Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

a ja słyszałam, że cążek do paznokci nie mamy brać, bo w takich warunkach nie powinno się przeprowadzać takich akcji pt. skracanie paznokci, żeby w razie co nie zrobić ałka i żeby się nic nie wdało. No, ale każdy zrobi jak uważa.

kate - maz wymeczony od conajmniej 2 tygodni. Oboje mamy juz "tego" dosyc. Nie skutkuje tez goracy prysznic, kapiel, draznienie piersi, chodzenie po schodach, szybki spacer w odlegle miejsca itd.
A ja sie dodatkowo naczytalam w necie jakie wywolywanie jest straszne i tym bardziej jestem zakichana tym co mnie czeka.

Makuszka będzie dobrze, myśl tylko pozytywnie, że to już niedługo, i że Marta będzie z Wami.

Trzymam kciuki i czekam na info :)

o i wiem, że w wojewódzkim nie potrzeba dlatego nie pakowałam, ale położna mówiła, że w innych szpitalach mogą przydać się podkłady jednorazowe do przewijania.

Makuszka głowa do góry :)
Nawet jeśli będzie wywoływany poród to pomyśl, że dzidzie będziesz miała przy sobie :) i to już chwila moment :)

A może by tak z mężusiem cały dzionek i noc "ćwiczyć" wywoływanie :D
Może poskutkuje :)

Nie martw się i nie nakręcaj :) Myśl pozytywnie, tak jak zawsze :)

Agusia ja zapakowałam jeszcze rożek, kocyk, cążki do paznokci, gruszkę do noska i szczotkę ( to ostatnie nie wiem po co, ale położna mówiła, żeby wziąć)...o a z pieluszek to wzięłam huggies i tetrę.

i kolejne rozpakowane!! Gratulacje :)
Owocny mamy ten maj :D
A tu jeszcze parę dni maja, i z tego co czytam dojdzie bobasków na tym świecie :) Oby tak dalej!!

Banka mi się też bardzo maks podoba :D Nawet się zastanawiamy czy może jednak zamiast Kacperka Maks nie będzie ;]

A mi się dziecko w brzuchu poprzestawiało... tzn godzinowo :) Teraz preferuje latanie po brzuchu od 3 rano ;] i to tak mocno że normalnie na brzuchu widzę po wypukłościach jego drogę ;] eh, jestem ciekawa co on nie długo wymyśli jak będzie miał mało miejsca, chyba mi dziurę w brzuchu zrobi, żeby nóżki wyprostować...

A jako, ze pobudka o tak wczesnej porze, to już dwa prania zrobione, mieszkanko ogarnięte, nawet kurier już był (kolejne pierdołki do wyprawki ;]) i zaraz śmigam po truskawki :)
A spać mi się zapewne zachce po południu, jak będę mieć SR ;]

Miłego dzionka, i łatwego rozpakowywania :D Dla wszystkich!!

Hej,
elfik - ja nadal w dwupaku. Korzystam ile jeszcze moge bo nadal energii mam prawie jak za 3 osoby. Wogole nie czuje zmeczenia, chodze, sprzatam, nosze ciezkie siaty itd. Wczoraj caly dzien na nogach na starowce. Robie juz wszystko co by sie skurczy naturalnych dorobic ale nic z tego. Jutro jesli bedzie wolne wyrko mam isc na patologie na proby wywolywania. Jestem przerazona, zaryczana i wogole zdolowana tym co mnie czeka. Nie tak mialo byc.... :-(((
Mam Twoj nr tel i dam znac. Strasznie sie boje.

witam wszystkich po weekendzie :)

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych i tych które walczą na porodówce :) Dziewczyny nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę, ja codziennie rano wstaję i odliczam ile mi jeszcze dni zostało. Tak bardzo chciałabym już urodzić, zwłaszcza że od dwóch dni znów męczy mnie okropna zgaga i mi przez to niedobrze. Już nic mi nie pomaga :(

Nasz mały obrócił się gdzieś koło 30tyg, teraz cały czaS jest głową w dół bo czasem czuję jego stupki pod żebrami :)

No i dziewczyny sukces- wczoraj spakowałam torby do szpitala :) Teraz mogę spokojnie czekać i jechać :) Ale powiedzcie mi czy oprócz ubranek, pieluszek, chusteczek i maści pośladkowej brałyście jeszcze coś dla malucha??

jak mi mój tak będziesz siędzieć do 40 tygodnia, to chyba zwariuje :/ zacznę chyba gotować tą herbatę z liści malin :))))))))))

no i muszę odstawić nospę, ale czekam na lekarza ;] z resztą i tak mam skurcze...

Dziewuszki widziałam dzisiaj w DD TVN w kąciku kulinarnym- piękne dania z truskaweczek:)

sylpiw, martuchowata POWODZENIA!!!!

Powiem Wam, że z tym porodem to ciężka sprawa. Myślałam, że już dawno będę po. A tu cisza. Termin mam na środę ale kompletnie nic sie nie dzieje :/ Próbujemy małego przekupić, zabawkami, spacerkami ale twardy jest i się nie daje :) dziś to chyba przejdę się na 10 piętro to może coś pomoże. Także dziewczyny my sobie możemy planować a dzidziuś sobie :D

moja jeszcze 2 tygodnie temu się obracała jak jej pasuje, ale teraz już nie mam miejsca więc siedzi na dole :)

Moja już od 24 tyg. jest główką w dół, ale też ją czuję raczej na górze.

Witam,

Wczoraj trochę się przypaliłam na słoneczku więc dziś będę bardziej ostrożna.

Makuszka daj znać co u Ciebie bo jakoś cicho jest. Czyżbyś była już po i masz swoje maleństwo w ramionach?

Ja muszę koniecznie co najmniej 2 tygodnie wytrzymać, bo chcę mieć wszystkie badania i ostateczne USG. Mam jednak wrażenie, że moje dziecko pomyliło kierunki i pcha się w górę, wcale nie chce się odwrócić.

Czy Wasze dzieciaczki na tym etapie ciąży są/były odwrócone do wyjścia?

Mala, serdeczne gratulacje :)

Martuchowata, trzymam kciuki chociaz mam nadzieje, ze jestes juz po :)

My czekamy na pobranie krwi malej, powtorka CRP i bilirubina... jesli bedzie ok to wychodzimy....marze o swoim prysznicu i lozeczku :)

Ale ogolnie dziecko skarb, je ladnie- karmie piersia i mleka mam jak w mleczarni ;) prawie ciagle spi, czasem tylko ma godzinne jazdy ze lezy patrzy i chce zeby do niej mowic :)

Pozdrawiam i licze, ze dzis odezwe sie z domku :))

szkoda że weekend już się skończył :(

Wczoraj byliśmy w teatrze - dzięki ooo :)l - jak będziesz miała do sprzedania jakieś kolejne bilety to ja jak najbardziej zainteresowana jestem.
Sztuka całkiem fajna, super też zobaczyć nowo wybudowaną część teatru.
Potem jeszcze poszliśmy do restauracji chorwackiej - trzeba korzystać z życia póki jeszcze mały w brzuchu siedzi :).

No ale niestety koniec dobrego, trzeba się za porządki zabrać.

Azura, ja Ani też tak mówię, więc niech się tego 4.06 pakują :)

majlazz25a, wizytę mam na 17, potem jedziemy do Mama i ja po wanienkę :))) także pewnie po 20 się odezwę :)))

Ja też chcę mieć Kubusia przy sobie, gadam mu codziennie że ma się zacząć pakować :P

ooolll, kiedys jakas laska tu pisala, ze obudzila sie rano, przescieradlo mokre... Co sie okazalo, to nie byly wody tylko dzidzia tak kopala w pecherz, ze po prostu mokro sie zrobilo...

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?