Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Majowe:
01.05 - pomelo - córeczka Agatka/Redłowo
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
10.05 - Akamara - Córeczka Aurelia
11.05 - Kasia i Tomuś - Synek Arek
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Szymon Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - EMMA
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa -synek Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- synek Dominik, Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-29-t350986,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *30

Pamelo dzięki, czyli to jednak to ta emulsja, to wiem juz co kupić, dzięki serdecznie

Jolaa ja mam podobną sytuacje do Ciebie. Też się dziś zdziwiłam jak zobaczyłam na koncie pół wypłaty :p ale poprostu zwolnienie doniosłam w ostatnim możliwym dniu, mój przełożony wysyła je az do krakowa do kadr-a wiadomo ze to też potrwa. Dlatego tez naliczyli mi kase za pół m-ca. A wyrównanie dostane z nastepną wypłatą wiec spoko maroko :)

Anavaw krem z ziajki z filtrem od pierwszego dnia życia ma pomarańczową zakrętkę. Ja ostatnio szukałam go w rossmanie i byłam zdziwiona bo nie był na dziale dziecięcym tylko kremów do opalania.
Tu podaję link ze zdjęciem: http://www.domzdrowia.pl/59007,ziaja-ziajka-emulsja-do-opalania-dla-dzieci-spf-30-od-1-dnia-zycia.html

heja ;]

ale jestem wymordowana :/ zawsze się jakoś załatwię , dziś butami...no kto normalny bierze obciskające obuwie kiedy ma w planie chodzić kilka godzin, tylko Ja :)

Także jak tylko mój A. zadzwonił że już może przyjechać to kazałam mu pędzić :) Także szybko się zmyłam Dziewczyny, ale się cieszę ze spotkania i lodów, co za sensację zrobiłyśmy w Medisonie :P

nulka, to już konkretnie u Was się robi ...hihih :)

Dostałam przesyłkę z Linomagu, wiem że trochę przepłaciłam, ale dostałam tyle różnych próbek innych ich kremów że jestem mega zadowolona :)

A warsztaty...na krwi prawie spałam :) potem ratownictwo, spoko chodź pokazówka kate mi się bardziej podobała :P hahaha...potem karmienie...nic nowego ;]
Jak tam Dziewczyny wygrałyście coś ? :D

A własnie dziewczyny, dziś oglądałam te kremy z ziajki, i własnie masakra w sklepie, jaki to krem.
Widziałam krem z filtrem o 3 miesiąca- to wiem , że nie , ale szukałam takiego od 1 dnia, ale był bez filtra, taki z niebieską zakrętką, to ten czy inny z filtrem musi być. Pani w sklepie powiedziała, że Ziajka ma emulsje a nie taki krem, i zwariowałam w tym sklepie. Może jakaś mamuśka podeśle zdjęcie, lub link tego kremu.

Jolaa trudno powiedzieć bez szczegółów dokładnie, ale z tego co myślę, róznica jest z brakujących dni zwolnienia, bo Oni nie mogą być pewni czy dostaniesz dalej czy nie to zwolnienie, wypłaca się zawsze po okazaniu zaświadczenia.
Wyrównanie dostaniesz, ale tego Ci nie powiem kiedy nie znam regulaminu wynagrodzeń Twojej firmy, ale raczej na następną wypłatę.
Jest jeszcze jedna możliwość, ale to musisz mnieć tzw, kwitek od wypłaty, może kadrowa policzyła Ci 80 % zwolnienia a nie 100 %. A tak się nie stety często zdarza,a tu musisz sama zareagować, bo liczyć że kadrowa się skapnie to troche potrwa.

hej, ja mnam ciała ketonowe w moczu ciągle, tz że organizam spala tłuszcz - nie jest to super ale też nie jest to nic poważnego - wniosek, za późno zjadłaś kolację :)

a jak wygląda z wyrównaniem??

anavaw ja pieniążki za dany miesiąc dostaje do końca danego miesiąca, tj. za kwiecień dostaje do 30-go kwietnia i to jest zazwyczaj 27,28 dzień miesiąca. Nie wiem, czy coś się w mojej firmie pozmieniało z zatrudnieniem, nie wiem czy jest do 20 pracowników, czy więcej niż 20.

Jolaa troche mało szczegółow aby Ci doradzić. Pensje masz płacone na koniec miesiąca czy po przeracowanym np. do 10.
Ale wygląda mi , że narazie distałaś, część bo miesiać się nie skończył jeszcze, dostałaś za czas zwolnienia.
I mam pytanko ile twoja firma zatrudnia osób czy ponad 20 czy mniej, to jest ważne dla czasu rolizczenia.

Dziewczyny mam pytanie: Pani doktor wystawiła mi ostatnio zwolnienie lekarskie od 04.04 do 27.04 (niepełny miesiąc w związku z moją skracającą się szyjką, dzisiaj dostałam przelew z firmy (tzn. z zusu przez moją firmę) mniej o jakieś 300 zł niż zwykle przy zwolnieniu na miesiąc np. od 04.03 do 04.04. Podejrzewam, że dostałam mniejszą wypłatę właśnie przez to krótsze zwolnienie lekarskie. Moje pytanie dotyczy wyrównania, czy takowe dostanę i jak to załatwić. Jestem wściekła jak osa- wrrrr

My tez meldujemy sie po wizycie. Synek ma nadal ptaszka miedzy nogami no i ulozony jest d*pka do wyjscia wiec to sie nie zmienilo ;) Wazy 1609g i z dlugosci kosci udowej wychodzi ze mierzy 42,5cm. Mamusia od kiedy jest na diecie przybrala cale 0,5 kg no i w 32 tc powtorka z glukozy :(

hejka Dziewczyny :)
Irongil88 zrówka, i leż jak naj dłużej w 2paku .
Obawiałam się własnie tego, za długo się nie odywałaś.
Będzie dobrze:)

A ja dziś mega przesadziłam, od rana na zakupach, potem gary teraz usiadłam dopiero, brzuch mnie boli, chyba nospe wezmę. Przesadziłam dziś, za to jutro laba, musi być.

Ja miałam ketony przed ciążą jak "byłam na diecie". Wiem, że to oznaczało, że organizm jakby korzysta z zapasów zgromadzonych. Ale nie wiem co to oznacza w ciąży.

oolll no to faktycznie masssakra :) oby obyło się bez zarażenia Ciebie :)

irongirl wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie i za Mała :)

Właśnie odebrałam wyniki i w moczu mam ketony. Czy któraś z Was miała to dziadostwo w moczu? Jeżeli tak to co powiedział lekarz?

irongirl- 3majcie się dzielnie - bobo w brzuszku i ty na pleckach ;)) jak najdłużej w 2 paku - dobrze że macie dobrą opiekę to najważniejsze ;))

a ja nie dotarlam na lody - w przelocie bylam
bozenka- przebij piątkę
zadzwonila do mnei kolezanka ze zabiera corke swoja ze szkoly bo ma rumień ! - a ta dziewczynka to matyski przyjaciolka siedza razem w ławce i caly tydzien spedxala popoludnia u nas
wiec u lekarza oczywiscie dowiedzialam sie ze prawdopodobienstwo ze mloda sie zarazila jest 99%
od razu mialam ćiśnienie 150/90 z nerwów heheheh

po wizycie wiem ze generalnie nawet jak sie zaraze to dziecku raczej nic nie grozi - aczkolwiek na pewno odbije sie to na jego kondycji i na 100% na wadze urodzeniowej tyle nerwowych informacji

a poza tym dzidzia lezy pośladkowo i waży 1440 gr ;)) i ciagle według wymiarów i data z miesiączki się pokrywa ;) biorąc pod uwagę że ja znam dokładną - dzienną date poczęcia ;) to ciekawe czy urodzi się też tak punktualnie heheheheh

wiec i z lodów i ze szkolenia d*pa - teraz siedze z młodą w domu i obserwuje ją podejrzliwie - a w torbie mam maseczki i rekawiczki jednorazowe bo tak mam ją dotykać jaaaaaaaaaaaaaaaaa masakra co ?

hej dziewuszki. Dajcie znać co i jak po warsztatach:) Irongirl trzymaj się dzielnie i nie daj się i pomyśl sobie, że będzie dobrze. Musi być-nie ma innej opcji.
Ja już po wizycie, oczywiście wszystko pozamykane na klucz, KTG pokazało 0 skurczów. Następna wizyta dopiero 7 maja... coś czuję, że jej nie doczekam:):):)6 maja jest pełnia więc myślę, że do tego czasu urodzę:)z jednej strony chciałabym już,a z drugiej mam takiego pietra....że mogłabym jak słoń chodzić w ciąży. Ale już jestem dość ociężała:( na ćwiczenia cielesne jednak dojechałam i od razu mi się nastrój poprawił:)
Miłego warszatowania:)dajcie znać co nowego się nauczyłyście i czy się nei ewakuowałyście po 15 min:)

Irongirl mnostwa zdrowka dla Ciebie i maluszka!
Ja sie narobilam na nowym mieszkaniu, a teraz smigam do lekarza na wizyte wiec zdam pozniej relacje :)

Gratulacje dla Akamary i dużo zdrówka dla malutkiej:)
Irongirl88 trzymaj się i wierz w lekarzy i w siebie- dasz radę!!!

irongirl:
dużo sił i wytrwałości, aby mała jak najdłużej pomieszkała w brzuszku ...
Obawiałam się że takie wieści usłyszymy od Ciebie ...

Martuchowata - a gdzie mieszkasz?
Ja się jutro chyba wybieram do Galerii Malucha na wykład nt drugiego dziecka w rodzinie ... Organizują go dziewczyny z Klubu Mam w Gdyni.

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...