Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Mała757 - Synek - Kliniczna
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *38

Cześć kobitki po dłuższej przerwie :)
Jakoś tak nie miałam weny do pisania, choć w miarę na bieżąco jestem z postami,a to nowość :D
Powiem Wam że u mnie też nie widać tej słynnej brązowej linii, za to ostatnio przez przypadek, szykujac się do kąpieli zauważyłam parę jakby rozstępów na dole brzucha :( Masakra.. a tak chciałam tego uniknąć, heh dobrze, że z góry przynajmniej tego nie widzę :D

I oczywiście też jestem po zakupach lidlowych ;] termometr, spodeny, tunika są moje :D Nom i namówiłam tatuśka na mikser :P siedzimy i od dwóch dni tylko koktajle truskawkowe żłopiemy ;] Normalnie przerobiłam już kilogramy truskawek:D Cały czas tylko obserwuję czy aby nic nie wyłazi, w sensie żadne uczulenie... Ale póki co jest dobrze :)

Wczoraj pozamawiałam jeszcze parę pierdół, myślę, ze do końca przyszłego tygodnia wszystko przyjdzie, i tak w planach mam w następny weekend spakować torbę :) A niech sobie stoi i spokojnie czeka.

Ostatnio się zastanawiam, czy da sie jakoś zaobserwować pewne sygnały które świadczą czy urodzi się przed terminem, czy po... z jednej strony to zazdroszczę cc :P sylwiagnieszka np wiec co jak i kiedy :D O ile wcześniej nic się nie zacznie dziać ;]

Heh ogólnie to póki co nie boje się porodu, może dlatego że mam jeszcze trochę czasu i generalnie zbytnio się nad tym nie zastanawiam.
Większe obawy mam z tym co będzie "po" porodzie, tzn kurczę czy rozgryzę takiego maluszka, i czy jakoś się dogadamy, nadzwyczajnie czy damy radę..

Aaaa i oczywiście też z 2-3 dni temu na obiad był makaron z truskawkami :)

Pozdrawiam!

dobre Jonka! Ależ wyobraźnia działa, co? :))))

ja ta ciemna linie mam jeszcze od ciaży z Bianka hehhe :P

Sluchajcie dziś normalnie mialam zawał!!!!
Bylam w łazience po miskie na pranie, chwyciłam ja i wychodzac nieswiadomie ja przechyliłam nie zdjacac sobie sprawy ze jest w niej troszke wody i to wszystko mi sie wylało na gołe stopy....Jezu pierwsze co pomyslalam to ze wody mi odeszły ;) ale po chwili namysłu jakos dziwnie bo tylko stopy mialam mokre hehehe ale przez kilka sekund stałam jak wryta hehe

Jeszcze pręga, mi się pojawiła niedawno, jasna, ale od pępka górę i krzywa :P

Obejrzałam się w lustrze, jestem czysta :P
Ja też czuję jak macha łapkami tam na dole, bardziej po lewej stronie, fajne uczucie bo czasami mnie to gilgocze:)
No niby wiem, że 18 czerw. idę i tną, ale gin mnie nastraszyła, że pewnie i tak szybciej będzie, także jakby co moja torba stoi w gotowości. Sama nie zamierzam rodzić wcześniej, nie ma mowy! ;)
Choć nie powiem ten zaplanowany termin jest dogodnością, zwłaszcza jak czytam te z Was, które są u progu a tu frustrująca cisza.
Ajjjj u mnie też pięknie pachnie szarlotką, jeśli wyjdzie to będzie najprostsze ciasto z jakim daję radę, za 5 wyłączam piekarnik. Teściowie mają jeszcze 70km więc w sam raz ostygnie trochę.

Wózek przykryłam kocem by się nie kurzył i przed chwilą chodzę szukam kota, wołam, przekupuję jedzeniem (stukanie miseczek), nawet myślałam że wyskoczyła z tarasu, chciałam iść jej szukać, podnoszę kocyk i co tam sobie śpi z niewinną minką...

no ja też pręgi nie mam żadnej, szyję za to mam cały czas brudną ;) tak mi srebrno-złoty łańcuszek brudzi skórę - jakbym chora była - ale strasznie
a mała siedzi baaardzo wysoko i albo mnie w płuca wali, albo prawym bokiem wychodzi :)

ej, no przecież jesteśmy umówieni na 4 czerwca ;]

no poważanier się zastanawiam się czy ona nie wyłazi powoli,
ale do końca maja niech siedzi tam gdzie powinna :)

Azura to czekam na wieści z niecierpliwością :)
Tez tak mam jak Ty i pewnie cała reszta dziewuszek w tym okresie ciazy.. brzusio jest kochany, uwielbiam go ale te nogi!!!!

Lekarz przepisal mi Cyclo3Forte.. troche pomaga, ale wiadomo i tak puchną...

A moj maly caly czas wypycha sie po prawej stronie, troche mnie to martwilo, ale lekarz potwierdzil, ze wszystko jest ok... Po prostu Maly ma glowke ku dolowi skierowana, kregoslup po lewej bardziej stronie i nozki po prawej...

Milkulka, ja moją czuję raczej na górze...więc może TY już faktycznie jesteś tuż tuż :)
Azura, oby Twoje słowa były prorocze! Też już tak chcę chcieć! :)
A w ogóle pozazdrościłam Ci wyposażenia wózeczka i do swojego włożyłam taką namiastkę - flanelkę jako prześcieradełko i głupia chodzę, zaglądam i się cieszę :D

macha na całego, aż mam skurcze w pachwinie :/

ja też dopiero co się obudziałam i nie mogę dojść do siebie ;]

majlazz25a, doskonale pamiętam że masz taki sam termin i to też z Synkiem Stasiem :) my będziemy wiedzieć ile ważymy w poniedziałek, wtedy dam znać :)

pq, może dojdziesz do takiego momentu jak ja, że już marzysz aby urodzić :) ja już mam dość , brzusio jest kochany, ale nogi to mi z rana aż sinieją, muszę je rozchodzić i rozmasować ( przy okazji walczę z cellulitem) pomijając opuchlizny i to że człowiek się ledwo rusza, jak tu nie marzyć o porodzie, ja się nie boję ;]

no i ja też jestem blada, moja linie też ledwo widać :)

mnie dzisaj też pierwszy raz od nie wiem kiedy zmożył sen w dzień - pospałam 45 ale ja nie lubię spać w dzień :(
Młodą czuje kompletnie nisko, aż mnie to przerraża, bo mam wraznie że siedzi mi między nogami i macha łapkami....

też macie takie wrażenie?

A i wstawiłam szarlotkę do pieczenia i tym sposobem pod koniec maja pachnie u mnie Świętami Bożego Narodzenia!

Się odezwała Ta co wie kiedy i jak :P:P:P (żarcik oczywiście, bo z niecierpliwością czekam na Twoją relację, Sylwiaagnieszka).

W sumie nie mam nic ciemniejszego, ale ja ogólnie (aż za) jasna jestem, nawet tej linii od pępka u mnie nie widać.

Witam brzuchatki :)

Dziś miałam wizytę u lekarza....

Synuś waży 3020 kg :) ładnie rośnie, jest cały i zdrowy to najważniejsze:)

Jeszcze mu nie spieszno do Nas .... " wrota" szczelnie zamknięte... Wiadomo, że już każda z Nas się niecierpliwi, a w szczególności taki narwaniec jak ja :)

Azurro---- ile twój synuś waży?? Ztego co widzę mamy na ten sam dzień termin, ciekawa jestem :) Dziś weszłam w 39 tc...

Ps.... Zakupiłam dziś dla siebie krem z filtrem 50. Przez dwa dni jestem tak opalona, oczywiście " na koszulkę " :) Przed nami całe lato spacerków, więc jakoś nie chcę dopuścić do opalenizny.. Nie mój sezon:)

A miałam Was pytać.. wiem, że to normalne od hormonów.. ale czy macie oprócz pach i krocza, ciemną szyję??? U mnie wygląda to jakby była brudna.

Moja szarlotka leży w półproduktach na stole w kuchni. Po obiadku sen mnie ogarnął, ale zaraz ruszam do kuchni, słońce nie daje już mi po oknach to nie będzie strach włączyć piekarnik.
Pq będzie dobrze, tyle kobiet rodzi a potem decyduje się na kolejne dzieci to o czymś świadczy.
Makuszka podziwiam za odkurzanie auta z wielkim brzuszkiem.

lece na przedstawienie dla mamy i taty :) a wam dziewczynki milego dnia zycze :)

a co myslicie o tym? http://www.youtube.com/watch?v=-0q1fAELIac&feature=fvwrel

Dziewczyny Biały Jeleń w małym opakowaniu jest na pewno w Rossmanie na górnej Oruni,
ale ja zakupiłam dużego i do tego taką fajną buteleczkę 100ml z dozownikiem :)

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...