Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
25.05 - atta9 - Synek - Kliniczna
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - nulka - Córeczka Olcia - Zaspa
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-36-t382546,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *37

Dziękuje za wiadomość, oczywiście się dopisałam. W sobotę jadę na ślub i wesele kuzyna nie wiem co mam założyć nic kompletnie nie mam. Dostałam dzisiaj taką sukieneczkę od koleżanki ale wyglądam w niej jak bym ważyła 100 kg chciałam do tego ubrać leginsy czy tam getry takie 3/4 i nie wiem co robić, bo wyglądam strasznie grubo :( buuu
Chyba pojadę jeszcze dzisiaj do C&A i coś może znajdę. Koszmar najchętniej bym nigdzie nie jechała, ale nie mogę zrobić kuzynowi tej przykrości. Na dodatek muszę jechać 200 km

Hej Kochane :-)

Ale piszecie :-)))) Ja ostatnio tylko chwilka czytania i Mąż zajmował kompa,bo broni mgr i cały czas pisze,by zdążyć przed rozwiązaniem i zająć się mamuśką i synkiem :-)))

A jak wolna chwila to latamy za wyprawką,bo jak zawsze zostawiamy wszystko na ostatnią chwilę :-))) Ale wczoraj odebraliśmy fotelik więc już mamy w czym bobasa zabrać ze szpitala. Wózek za 2 tygodnie oby zdążyli...

Rozpakowanym serdecznie gratuluję :-))) Ale macie śliczne dzieciaczki,ach tyle cierpienia,a potem takie maleństwo w ramionach :-))) Cudo i chyba to mobilizuje najbardziej...

Nulka faktycznie pozazdrościć porodu do połowy w domu,a potem ledwo do szpitala i Oleńka w ramionach :-))) I wykrakała przed terminem...

Też po proszę o tego maila prywatnego dziubek210@wp.pl Z góry wielkie dzięki :-))) Zobaczę czy umiem z tego korzystać :-)))

A mam pytanko co do materaca-jaki macie dziewczyny,bo nie wiemy jaki kupić kokos-pianka-gryka,czy termoizolacyjny???Jak potem prać ten z gryki,bo podobno ta gryka niszczy się po praniu i po materacu-jakie jest Wasze doświadczenie????

Chłodnego popołudnia :-))) Upał masakryczny...

ja jakas tempa jestem nie kumam tego , nie moge sie dodac
, wole nasze forum

Moja mała dzisiaj jakas strasznie marudna-moze ta pogoda jej nie służy:( ale na szczescie zasneła, wiec mam chwile czasu na kompa:) Udało mi sie zalogowac i dodac do kontaktów na gmeilu.

Dziewczyny, przekopałam trochę google i istnieją zamknięte grupy dyskusyjne, myślę że będzie nam zdecydowanie wygodniej rozmawiać każda z własnego konta.

Już je założyłam i jak zbiorę wszystkie maile ( fb, gmail, forum) to powysyłam Wam zaproszenia, grupa ma też swojego masowego maila.

Nulka gratulację!!! Struś pędziwiatr z Ciebie.
Bożenka, maleńka jak z obrazka...
Kabor widzę, że mamy jednego znajomego wspólnego..

Do mnie dziś dotarł pojazd naszego synka... W połowie go złożyłam a resztę zostawiam mojemu kochanie :) bo sobie nie radzę :D qrcze widząc teraz wózek i łóżeczko dociera do mnie ze za chwilkę na prawdę będę mamą.. eh aż mi się łezka zakręciła :)

ja też poproszę zaproszenie:) monika848@wp.pl

mojego kolegi zona urodzila synka 5700 to juz wydawalo sie dla mnie nie realne :P

śliczności:)

No tak, nie znam dzieciaczka, które by przebiło Twoją latorośl ;P

ehhh ja tez beczałam:-), a mój jak płakał!!! aż się położna śmiała że nam zaleje łóżko:-D

i oczywiście poród rodzinny:-) choć były momenty że chciałam go zabić to przydał się choćby by podać wodę:-P a położna rewelka!! gdyby nie ona to rodziłabym przez następne 10 godzin, a ona pomogła mi osiągnąć rozwarcie!!!!! to nie był mój pierwszy poród ale zdecydowanie najkrótszy!! bóli dostałam ok północy, o 2 byłam już w szpitalu i o 4:40 moja niunia leżała juz mi na piersiach!!!!
bolało w cholere i to bardziej niż z pierwszą, ale przetrwałam i mam teraz moje maleństwo przy sobie:-)

ehhh ja tez beczałam:-), a mój jak płakał!!! aż się położna śmiała że nam zaleje łóżko:-D

i oczywiście poród rodzinny:-) choć były momenty że chciałam go zabić to przydał się choćby by podać wodę:-P a położna rewelka!! gdyby nie ona to rodziłabym przez następne 10 godzin, a ona pomogła mi osiągnąć rozwarcie!!!!! to nie był mój pierwszy poród ale zdecydowanie najkrótszy!! bóli dostałam ok północy, o 2 byłam już w szpitalu i o 4:40 moja niunia leżała juz mi na piersiach!!!!
bolało w cholere i to bardziej niż z pierwszą, ale przetrwałam i mam teraz moje maleństwo przy sobie:-)

anavaw wybierz wszystkie kontakty

sylwiaagnieszka 4400... niezle niezle ale moj syn wazyl wiecej :P

ja nie kumam o co chodzi w tym gemail, widze tylko 3 dziewczyny?

Nilkaaa kojarzę Cię skądś ale nie mogę przypomnieć sobie skąd :/

w cubusie są -50 czyli cos poniżej, ale w sklepie w rumii Swiat dziecka są 44:-) no to obkupiłam się trochę bo w szafie miałam od 56-...w górę i pare sztuk 50... bodziaki kupiłam pt.: "Ale jestem ciacho" różowe"-)
CUUUUDOWNE!!!

Ależ śliczne maleństwo:))))
A wiecie co jeszcze jest dobre, obgotowany kalafior obsmażony w jajku i bułce tartej- ja to uwielbiam.

Też mam zaliczone pierwsze truskawki, wczoraj, ale u mnie po 9,50zł/kg, były też czereśnie, którymi wcześniej Mikulka się chwaliła ale 37zł/kg zadziałało odstraszająco.

Makuszka nie przesadzałaś z tym, że brzusio duży, jestem pod wrażeniem.

Brzuszkowych fotek nie mam, samej mi się nie chce robić. Może jak tato do mnie przyjedzie to coś pstryknie. Mama wysyła ojca bo się boją, że gdzieś tu fiknę i nawet nikt nie będzie wiedział, że zemdlałam a Bunia pomocy raczej nie wezwie.

Wczoraj wylookałam na fb taką parkę, z którą siedziałam na IP jak się zapisywałam na cc (okazało się że mamy wspólnych znajomych). Ona co prawda wysoka ale brzuszek miała podobny do mojego przy czym ja wtedy 8tyg. do tyłu byłam, a urodziła synka 60cm i 4400g!

Bozenka!! Boziu jak ona jest cudna! oszalec mozna na punkcie takich malenstw. Ktoras teraz napisala ze jak zobaczy swoje dziecko to bedzie plakac... Ja nie zaprzeczam ze u mnie bedzie inaczej szczegolnie ze zrobilam sie jakas taka beksa :P

makuszka, kilogram za 8,90? toz to szok :P kurcze u mnie sa za 14-15 zl. Czasami kupuje w biedronce to mnij odczuwam ta cene.

Wrocilam z przedszkola. Po drodze jak szlam nagle zaczela z balkonu krzyczec jakas kobieta do mnie ''oj to bedzie chlopak!'' to kiwam jej glowa ze NIE :P Jestem juz lekko poirytowana takimi tekstami bo ostatnio moja ciotka mnie dobija ze bedzie chlopak i nawet juz sie z nia o to poklocilam :P z usg wynika ze bedzie babeczka ale teraz gdyby byl facecik to mam same rozowe ciuszki i sukienki :P

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...