Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

Witajcie dziewczyny :)

hehe zapomniałam całkowicie o jakimś czymś do wózka :) na pewno prześcieradełko a pod nim podkład w razie "awarii" pampersa :) kocyk lub pieluszka flanelowa na upały czyli w sumie wszystko mam, a jak się zrobi zimno to będę myślała :)

Co do materacyka, my mamy kokos gryka, po moim chrześniaku więc nie prałam bo nie było potrzeby, na to też mam ochronkę w razie awarii.

Dziewczyny mam do sprzedania nowe staniki do karmienia, 2 sztuki białe oraz jeden czarny może któraś z was by chciała? Na mnie niestety miseczka jest za mała :( rozm. to 80E, są one miękkie bez fiszbinów, zdjęcia jak któraś będzie zainteresowana prześlę na maila :)

Ja dziś miałam ochotę na szpinak więc na obiadek, młode ziemniaczki z koperkiem, szpinak i pierś z kurczaka...

też tak uważam :)

no wlasnie tez sie tego doczytalam wczoraj i chcialam pisac ale w koncu z glowy mi wypadlo :P wiesz podobno skorpion ze skorpionem najlepiej sie dogada :P

Hej, Getry i tunika w lidlu zakupione. Szczególnie getry są fajne bo bezszwowe więc nic nie drażni na brzuchu.

Idę oglądać wczorajszą porodówkę, bo mam nagraną. Wczoraj tez byłam w kinie na Nad życie, ale niestety się nie popłakałam bo wcześniej oglądałam inny smutny film i chyba wyczerpałam łzy na ten dzień ;)

martuchowata właśnie doczytałam żeś ty z 26.10, a ja z 25 :)
to podajmy sobie ręce skorpionie :)))

Dziewczyny, kupilam od forumki laktator avent, normalnie w kartoniku, wszystko jest. Orientujecie sie ile moze kosztowac przesylka pocztowa?

Bozenka jestem fryzjerka i wiem na czym dokladnie to polega bo nie raz wykonywalam ten zabieg :] i tak masz tu racje ale mowie ze nie bedzie takich efektow jak po prostownicy

martuchowata, ale głupstwa opowiadasz...nu nu nu nieładnie:-)
każdy fryzjer ci powie że jest zabieg podobny do trwałej ondulacji tylko zamiast kręcenia- prostują:-)

Jola moja mała np ulewa a na spacer wychodzę po nakarmieniu jej więc ma pełny brzuchol i na wertepach jakby leżała na płasko mogłoby się źle skończyć więc nie ma co sie bać podusi wszak nie kladziesz w wózku dziecka na brzuchu by mogło się udusić!! Poza tym na dziurach dziecku wygodniej jest na miękkim i to już zauważyłam więc ja wkładam do gondoli podusię z łóżeczka i to wzdłuz bo Amelka zajmuje jej 3/4 powierzchni pod podusie pod główkę jeszcze zwiniętą pieluchę tetrową by wytrzeć niespodziankę jak się przydarzy:-)

sylpiw, no niestety ale nikt nie wymyslil jeszcze takiego produktu do trwalego prostowania wlosow zeby nie trzeba bylo poprawiac... Fakt ja z prostownica tez sie nie rozstaje ale tak samo kocham loki jak prostownice :)

martuchowata - no niestety nie podzielam Twojego entuzjazmu :)
ja całe życie walczę z lokami i wciąż szukam metody na trwałe w 100% prostowanie, żeby móc się kiedyś rozstać z prostownicą :)

a ja kupiłam wszystko na botwinkę i dzisiaj będę robić hihihihi
a makaron z truskawkami już zaplanowałam na jutro bo czuję że się uzależniłam

ide się położyć teraz troche bo po praniu sprzątaniu i zakupach - mam ciągle skurcze i twardy brzuch uhhhhhh

http://www.deallx.pl/warszawa/deal/spiralki-magic-leverag-%E2%80%93-magiczny-spos%C3%B3b-na-burz%C4%99-lok%C3%B3w-bez-u%C5%BCycia-wysokiej-temperatury

zobaczcie jakie to fajne :) nizej jest filmik jak uzywac :)

no wlasnie ja tez czasami zastanawiam sie czy nie przeocze... wiesz kazdy ma inaczej, u jednej jak poleci to raz a pozadnie a u drugiej powoli i troszke. Juz raz obudzilam sie troche mokra ale okazalo sie ze to nie to bo poszlam do lekarza ale gdzies czytalam ze jakiejs dziewczynie peklo u gory ze lekarz nie widzial tego

Kurcze mi koleżanka z pracy kiedyś o tym mówiła, że używała pod koniec ciąży, bo miała stracha, że "przeoczy" o ile można przeoczyć coś takiego...

wlasnie w zadnej aptece nie wiedza o co mi chodzi... znalazlam tylko takie cos jak actim PROM ale niedostepne w aptece, wyslalam zapytanie do nich o cene to zobaczyny ile to kosztuje

Dziewczyny, ależ "pizga" na zewnątrz. Wróciłam z krótkiego spacerku i raczę się słodką kawą i buszuję w necie.
Martuchowata też słyszałam o takich wkładach...no, ale nie pomogę chyba musisz przejść się do apteki

u mnie juz prawie 2 tyg minely.. a tu cisza!

Dziewczyny lekarz powiedzial mi ze sa w aptece specjalne podpaski dla kobiet ciezarnych gdzie zmienia ona kolor jesli pojawia sie wody plodowe. Szukam i szukam i znalezc nie moge... slyszala ktoras o tym?

Azura to od opadnięcia brzucha to mówią, że ok 2 tygodni:) to możesz wstrzelić się idealnie w termin:) u mnie mniej więcej się sprawdziło bardziej mniej niż więcej ale co tam:):):):)
dziewczyny dzisiaj stałam się chyba prawdziwą matką, bo odkryłam o co Agatce chodzi:):)płakała bo zrobiła kupę:)a mama jest taka szczęśliwa, że udało jej się na to wpaść:):)miłego dnia dziewczyny:)

Pyszotka, ja jestem z innego wątku :) tak was tu podczytuje trochę :)

My kupilismy materacyk do łóżeczka PIANKA-KOKOS-LATEKS:
http://allegro.pl/materac-pianka-kokos-lateks-120-x-60-x-10-cm-i2341135813.html

Pokrowiec najzwyklej w swiecie bedziemy ściągać i prac ale w niskiej temperaturze (tak jak nasz duzy z materaca) 30-40 stopni.

Materac dla maluszka jest srednio twardy, na poczatku bejbik bedzie spał na piance a jak bedzie starszy i cieższy to go odwrocimy na drugą stronę.

Co do GRYKI to wyczytałam gdzieś ze jest twarda ale nigdy tego nie testowałam :)

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...