Mamusie marcowe 2014 (2)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-t480030,1,16.html

Mamusie marcowe 2014r:

1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
3. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale)
4. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)
5. termin: 12.03.2014r. BWN (Gdańsk Ujeścisko)
6. termin: 16.03.2014r. asiula (Gdańsk Morena)
7. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
8. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
9. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
10. termin:? malgocha
11. termin:? Kejt
12. termin:? kiave
13. termin:? Magdula
14. termin:? AgaMalaCzarna
15. termin:? Martyna.89
16. termin:? Patunga
17. termin:? Morelka
18. termin:? Luciolla (Pruszcz Gdański)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (2)

Fendika tylko mnie gardło nie boli nic a nic lekarka oglądała mówiła, że ładne :) no już mi mąż nakroił cebuli z pół godzinki i syrop będzie:)

ja tez slyszalam ze można brac rutinoscorbin ale tez nie brałam..leczyłam się domowymi sposobami:) jak czułam się oslabiona z katarem to robiłam sobie na noc mleko z miodem i czosnkiem a jak kaszel to syrop z cebuli i przeszlo:)no i codziennie pije 1-2 herbaty z cytryna i miodem nawet teraz profilaktycznie:)wiec może spróbuj ten syrop z cebuli na pewno nie zaszkodzi:) aha i moja lekarka mowila ze do ssania tabletki tez możemy brac na gardlo:)

Ja jestem drugi trymestr :) dziś mi napisała dawkowanie 2razy 2 :), ale ja się powstrzymam od brania tego lekarstwa wzięłam sobie wczoraj na noc i dziś rano ale tylko po jednej i nie będę jej brała tylko ten syropek.

czytalam , ze w pierwszym trymestrze szczegolnie moze powodowac problemy z łożyskiem i tzw zajecza wargą u dziecka, ale skoro lekarz zalecil, to pewnie w malej dawce i pod kontrola.

Aga a czemu rutinoscorbin nie? mi 3 lekarzy kazało w tym mój lekarz ginekolog.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rutinoscorbinu nie powinnas brac. na chrypke brałam syrop i tabletki prenalen, syrop cebulowy i sok malinowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja nie wiem jak to będzie w następnym tygodniu. Od 2 tygodni mam kaszel byłam tydzień temu u lekarza nic nie było słychać w płucach czysto no jak ten kaszel się nasilił dziś w nocy to przekroczyło ludzkie granice pojechałam rano do przychodni na kartuską nic nie słychać czysto. Od wczoraj łykam syrop stodal i rutinoscorbin i tak mam brać. Lekarz powiedziała, że jak po weekendzie nie przejdzie radzi zrobić krew ale się zastanawiam czy jest sens bo przecież robiła we wtorek a ten kaszel już był to chyba, by coś już pokazało .Tak tez myślę może ten kaszel się tak utrzymuje przez te wymioty pewnie śluzówka jest podrażniona.

a po wtorku na 12?

Ja odpadam :( mam wolne tylko poniedziałki i czwartki właśnie ze względu na szkołę rodzenia i fitness dla ciężarnych :)

dla mnie ok przyjdę z Julka:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie szkoły rodzenia, usg, itp. ciężko nam będzie :)

Co powiecie na wtorek 12:00 ??

a ja urwalam sie szybciej ze szkoly i mialam jeszcze do Was dolaczyc po 19 ;) tym bardziej sie ciesze ze nie spotkalyscie sie beze mnie. U mnie przyszly tydzien do poludnia w miare...popoludniu gorzej bo od wtorku do piatku napiety grafik, a to szkola rodzenia a to usg, a w piatek jak co tydzien szkola...ale na szczescie skoncze ja przed porodem :) piszcie jak Wam pasuje to moze cos wspolnie ustalimy

u mnie pon-czwartek po 17 odpada. w ciagu dnia ok, piatek dowolnie

jak dla mnie moze byc caly dzien:) w godz wieczornych mam okazje wyjsc sama a w popoludniowych z corcia:) wiec piszcie jak wam odpowiada:)

a w jakich godzinach we wtorek??

Może być i przyszły tydzień ja czekam na dzień i proponowaną godzinkę :D

Dobrze, że jeszcze zerknęłam, bo chciałam wychodzić :P

To co? Jak Wam pasuje w przyszłym tygodniu??

Ja bardzo na to spotkanie liczylam ale jak pisalam nie dam rady jednak dzis:/ a nie ukrywam ze bardzo chetnie sie spotkam w przyszlym tyg..moze wtorek?

Dziewczyny jak z tym spotkaniem ? pewnie jednak przełożymy na następny tydzień? nikt nic nie pisze?

~Patunga ja się pocieszam że lepiej wiedzieć wcześniej o wadzie serduszka u dziecka niż dowiedzieć się jak zaczną się jakieś kłopoty już po urodzeniu. Oczywiście trzymam kciuki że wada zniknie szybko. za tydzień powiem jak to jest z tym dr Chojnickim :) oby był tak dobry jak wszyscy mówią!

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...