przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie

Mój synek tam chodzi. Teraz jest w ostatniej grupie. Gdybym miała podejmować decyzję jeszcze raz zapisałabym go na Starogardzkiej lub na Pustki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Ja" a co w malutkowie jest nie tak? Też je bierzemy pod uwagę więc proszę o opinię...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My w zeszłym roku podanie złożyliśmy do przedszkoli ul. Starogardzka, ul. Wiejska i ul. Lubawska i dostaliśmy się na Lubawską i jesteśmy zadowoleni. Tak na prawdę nigdy nie wiadomo, do jakiego przedszkola dziecko trafi.

też chcemy złożyć do trzech przedszkoli...w tym roku podobno wyjątkowo późno mają być nabory bo nawet w maju..(tak mi powiedziała pani dyrektor jednego z przedszkoli)
a jakie kryteria są brane pod uwagę? tzn jakie dzieci mają pierwszeństwo? faktycznie jest tak że jeśli mama nie pracuje to dziecko nie ma szans?
straciłam prace i jestem na etapie szukania innej... ;/;/;/

Co w przedszkolu jest nie tak? Może to, że jak dzieci są w ogródku przedszkolnym to każdy może wejść o zabrać dziecko. Wiele razy, jak szłam po syna, to żadna z Pań nawet nie patrzała, czy dziecko idzie do domu, czy nie. Zawsze były zajęte plotkami. Druga sprawa: ja rozumiem, że do -10 stopni trzeba wychodzić z dziećmi na dwór, ale nie przy największej wichurze. Trzecia sprawa: zero atrakcji dla dzieci, teatrzyk raz na pół roku (dzień dziecka+święta). Znajomej córka chodzi do przedszkola państwowego gdzieś na obrzeżach miasta i tam co rusz organizują jakieś atrakcje dla dzieci- u syna kiepsko to wygląda. Mam wrażenie że dzieci tam są zostawiane tylko na przechowanie. Na prawdę polecam Lubawską lub Starogardzką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

moje chodzi do przedszkola nr 21 na Demptowie i jak na razie (2 lata tam jesteśmy) jest ok, codziennie angielski, co drugi dzień taniec, w poniedziałki gimnastyka, w piątki religia. We wrześniu trafi tam jeszcze syn. Dość często mają równego rodzaju teatrzyki, a jak jest ciepło to dla dzieci są wycieczki, np. jesienią były w sadzie w Miłobądzu, każde dziecko z wycieczki wróciło z koszykiem jabłek.

z tego przedszkola, opieki nad maluchami oraz wyżywienia jestem zadowolona.

do JA
własnie też zauważyłam że każdy może wejść i zabrac dziecko niezauważony...
bramka non stop otwarta..zresztą brama wjazdowa ostatnio też ciągle otwarta...
plac zabaw nie jest dodatkowo ogrodzony.
przecież chwila nieuwagi i dziecko samo może sobie wyjść...
;/

"mama" też zastanawiam się nad tym przedszkolem znajoma chwali i poleca mam pytanie twoje dziecko ma rocznikowo 3 latka ? od września chciałam córke posłać do przedszkola będzie miała wtedy 2 ,5 i boje się ze nie dostaniemy się kryteria są od 3 lat :( z tego co się dowiedziałam to na zamenhofa przedszkole 31 są takie grupy Może ktoś z własnego doświadczenia się wypowie ?

gonia - synek dostał się do przedszkola nr 27 jak miał 2,5 roku. W tym roku odchodzą dwie grupy starszaków i będzie większy nabór. Nie martw się, że Twoje dziecko się nie dostanie. Z tego co wiem, to 2,5 latki tak samo mają miejsca w przedszkolu. Z moim synem w grupie były dzieci rocznikowo młodsze np. z kwietnia, maja. Mój jest z grudnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hop, może jeszcze jakieś opinie?

Zgadzam sie z Pani opinia. Mam to przedszkole pod oknem ( mieszkam na gniewskiej)widze. Albo dzieci wogole nie wychodza a jesli wyjda to panie zajete plotkami.) Zdziwiona jestem ze dyrekcja w tym kierunku nic nie robi.Przeciez najwazniejsze jest bezpieczenstwo. Chyba ze nikomu to nie przeszkadza. Odbebnia swoje godz. I DO DOMU
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: przedszkole NR 27 w gdynia; malutkowo opinie

Po 6 latach nic się nie zmieniło -przechowalnia. Polecam Lubawską tam nie ma tygodnia bez super atrakcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem o czym inne mamy piszą ja byłąm zadowolona z "Malutkowo" przecież ogrodzenie jest!!! podwórko przecież nie jest od strony wejscia !!! Bramka jest zamykana u góry na skobel więc jak dzieci mają wyjśc i do godziny 14 zawsze wchodzi się dzwoniąc domofonem.... Ja byłam bardzo zadowolona 3 lata synek tam chodził i napewno pośle też tam córeczkę... tak samo jeśli chodzi o przedstawienia są na każdą okazje zabawy tak samo widocznie jakiejś mamie dziecko często choruje i omijają go takie atrakcje.... Ja bardzo polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam sie z dynka86 Malutkowo jest super!!!! szczególnie Pani Jola i Pani Bożenka,to cudowne kobiety.Moja córcia chodzi juz do szkoły i jest wzorową uczennicą, zreszta 11 dzieci w klasie córki jest wzorowych!!!! tak zostały przygotowane do edukacji szkolnej przez Panie przedszkolanki. Każdemu polecam to cudowne przedszkole

podbijam...ile mam sklada tam podania w tym roku?

są tu jakieś Mamusie ktorych Dzieci od jutra do tego Przedszkla?

Mój syn właśnie skończył to przedszkole. Jak będę posyłała młodszą córkę do przedszkola to na pewno nie do Malutkowa. Jedyne wspaniałe osoby w tym przedszkolu to Pani Danuta i Pan Krzysztof.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj brzydko tak samemu sobie słodzić :)

Niestety mam to przedskole pod oknem. Dzieci robia swoje a panie zaoferowane rozmowa. Zadna nie patrzy co dzieci robia. Zajec jako takich nie ma ciagle sie bawia. Mam osobe ktora tam pracowala. Zadnej dyscypliny wsrod grona. A chcemy zeby dziecko sie czegos tamnauczylo. Czas na zabawyjest sporo. Odradzam.

Moje dziecko zaczęło chodzić w tym roku do tego przedszkola i juz po 2 miesiącach wiem że muszę go w przyszłym roku przenieść do innego.Mimo nowej pani dyrektor niestety to co się tu dzieje albo to co się nie dzieje to żenada!!! 15 min rytmiki,parę minutek angielskiego i religia reszta zajęć to podwórko żeby panie miały czas postać i poplotkować. Jedzenie straszne chociaż jadłospis jak ktoś poczyta to mega super ,ale rzeczywistość jest taka ze dzieci jedzą łyżkę stołową suchych płatków w wielkim talerzu (bez mleka) i codziennie- jak się załapią to chlebek z masełkiem bo dodatki są obrzydliwe i dzieci tego nie chcą.Rozmawiam z mamami i tylko słyszę że ich dzieci podobnie jak moje wracają do domu i nie mogą się najeść bo tak są głodne. Absolutnie nie polecam tego przedszkola -chyba że w desperacji ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mama desperatka hehe Wygadana w internecie a w realu ..Za rok kolejna negatywna opinia na temat innego przedszkola?.To może obiady z restauracji? albo otwarty basen w ogrodzie? Oczekiwania mamusiek a w domu nuda wiadomo (komputer ,telefon),proponuję nianię w domu :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tata mądrala, pewnie mizga się do nauczycielek i wszystko mu pasuje. Za rok moje dziecko idzie do zerówki i mam w nosie jak inne dzieci będą wychowywane w tym przedszkolu!!!!

Jak ma być fajne to nie Malutkowo :-)

zgadzam się - istna przechowalnia, Panie nie skore do kontaktu. przeniosłem dziecko jak najszybciej się dało.

Inne tematy z forum

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...