Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-38-t384028,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

Azura super promocję wylukałaś, normalnie w aptece płaciłam za to ok 70zł. Omega pregna jest jednym z najlepszych środków z DHA, niestety też jednym z najdroższych :/

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej:)

Pytałam się w LuxMedzie na Zwycięstwa, wymaz trzeba odebrać tam gdzie był pobierany.

Co do obecności tatusia przy porodzie potomka to gdybym miała mieć sn to baaaaardzo bym chciała żeby ze mną był, ale wiem, że on źle znosi takie sytuacje (krew,cięcia itp.) i mógłby narobić więcej kłopotów niż to warte. Gdy dowiedział się, że będzie cc to się ucieszył.

Dziewczyny, a będziecie brały lub bierzecie :) DHA 500 http://www.doz.pl/apteka/p46857-Omegamed_Pregna_500_DHA_dla_kobiet_w_ciazykarmiacych_piersia_kapsulki_30szt

teraz np. w femibionie 2 jest 250, ale taka dawka nie przenika do mleka matki zatem zaleca się większą dawkę, ja zamierzam sobie zapodawać.

I ja gratuluje swiezo upieczonej mamusi :))

Dokladnie, to wszystko zalezy od meza, ale mój powiedzial, ze tam nie ma od czego zemdlec.. oczywiscie miedzy nogi nie zagladał, ale pomimo, ze siedział przy moich barkach/głowie to mówi, ze widział jak młoda wyskakuje :)
A co do wymskniecia... balam sie tego strasznie, ale szczerze? na porodówce mialam wszystko w nosie ;) i to ze ktos łaził a ja z szeroko rozwalonymi nogami lezałam...iitp a ja jestem raczej z tych wstydliwych 'do obcych' ;) Nie mniej zanim poszlismy na porodówke mialam stresa, bo bylismy po mega obiedzie z deserem a ja nie zdazylam zrobic lewatywy... ale na szczescie obyło sie bez niespodzianek ;)

w piotrze i pawle są też teraz super promocje na pieluchy
http://promobaby.pl/promocja-8280.html

no a ja już po biegu na kliniczną i po kosmetyczce,
skurcze dzisaj odpuściły więc lece skakać na piłkę :)
pięty są gotowe na ten wielki dzień więc mogę sobie skakać :)

ojj promocja od 31.05 myslalam ze to juz dzis 30.05 ;)

Dziewuszki od jutra promocja na dzieciowe rzeczy w rossmanie i miedzy innymi na pieluszki-rózne i w róznych rozmiarach :)

http://www.rossnet.pl/Promocje.aspx

Hanulek gratuluje córuni!! :)

A propo tego co napisała Agusia, to jak lezałam na patologii to pytałam o to laski ktore juz raz robiły i wiekszosc narzekała ze miały po lewatywie problemy z hemoroidami :/

Jonka ja uważam tak jak ty, w końcu nie raz mąż był i widział to co między nogami :D Ja też przeszłam poronienie i po łyżeczkowaniu to właśnie mąż mnie ubierał i zmieniał ligninę bo ja byłam tak osłabiona że ani ręką ani nogą... Bardziej krępuję się że nie wyjdzie ze mnie tylko dziecko... wiecie o co chodzi.

Agusia powiem ci ze u nas nie bylo krepacji, ale to moze z racji tego ze jak kilka lat temu poroniłam to moj mąż wszystko widział... ta cała krew itp na wszystkie badania usg dowcipne byl ze mna, i musze powiedziec ze nie rozumiem jak ktos sie krepuje wlasnego meza no chyba ze sex tylko w nocy i nikt na nikogo nie patrzy ale to moje zdanie mam nadziej e ze nikogo nie uraziłam

Dzięki za info dziewczyny :) Mój też od początku deklaruje że chce być ze mną, ja też zawsze chciałam by był przy mnie. Zwłaszcza że ja jestem trochę chisteryczka i naprawdę potrzebuję wsparcia w trudnych chwilach. Troszkę mnie jednak powstrzymywało to czy dla niego to nie będzie zbyt fizjologiczne a dla mnie krępujące, ale przekonałyście mnie że nie ma się czym przejmować- także biorę sprawcę całego zamieszania ze sobą :D

Je rownież nie wyobrażam sobie ze mojego męża przy mnie nie ma, i tez bedziemy musieli gdzies Bianke ulokowac na ten czas...

Przez cały porod z Bianka moj mąż podawał wode, wycierał czoło, był pod prysznicem, wzywał położna rewelacja, ale ani minuty nie spedził zagladajac miedzy moje nogi, oboje stwierdzilismy ze tego nie chemy, niestety pepowine przecinała położna bo ja straciłam przytomnosc na koniec i zrobilo sie zamieszanie no i mężulka odsuneli na chwilke a pozniej pilnowal mloda heheh

Ale to bardziej decyzja faceta czy chce byc przy swojej kobiecie, bo nie kazdy czuje sie na tyle silny i zmuszanie nie ma sensu

Hej :)
Gratulacje dla rozpakowanych i tych co teraz rodzą trzymam mocno kcuki :)

Ja kupiłam laktator na allegro , bo w sklepach było mi drogo posłyłam linka]
http://allegro.pl/avent-laktator-isis-via-2-butelki-3-smoczki-gratis-i2325164284.html

Akamara, dopiero od wczoraj jestesmy w domku, widze ze mała nie do konca jest sobą, bo czesciej chce cycka i mniej spi a wiecej chce oglądać i być noszona... w szpitalu tylko spała i czasem musiałam ją wybudzac na karmienie...
Ale ogolnie wydaje mi sie, ze dobrze sobie radzimy :) Jeszcze pierwsza kąpiel przed nami, wiec zobaczymy jak tu bedzie :))

Co do porodu z mężem, powiedzialam po porodzie, ze jakby go nie bylo to papiery rozwodowe szly by do niego pocztą...
Nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo, zeby nie trzymał mnie za ręke, zeby nie podał mi picia czy wytarł czoła... dla mnie był wielkim oparciem... wspierał mnie słowami i w ogole...
Moj mąż zapytany o to, co sądzi, powiedział, ze nie wyobraza sobie nie pójść i ze jak mozna tak napisać o porodzie, to 'podobało mu sie' ;)

to i ja Serdecznie Gratuluję Hanulkowi córeczki Agatki :))))

no nasza lista wypakowanych robi się konkretna :D fajnie :)))

ahh, skoro nulki Ola topiła się w 56 przy 55 cm wzrostu to ja z torby wyciągam 62, bo to niema sensu brać ;]

My od samego początku w ciąży jesteśmy razem, ani razu na wizycie u lekarza nie byłam sama, czasem odnoszę wrażenie że A. zadaje więcej pytań niż ja :) i lubi sobie z doktorkiem podyskutować ;]

Od wczoraj cały czas mówi że nie długo rodzimy :) Wie że jest mi potrzebny, że się nie mogę denerwować i że będzie moją prawą ręką w kontaktach z personelem.
Ja nie mam wątpliwości że chce ze mną przywitać Synka na świecie i już się dopytuje czy będzie go mógł wziąć na ręce ;]
oczywiście wie, że w ostatniej fazie ma się trzymać blisko mojej głowy :)))

azura - nie mam pojęcia czy tabsy pomogą - tak sobie wymyśliłam ;)) jestem specjalistką od głupich pomysłów ostatnio ;)))

gratulacje dla kolejnej mamusi rozpakowanej ;)) ale fajnie ;)))

tak pacze i pacze i nasza lista rozpakowanych się ładnie wydłuża ;))

a nilkaa - bileciki w kolejnym sezonie pewnie bede miec - ciągle zapominam napisac ;))))

A co do porodu to mój mąż bardzo chce być przy mnie w takim momencie i mnie to cieszy, byle tylko mały chciał wyjść jak tata będzie na miejscu.

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi!!!
I dużo sił dla tych co właśnie są na porodówce :)
Ja dziś idę do lekarza, zobaczymy co nam powie.
Co do pieluch jednorazowych to mamy jedną paczkę jedynek huggisów 27 szt., a drugą paczkę pampersów 72 szt. ale już 2. Jak będzie trzeba to się coś dokupi.

Inne tematy z forum

łuszczyca głowy leczenie (3 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......