Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

pomelo i Mikulka dzięki za uspokojenie mnie :) mój organizm ma możliwość korzystania z tłuszczowych zapasów, więc niech spala heheh
Faktem jest to, że ostatnio z apetytem słabo, więc wszystko by się zgadzało i ze spalaniem tłuszczu i z kolacją :)

Jolaa tak jak napisała pq Ziaja ma swój sklep w Medisonie, ale niestety jak tam byłam ostatnio to nie było wszystkich kosmetyków, które chciałam kupić. Moja koleżanka też zobaczyła jakąś reklamę kremu i poszła tam z myślą, że od razu kupi i co i zonk :/ Kremu nie było na sklepie i pracownica sklepu powiedziała Jej, że nie potrafi powiedzieć czy ten krem kiedykolwiek będzie dostępny w tym sklepie.

Ale mam dla Ciebie kilka linków:

http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=ziajka

http://aptekagemini.pl/search?st_search=ziajka&st_search=&st_search=&commit=Szukaj

Hej Brzuchatki,
z rana sie witam i zegnam zarazem. Dzis jest TEN dzien 38 tyg i 4 dni Areczek dal rade, wiec jestem dobrej mysli.
Irongirl trzymaj sie dzielnie-mam nadzieje,ze nie spotkamy sie na Zaspie, bo to oznacza,ze Twoja corcia bedzie jeszcze grzecznie lezec w brzuszku-czego Wam zycze. Tez dobrze wspominam szpitalna diete na Zaspie ;D
Ja juz po sniadanku i nie moge juz wiecej nic zjesc ani nawet pic za duzo-ewentualnie po lyku wody, wiec odliczam juz godziny. Moj mezus od 10 min w kolejce przed skarbowka-jest 8 w kolejce, wiec szybko powinien wrocic.
Trzymajcie sie dziewczyny, odezwe sie w czasie majowki, jak juz bede w domu.
Pozdrowionka!

Takiej opcji ze wyjdę nie biorą pod uwagę ze względu na moja chorobę podstawowa czyli jelita. Więc zostanę tu do rozwiązania, ale jeśli rozwarcię sie cofnie będę mogła chodzić. Przed weekendem mają jeszcze sprawdzić. A co do wyjścia lepiej sie nie nastawiąc nigdy. Najwyżej będę miała niespodziankę jeśli mnie puszczą do domu. Dobrze ze mam rodziców. Mama wszystko przygotuje jakbym miała nie wyjść do domu juz:)
Lektury... Dziady bym chciała przeczytać bo bardzo mi sie podobały. Ale niestety nie mam w domu:p

Też nie mam żadnych kosmetyków. Jak będą potrzebne to wtedy kupię bo jakoś brak możliwości. A mamy nie wysle bo sie nie zna:p

Irongirl,
leż plackiem i się nie denerwuj,
każdy dzień dla Młodej u ciebie w brzuszku jest super ważny,
najważniejsze, że dostała leki na rozwój płucek i że jesteście pod opieką lekarza.

Cześć
Jolaa wiem, że w Medisonie jest całe stoisko Ziaji, więc może tam :-)
Irongilr trzymaj się ciepło!!! A jest szansa, że jak się poprawi to wypuszczą Cię jeszcze przed porodem czy raczej będą trzymać do rozwiązania.
Grunt to się nie denerwować i wypoczywac ( wiem, wiem...łatwo mówić)

Irongirl88 masz czas by nadrobić wszystkie możliwe lektury:)

Kochane, gdzie dostanę wszystkie kosmetyki z Ziajki dla małego?? W Gemini na stronce wszystkiego nie ma, a chce się w nie obkupić.

Irongirl88 masz czas by nadrobić wszystkie możliwe lektury:)

Kochane, gdzie dostanę wszystkie kosmetyki z Ziajki dla małego?? W Gemini na stronce wszystkiego nie ma, a chce się w nie obkupić.

Życzę wszystkim miłego i udanego dnia:)
My od 6obudzone:) jeszcze dwie godziny do śniadania... Niech ten czas tu szybciej leci, bo można zwariować tak leżąc i nie nogac nic... No ale kolejna noc za nami:)

hej, wracajac do Linomagu to widzialam dzis kilka produktow w Auchanie w Rumi. Ceny podobne do cen z apteki Gemini. Byl nawet krem z filtrem. Zdziwilo mnie jednak to ze w skladzie sa parabeny. Myslalam ze w takich kosmetykach ktore sa dla niemowlat od 1 dnia parabenow nie powinno byc. A byly rowniez w Ziajce z filtrem. I teraz nie wiem co kupic.

aaaaa i zapomniała dodać że mojej Zuzi wypadł w końcu pierwszy ząb, a w zasadzie to go wyrwała!!!
Jestem dumna z mojego kozaka!!!
aż kupiłam jej balerinki jakie chciała:-)

hejka dziołchy:-)
ja dzisiaj miałam szał zakupowy... jestem zmordowana no i po wizycie dzisiaj jestem... niby wszystko ok tylko martwie się że nie dotrwam do terminu... mojego dalej nie ma...zjeżdża do polski dopiero na mój poród więc najlepiej leżeć i nie ruszać się...a tu pies...córa...UGH>......!!!!!!!!!!!

Irongirl, bardzo mnie zmartwił Twój stan...ale jestem pewna, że będzie dobrze!!!! Bardzo dobrze, że pojechałaś na czas do szpitala i tam na pewno lekarze odpowiednio się Wami zaopiekują. Wszystko będzie dobrze!!! Trzymaj się dzielnie Dziewczyno, w końcu nick Irongirl do czegoś zobowiązuje ;-)

Irongirl, trzymaj sie tam cieplutko i nie poddawaj! Jestesmy z Toba myslami:)

Mi po dzisiejszych warsztatach jak zwykle najbardziej podobala sie mozliwosc forumowego spotkanka:) Ale tym razem cieszylam sie tez z mozliwosci wyprobowania chusty, pierwsza pomoc tez byla b. fajna. Do tego pierwszy raz w zyciu cos wygralam - zel do mycia dla dziecka Mustelli:)))

Dziękuję wam:) też wierzę ze bedzie dobrze. Opieka super tutaj jest:) w życiu w żadnym szpitalu tak dobrej opieki nie widziałam.
Mija kolejny dzień na szczęście:) lekarz też mówi ze każdy dzień jest bardzo ważny. O dziwo juz sie nie boję i jestem spokojna. Nie wiem. Aż dziwne:) a i jedzenie nawet dobre jak na szpital:d

mam nadzieje że uda mi się z wami w końcu spotkać :-)
może jeszcze w brzuszkiem da radę :-)
jak będziecie organizowały jakieś spotkanko to proszę dać znać :-)

Mała757, my zwartą grupą byłyśmy ZIEMIA :) no szkoda że nie dotarłaś na lody, było sympatycznie :)

Irongirl wszystkie cie tu wspieramy i napewno bedzie dobrze ;)

A Ja dziś mam średni dzień, jakaś taka płaczliwa jestem, moja młoda dziś też nie wiem co sie dzieje ale cały dzień sie tuliła do mnie a jak tylko chcialam sie z nia bawić to był wrzask.
Do tego siedze dzis wieczorem sama, mąż pojechał do pracy i pewnie wroci ok 1-2 ehhh całe szczescie ze młoda już spi bo chyba bym nie dała rady.

tak myślałam że te kadry w krakowie mnie zdradzą :p

Hej dziewczynki
I jak wam się podobało na warsztatach?
ja byłam z koleżanką ale niestety nie dałam rady dotrzeć na 15 do was
Szkoda że znowu nie miałam okazji was spotkać
W jakich grupach byłyście?
bo ja w grupie MARS
pozdrowienia

Kabor Ty też BPH? Jolaaa musisz wyjaśnić sprawę w kadrach, ja nie widzę innego wyjścia. Sama miałam podobną sytuację, wyrównanie dostałam po tygodniu, ale myślę, że to zależy od pracodawcy.
Warsztaty- nic nowego, choć szybko mi minęły. Ja nic nie wygrałam a reszta dziewczyn na pewno sama się pochwali :)
Azura właśnie widziałam, że jakoś inaczej chodzisz, współczuje odcisków.

Irongirl trzymaj się, na pewno dasz radę, z każdym dniem szanse na zdrowe dzieciątko wzrastają, oddział wcześniaków na Zaspie jest jednym z najlepszych, jesteś w dobrych rękach :)

Ojjj muszę się położyć, młody chyba dzisiaj chce mi przebić boki.

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...