzymaj się:) Kasia i Tomuś też się trzymajcie:)powodzenia i dajcie znać jak już wrócicie do domku:)Ja właśnie wykonałam zakupy w Gemini bo mi się pokończyło dużo rzeczy i czekam na realizacje...:)Mam dzisiaj kupę rzeczy do zrobienia więc zmykam to może uda mi się zdażyć jeszcze na ćwiczenia cielesne:)trzymajcie się:)

pq i Biała Katarzynka dzięki za informacje:) Biała Katarzyna w tej aptece Gemini nie ma właśnie wszystkiego, a chciałabym za jednym razem to zamówić. Zresztą nie wiem, czy już kupować kosmetyki, czy jeszcze czekać...

Powodzenia Kasiu!!!! 3mam kciuki :-) i czekamy na relację ;-) Jak ja Ci zazdroszczę...że to już! ;-)

Irongirl fajnie, że Mama wszystko ogarnie, przynajmniej masz teraz wolną głowę i możesz się skupić na Sobie i Maleństwie...dobrze, że chociaż namiastkę neta masz :):):)
Też niestety nie mam "Dziadów" więc nie pomogę...

Kasia i Tomuś odzywaj się odzywaj, i daj znać co tam i jak tam :)

PS. kawyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...