Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Luciolla a masz już na oku jakiś wózeczek? No my już mamy x landera xa i mamy windę w bloku :D mimo, że mieszkamy na pierwszym piętrze będę korzystać :D

Evelcia a nie masz gdzie zostawić stelaż żeby tylko gondole odpiąć i wnieść? U mojej teściowej zrobili wózkarnie... w piwnicy. No to trzeba mieć łeb żeby coś takiego wymyśleć :)

U nas w domku muszę cisnąć mojego m. żeby wykończył komórkę pod schodami bo ja to nie ma szans żeby wtaszczyć bliźniaczy mimo że mam tylko 8 schodków. Ja nie kupuje tych sztywnych gondolek tylko takie podobne do spiworków z rączkami. Maluchy urodzą sie na wiosne wiec spędzą w gondolkach wiosne i lato czyli i tak gorąco bedzie bedą miały przewiew a dwie sztywne gondole to nie dam rady na raz podnieść

zakup łóżeczka mnie przeraża. co mi się podoba to po chwili odpada przez opinie lub wagę :/ nie rozumiem jak oni mogą robić wózek który sam waży kolo 14-15 kg a gdzie dziecko? waga dla mnie jest najważniejszym kryterium bo będę musiała go wnosić na I piętro - niby tylko I ale ja do siłaczek nie należę :D
dzisiaj byłam na badaniu glukozy i uff wyniki spokojnie mieszczą się w normie! ale tak mnie pokłuły babeczki że to tej pory to czuję :/ za drugim razem to 3 razy musiała się wbijać żeby krew poleciała.. ałć :/
a jak u Ciebie mikkka ?? smakowała glukoza ? :D hehe

I o to mi chodziło :D piękne te kompleciki :) te łóżeczko co wybrałaś wygląda na solidne i fajniutkie.

komplety są tutaj

http://allegro.pl/posciel-i-kocyki-komplety-poscieli-28120

ja sobie upatrzyłam takie cudeńko:

możesz jeszcze dodatkowe kryteria dodać co do wymiarów, kolorów itp

http://allegro.pl/7-el-posciel-patchwork-roz-niebieski-hit-90x120-i3667583550.html

a ja wybrałam komplet z łóżeczkiem, materacem i pościelą, taka leniwa jestem :)

http://allegro.pl/lozeczko-materac-gpk-posciel-13-el-i3699696052.html

Luciolla a podeślij mi linka z kompletami pościeli, bo powiem szczerze, ale ja nie wiem jak wpisać na allegro tyle szukała i nic nie mogłam znaleźć

oj tak dobry wozek to wazna sprawa, ja musze pochodzic po sklepach i poogladac i posprawdzac, ewentualnie poczytac na forach ktore sa dobre i wygodne. A ceny faktycznie sa zroznicowane, a chcialabym taki ktory by mi troche posluzyl...moze i przy kolejnym dziecku jeszcze ;) a moja mama nie bedzie miala wnuka na codzien bo tu nie mieszka, wiec sie uparla ze za wozek zaplaci, juz pewnie oszczedza :D

Ehhh... u mnie wózek to nie lada wydatek będzie. Jestem już nauczona po pierwszym dziecku na co zwracać uwagę w wózku i powiedziałam sobie że teraz byle czego nie kupie bo mnie to tylko nerwów i szarpaniny i dźwigania kosztowało... A przy bliźniaczym to nerwów i dźwigania podwójnie więcej.
Mam już wybrany model (w sumie gdybym miała jedno to też bym ten model wybrała) no i plus dwa foteliki do auta to koszt 3,5 tysia. Nawet nie bede prosić dziadków żeby sponsorowali, ale może trochę dorzucą ;P

Wczoraj cały wieczór spędziłam przy kompie i udało mi się znaleźć boską tapetę do pokoiku bliźniaków :D i łóżeczka od razu z kompletem pościeli i zestaw ubranek dla chłopca same cudeńka!!! ale licytacja jest zażarta, sporo chętnych :)

Gosia24 oj slodko musi wygladac Twoj synek calujacy brzuch :)

Mnie jeszcze szal zakupow nie ogranal....moze w grudniu zaczne. Szczerze mowiac to nawet nie wiem co i w jakich ilosciach mi potrzebne. Musimy sie spotkac w wiekszej grupie na herbatce to moze mnie troche natchniecie ;) kolezanek - matek tu nie mam i jakos nie mam sie kogo doradzic. Poki co jade w tym tygodniu po lozeczko, dostalam turystyczne od kolezanki to bedzie u tesciow stalo ale do nas jakos bardziej pasuje mi tradycyjne drewniane. Wozek po nowym roku chce nam kupic moja mama to juz z glowy, ale reszta...nie ogarniam :D

Marta u mnie weekend minal leniuchowo, ale zagladalam tu czesto czekajac na czyjs nowy wpis, chyba troche za tym tesknilam ;)

hehe no właśnie ja jak tylko oczy otwieram to widzę moją córcie nade mną i jeszcze zanim powiem Dzień dobry to słyszę "na pacerek?".

U mnie poza tym dopiero co skończyliśmy remont w domu. Samo sprzątanie zajęło mi dwa tygodnie. Został nam pokój dla bliźniaków bo czekaliśmy aż dowiemy się jaka płeć, ale teraz ciężko ruszyć :P Szukam natchnienia. Ciężko coś wybrać dla chłopca i dziewczynki. Chyba zrobię coś neutralnego, jakieś beże...

Oj tak inna bajka druga ciąża przy małym słodkim dwulatku :-)haha nieraz gdyby nie ruchy malucha i coraz większy brzuch to nie było by czasu pomyśleć :-) Teraz moje życie to bawić bawić się biegać i odpowiadać na pytania bardzo rozgadanego synusia :-) najbardziej słodkie jest jak odsłania mi brzuch mówi dzidzia dzidzia brat Szymuś i daje słodkie buziaki i robi pierdzioszki a mały w brzuszku szaleję jak tylko Sebuś to robi bezcenne chwile...

Lucciolla zgadza się, że druga ciąża to inna bajeczka:). Jest dzień, że nie mam czasu pomyśleć o tej ciąży przy jednym dziecku.

A ja się zebrać nie mogę do tej wyprawki. W pierwszej ciąży to dwa miesiące wcześniej miałam walizkę spakowaną :) A teraz nic. Pokój czeka, łóżeczek nie ma, ciuszki zalegają aż znajdę czas na przebranie no i sama nie wiem co jeszcze potrzebuje. Ale tak mi się nie chce... Jednak druga ciąża to zupełnie inna bajka. :P

Hej dziewczyny chyba spędzacie aktywnie weekend, że taka cisza:).
Ja dziś wróciłam z kościółka zjedliśmy obiad i teraz się zajadam pysznym ciastem, które wczoraj upichciłam :D no i do końca niedzieli leniuchowanie.
W piątek przyszła mi paczka jaką wylicytowałam z ciuszkami dla synusia piękne nie zniszczone nie poplamione a tak się bałam, że nie będę miała ciuszków dla maluszka a teraz mam ich ogrom:) no i wczoraj kupiliśmy gondolkę do Xlandera, bo stelaż ma po córci jeszcze z tych najpotrzebniejszych to brakuje pościeli i materacyka do łóżeczka, ale to się też zdąży kupić :)

Evelcia super, że wszytko w porządku :D

melduję że z moją dzidzią jest wszystko w porządku - wizyta u kardiologa udana i żadnego ubytku nie widać :D teraz tylko czekam z niecierpliwością na wizytę wtorkową u ginekolog, może tym razem dowiem się co tam się we mnie rozwija :)

jasne Ru.minka, ja dotychczas mialam przeczucie ze synka bedziemy mieli, ale jesli okaze sie ze faktycznie jednak dziewczynka to tez bedzie super :)

MartaR pewnie, wkoncu jeśli chodzi o pielegnacje to niuanse dziela tak naprawdę opieke nad dziewczynka i chłopcem, ale ja jakos się nastawiałam podświadomie na dziewczynke, chyba się przyzwyczaiłam już :) CHoc tak jak mówie, gdyby był chłopaczek te fajnie, grunt,ze dolaczy do Nas nowy, mały człowieczek :D

jasne, ze najwazniejsze :) a ja chyba jakos wytrzymam :D zajme sie innymi sprawami

Asia ważne, że maleństwo dobrze się rozwija teraz tylko do stycznia będzie się dłużyc :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....