Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:

25.04 (10.05) Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:

05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN

2 w 1
Majowe:
03.05 - Aga - Marcelina lub Marcel
07.05 - czarnula
08.05 - elwirka79- Synek Staś
23.05 - makuszka - Córcia - Marta
26.05 - Hanulek - córcia Agatka
28.05 - Sylwia (sylpiw) - Lena - Wojewódzki (cc)
30.05 - SylwiaW
30.05 - kabor - Synek Filip - Kliniczna
31.05 - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka - Kliniczna

Czerwcowe:
01.06 - banka - Synek
01.06 - Kobritta - Córeczka Zosia - Kliniczna
04.06 - bastrzel - Córeczka - Zaspa
07.06 - bauaganiarka - Synek
07.06 - stokrotka84
07.06 - ewa2077 - Córeczka
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - Azura - Synek Jakub - Zaspa
10.06 - majlazz25a- Synek Staś- Szpital Wojewódzki
11.06 - aneczka27- córeczka Lenka
13.06 - Alicja11 - Synek Alex
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
16.06 - Madziuska2 - Córka Julka - Kliniczna
16.06.- Martuchowata - Córka Julka - Redłowo
17.06 - Jolaa - Synek Antoś- Szpital Zaspa
18.06 - sylwiaagnieszka - Synek Maciej- wojewódzki (cc)
20.06 - agusia85 - Synek Kacperek Marcin- Wejherowo
20.06 - Mikulka - Córeczka- Kliniczna
22.06 - jonka6 - Synek Vincent - Kliniczna
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna
23.06 - minika86 - Synek Piotr
24.06 - jeremka - Synek Jeremi
27.06 - pq - Córunia Maja - Wojewódzki
27.06 - sweet- Synek Adrian - Szpital Zaspa

Lipcowe:
03.07 - elfik5555 - Synek Anatol
04.07 - Masia - Synek Franuś -Kliniczna
04.09 - talkosia - Córeczka
07.07 - oooll - Córka Eliza
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
15.07 - Curly5
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - enigma
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - Wiruszka - Córeczka
22.07 - KLAUDIA00 - Synek Adaś, Wojewódzki ??/Zaspa
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa
22.07 - jus.tyna -Córeczka Julka, Nelka albo Amelka:-) Kliniczna
25.07 - agus878
25.07 - KasiaKoziolek
27.07 - Niuta- synek Kacperek, Szpital Kliniczna/Wojewódzki
27.07 - arletka1991 - córeczka Lena - Redłowo

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie.

poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-38-t384028,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *39

Mikulka to my razem dołanczamy jako tykające bomby :) Ciekawa jestem która z nas szybciej się rozpakuje bo termin mamy na ten sam dzień :)

Ja po śniadanku, po jogurcie i jakoś mnie w tą pogodę muli. Sama nie wiem czy się walnąć spać czy poczytać. Po południu wpadnie koleżanka więc już nie będzie czasu dla siebie.

no dobra, idę na ten spacer, ciekawe jak daleko zajdę :) hehe

no to jeszcze raz miłego, małopogodnego dnia dziewczyny!

biała_katarzynka przybijam piątkę :) nawet podwójnie bo ja też Kasia jestem :)

Mi lekarka już 3 tyg temu mówiła ze mały nisko i mogę nie dotrzymać terminu więc się ucieszyłam bo już chciałabym urodzić ale jak widać nic się nie sprawdziło. Ostatnio zrobiłam sobie spacer na 10 piętro i nic. Poza tym codziennie skacze na piłce ale też nie pomaga. Wszystko zależy od dziecka a mój to uparciuch :)
żeby tylko się 1 czerwca nie urodził bo to jakoś tak nie fajnie w dzień dziecka.

HEj z rana.
Iron wszystko bedzie dobrze,masz nasze wsparcie ;)

Widze ze nie tylko ja mialam cieżka noc ;/ bóle na @ do tego skurcze co jakies 10-15 min i nacisk malego na krocze, pozniej jeszcze nasza młoda jakies jazdy miała bo o 3 i o 6 byla afera nie wiem o co, ale darła sie ze nie moglismy jej uspokoic. A najgorsze jest to ze obudziłam sie i nie moglam sie ruszyc, jestem tak spuchnieta ze szok, rece nogi.. wszystko.

A jesli chodzi o kąpiel to powiem wam ze moje dziecko spało podczas kapieli heheh Pani wkladała ja pod kran a ona nic ;) budzila sie dopiero jak pieluszke zakladalam

Dziewczęta, od juta w superpharmie promocje na pieluchy pampers premium care i huggies, a także LOvella, podkłady pod prześcieradło: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150854255732219&set=a.10150854254007219.411927.154369337218&type=1&theater

wniosek z tego taki, że chyba nie ma sensu się towarować pieluchami, bo non stop jakieś promocje gdzieś są.

a, dziewczyny, od dzisaj jestem już w terminie więc jako kolejna jestem tykającą zegrową :)
do tego jak wstawałam coś mi dzisaj poociekło i nie wiem czy popusciłam.... czy to coś innego.
zaraz idę do kuzynki na zaspę i może wpadnę do szpitala i poproszę o papierek lakmusowy.

na kliniczną nie idę bo byłam w poniedziałek :P więc powiedzą, że jestem wariatką.

Witam,

Pq ja też miewam takie bóle, ponoć normalne i tak jak pisała Azura przygotowujesz się do porodu, mi jeszcze dochodzi ból bioder.
Hanulek gratulacje:)
Posypało się dzieciątek:D
Ja już zaliczyłam młodą kapustę, zrobiłam zupkę z dużą ilością młodej marchwi + koniecznie pachnący koper i natka pietruszki, wyszło pycha, mam świadków w postaci teściów i mojego taty.
Iron będzie dobrze, szpital kolejowy ma dobry oddział chirurgii.
Miłego dzionka:) Ja ruszam do Akpolu po prześcieradło do wózeczka i pewnie coś jeszcze wyhaczę :P

ehhh- no niestety - u nas po kąpieli w szpitalu dopiero po tygodniu Elizka przestała płakać przy kąpaniu ...
Wyjątkowo mi się nie podobało to kąpanie na akord, byle szybciej.

a ja dziś jadę po prezenty na Dzień Dziecka - muszę kupić od jednych i drugich dziadków po pudełku klocków :)

U mnie jak zwykle dobra noc - ja w ogóle się nie budzę, dopiero rano budzi mnie wołanie : "mamo" - a to oznacza że już 8ma i Elizka chce aby ją z łóżka wypuścić.

Wczoraj już udało mi się załatwić wszystko na uczelni, więc teraz już będę czekała na termin obrony, mam nadzieję że zdążę przed porodem. Aaa- jeszcze dziś wprowadzę ostatnie poprawki i może jutro albo pojutrze pojadę drukować pracę. Jestem dumna z siebie że w końcu to zrobiłam :), zajęło sporo czasu, ale najważniejsze że w końcu koniec.
Więc teraz będę musiała pomyśleć o jakiś studiach podyplomowych. Obawiam się tylko że w październiku będzie jeszcze za wcześnie, może coś ciekawego będzie także się rozpoczynało w semestrze letnim.

no właśnie, a w którym polskim szpitalu noworodka uraczą taką kąpielą... tylko go zestresują pod kranem :/

Cudowny ten filmik z kąpieli maluszka

hej wszystkim i gratulacje dla nowo rozpakowanych :-)

nasza pierwsza nocka była dość przebojowa ale nie było tak źle
Mały chyba musiał odreagować nowe miejsce
W sumie jadł ładnie i zasypiał ale często się budził i płakał jak by go coś bolało ale później się zorientowałam że chyba mu chłodno i może dlatego tak źle spał i jak go przykryłam jeszcze kocykiem to było już ok
Nawet się wyspana obudziłam chociaż w nocy jak go karmiłam to zasypiałam na siedząco :-)
pozdrawiamy

Dziewczyny, a propo jeszcze kąpieli...coś przepięknego, ja jestem cała poryczana ;(((

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OPSAgs-exfQ

witam z rana- ja dziś znów spać nie mogłam- a to zgaga mnie męczyła, a to zatkany nos a to wizyta w wc... ahh ciężkie noce ciężarówki...

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych, tak piszecie o tych szybkich i w miarę łatwych porodach że podnoszę się na duchu :)
Irongirl będziemy oczywiście trzymać kciuki za Twoją córeczkę, ale jestem pewna że wszystko będzie dobrze- tyle przeszłyście to i to dacie radę,a potem już tylko będziecie się cieszyć swoją obecnością.

Mi chyba powolutku, wręcz ślamazarnie zaczyna się coś dziać- wczoraj twardniał cały brzusio- to takich granic że myślałam że normalnie pęknę, zaczyna mnie ciągnąć dół brzucha więc mam nadzieję że brzuch opada. Ale ja jak zwykle się stresuję bo mały teraz żadko się rusza a ja mam jakieś głupie myślenie że jeszcze teraz może mu się coś stać :( Naprawdę chciałabym już urodzić i tak jak niektóre z was przytulić malucha do siebie po tej stronie brzucha... no ale cóż zostaje czekanie i powoli odbieranie telefonów czy to już :D A wizyta u gina za 2 tyg :(

to i ja się witam ;)

pq, nulka - dzięki za wskazówki ;) teraz to już kojarzę ... myślałam że to tam wyżej koło kościoła jest ale to widzę bliżej - tosię moze wybiorę

ja zaraz śmigam do kosmetyczki na nóżki i rączki ;)))
przy okazji moze do fryzjera się umówię - chociaż po tymostatnim farbowaniu to mam stresa że znowu mi wyjdzie dzieny kolor ...

wczoraj w końcu zakupiliśmy łóżeczko i komode do kompletu - ja chciałam białe , ale zostałam przegłosowana - młoda wybrała dla siostry beżowy kolor ;) teraz tatuś musi jeszcze złożyć te klocki lego - zostawiliśmy to na weekend na spokojnie ;))
a Liska dostała swoją pierwszą zabawkę , też wybraną przez siostre - liska z pozytywką i już od wczoraj byłam katowana grającą zabawką przy brzuchu żeby się malutka przyzwyczajała do muzyczki ;)))
miałam wczoraj ubaw patrząc jak moje starsze dziecko przejęte jest że może wybierać rzeczy dla siostrzyczki
oby jej tak zostało ;)))

heheh...córcia Katarzyny uparta niczym chłopak, bo panienki zwykle nie przesiadują :P
Kasia, skacz na piłce i pamiętaj aby kolana były poniżej linii bioder, wtedy jest największy rozstaw miednicy i mała może się zsunąć ;]

nulka, no jasne że wolę tematy dzieciaczkowe, niż to czy dziś spuchłam i ile razy byłam w WC :D
dobrze że pogoda trochę odpuszcza

a jak tam Wasza pierwsza kąpiel, jak ja oglądam te filmiki to jestem pod wrażeniem sprawności tych mam :)

no więc witam się i ja ;)
IRON, to są takie zabiegi o nie dużej skali komplikacji w związku z tym wszystko na pewno będzie dobrze!
kolejnym mamusią wielkie gratulacje!
ale wam zazdroszczę!!!!!!
zaraz lecę na jakiś spacer i chyba też bym zrobiła jakieś młodej kapusty ;)

wszyscy mnie pilnują i już przez to mam dość ciąży a nie przez nią samą w sobie :)

i mam nadzieję, że się dzisaj nie rozpada,

Witam :)
Gratulacje dla nowo rozpakowanych, czekamy na zdjęcia szkrabów :)

Iron trzymam mocno kciuki :) Tak jak Azura pisała, lekarze są doświadczeni w tych sprawach, więc spokojnie :) Już niedługo zapewne zabierzesz malutką do domu :)

Heh czyli biała_katarzynka i kabor urządzają wyścigi która pierwsza urodzi :D Dopinguję obie :)

Gratulacje dla nowo rozpakowanych i dla małej za mega szybki poród ;) a ja myslalam, ze ja urodzilam ekspresowo :P

oollll, jak jedziesz w strone Gdańska, to na rondzie musisz skrecic w prawo na Orunie i główną drogą jechać, minąć Lidla i za Lidlem po lewej bedzie Polo Market i Rossman ;)

Dziewczyny, rozpakowujcie sie :)) bedziemy rozmawiać o kupkach, pieluszkach i innych :D

Akamara, wychodzisz z małą w takie wietrzysko na spacer ? Jak ją ubierasz ?

heheh Joluu dziś będę skakać na piłce to może jakoś Ją zmobilizuje do wyjścia, a jak nie to Tato zagroził Dziedziczce, że ognisko rozpali i Ją wykurzy :D :D :D

Po wczorajszym badaniu nie ma żadnych oznak porodu :(
Główkę ma wysoko przez co nie napiera na szyjkę, szyjka się nie rozwiera, bo główka jest za wysoko i oooo takie błędne koło :/
Łożysko ciągle młodziutkie i to kolejny dowód na to, że Ona sobie nic z terminu porodu nie robi ;)
W piątek idziemy na przepływy i po skierowanie do szpitala i jak się do następnego poniedziałku nie wykluje to z tym skierowaniem do szpitala. Doktorka ostrzegała, że mogą mnie nie zechcieć zatrzymać, bo nie ma żadnych nieprawidłowości z ciążą, więc możliwe jest to, że jeszcze ze dwa tygodnie tak się poturlam, a wesoło już nie jest.

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...