Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

Makuszka dzieki za opinie i chyba masz racje... chyba kupie nowy. Ale wiesz chodzi tu o sam fakt ze juz sie cieszysz ze nie musisz szukac bo juz znalazlas cos a tu pisze Ci ze sprzedaje komus innemu choc bylas pierwsza... no slzag mnie trafia! to po co taka osoba cos sprzedaje skoro nie potrafi zrobic tego sumiennie.

martuchowata, jesli zdecydujesz sie i kupisz jakis laktator uzywany to radze Ci zaopatrzyc sie w nowe wymienne czesci - lejek, butelki i to co da sie wymienic na nowe. Nam polozna na SR mowila i rowniez z innych zrodel to slyszalam ze nawet wyparzone czesci laktotra nie daja gwarancji na ochrone przed zarazeniem sie czyms co miala osoba wczesniej uzywajaca ten laktator. A przeciez nie wiesz na co chorowala poprzednia wlascicielka. A w mleku przechodzi wszystko z HIVem na czele. Ja dostalam Medela Mini Electric po szwagierce i mimo ze znam ta osobe, wiem mniej wiecej na co moze byc chora to dokupilam z Medeli wszystko co dalo sie wymienic. Koszty porazajace nie byly a ja mam czyste sumienie i odwage go uzywac.
Ja nadal 2w1.

martuchowata w akpolu niestety nie ma, ale fakt, że nie spytałam czy by nie zamówili
Mikulka dzieki sprawdze te miejsca ja mam rozmiar jeszcze większy jak piszesz, bo miseczkę mam j ale może coś tam się uda. jak nie to jestem zmuszona zaryzykować z neta.

Ale jestenm zla... wczoraj pisalam ze mam zarezerwowany laktator avent a dzis co? dziewczyna do mnie pisze ze nie da rady mi go wyslac i sprzedaje komus innemu... Bosz.... mogla od razu napisac ze jej sie niechce! kolejne poszukiwania laktatora rozpoczete :/

pq, ja też używam autokorekty bo czasem taką chińszczyzną tu piszę że szok :D

ja czuję, że powoli się rozkręcam, dziś rano te bóle...nospa średnio mi pomaga, chyba bardziej mi na głowę ;] takie placebo że wziełam...

w pon. gin i chyba zakończę ją brać, bo w końcu skurcze się mają pojawiać.
ja już mam wypraną pościel do wózka i różek, czas ostatecznie spakować walizkę :)

a mnie bierze na ciasto z rabarbarem i kto wie czy przy spacerku nie skoczę do warzywniaka :)

Hej dziewczynki:)
ja sypiam bardzo dobrze, ogólnie całą ciąże sypiam rewelacyjnie. Od jakiś 3-4 tygodni muszę drzemać w ciągu dnia, tak z 1 h, bo zmęczona jestem.
W mieszkanku już sprzątnięte i dzisiaj zrobię mężowi na obiad tuńczyka w sosie śmietanowym z makaronem, a sobie truskawki z makaronem- mniami:)
No i zastanawiam się nad szarlotką- dzięki za przepis:p

dflatego chyba zamiast pisaniem zajmę się pracą fizyczną :)
to trodno schrzanić - heheh

Mikulka, teraz Ty możesz się ze mnie ponabijać, bo jak przeczytałam co napisałam powyżej, to sama nie wiem "co autor miał na myśli". :D

A właśnie oooll mi natchnęłaś żeby napisać o rodzeniu w czasie Euro.
Ja też chciałam ominąć porodu w tym terminie, ale teraz właśnie bardzo chcę. Dowiedziałam się, że w czasie Euro jest poodwoływane większość planowanych zabiegów z udziałem anestezjologów, więc wzrasta szansa, że któryś z nich znajdzie czas żeby mi podać ZZO :D:D:D:D:D:D:D.
A w lipcu z kolei zaczyna się sezon urlopowy, więc może być ciężko.

Ale gwarancji ani w jedną ani w drugą oczywiście nie ma nigdy i nigdzie ( no może w Swissmedzie).

proszę się z mojego przymoŻa nie nabijać,
moje dziecko bardzo duże i bardzo żarłoczne jest i jeszcze więcej mi krwi z mózgu do macicy podprowadza niż to normalnie jest.....

ja się własnie zapomniałam pochwalić ale mam już wszystko spakowane, więc jest git :)
mąż mi wczoraj kazał bo się nieborak stresuje.
a ja dzisaj do babci sobie jadę na naleśniki :)

;-) widzę, że nie tylko ja wraz z ciążą przechodzę proces odmóżdżenie :D Dobrze, że tu jest autokorekta, bo byście niezłe kwiatki przeczytały :D

A propos roztargnienia ciążowego, to chyba jestem największą gułą na świecie...bo chyba wyrzuciłam gwarancję na wózek...:( przeszukuję od dwóch dni całe mieszkanie( a nie jest ono zbyt duże) i nie ma :( wrrrr.......

Czy WY też tak macie, że każdy dyskomfort w okolicach brzucha analizujecie...to jest straszne.

Niestety moja intuicja mi podpowiada, że urodzę po terminie, więc jeszcze duuuuuuuużo czasu...

Cześć Mamuśki,
mnie dzisiaj obudził o 5:00 mocny ból brzucha takie silne kłucie ze wszystkich stron a brzuch twardy jak kamień, jak zmieniłam pozycje na lewy bok to powoli odpuściło więc jeszcze przysnęłam. A teraz od jakiejś godzinki mam takie pobolewanie miesiączkowe i twardnienie brzucha i to w miarę w regularnych odstępach czasowych (co jakieś 15-20 min), wzięłam nospę forte no chyba troszkę odpuszcza...
W poniedziałek idę do ginki zobaczymy co tam się dzieje:-)

No ale te bóle mnie mocno zdopingowały i właśnie prasuję ciuszki maluszka i będę w końcu pakować torbę:-))))

to i ja się odmelduję z rana
wczoraj jakiś kryzys miałam - ze zaraz rodze a nic nie gotowe - spłakałam sie za wszystkie czasy ...
w nocy takich skórczy dostałam ze obudziłam sie krzycząc z bólu - no ale wolałabym jeszcze euro w dwupaku przechodzic ....

dzisiaj juz miseczka truskawek zjedzona
a na obiad tradycyjnie makaron z twarogiem i truskawkami ;))))

wygladam dzis jak japonka czy chinka przez to plakanie wieczorno/nocne eeeeee

martuchowata - to chociaż na czasei ten dzien matki, ;)) u nas w szkole jest dopiero 6.06 - dzien mamy i taty razemheheh

aaaa wiecie ze trwa wlasnie bałtycki festiwal nauki - dla dzieciaków bajka - najlepszy jest piknik w niedziele w gdyni
a w sobote znowu na przymorzu hihiihhi w krainie zabawy wielki piknik z okazji dnia dziecka - tak pisze moze którejś się przyda ;)))

:)))))))))))

przymożu - o litości!!!!!!!!!!!!

Dori30, na pewno w kamamma we wrzeszczu i w mama i ja na przymożu, tam są na pewno do H miseczki więc chyba styka :)

ja się tam całkiem wyspałam, wstawiłam pranie i się juz nawet najadłam co mi się rzadko zadarza o tej porze,
no i wczoraj też mnie męczyły skurcze, ale wolałam oby przeszły bo czekam do 4.06 :)

i ja sie witam z rana, chociaz za chwile poloze sie spac... widze ze nie tylko ja mialam ciezka noc. O godz 1 obudzily mnie skurcze i to takie dosc pozadne, i trwalo to do 4. myslalam ze oszaleje! Przewracalam sie z boku na bok i nic do tego doszla silna zgaga, w gardle jakos sucho sie zrobilo i zaczelo mnie drapac. Ale pozniej udalo mi sie zasnac... Pawelek juz w przedszkolu, dzis ma przedstawienie na dzien mamy i zalezy mi zeby byc na nim bo niechce zeby bylo mu przykro.

Dori30, Ja staniki kupowalam w akpolu, ale mysle ze gdyby nie mieli Twojego rozm to chyba mogliby sprowadzic? zawsze warto zapytac :)

sylwiaagnieszka, wyjdzie Ci na pewno, bo domyslam sie o ktorym przepisie piszesz, tez go robilam :)

Witam z rana.
ja mogę się pochwalić, że jeszcze cały czas dobrze sypiam, pobudka ok 7 to myślę, że nie tragedia. Dziewczyny mam pytanko gdzie oprócz allegro dostanę staniki do karmienia podkreślam, że chodzi mi o bardzo duży rozmiar. Niby znalazłam na necie ale boję się bez przymierzania.

Ja też dzisiaj robię szarlotkę :) za sprawdzonego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/szarlotka/przepis.html Generalnie polecam. wychodzi zawsze i smakuje podobnie jak ta w Pikawie :)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...