Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-38-t384028,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

nulka, kiepska pogoda...zaciąga na deszcz :/, ale domyślam się że ciągnie Ciebie na spacerek z Oleńką :))))

ja też liczę na jadłowstręt ...bo mam tu spore zapasy :P
no kapucha ugotowana, z truskawek to robię już nawet kompot :)))

Jonka6 ja mam skierowanie od ginekologa na SOR ginekologii na cc, napisane jest z jakiego powodu i który był wtedy tydz. ciąży.
Przy zapisywaniu trafiłam, jak się później okazało, na psiapsiółkę mojej gin i ona żadnych problemów nie robiła, w nic nie zaglądała oprócz skierowania. Gin uprzedziła mnie, że jak będą kręcić nosem na skierowanie to mam wołać ordynatora, widocznie mogą nie uznać danego powodu do cc.
Nulka ja nie mam jeszcze maluszka przy sobie a też już się zastanawiam jak go ubierać, będę wtedy Was męczyć albo do dzieciatych kumpel dzwonić:) Położna mówiła, że jest jedna zasada: to co my + jedna warstwa ale łatwo powiedzieć, w praktyce pojawia się milion pytań.

Byłam w akpolu i w careffourze, stwierdziłam, że takie latanie po sklepach to już nie dla mnie, na koniec miałam jeden cel: dojechać bezpiecznie do domu i kierunek kanapa, kręgosłup i kolana mi siadły.

syrenko83 doczytalam ze szukasz wózka- jesli chcesz przesle ci fotki na maila( mysle ze cena rozsądna:)). Podaj prosze maila jesli jestes zainteresowana.

do Dziewczyn po cesarkach?jak się czujecie?jak szybko wstałyście i kiedy dałyście radę same zająć się dzieckiem?czy macie pokarm i kiedy się pojawił?karmicie dziecko piersią?pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

Jestem załamana na maksa, został mi miesiąc czasu, a ja nadal nie mam wózka, szukam, szukam i d*pa...nie moge się zdecydować, tzn. przede wszystkim szukam używanego i koniecznie z nisko osadzoną gondolą i najlepiej teleskopową rączką:( już siwieje, niby tego pełno, a nic dla mnie w rozsądnej cenie;(

Akamara, mam nadzieje, ze to nic powaznego i ze to uczulenie na cos co zjadłas...
Ja mam w ogole jedzeniowstret... pije na potęge hektolitry ale jedzenie ? mogłabym w ogole nie jesc, zmuszam sie do malych ilości... a na słodycze patrzec nie moge... dieta cud ;)

Kurcze, bo zastanawiam sie czy w taka pogode isc z mała na spacer... tez myslalam o bodziakach, bluzie z kapturem i czapce a na nozki spodenki i skarpetki... plus owinac kocykiem i przykryc jeszcze jednym... niby od początku jest chowana przy otwartym oknie, ale jakos tak pochmurno...

Akmara, tak mi się skojarzyły dwa przypadki wysypki u maluszków.
Pierwszy sprzed roku...gdzie okazało się, że Tatuś zrobił pranie dziecięcych ubranek w proszku "dla dorosłych".
Drugi...sprzed dwóch dni...gdzie, z kolei Mama posmarowała się balsamem, który uczulił dziecko.
Tak więc nie denerwuj się, może to jakaś pierdółka..ale zawsze warto sprawdzić.

Dziewczyny jak to jest ze skierowaniem na CC ? wystawia je gin czy inny lekarz w zależnosci od powodow? i jes tam napisane jaki dokladnie jest powod? czy trzeba miec cala dokumentacje choroby?

Dzięki Jolaa :)

u mnie przychodni minimum 4 wizyty, ale trzeba się przed porodem zapisać, do przychodni mąż zawozi kartę szczepień, a z położną można telefonicznie się umówić na zdjęcie szwów

A co do wysypki - to często tak bywa na początku niestety. Najgorsze to że ciężko zlokalizować co mogło uczulić, bo czasami wysypka schodzi dopiero po tygodniu, dwóch.
O AZS jeszcze nie ma co mówić, bo to za wcześnie na taką diagnozę.

Kąpiel z nadmanianganianem już zaplanowana -właśnie maz poszedł do apteki, a pisząc uczulenie miałam na myśli że uczulenie na coś co zjadlam, ale niepokojące jest to że Aurelia stała się strasznie niespokojna w trakcie jedzenia. Zobaczymy co lekarz powie.

pq ja wiem, bo dzwoniłam i się dowiadywałam. Po porodzie mąż idzie do przychodni, bo chyba, że TY będziesz się czuła dobrze:) I tam z papierami ze szpitala zapisuje Cię do położnej, są przewidziane dwie wizyty (kwestia umówienia się z nią jeżeli chodzi o termin), wtedy też mąż zapisuje maleństwo do pediatry, tzn. wybiera lekarza, do którego będziecie z maleństwem chodzić:)

a w mojej przychodni na Mickiewicza dostałam tylko telefon do położnej, która zajmę się wszystkimi formalnościami. Mam tylko zadzwonić jak urodzę, przyjdzie zobaczyć dzidzię i załatwi papiery.

Akamara, nie daj sobie tak szybko wmówić nietolerancję laktozy lub AZS, teraz jak tylko dziecku coś wyskoczy odrazu wymyślają alergie pokarmowe :/
może Aurelii coś nie posłużyło co zjadłaś :/

Akamara moze zrób kąpiel z nadmanganianem potasu pamietam ze u nas to pomoglo.

A ktoś wie jak to jest w Przychodni Świętorzyskiej na Górnej??

Masia u nas jest tak że trzeba jeszcze przed porodem wybrać położną. Zostawia się w przychodni papier, a jak się dzidzia urodzi to się dzwoni do niej i umawia na wizytę domową.

Azura to zdróweczka dla Twojej córeczki.

A jak to zrobić zeby połozna przyszła po porodzie do nas? Czy zgaszamy się sami czy trzeba przed porodem isc do swojej przychodni?

Gratulacje dla Wszystkich Rozpakowanych- dużo już mamy dzieciaczków. dziewcyzny, czy nadal tak tłok na porodówkach, że odsyłają aż do Wejherowa?pozdrawiam

Witam sie środowo:)

Gratulacje dla wsystkich rozpakowanych i trzymam kciuki za te które mają zamiar urodzic na dniach:)

Nulka ja jak jest chłodniej to ubieram młoda tak: body z długim rękawem, rajstopki, skarpetki i spodenki, a na góre mam takz bluze z kapturem, no i czapeczka na łepek.

U nas była dzisiaj połozna, bo mała dostała jakiejs dziwnej wysypki i prawdopodobnie to jakies uczulenie, nietolerancja laktozy albo AZP:( Jutro idziemy do pediatry to on jeszcze to oceni

czesc Dziewczyny :)

Irongila trzymam kciuki, będzie dobrze :) podziwiam Cię

A Hanulek rewelacja , czytałam Twój opis meżowi to miał łzy w oczach , zacznij pisac książki :) Rewelacja

Ja dziś na ploty jadę, z koleżanką ze szkoły rodzenia szkoda tylko , że się pogoda popsuła.....
Miłego dnia

aaa a ta kąpiel super, ale powiem , że się bałam tego karanu , że malenstwo sie uderzy

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...