Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *35

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN

2 w 1
Majowe:
01.05 - jantarka
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Kliniczna/Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - Bożenka83- Córeczka Amelia
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
05.07 - sylwiaagnieszka - Synek - wojewódzki
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
26.07 - Irongirl88- Córka - Zaspa
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=381071&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *35

Dziewczyny widzę że wszystkie jestescie zmobilizowane i zorganizowane co do wyprawki i popakowanych toreb do szpitala :) Ja chyba za późno się do tego zabrałam bo każdy gadał "za wcześnie" jeszcze masz czas " a faktycznie różnie bywa wiec i u mnie kompletna mobilizacją - przecież dzidzia może być miesiąc wcześniej :) Słuchajcie a co zapakować do tej torby do szpitala do Redłowa ? Ma to jakieś znaczenie jaki to szpital? Czy torba jest standardowa? Też już pod koniec maja ją spakuję na wszelki wypadek...Poza tym każdy tu mi mówi że wydaję mu się że skoro mały taki ruchliwy to na pewno urodzę wcześniej. Więc kochane jak macie jakiegoś linka z gotową "wyprawką do szpitala" to poproszę :)

A no i jeszcze skorzystalismy z ostatnich chwil wolnosci i bylismy w kinie na filmie ' Nad życie' i powiem Wam- piękny film... oczywiscie sie zryczałam ale warto :)

I póki co sie raczej odmeldowywuje z forum, bo strasznie meczą mnie codziennie smsy i telefony , nawet od 7 rano ! Jak coś sie wydarzy, napewno któraś z Was dostanie ode mnie sms ;)
A tak to bede czytać i czasem pisać, ale niekoniecznie o własnej osobie ;)

Jestem 2w1 ;)

Pojechałam na SR na Zaspe, jeszcze wcześniej dzwoniłam do położnej do siebie do przychodni i kazała pojechać spr bo moja dr byla wczoraj niedostepna. ( Ale w szpitalu pytali, czemu nie poszłam do swojego lekarza)
Na KTG wyszły delikatne skurcze, po badaniu ilość wód ok i dr powiedział, ze to napewno czop... chociaz czop to wydawało mi sie, ze to moze byc galaretka albo śluz... a nie 'woda' ... no ale co ja moge ;)
Mam liczyć ruchy i sie dalej obserwować... wiec ruchy są a mi dalej mokro ;)
Moje dziecko musi sie sprężyć do niedzieli, bo mąż od pon bedzie w nowej pracy i nie ma opcji, zeby sie urwac.... mam stresa, bo tylko 4 dni zostały... ehh...

Iron, super, ze tak sobie dzielnie radzicie !! :)

Pomelo, widzisz, jak Ty masz dobry humor to od razu wiecej mleka dla młodej :) super !

Co do kurzu, my tu mieszkamy prawie rok... i dopiero jakos po 4 miesiacach sie unormowało... i kurz jest 'normalny' a nie taki typowy pył remontowy... wtedy tez mnie to dobijało...

A co do wyprawki... u mnie pokoik z mebelkami wietrzy sie jakos od 1.5 miesiaca... czyli jakos koło 32 tyg pokoik był wymalowany, z mebelkami... i wyprawke tez jakos od tego czasu kompletuje... tez uważam, ze lepiej miec troche wczesniej, niz na ostatnią chwile.. szczególnie, ze zaraz bedzie coraz cieplej i nikomu nie bedzie sie chciało wychodzić na dłuższe zakupy ;)

Dzięki dziewczyny, żywa czerwona krew to nie jest, więc na razie zaczekam. Jak coś to zadzwonię do niej po południu.

Kobritta ja lekarzem nie jestem, ale jak mialam to badanie to lekarz mowil ze moze byc troszke krwi ale to bylo doslownie troszke, wiec nie wiem czy tak powinno byc... moze zadzwon do niej.

korbitta - teżr tak miałam po jednym badaniu na ktorym pobierala mi material na wymaz z szyjki ( jakos kolo 25 tc) - jezeli brązowe to krew utleniona (czy jakos tak) i to nie jest nic złego ... tak mi mówiła moja ginka - żeby przyjechać jeżeli byłaby żywo czerwona to wtedy jest powód do niepokoju ....

Bożenka powodzenia!!!
Ciekawe co z Nulką???
U mnie w pierwszej ciąży jak odszedł czop to zmoczyłam całe spodnie i też myślałam,że to wody. Jednak to był czop i wcale nie był różowy czy podbarwiony krwią. Pięć dni później urodziłam.
Mnie z kolei martwi co innego. Po wczorajszym badaniu szyjki (dosyć bolesne), gin. ostrzegła, że może pojawić się trochę krwi i rzeczywiście tak było. Ale wieczorem jak się myłam, zauważyłam dosyć obfite brunatne skrzepy jak przy okresie i do tej pory mam sporo brązowego (brudnego) śluzu. SORRY ZA OPIS!!! ale musiałam to jakoś zobrazować.

ok dzieki wielkie dziewczyny za pomoc, lece do przychodni niech mnie zbada, zobaczymy czy rozwarcie sie zwiekszylo od wtorku

coś takiego:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2935-TEST-Bobo-Safe-do-wykr-plynu-owodniowego-3szt.html

martuchowata:
poszukaj na necie - na pewno są paski przy pomocy których da się sprawdzić czy to wody płodowe - dostępne w aptece - ale nie wiem czy w każdej ...
Bodajże zwykłe paski lakmusowe też pozwalają to zweryfikować - ale ja już nie pamiętam jaki one powinny mieć odczyn czy kwaśny czy zasadowy ...

Bożenka- powodzenia

Mocz wykluczyłam bo nigdy nie mialam z tym problemu. Teraz jest cisza i nic nie leci.

Jola te małe kosmetyki są super. Mało miejsca zajmują i koniecznie biały jeleń. U mnie tantum rosa nie zdała egzaminu a biały jeleń to mega ulga.
Witamy nowe mamusie, Bożenka trzymam kciuki pewnie już jesteś po:):)
Dziewczyny schudłam już 13,5 kg i weszłam w spodnie sprzed ciąży:) od razu humoer lepszy:)Jola co do wyprawki to piszesz, że brakuje Ci fridy... pamiętaj aby kupić ją przed bo nam w pierwszych dobach uratowała życie jak mała miała katar:)
Co do wód płodowych to mogą być przezroczyste z nitkami krwi lub zielone. Gdy Ci chlusną to masz 1 godzine na dojazd do szpitala (w przypadku zielonych) a 2 godziny w przypadku zwykłych. Chyba, że się sączą, ale lepiej to sprawdzić...pojechać na IP nic nie kosztuje:)
miłego dnia:)

Martuchowata to nie muszą być wody, ale mogą- dlatego najlepiej jak podjedziesz do szpitala i niech Cię zbadają- ich obowiązek!!!

martuchowata, troche sporo tych wód skoro ciężka wkładka, rozumiem że mocz całkowicie wykluczyłaś...ja bym obserwowała, jeżeli jeszcze coś bedzie lecieć to bym jechała na IP

Martuchowata, to mogą być wody. Zadzwoń do szpitala może i powiedz co się stało, wtedy powiedzą Ci co dalej.

Ja bym nawet pojechała na izbę żeby zbadali czy wszystko ok

aaaa bożenka- powodzenia ;)
no i ciekawe jak nulka- coś się nie odzywa ....???

coś chciałam się zapytać i zapomniałam hehehehh

aaaaa co do niżu to tak sobie myślę że spora część nas ciężarówek uropdziła się w czasie wyżu demo. więc musi nas być dużo ;)))

jolaaa- to całkiem normalne - ja już nie moge się doczekać aż założe rolki czy pójdę na fitnes - byle do września sobie powtarzam .... z żalem patrze naswoje ciuchy letnie wiszące w szafie ehhhhh
ciąża wybitnie nie jest moim ulubionym czasem w życiu...

ostatnio na tvn był program o rodzinach wielodzietnych- i wypowiadali się ludzie ktorzy mają 15-cioro dzieci .... jak wyobraziłamsobie że laska była 15 lat w ciąży .... jaaaaa połówa mojego życia ... aż ciarki miałam

dziewczyny potrzebuje odpowiedzi nt mojego postu wyzej...

Azura jednak co "babka to babka":)

nie Jolaa, ja też wczoraj oglądałam nową sorbetową kolekcje mohito i już się nie mogę doczekać kiedy wrócę do normalnych rozmiarów ! ubolewam tylko że mało mają bluzek z guzikami z przodu :-)

pg- dzięki za cynka- to ja też się doturlam żeby mieć to z głowy ;))
mam nadzieję że trafię tam heheheh

co do wyprawki ja mam pierdoły a brakuje mi konkretów ale mam nadzieje ze do połowy czerwca beda juz i one ;))
a pewne rzeczy zostawiam sobie na potem bo i tak od razu sie nie przydadzą - typu bujaczek leżaczek ;))

ja dziś jak dawno tak dobrze nie spałam
chyba wczorajsze fatalne samopoczucie musiałam odespać
oby dzisiaj już lepiej było ;)))

miłego dnia babeczki ;))

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...